Баща ми ме тормози - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121152)
 Любов и изневяра (29695)
 Секс и интимност (14356)
 Тинейджърски (21891)
 Семейство (6469)
 Здраве (9596)
 Спорт и красота (4698)
 На работното място (3177)
 Образование (7301)
 В чужбина (1651)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18513)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Семейство

Баща ми ме тормози
преди: 3 години, 8 месеца, прочетена 1005 пъти
Здравейте, моят проблем е, че баща ми е алкохолик или не ме обича не съм съвсем сигурна. Студентка съм последна година и живея в друг град от семейството ми, уча и работя. Майка ми и баща ми са разведени от много години и живеех с баба и тати, но след като баба почина (преди половин година) нещата коренно се промениха. Отначало като почина готвех, чистех, прибирах баща ми от работа, а той постоянно се напиваше. Молех го да не пие, но той все беше пиян, все ми мърмореше и обвиняваше. Като се прибирах в града, в който уча и работя ме обвиняваше, че съм го изоставила и че ще се самоубие. Някак успях да го вкарам в клиника, където стоя 2 седмици и след като излезе първоначално беше добре, но после пак напусна работа и почна да пие и аз бях виновна за всичко. Редовно ме обвинява, че не ме е грижа и съм го изоставила. Той иска да си оставя университета и работата и да стоя в къщи да му слугувам и да ме обижда.
След второто започване да се алкохолизира престанах да се прибирам за известно време, при което почна да вика да блъска и да ми звънят съседи. Почна да има някакви халюцинации и пак влезе в клиника този път за 4 дни и рязко халюцинациите изчезнаха.
Половин година живея в някакъв кошмар. Опитах се всякак да му помогна. Стоях в къщи, слугувах му, обяснявах, говорех с него, мълчах си и търпях всяка обида, опитах да се самоубия, откъснах се, крещях му. Той сякаш не разбира, нищо не се променя, не го интересува, че мизерувам и едва ми стигат парите, които майка ми ми дава и които си изработвам, всеки път като ми звънне ме обвинява, говори на всички, че съм го изоставила и че само съм му се карала. Толкова неща опитах, за да му помогна, а той обръща всичко срещу мен. Подлудява ме. Обажда ми се само за да ме обвинява и ми идва в повече. Всеки ден ядове и обвинения. Усещам как психиката ми се разклаща.
Как да постъпя? Лош човек ли съм? Ако гледам себе си и си живея живота лоша ли ще съм? Той не се променя. Остави ме на улицата и без дом, в който да се прибера. Заслужава ли си да похабя себе си и живота си, за човек който не му пука за мен.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 3 години, 8 месеца
hash: 86f091ee07
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Алкохолната болест е нещо страшно както за болния, така и за семейството му. Не, че не те обича, мозъкът му е увреден и психиката променена. Типично за тях е да обвиняват и търсят вина у другите, но не могат да преценят и нямат представа за своето поведение. Направила си достатъчно за него и нямай никакво чувство за вина. Вместо той да се грижи за теб като родител, да ти помага да завършиш и вземеш хляба в ръцете си, да бъде твоята опора и най-близък човек, той иска ти да го отглеждаш. Това не е нормално. Разбирам, че ти е баща и го обичаш, но не позволявай да те повлече в бездната. Ти трябва да имаш професия за да си намериш що-годе свястна работа, после ще устроиш свое семейство, ще имаш деца,към които ще имаш отговорност, не можеш да го отглеждаш като майка, нито го оставяй да ти съсипе нервите и психиката. Животът е много труден и тежък и много натоварен, грижи се за себе си, защото виждаш,че няма на кого да разчиташ.

 
  ...
преди: 3 години, 8 месеца
hash: 18e010f1d8
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Абсолютно не, не си заслужава.
Щом той не иска да се промени, няма защо да си харчите психиката. Продължавайте да учите, развивайте се професионално и си гледайте живота, защото неговия е ясно че ще го пропилее... Успех ви пожелавам.

 
  ...
преди: 3 години, 8 месеца
hash: 8e7bbbd1dd
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

3.   Намери си работа в друг град или държава и не му давай телефона и адреса си. Ти не можеш да го промениш. Не позволявай той да разбие твоя живот. Игнорирай го напълно и си гледай своя живот. Това,в което се е превърнал е негов избор.

 
  ... горе^
преди: 3 години, 8 месеца
hash: 0ffd85233c
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Миличка, знам, че ти е баща и те боли за него, но най - доброто, което може да направиш е да прекъснеш всякакви връзки с него и да си живееш живота. Няма как да помогнеш на човек, ако той не желае да излезе от тинята, в която е затънал. Започнеш ли с алкохол и наркотици няма оправия! Бащата на един приятел пиеше нонстоп и се докара до последен стадий цироза и въпреки диагнозата пак не се спря. При последния си запой получи бонус инсулт и след два месеца на легло почина. Отиде си на 50г. Вуйчо ми също е пияница тероризира непрекъснато съседите си , вкарват го принудително за лечение като се върне подобрение за малко после старата песен на нов глас. Тегли му майната на този алкохолик смени си номера и адреса, за да не те притеснява повече и си живей живота! Ж. 27

 
  ...
преди: 3 години, 25 дни
hash: 7581bcf198
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

5.   Забрави го. Този човек трябва да излезе от живота ти.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker