Нормално ли е мъж на 42 години да споделя всичко с майка си? - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (120678)
 Любов и изневяра (29589)
 Секс и интимност (14310)
 Тинейджърски (21852)
 Семейство (6439)
 Здраве (9550)
 Спорт и красота (4687)
 На работното място (3139)
 Образование (7285)
 В чужбина (1642)
 Наркотици и алкохол (1113)
 Измислени истории (796)
 Проза, литература (1730)
 Други (18390)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Семейство

Нормално ли е мъж на 42 години да споделя всичко с майка си?
преди: 3 години, 6 месеца, прочетена 3340 пъти
Нормално ли е мъж на 42 години да споделя всичко с майка си, тя да му звъни по няколко пъти на ден и да му дава напътствия постоянно какво да прави с живота си?

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 3 години, 6 месеца
hash: bd4d0f1c08
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   А на теб какво ти пука какви отношения има този предполагаем мъж с майка си?

 
  ...
преди: 3 години, 6 месеца
hash: 6d2c0f87d4
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Зависи от зависи. Ако е много властна и гадна жена, не е добре.

Ако е обаче доста умна и мъдра, не е толкова зле.

Когато не слушах родителите си, спах по дивани на познати, понякога в разни засведения за бързо хранен, пиех по 2-3 литра алкохол на седмица ... когато ги заслушах, вече си имамобразование, престижна работа, къщичка, мотор и кола.

Няма нормално и ненормално в този случай. Всичко варира според хората.

 
  ...
преди: 3 години, 6 месеца
hash: 7350d9649a
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

3.   Да нормално е. Аз съм на 27 и въпреки че живея отделно от майка ми - всичко си споделям с нея, нормално си е. Не виждам проблем в това. Майките са за това да си споделяме с тях всичко

 
  ... горе^
преди: 3 години, 6 месеца
hash: 31fa337383
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

5.   За него очевидно е нормално. Ако за теб не е, просто търси друг. Важно е да си наясно, че да инвестираш време и енергия в това да променяш навиците на мъж на тази възраст е предварително обречена кауза. Излишно е да събираш мнения, какво мислят хората - те няма да живеят нито с него, нито с майка му. Ти си реши искаш ли да са част от живота ти или не.
Изхождам при отговора от допускането, че интересът ти към него е романтичен. Иначе, ако просто от скука нищиш живота на някой си познат, отговора ми би бил, живей и остави другите да живеят. Какви са отношенията му с майка му си е в такъв случай тяхна работа.

 
  ...
преди: 3 години, 6 месеца
hash: 0664858555
гласове:
1 2 3 4 5
  (11 гласа)

6.   Не, не е нормално. Това показва токсични взаимоотношения и токсичен родител, който не желае да позволи на
детето си да се отдели и да стане самостоятелно, иска да знае, да контролира и да се меси в ежедневието му.
На 42 е нормално да се чуваш с жена си всеки ден и заедно да обсъждате какво ще правите в една или друга ситуация (да обсъждате, не да ти се казва все едно си на две и не можеш да мислиш, да имаш собсъвено мнение, чувства) - от най-обикновеното какво ще ядете до много по-сложни неща като закупуването на имот и отглеждането на деца. В тези решения майките нямат място (както на мъжа, така и на жената). Тяхната работа е след като са отгледали децата си, да ги оставят да излетят от гнездото, да сформират собствено семейство, да отгледат собствените си деца, а те съответно да се фокусират и да се наслаждават на отношенията с мъжа си или на себе си.

 
  ...


...
преди: 3 години, 6 месеца
hash: 98774ba025
гласове:
1 2 3 4 5
  (9 гласа)

7.   Не е нормално! Майка, баща са от друго поколение, живяло при други условия, съветите не винаги са адекватни. Особено финяансови, професионални и битови. Иначе някои снасят на маминка всичко и я отглеждат като дъщеря в ущърб на собственото семейство. Или чакат да им отслугува и да вземат каквото може.

 
  ... горе^
преди: 3 години, 6 месеца
hash: ae9bfaa5b4
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

10.   Не, не е нормално, защото това показва емоционална зависимост, нерешителност и комплекси. Разбира се майката е виновна за това, което представлява синът й на 42 г.

 
  ...
преди: 3 години, 6 месеца
hash: b3317c8615
гласове:
1 2 3 4 5
  (8 гласа)

13.   Предполагам имаш предвид мъжа си и свекървата.
Съчувствам ти, ако е така! Разбира се, че не е нормално. На 42 отдавна трябва да си срязъл пъпната връв и не само да не зависи от мама, но и самият ти да си родител и да носиш отговорност за собственото си семейство.

 
  ...
преди: 3 години, 6 месеца
hash: 29b335be9e
гласове:
1 2 3 4 5
  (12 гласа)

15.   Видях последните към момента три коментара и ми стана едно такова миииило, мило... Токсични били, старовремци били, пъпната връв не била срязана...

Напълно нормално е да имаш такива отношения с детето си. Когато детето ти не е просто дете, а твой приятел и си споделяте всичко, то е спокойно, знаейки, че може да ти се довери за всичко. Ти си спокоен, знаейки, че то ще ти споделя всичко и няма да се наложи сам да ровиш за информация. Какво му е лошото? Е, ако си жената до този мъж, сигурно е ужасяващо! Нищо лично, но този проблем с майките тръгна от обсебващите и властни жени, които искат да контролират мъжете си. Та когато те видят такива отношения и понеже не познават друго, решават, че майката те контролира. Така, де, какво друго може да прави? Да поддържа приятелски отношения с близък за нея човек? Защо ѝ е? Разбирам ги - това познават, това виждат у другите, а ако е това, значи някой пречи на контрола им да стане факт. Лош човек, трябва да се унищожи от картата!!!

А по-добре ли е да си родител, който очаква децата да му се кланят и да му говорят на вие? После децата ти само чакат момента да те зарежат и да те оставят на бунището. Сигурно към това трябва да се стремим всички ние - децата ни да ги е страх от нас или да ни презират. Какъв страхотен семеен модел! Направо се разплаках от умиление...

 
  ... горе^
преди: 3 години, 6 месеца
hash: 098df303ae
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

16.   Аз съм на 38 години и споделям също с майка ми, защото тя винаги може да ми даде добър съвет или да ме накара да се замисля, ако съм напът да направя някаква грешка.
Според мен зависи от родителя.
За моята майка знам, че винаги ще ми даде такъв съвет, който да е за мое добро. Приятели, други роднини, и т. н. си имат свои цели, които преследват, и съветите, които дават са с оглед често на това, което те искат да постигнат. Майките за разлика от тях, често могат да посъветват децата си на направят нещо, което е в ущърб на родителя, но добро за децата.
От друга страна, ако един мъж не може да взема ежедневни решения и има нужда някой да му дава насоки за всяко нещо, тогава не е ок.

 
  ...

...
преди: 3 години, 6 месеца
hash: 1b514a1b90
гласове:
1 2 3 4 5
  (8 гласа)

17.   15, родителите не са и не трябва да бъдат най-добри приятели на децата си. Аз също споделям с моите за сериозни проблеми или хубави преживявания, а от тях получавам мъдри съвети, искрена радост и отношения тип възрастен с възрастен. Както се отнасят с мен, така се относят и с мъжа ми, обичат го, уважават го и са много щастливи да прекарват време с нас двамата. Дума не може да става обаче всеки ден да им звъня и да им снасян информация от най-личен характер. Това си го знаем аз и мъжа ми. Това са нормалните и здрави отношения с родители.
Свекърите от друга страна са пълна противоположност - искат да знаят всяка секунда какво се прави, къде, с кого. Държат се с нас като с две годишни деца, които не могат да мислят и взимат решения сами. Месят се за всичко, дават неискани съвети, тръшкат се за внимание, обиждат, мачкат и интригантстват. Те на теб могат да ти дават акъл, но ти на тях - не. Те с теб могат да се държат лошо и да те обиждат, ти насреша само трябва да търпиш, да отговаряш или да се защитаваш - не, злобен си, егоистичен си. Това обяснява и защо не се виждаме с тях.
Повечето родители, които искат да получават информация всеки ден са точно такива. Да не говоря, че искрено им се иска снахата да я няма и синчето да е само, да няма собствено семейство и деца. Иначе винаги искат най-доброто... Този господин ако всичко му беше наред на 42 нямаше да е още сам и да звъни на мама през 5 минути.

 
  ...
преди: 3 години, 6 месеца
hash: 5fb018e949
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

18.   Явно човека има силна връзка с майка си. Какъв е проблема? Една майка има. Някои имат много добра връзка със родителите си. Така или иначе до края на живота му или нейния, тя ще му е майка. Обича си детето.

Надали е под чехъл. Една майка винаги ще дава наставления на сина си ако ще и на 40-50 да е, докъде тя е жива това ще прави. Това прави всяка майка със детето си колкото й голямо да е, независимо мъж ли е, жена ли е.

Това разбира се, ако човек има късмет да има майка / баща.

 
  ... горе^
преди: 3 години, 6 месеца
hash: 35940139f1
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

19.   "Ти си спокоен, знаейки, че то ще ти споделя всичко и няма да се наложи сам да ровиш за информация." - 15, надявам се да се шегуваш с това изказване.

Тази тема не е за 16 годишно момче, а за възрастен мъж на 42 години.

 
  ...
преди: 2 години, 11 месеца
hash: 0964bf2956
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

22.   Не е нормално.

 
  ...
преди: 2 години, 7 месеца
hash: 5a4bedf381
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

23.   Повечето твърдят,че не е нормално да се споделя всичко с майка си . Хах! Добре де, Аз съм номер 3 и за мен си е нормално - вече съм на 28. В момента съм при майка ми за 2 седмици . Нормално е да се споделя първо с родителите, защото въпреки,че човек не живее с тях колкото и да е пълнолетен винаги може да споделя . Майката е на първо място в живота на човека, без знаение годините .

 
  ... горе^

...
преди: 2 години, 7 месеца
hash: 778766673b
гласове:
1 2 3 4 5
  (9 гласа)

24.   23, ако намериш жена и сформираш семейство един ден ще разбереш, че семейството, което си създал, винаги е на първо място пред това, в което са те отгледали. Майка ти си има баща ти. Съпругата ти си има теб. Замисли се баба ти ли е най-важната жена в живота на баща ти? Нормално ли е да си малко дете и да искаш да прекараш уикенда с баща си, а той да е при майка си, вместо при вас? Изказванията ти са заучени - майка ти те манипулира с глупости, но да ти кажа, по-добре не ме слушай - стой си при нея и не се занимавай с жени, защото никоя не заслужава такъв като теб.

 
  ...
преди: 2 години, 7 месеца
hash: 11bfc4b773
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

25.   Преди година подочух следния разговор:
Няколко по- младички жени с деца слушаха възрастна жена да се оплаква от бъдещата си снаха. Тя опрекваше въпросното момиче, че нее (пускала) на сина й. Обиждаше момичето и накрая каза, че щяла да ги раздели. Естествено другите кокони задружно казаха. "майката си е майка, знае кое е най-доброто за детето й"
Ужас! Хубаво да споделяте, но толкова лични неща, вече е прекалено. Все пак внимавайте какво споделяте, защото така споделяте неща за полувинка та ви. Може тя да не иска "мама" да знае всичко.

 
  ...
преди: 2 години, 7 месеца
hash: 51173e5dbd
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

26.   Не е, особено за мъж. Ще слуша мама.

 
  ... горе^
преди: 2 години, 7 месеца
hash: fb222e74a4
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

27.   Хората са каза ли, , Споделената мъка е половин мъка, , Да ли ще я споделиш с майка си или с баща си или с приятел няма никакво значение. Трябва обаче да се разграничава споделянето от поддаването на чуждо влияние.






Чингис Хан

 
  ...
преди: 2 години, 7 месеца
hash: fc72e28b78
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

28.   Вижте хора, никой не говори, че не трябва да поддържаш отношения с родителите си, че едва ли не като станеш самостоятелен трябва да спреш да се интересуваш от тях, но има някои граници, които НЕ трябва да се прекрачват. Не е ок да звъниш на мама по 15 пъти на ден и едно решение да не можеш да вземеш сам. Не е ок да си на 30 или 40 и да чакаш мама да ти изпере, да ти сготви, или да ти решава служебните проблеми. Да, можеш да поискаш съвет, но не е неина работа да решава! За това говорим, за границата, която всеки от нас трябва да постави. Иначе става страшно.

 
  ...

...
преди: 2 години, 7 месеца
hash: 804c10e1f1
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

29.   Номер 24. Да те поправя- майка и татко се разведоха . Но поддържат връзка

 
  ... горе^
преди: 2 години, 7 месеца
hash: 804c10e1f1
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

30.   Не ми трябва жена врънкаща за глупости За сега така ми е писано - Живея сам - както казах под номер 3 .Просто посетих майка си и сестрите си - близначки. Щом никоя не заслужава такъв като мен ок, приел съм го - да съм сам е готино. Не го казвам за да звуча като стар ерген, жена когато трябва ще си намеря . - номер 23

 
  ...
преди: 7 месеца, 25 дни
hash: 51d1cd484a
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

31.   Жената е най-важната в живота на мъжа номер 3.
Намери ли си вече жена.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker