Спорове - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (120678)
 Любов и изневяра (29589)
 Секс и интимност (14310)
 Тинейджърски (21852)
 Семейство (6439)
 Здраве (9550)
 Спорт и красота (4687)
 На работното място (3139)
 Образование (7285)
 В чужбина (1642)
 Наркотици и алкохол (1113)
 Измислени истории (796)
 Проза, литература (1730)
 Други (18390)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Семейство

Спорове
преди: 3 години, 7 месеца, прочетена 1149 пъти
За какво спорите със свекърите, разбирате ли се?
Споделете повече за отношенията си?
С моята не се разбирам, последно ме пита, защо съм раждала второ дете, като не съм гледала първото (че голямото почна градина).
Всички ли са не нормални и като моята, изперкват ли какво им става с годините, защо държат че те са перфектни, а видиш ли ти имаш някъде прах и нещо не те бивало с работата вкъщи?

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 3 години, 7 месеца
hash: 9aa62a921c
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Има една група във фб свекървата - най ужасното нещо в живота ми, заповядай при нас

 
  ...
преди: 3 години, 7 месеца
hash: 61cb2b014b
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Опитала се е да те провокира и уязви нарочно. Много груба забележка. Добре е да и покажеш с отговора си, че това, дали и защо ще раждате второ си е ваша работа с мъжа ти и не и дължиш обяснения. Ако искаш и пет ще имаш. Няма работа у вас да те инспектира какво и как правиш. Хубаво е мъжът ти след тази изцепка да и направи забележка, да внимава какво и как ти говори.

 
  ...
преди: 3 години, 7 месеца
hash: 2111fd6108
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

3.   Като ти гледам остроумието, явно си прах в очите на свекърва ти. Каквото повикало, това и отвърнало, на зла круша, зъл прът. Още си недорасла та да съдиш по възрастните, които по добре познават живота. С този разсъдък трудно ще те приемат околните, много си наперена, а още зелена!

 
  ... горе^
преди: 3 години, 7 месеца
hash: 4cb3bcb16b
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Ж57
Всеки си има свои възгледи за живота, гледа от своята камбанария. Моята свекърва се държеше отвратително, за нея перфектна беше само дъщеря ѝ - стара мома, преминала през поне 1000 мъже, все недостойни за нея, мързелива и интригантка. С нищо не помогна в гледането на децата, интригантстваше зад гърба ми, насърчаваше сина си да харчи заплатата си за себе си, аз съм била изкарвала достатъчно пари за всичко, вярно е, но. Търпях ги 5 години и се разведох. Мога да храня и гледам децата, сина ѝ да се грижи сам за себе си и го осъдих за издръжка.
Аз също съм двойна свекърва, не се меся в техния живот, не давам непоискани съвети, не давам пари или имущество. Не приемам съвети от тях, не им искам пари. Продължавам да работя и печеля отлично. Имам две снахи, едната е образована и добродушна, разбираме се, помагам с внуците, другата е с претенции, но без покритие, не е работила никога, родителите са я издържали, после я пое синът ми. Той си решава, това е изборът му. Както не им давам съвети, така да се оправят сами.
Гледай да се разбираш с мъжа си, той е важен, това е твоят спътник в живота. Той трябва да им обясни, че сте искали две деца, че колко деца ще имате решавате вие, а не те. Ако не живеете заедно не се срещай с тях без него. Не им дигай телефона, не им отваряй. Ако те набарат навън измисли причина да отидеш другаде.

 
  ...
преди: 3 години, 7 месеца
hash: 40f2e82fe4
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

5.   Подкрепям №3 вече от страна на свекърва.
Но когато бях млада снаха не се разбирах със свекървата, най вероятно, защото имах очаквания от нея. Станах снаха 1995г имах очаквания да ми направят сватба- не ми направиха, просто "няма пари" и край по въпроса. С мъжа ми двамата САМИ отидохме и подписахме брак, без гости, без роднини, без дори родителите ни да присъстват, нямахме пари дори за шампанско и сватбени чаши, нямаше кой да ни каже "горчиво".
Имах очаквания после да ни помогнат за жилище и за покъщнина, не ни помогнаха с нищо, една лъжичка не ни е дала, никога не се е поинтересувала ипотечната вноска за месеца платена ли е, пари за нея имаме ли. Имах очаквания да даде нещо на детето, което кръстихме на свекъра, пак нищо, просто заведе приятелките си на заведение, че е станала баба, а на детето не количка или кошара, а един памперс не му е взела. С мъжа ми изградихме живота си от самата нула, (вземаш двама гимназиста от училище и ги поставяш в необзаведена квартира с два по чифта дрехи) купували сме си покъщнина виличка по виличка съвсем сами и то в онези години в които заплатите не стигаха и за хляба, купихме си и апартамент, който буквално изгладувахме и изстудувахме (стояли сме зимата без отопление за да има пари за ипотеката).
Днес съм свекърва, когато сина каза, че ще живее с приятелката си на кватрира им дадох голяма част от покъщнината за една къща, давах им ежемесечно половината наем и все бяха недоволни, някой от нещата, които им дадох не били нови с опаковка, някой от тях не били първа мода, получавах информация само за изискванията им към мен, не им бях семейство, бях се превърнала просто в техния банкомат и изведнъж спрях, спрях да помагам, да правят каквото искат, щом са отделно семейство да гледат сами живота си, сами да се справят с трудностите, сами да си плащат наема. Щом нямат нужда от акъл за децата, нека си ги гледат сами. Ще помагам само на онзи, който е достатъчно хитър поне да ми изслушва мнението, да ми дава право да облека или нахраня внучето с каквото реша аз, а не да питам по телефона сега лилавата жилетка ли да облека на внучката или зелената, колко точно грама палачинка да я нахраня и с мамалад ли да е, или със сирене и коя марка да е сиренето.
За сега дъщерята е достатъчно хитра, изслушва ме, не ми показва недоволство от подаръците, дори и да не й харесват успява да лавира така че да не ме обиди, когато гледам детето й го гледам по моя си начин, тя не се оплаква.

 
  ...


...
преди: 2 години, 11 месеца
hash: 9b06682951
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

6.   Спорила с моята защото беше откачена. Постоянно едно и също повтаряше. Тоест деменция.

 
  ... горе^

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker