Какво е да си добър родител? - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121388)
 Любов и изневяра (29755)
 Секс и интимност (14387)
 Тинейджърски (21906)
 Семейство (6483)
 Здраве (9611)
 Спорт и красота (4706)
 На работното място (3187)
 Образование (7311)
 В чужбина (1657)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1739)
 Други (18578)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Семейство

Какво е да си добър родител?
преди: 3 години, 8 месеца, прочетена 954 пъти
Здравейте, готини хора!
Обичама сайта и с удоволстивие чета, но така и не засякох тази тема, та затова реших да попитам.
Тия дни ме спохождат мисли за дете и... И не съм дете на щастлив брак. Майка ми и баща ми не се понасят от около 9 месеца след като съм се родила. Дете от втори брак, първият на мама също не е бил ок. Първият и вторият мъж на майка ми са я биели, изнасилвали и прочие. Тя си е седяа с тях.
Знаех тези неща и съм гледала не едно и две нейни сривания през годините. Знам че не искам нейния живот. Знам, че не искам да съм на 22 и с бебе и мъж който ме вкарва в болница.
След много търсене намерих човекът!
Обаче, как се гледа дете? Как си добър родител?
Знам какво ми липсваше през годините - внимание, ама не като по фирмите да ме дондуркат на коляно, а разговорите.
Уча медицина, когато се опитвах да покажа пред майка си знанията си, винаги ме е кастрила и едиствено чувах "стига си си се правила на много умна". 17тият ми рожден дне го помня много добре - майка и баща ми се караха цял ден, за тъпотии.
Не искам да съм това.
Моля споделете какво е да си добър родител.
Какво да не се прави, за да не се бъгне едно дете
Споделете ваши хубави спомени и хубави неща които са се случвали в къщи.
Мерси
Късмет

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 3 години, 8 месеца
hash: 4f4aef7c51
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Всяко дете е различно.
Ако не му пречиш то само ще си покаже потенциала и това в което е добро и което трябва да развива.
Според мен критиката и неразбирателството между родителите са най-лошите неща, които могат да се случат в едно семейство и които се отразяват на психиката на едно дете.
За да е добре едно дете първо трябва да намериш начин ти да си щастлива. Може би трябва да простиш на родителите си това, което те са ти причинили с техните травми. Може би трябва да отидеш на психолог и да разкажеш на някого всичко което ти се е случило, да поплачеш за да ти падне тежкия товар на миналото.
Като твоето се появи - ще се справиш, жените имаме инстинкт как се гледат деца.

 
  ...
преди: 3 години, 8 месеца
hash: 8fbdd5f600
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Истината е, че всички родители допускат грешки. Децата са крайно различни едно от друго, за всяко едно си има по-правилни и по-грешни подходи. Това, което на мен ми е оставило горчив вкус в устата, беше същото, което направи брат ми по-осъзнат и добър.

Добрият родител е този, който има търпението и желанието да разбере индивидуалните нужди на детето си.

Аз съм от хората, които вярват, че едно дете трябва да расте в здравословна и спокойна среда. Тоест, майката и бащата трябва или да бъдат в хармонични отношения, или да са разделени и да не се карат. Детето не бива да расте на "бойното поле". Нормално е двойка да се скара за дреболия, а детето да стане свидетел, но не и да има унижение, крясъци до небесата и насилие. Семейството започва от мъжа и жената, те са почвата, върху която детето расте. За теб, като за жена, трябва да е от необходима важност да намериш свестен партньор, за да може и детето ти да има добър човек за баща. По-възрастни от мен хора са ми казвали, че дете се възпитава до 14 години, а след това по-скоро трябва да се държиш с него като с приятел. Виждам много логика в това. Това са моите разбирания, споделени отгоре-отгоре. Надявам се да съм ти била полезна!

 
  ...
преди: 3 години, 8 месеца
hash: c22c3df671
гласове:
1 2 3 4 5
  (9 гласа)

3.   №1 не говори глупости, децата се раждат еднакви, развитието им зависи само от родителите и средата, която му осигуряват. Ако всички жени имаха инстинкта, авторката ни нямаше да е нещастна! Нали майка й е жена!
Авторке правилно мислиш дете се гледа с разговори, много разговори, на всякъкви теми. А че ще правиш грешки и ще имаш пропуски трябва да си наясно още в самото начало. Но такъв е живота, всички се раждат еднакви и единственото, което толова много ни различава е различните проуски на родителите и емоционалните травми от преживяното.
За си добър родител има едно много важно нещо. Създаваш правила държиш детето да ги спазва, децата имат нужда от правила това им дава сигурност, създава им навици.

 
  ... горе^
преди: 3 години, 8 месеца
hash: 4875e9d09a
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

4.   Хахах питаш какво е да си добър родител ще видиш като родиш, защото чак тогава се вижда. Изобщо не мисли за деца до 30 годишна въсраст с това твое образование до 28 години ще учиш

 
  ...
преди: 3 години, 8 месеца
hash: dff737ed29
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

5.   Да си добър родител е просто да обичаш и да се държиш добре. Във всяко семейство има търкания. С децата работата става по - тежка, но децата са прекрасни. Бременности те ми бяха прекрасни, невероятни моменти са това. Всеки трябва да ражда, когато иска.

 
  ...


...
преди: 3 години, 8 месеца
hash: b2c5710531
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

6.   Според мен най-важното е да опиташ да разбереш детето и да не създаваш постоянни правила за щяло и нещяло. Нека се развива възможно най-самостоятелно - това ще му помогне и в живота в бъдеще.
Също - не се опитвайте да му запълвате времето с глупости като курсове по танци, плуване, езици, бойни изкуства, рисуване и какво ли още не, освен ако то не проявява специален интерес. Нека изживее детството си спокойно.
Не бъдете цербери, нека детето ви смята за приятел. Не се опитвайте да контролирате изцяло живота му - позволете му да прави грешки - те са необходими за съзряването. Ако сгреши - не го наказвайте - говорете с него, разберете причината и го подкрепете. Това е най-важната роля на родителя - да е психологическа подкрепа.
Аз винаги ще съм благодарен на родителите си, че от малък са ме третирали като равен. Когато тръгнах на детска градина я намразих още първите месеци и ги помолих да си остана в нас. Те ме изслушаха и изпълниха желанието ми. Бях бурно дете, но когато усетих уважението им се кротнах и предимно четях книжки, докато са на работа. Уважението е взаимно и трябва да се заслужи и от двете страни.

 
  ... горе^
преди: 3 години, 8 месеца
hash: 0e9a902532
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Както винаги в полезните и смислени теми НЯМА гора от коментари.

4, първото ти изречение е в пълно несъответствие с питането на авторката. Второто поне не е безсмислено, но също не е по темата.

Къде са сега всички патриоти или както там се самоопределят, дето уж тоолкова много им пука за бъдещето на България.

 
  ...
преди: 3 години, 8 месеца
hash: c22c3df671
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

8.   №6 категорично не си прав, горкото ти дете.
Без ясни правила детето става несигурно, и в обществото се държи страхливо.
Глупостите на които записват децата си нормалните родители ги запознават с света, няма как дете да прояви интерес към нещо което не е опитало, или ако прояви интерес ще е влияние от съученик и ще се занимава с желанието на родителите на съученика. Когато едно дете не бъде повлияно от мнението на родителите си, бива повлияно от съученици, чийто пък мнение за занимание е изградено или от родителите им или още по лошо от по големите им братя.
Редовни грешки прави само необразования и невъзпитания! Който е направляван от родителите си /възпитание/ или чете книги /образование/ се учи от разказа на родителите или от грешките на героите в книгите, който не чете се учи от собствените си грешки и много по често страда.
Помолил си да не те водят на градина и те са се съгласили, защото е имало в къщи кой да те гледа. Помисляш ли си как е възможно да оставиш само в къщи дете на 3-4г? Според закона за закрила на детето родителите са длъжни да не оставят без надзор и грижа децата до 12г възраст!

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker