Отношение между семейство и приятели - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (120658)
 Любов и изневяра (29582)
 Секс и интимност (14306)
 Тинейджърски (21852)
 Семейство (6437)
 Здраве (9549)
 Спорт и красота (4686)
 На работното място (3137)
 Образование (7285)
 В чужбина (1643)
 Наркотици и алкохол (1113)
 Измислени истории (796)
 Проза, литература (1730)
 Други (18386)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Семейство

Отношение между семейство и приятели
преди: 3 години, 6 месеца, прочетена 1314 пъти
Здравейте

Пиша ви, защото бих желал, по-скоро да получа отговор на някой мои въпроси, отколкото да разказвам напразно ей така някоя история, а мисля че и доста хора са бии в подобни ситуации.

Искам да ви попитам какво мислите, как се справяте, може би съвети, къде мога да попрочета за темата.

Аз съм момче на 20 години, уча в Англия от около година и половина и много често съм попадал в ситуции, (и сега и като тийнейджър), където приятели (разбира се не всички) започват да правят опити да те "чукнат" на някоя тема, да ти се подиграят, да те уязвят и униязят пред другите хора. И какво имам предвид ли? Ами например наскоро, се запознах с едно момиче и излизахме на среща, и всичко мина добре, но когато се видях с моята компания приятели (компанията е смесена от момичета и момчета), едно от момичетата започна да се опитва да се изподиграе с въпроси от сорта: "Я дай да го видим това момиченце, дали е толкова хубаво? , Ама как така е излязала с тебе? , Ама ти ни лъжеш, не сте излязали... и куп подобни.

И това не е за първи път, също така съм чувал изрази от сорта: "Ти нямаш деца, недей да коментираш", "Ти нямаш приятелка, недей да коментира", или "Ами ти затова ще си останеш злобен и сам" (това е в случайте когато се опитвам да се защитя, и се скарваме, но няма как да мълчиш в такава ситуация).

Имах гадже, за каратко, която беше пълничка, и братовчед ми много пъти, когато сме били с хора, дали на маса или просото събрани: "Братовчед ми, какво е да ходиш с дебеланка? и т. н. "
Или когато бях на 17, бяхме аз той и едно момиче, и нещо си говорихме на сексуална тема, и той се обърна и ми каза "Айде млъквай ве девственик" (А това не беше вярно, но за разлика от него аз не обичам да говоря наляво надясно за тези неща, най-малкото защото винаги си повтаря, на кого му пука.

А относно семйството, много пъти съм чувал, как дядо ми постоянно поватря как той бил дал всичко, ние сме неблагодарници, че ако не бил той и т. н.

А общо взето аз не съм така, защото за мен е глупаво да караш отсреща човека да се чувстава неудобно или с чувство на вина.

Мисля че това е българска черта, да "чукваме" човек в слабото му място, или да се опитваме да го уязвим с неща, които си мислим че ще го наранят ( а то може изобщо да не е така, и да няма нищо общо с иситината). Може би са комплекси, кой знае?

Та какво мислите вие, случвало ли ви се е, как се справяте, може би някаква литература в темата психология, може да ми препоръчате да прочета за отношенията между хората?

Хубав ден! :)

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 3 години, 6 месеца
hash: 7b54365f88
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Аз лично такива хора, без значение дали приятели или роднини, много бързо ги отсвирвам и спирам да излизам и общувам с тях. Ако е единичен случай, не се вталяввай много, сипвай им и ти, но ако постоянно ти се подиграват, обиждат или унижават пред други хора, имай малко самоуважение и им бий им шута. Днес са приятелчата и роднини, утре може да си вземеш такава жена или да търпиш тъстове и свекъри да ви се месят. Седни и си помисли как се чувстваш, какво си готов да толерираш, какво очакваш от хората около теб? Разбира се, не винаги можеш да излезеш от такава ситуация - например в работата, но там се отвръща, за да си знаят мястото. Например като ти кажат, че си злобен, защото се защитаваш и казваш, че тя е някаква фюрерка дето иска само да седят и да й мълчат, ще си намери някой девствем чехльо щото е мъжкарана и да не ти ги пробутва тези манипулации тип дърта свекървичка ;).

 
  ...
преди: 3 години, 6 месеца
hash: fe30e5cac1
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Смени си компанията. Те не са ти приятели. И не обръщай внимание на това кой какво говори. Гледай хората какво правят. Действията им.. Иначе това го има и в Англуя. Казва се bully . Тормозиш някого словесно. Защитавай се ,но не обръщай толкова внимание. Игнор.

 
  ...
преди: 3 години, 6 месеца
hash: 3c44682f55
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

3.   Да, разбира се, случвало ми се е. Предполагам, че повечето сме се сблъсквали с такива хора. Аз лично избягвам да са в кръга ми, защото са негативни и намират проблем за всяко решение. Не ми е приятно да се коментират трети личности без тяхно присъствие и то с обиди.

Няма да забравя как с едно момче се харесахме, бяхме на по 13-14 години и всичко влиза в графа "детска любов", споделих на приятелка, а тя отвърна "Някой те е харесал!?"... Ами, бях малка, заболя ме. Погледнах я и ѝ казах, че съществуват споделени чувства и ѝ пожелавам и тя ги изпита. Млъкна, изражението ѝ се промени, после няколко дни ми избягваше погледа. Така се справям с подобни коментари. Наскоро една позната на майка ми ѝ каза доста грубо, че е напълняла, а тя отвърна, че вече изпълва сутиена си по-добре и татко още я намира за привлекателна. Мисля, че това е правилният подход. Не бива да показваш, че са засегнали чувствата ти или да се караш.

 
  ... горе^
преди: 3 години, 6 месеца
hash: 1a7db62f8a
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Продължавай да бъдеш себе си,свестно момче си,не обръщай внимание,завистливо хора винаги ще има около теб,пази душата си чиста.Една жена цени точно това в един мъж,нещата между тях да са само между тях,не да се тръби.Остани достоен човек,какъвто си досега.

 
  ...
преди: 3 години, 6 месеца
hash: 37a60eb425
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

6.   Здравей, жена на 21г. съм. Аз много мразя такова държание от хората, ненавиждам го много, защото за мен това буквално е опит да се направят на интересни на мой гръб. Но забележи, казват го тогава, когато сте в компания, а не когато сте насаме, говоря за това момиче и братовчед ти. За дядо ти не бих го обсъждала, защото там може би е вече до характер. Докато за тях двамата, според теб ще ти го кажат ли, когато сте двамата очи в очи, не нали? Разбирам те добре как се чувстваш в такива моменти, защото на мен също ми се е случвало така на маса, да кажат нещо, което да ме накара да се чувствам зле. Там е работата, обаче, че аз не мълча и много пъти когато отвърна не чувам тези неща, които и ти, но чувам нещо още по-дразнещо " Е, споко бе просто се базикам" не, не се базика, просто ми вижда разгневената физиономия, с която съм го предупредила и те ти казват тези неща - Ти нямаш деца, недей да коментираш", "Ти нямаш приятелка, недей да коментираш" Е и, какво? Нямаш собствено мнение ли? Те го казват, защото това е един вид затапване и отново се правят на интересни, за мен това също са комплекси както и ти каза. Казваш, че не си такъв, да и аз не съм такава, но когато си го позволяват да го правят, настъпвай, и като настъпваш бъди убедителен, дори с една физиономия. Аз също съм любителка на Психологията, но не знам книги, точно за такава тема, но потърси, ако има ще ти подейства добре. Хареса ми темата ще следя :)) Извинявай за дългият коментар, но когато знам че се е случвало и на мен, искам да уверя някой друг, че има решение.

 
  ...


...
преди: 3 години, 6 месеца
hash: 82cbfc6570
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Не ми се е случвало да общувам, имам за приятели такива ограничени, дори бих ги нарекла прости хора.
Смени си компанията, за роднините е ясно, че не можеш.
Или не им обръщай внимание.
Звучиш като интелигентен човек.

 
  ... горе^
преди: 3 години, 6 месеца
hash: 008344f522
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

8.   Пише ти жена на 25 г. Мога да ти кажа с моя малък житейски опит, че това в което съм се убедила е, че приятели мнооого рядко се срещат. Недей да излизаш с хора с такова отношение . До скоро имах една приятелка, която много злобееше, че е по-ниска от мен и по пълна, не и вървеше в нищо нито с мъжете, нито с ученето и избиваше комплекси върху мен. Осъзнах след среща с нея как се чувствам винаги смазана и спрях да контактувам. Хората са много злобни, особено тези с комплекси. Изглежда ти си заобиколен от такива.

 
  ...
преди: 3 години, 6 месеца
hash: e907198b4c
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

9.   От Автора: Благодаря на всички за коментарите, изглежда се случва и на други хора и просто трябва да приема че са такива и да не се обиждам, но и да не се оставям.

До Номер 6, не се прутеснявай, коментара е в рамките на нормалното за този сайт хахаха. Иначе, знаеш ли кое ми е странното, например да права си момичето насаме никига няма да ми каже по този начин нещата, ами ще бъде с онова лицемрно уж "учтиво" поведение. Докато братовчед ми, понякога и той е правил подобни коментари когато сме били двамата, но да не пак толкова рязко. Явно хората обичат да се изтъкват когато са в група/тълпа. Аз не се оставям, винаги им отговарям и тъпото е че в повечето случай се скарваме, защото и аз им отговарям, и тогава разбира се се появяват коментари от сорта на : "Ееее ти пък на шега не носиш, баси злобния и т. н." и все едно аз излизам виновен. Но пък друг път си казвам, че за да аоредизвикам такива коментари, може би пък съм показал нещо такова и има нещо вярно не знам...

П. С. Намерих една книга има я в Читанката, казва се Психология на тълпите, вчера я почнах и мисля че доста пасва по темата, тя започва иммено, че с това че хора, събрани в тълпа/група изгубват критчно мислене, и един вид се подават на собствените си чувста и комплекси.

 
  ...
преди: 3 години, 6 месеца
hash: c9ee9221f7
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Мога да ти дам "рецепта"! Веднага се "съгласявай" с тях! Ама по умния начин, например: "да, девственикът се покланя на борикаджийята" или "да, дебела е , не можам всички да сме с манекенки като теб"! Да се съгласиш с тях е толкова неочаквано за тях, че ще млъкнат- гаранция! А може и никога вече да не се и опитат да те унижават...

 
  ... горе^
преди: 2 години, 11 месеца
hash: a575fb2679
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

11.   Не общувай с тези хора.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker