Живея под домашно насилие без изход - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121127)
 Любов и изневяра (29689)
 Секс и интимност (14355)
 Тинейджърски (21889)
 Семейство (6467)
 Здраве (9593)
 Спорт и красота (4697)
 На работното място (3175)
 Образование (7300)
 В чужбина (1651)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18506)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Семейство

Живея под домашно насилие без изход
преди: 3 години, 7 месеца, прочетена 1381 пъти
Здравейте. Казвам се К и съм на 15 години. Аз съм тийнейджър със смесен произход; баща ми е турски ром, а майка ми е полякиня. Живях в Полша от раждането ми (2005) до 2012 когато се преместихме в България. Преди 2012 година, до колкото помня, баща ми беше ОК. Той не беше насилник; майка ми го описа като добър човек с добри маниери (честно казано и аз бях останал със същото впечатление). Но когато се преместихме в България през 2012, животът ни се преобърна. Баща ми стана неузнаваем; започна да се държи ужасно с нас. Помня 2013 година сякаш беше вчера; през тази година, баща ми за първи път преби жестоко майка ми без причина. Бях изплашен, защото не говорех местния език (т. е. български) и незнаех къде да потърся помощ, понеже живея на село. С годините, тормозът стана жесток. Колкото повече растях, толкова повече неща се изискваха от мен (и все още е така поради очевидната причина, че още живея тук). Баща ми е двуличен - пред другите хора се прави на мил, но като е сред нас, той се държи сякаш сме парцали. Ако трябва да направя кратко заключение, колкото повече години минават - толкова по-зле става. Майка ми има здравословни проблеми; тя не вижда добре, има проблем със зъбите, има крив гръбнак и т. н., но на баща ми въобще не му пука за здравословното ѝ състояние и нуждите ѝ. Баба ми и дядо ми (от страната на майка ми) са все още живи, но живеят в Полша. Те не знаят как баща ми се държи с нас, защото ако разберат, последиците определено няма да са хубави (100% съм сигурен). Имам и по-малка сестра която е на 11 и ми е ужасно тежко, защото и тя трябва да търпи цялото това насилие, което ни се полага от ранна възраст. Много пъти съм искал да звънна на полиция всеки път, когато баща ми иска да употреби физическо насилие над нас, но знам, че случаите на домашно насилие са толкова "обичайни", че полицията задържа насилника за 2-3 нощи и пак го връщат вкъщи след излежаното "наказание". Майка ми не говори добре на български, но иначе разбира почти всичко, което и се говори (до определена степен). До сега не съм предприемал нищо срещу баща ми, защото не искам т. нар. "социални" да вземат мен и сестра ми и да ни установят в някакъв приемен дом, а майка ми да остане с баща ми и да търпи двойно насилие, защото в очите на баща ми майка ми винаги е виновната за всичко. Незнам какво да правя... уморен съм психически. Имам мисли, в които се самоубивам или в които ме блъска кола... имам и тежка депресия, която ми се отразява ужасно в училище. До сега аз наистина не намирам изход от ситуацията. Незнам дали да продължавам да чакам докато стана на 19 (когато завършам 12 клас). Сестра ми е още малка и ми е болно, че тя може да изживее кошмара, който изживявам и до днес.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 3 години, 7 месеца
hash: e986f49d77
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Непременно кажи за насилието на баба ти и дядо ти в Полша и търси начини да отидете със сестра ти при тях. Има и телефон - 116 111 на който можете да се обадите в случай на насилие. Но спасението ви е да заминете в Полша и да не се връщате!

 
  ...
преди: 3 години, 7 месеца
hash: d1b8e1e134
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Като четях историята ти си спомних за една книга по действителен слечай,казва се"Не без дъщеря ми"Разведената американка Бети се влюбва и омъжва за лекар иранец,работещ в Америка.Докато живеят в Америка той е безупречен,но я убеждава да отидат на гости в родината му уж за кратко и там ужасът за нея започва.Бой,задължение да носи бурка,психически и физически тормоз.Просто защото тия идиоти разбират къде може да си правят каквото искат и къде -не.За жалост тия неща у нас са в трагично състояние,нищо не се прави.Наистина,единственото ти спасение е да заминете с майка си и сестра си в Полша.Бягайте от този изрод докато не ви е убил,трима сте,организирайте се,измислете нещо.Моля се за вас да се измъкнете от тоя насилник.

 
  ...
преди: 3 години, 7 месеца
hash: f64b065901
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

3.   "Баба ми и дядо ми (от страната на майка ми) са все още живи, но живеят в Полша. Те не знаят как баща ми се държи с нас, защото ако разберат, последиците определено няма да са хубави (100% съм сигурен)." - обади им се и им разкажи всичко.

 
  ... горе^
преди: 3 години, 7 месеца
hash: d3a04f71bd
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Здравей, има и друг център за помощ на пострадали от домашно насилие с денонощна телефонна линия - 02 981 7686, най-малкото могат да дадат съвети и варианти за действие, но мисля, че и винаги могат да подсигурят подслон за жена и деца в такова положение, защото предполагам, че майка ти няма финансовата възможност, нито приятели при които да отидете. Поговори с нея защо до сега не е потърсила помощ от семейството си в Полша.. не може да живеете по този начин тя на първо място трябва да мисли за вас и за здравето й как да се освободите от този човек. По принцип дори ако не сте на квартира, а в негово жилище до 18тата ви годишнина тя може по съдебен път да го изгони от жилището, но разбира се по-добрият вариант е да заминете за Полша не разбирам как майка ви до сега не го е организирала през годините на този ад :/

Вещица

 
  ...
преди: 3 години, 7 месеца
hash: 1389cbfe8e
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

5.   Хващате се тримата и отивате в полицията, подавате жалба срещу циганина (ромът е питие), дето ви се води баща, а на майка ти мъж. Търсите закрила от Неправителствени организации и социални грижи -да ви настанят в защитено жилище, свързвате се с родата в Полша. Ако имат брак, майка ти да се разведе с него. И търсите начин да се махнете оттук.

 
  ...


...
преди: 3 години, 6 месеца
hash: 5f9285e273
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

6.   Веднага намери начин да се свържеш с баба ти и дядо ти в Полша, за да намерите начин да се спасите. Също така може да споделиш и с психолога в училище, приятелка на моя съуничка така се спаси от баща си насилник. След като я видели да идва с насинено око на училище веднага я пратили при психолога и когато тя му се разказала какво се случва вкъщи той звъннал в социалните отнели я от бащата и я настанили при вуйчо и. Баща и винаги е бил насилник преди това е имал предишен брак първата му жена и синът му не искат и да чуват за него. От втората си жена има нея и по - малкият и брат. Майката избягва в чужбина, но не успява да си вземе и така те остават с насилника. Момичето тогава 11-12 г. е превърнато в слугиня освен да учи трябва да върши и цялата домакинска работа и почти не остава време за игри. За капак на всичко онзи е вечно недоволен и я малтретира. По - малкият и брат също е наказван, ноцпо - рядко, също така той доста често ги делеше винаги за него е купувал по - хубавите подаръци. След като я отнеха от баща и я настаниха при вуйчо и тя стана друг човек нямаше и помен от онова потиснато дете. Не отлагай колкото по - бързо вземете мерки да се спасите от този звяр толкова по - добре.

 
  ... горе^
преди: 3 години, 6 месеца
hash: c0b56db3a0
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   На 15 си вече мъж! Когато баща ти започне да се пери, кажи му твърдо, че повече няма да търпиш истъпленията му. А ако продължи, хващайте си пътя и в Полша, в пъти по добре ще живеете там, отколкото в тази циганска държава!

 
  ...
преди: 3 години, 6 месеца
hash: 1f80d37cba
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

9.   Наистина ли никой не се светва? Не мога да повярвам! Как си представяте за 7 години да се усвои българската граматика до такова ниво от човек, който тогава дори не е разбирал езика? Хайде, моля ви се! Съчинение от началото до край. Аз имам чувството, че модераторите си ги пускат тези драматични истории с цел по-голям трафик.
Само две граматически грешки хванах и нито една пунктуационна. Това е практически невъзможно. Казвам го като човек, който владее три езика. Не се хабете да пишете коментари!

 
  ...
преди: 3 години, 6 месеца
hash: 6acf705d82
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   9, аз се "светнах", но не го написах!Просто реших да не коментирам! Е, доволен ли си!?

 
  ... горе^
преди: 3 години, 6 месеца
hash: 6acf705d82
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

11.   9, говориш за граматика и пунктуация, а "незнаех"!?

 
  ...

...
преди: 3 години, 6 месеца
hash: 4c71886195
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

13.   Към номер 9 - Да се смея ли? Кажи ми...

Живея в България достатъчно време, за да владея местния език на задоволително ниво. Българския ми е втори език и не виждам смисъл в това да ме съдиш според броя езици, които владея. Ти наистина ли си мислиш, че историята ми е т.нар. „съчинение", както го възприемаш?

Гимназист съм - какво се шашвате? Уча тук достатъчно години; ще е срамота да не владея езика добре!

Моля, не си прави грешни заключения за историята ми.
Не всичко, което четеш в интернет е измислица (поне в случая).

Причината, поради която написах тази история е да видя мнения - например какво да направя, за да се спася от домашното насилие, което търпя.

-Авторът.

 
  ...
преди: 3 години, 24 дни
hash: a02e9473bf
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

14.   Потърси помощ от някоя агенция.

 
  ... горе^

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker