Не искам да живея с баба ми - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121189)
 Любов и изневяра (29708)
 Секс и интимност (14357)
 Тинейджърски (21896)
 Семейство (6472)
 Здраве (9598)
 Спорт и красота (4699)
 На работното място (3179)
 Образование (7302)
 В чужбина (1652)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18521)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Семейство

Не искам да живея с баба ми
преди: 3 години, 8 месеца, прочетена 1226 пъти
Здравейте! Момиче, на 17 години съм и от 3 години живея с баба ми, тъй като майка ми работи в чужбина, а баща ми си живее отделно (веднъж седмично ходя да спя при него).

С баба бяхме изключително близки преди, бих казала, че ми беше по-близка и от майка ми, но в последната една година съжителството с нея ме напряга изключително много. Тя постоянно говори само за храна - тема, която не обичам и ме напряга изключително много. Неведнъж съм и казвала, че не ми е приятно само за това да се говори постоянно, че се дразня, но не, задължително всеки ден по няколко пъти трябва да се говори за това какво ще се яде, кога ще се яде, какви буркани иска да се направят и не знам си какво още. Често се случва да ми говори как иска да умре, как и е писнало от всички и всичко сякаш ми споделя какво е правила днес - нещо, което ме разстройва изключително много и ми влияе негативно.
Отделно цяло лято не съм излизала почти никъде, за да не стане така, че да се заразя с covid19, а оттам и да го предам на нея, а когато говорим с нея, тя никога не пропуска да спомене как "цяло лято не съм се спряла" и "сигурно дори не съм знаела че имам собствен дом".
Храна за вкъщи пазарувам почти изцяло аз с мои собствени пари, за цяло лято да сме отишли два пъти с нея да пазаруваме - майка ми и праща пари всеки месец, така че проблемът ни не е безпаричие, тя просто не ходи да купува храна. Неприятно ми е, че ми се налага да пазарувам хранителни продукти от моите джобни пари, при което такива за мен самата не ми остават.

Не искам повече да живея с нея. Като цяло лятото тя много често ходи на вилата ни, където имаме градина и стои там по 1-2 дена. Всеки път, като се върне, просто чакам да замине, за да остана сама в нас макар и за 1-2 дена и да си почина от това постоянно недоволство и всяване на вина от нейна страна.

Пишейки това се чувствам изключително виновна също. Обичам баба ми и и се възхищавам за много неща, които е направила за семейството ми, наясно съм, че няма да я има вечно - мисъл, която дори в момента ме разстройва, но въпреки това не се чувствам добре психически, докато живея с нея.

От известно време насам обмислям варианта да се преместя при баща ми, но имам чувството, че ако го направя, тя ще рухне. Говорила съм с майка ми, но тя като цяло няма какво да направи от чужбина, а и коментарите на баба ми, че иска да умре, и спестявам, тъй като не искам да я притеснявам. Не знам как да постъпя, моля ви помогнете.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 3 години, 8 месеца
hash: a8318351bc
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Баба ти е може би има склероза. Но такива са бабите - най-важното за тях е да сме нахранени. Искай си й пари за храната! Щом твоята майка ги праща е редно баба ти да ти дава от тях за храна. Директно й го задай: следващия път като тръгнеш за магазина й кажи да ти даде пари! Не е редно ти да си харчиш джобните за това. Кажи и на майка си също. Важно е! Обсъди с баща си и майка си варианта да се преместиш при баща си.

 
  ...
преди: 3 години, 8 месеца
hash: 2b72642ae6
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Сега е моментът да се преместиш при баща ти под предлог, че тръгваш на училище където евентуално можеш да се заразиш и да предадеш болестта на нея и с оглед за нейната безопасност се местиш. Тя естествено няма да е доволна, дали ще е заради това, че майка ти ще и праща по малко или никакви пари или заради това, че е свикнала с теб, няма значение. Може да прозвучи грубо, особено за по-големите в сайта, но си достатъчно голяма да взимаш сама решенията за живота си и не си длъжна на никого за нищо. Все пак ако останеш при баба ти, се разбери с майка ти да праща парите за храна на теб и ти да пазаруваш, а на баба ти евентуално пари за някакви сметки.
Успех!
М 22

 
  ...
преди: 3 години, 8 месеца
hash: b3338dab01
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

3.   Съжалявам, че решаваш тежки проблеми с баба на 17 години. Имаш два изхода. Да отидеш при баща си, АКО! е съгласен. Сега е момента за преместване. Второ да говориш с майка си за паричните проблеми. Защо баба ти не ти дава пари за пазаруване на храна? За всичко, както си го описала трябва да говориш първо с баща си и второ с майка си.
Бабите и децата се разбират докато децата са малки, след това се появяват различия. Аз съм баба и имам внучка на 11, дразня се от непрестанното зяпане на клипчета, но нямаме финансови взаимоотношения. Търси разрешение на финансовия проблем и при баща ти ако е съгласен.

 
  ... горе^
преди: 3 години, 8 месеца
hash: fc9015d36d
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

4.   Ходи при баща ти, а на баба ти кажи, че сругата година ставаш на 18 и може да правиш каквото си искаш и няма цял живот да живееш при нея. Ако трябва кажи "Последните ми години на училище искам да уча повече и няма да си ги прекарам с теб". Ама мисля, че ще започне много да ти звъни по телефона. Ако трябва не вдигай.

 
  ...
преди: 3 години, 8 месеца
hash: a33ead3cfd
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

5.   Давам компромисен в кавички вариант- отначало ще останеш при баща си за 2 дни, после за 3, извинения всякакви накрая за 4 и ходенията при бабата ще станат както досега при бащата.
Оправдай се че ходиш на училище а там има много зарази и ковид които при младите преминават безсимптомно а при старите фатално ;а и е незаконно някой да те спира от училище.

 
  ...


...
преди: 3 години, 27 дни
hash: 454944dc5e
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

6.   Какво пък толкова, че ти говори за храна. На много важна ли се правиш? За едно си права, не е редно от твоите джобни да пазаруваш храна. Говори пак с майка си, кажи и че баба ти ти говори, че иска да умре и, че по този начин те притеснява.

 
  ... горе^

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker