за отговорното родителство - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121155)
 Любов и изневяра (29696)
 Секс и интимност (14356)
 Тинейджърски (21892)
 Семейство (6469)
 Здраве (9596)
 Спорт и красота (4698)
 На работното място (3178)
 Образование (7301)
 В чужбина (1651)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18513)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Семейство

за отговорното родителство
преди: 3 години, 7 месеца, прочетена 1250 пъти
Повдигам темата провокирана от телевизионно предаване. Предполагам, че не бива да споменавам имена и телевизии, просто ще спомена, че супер мизерно живеещо семейство търси помощ за ремонт на жилището си, което е в отвратително състояние. Семейството има общо 8 деца-доведени, заварени, преродени. Потресох се-нямат покрив над главата си, живеят в общинско жилище, а са народили толкова деца. Не ме разбирайте погрешно, за мен децата са най-хубавото нещо, което може да ти се случи, но самите деца изглеждаха нещастни от мизерията в която живеят, от липсата на лично пространство. Само аз ли смятам, че когато решиш да имаш деца не е важно само физически да оцеляват, да сготвиш една тенджера боб, за да ги нахраниш и да мислиш, че си си изпълнил задълженията на родител. Поправете ме, ако греша ще ми е интересно да чуя вашите мнения.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 3 години, 7 месеца
hash: 9f2bf5d07f
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Абсолютно права / прав си. Отглеждането на едно човешки същество изисква ужасно много усилия и време. Един родител е длъжен да му осигури образование, хармонична семейна среда, любов и грижа и да вземе предвид индивидуалните му нужди и желания. Не бива да му налага мнението си, а да го наочи в правилната посока, когато то разбере, кое е нещото с което иска да се занимава в кариерното си развитие. Пълноценната храна, уютния дом и това детето да е облечено, не мисля, че изобщо трябва да се коментира, то е задължително да е осигурено от всеки разумен родител. Освен това ако има някакъв вид пререкания между родителите, детето не бива да бъде оставяно да расте в токсична среда, която може да окаже пагубно влияние в развитието му. Запомнете също така, че насилието под каквато и да било форма, не бива да се изрязва пред очите на децата.

 
  ...
преди: 3 години, 7 месеца
hash: 63fc95b779
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Точно така мнението ми е абсолютно същото, децата са най-важното нещо на света и когато ставаш родител трябва да си с ясната представа какво можеш да осигуриш на това дете и да правиш само най-доброто на което си способен за него, давам личен пример аз имам детенце и не искам второ защото от моя страна мога да подсигуря само едно дете така, че да има всичко и да съм сигурна, че дори ако семейството ми рухне и останем двамата той ще бъде добре и няма да се чудя как да свържем двата края и къде ще живеем и т.н Иначе дай боже всеки му повече възможности и повече деца, то че може да се гледа и с две и двеста е вярно, но да раждаш много деца знаейки, че ги обричаш на лишения, мизерия, труден живот и липса на внимание ( защото е трудно да съчетаеш работа, гледане на деца и домакинство) е безотговорно и грешно.. Циганите са ни очевиден пример за такъв начин на живот..

Вещица

 
  ...
преди: 3 години, 7 месеца
hash: 629b3dc5c5
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

3.   Така е, нека държавата им даде апартамент за прираста на българчета.

 
  ... горе^
преди: 3 години, 7 месеца
hash: f51a212cac
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Вярно е, но такива хора не са стигнали по-далеч от първичната си нужда да се възпроизвеждат. Дай им да цвъкат. Дали стават за тая работа, дали има как да гледат тези деца, дали са психически стабилни и какво ли не още са проблеми, изключително непонятни за тях. Може да звучи жестоко, но за мен е задължително да се преминава оценка и психо тест преди да ти позволят да се грижиш за живо същество, независимо дали иде реч за дете или животно. Да се размножаваш не бива да е изконно право, съжалявам. Омръзнало ми е да гледам прецакани хора, жертви на невменяемите си родители, които са се смятали за невероятно ценни, затова зор да снасят.

 
  ...
преди: 3 години, 7 месеца
hash: b5ce92bf15
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

5.   Токсични среди, индивидуални нужди, без налагане на мнение. Мда, мда... Номер 1 много добре ги описа всичките модерни клишета. Само ще ти кажа, че в реалния живот не става така или поне става при много малко хора. При повечето я няма тая хармония. По тая логика деца не трябва да се раждат и трябва да изчезнем(което и се случва с част от "развитите държави"). Да, другата крайност с 8-те деца и тенджерата боб са също нещо много кофти. На теория всичко трябва да е перфектно, на практика, обаче, нищо не е перфектно, включително отглеждането на децата, семейството и т.н.

 
  ...


...
преди: 3 години, 7 месеца
hash: cd754e4a75
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

6.   Пуснете поста във Фейсбук с името и адреса на тези хора, за да се съберат пари и да им се помогне.

 
  ... горе^
преди: 3 години, 7 месеца
hash: 47d1022ffd
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Понеже всички станаха "отговорни" родители, затова и децата са кът. А малкото са противни лекенца.

 
  ...
преди: 3 години, 7 месеца
hash: 9f2bf5d07f
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

9.   5 като се има, че всички бъдещи престъпници идват от такива семейства, не е ли по-добре да се имат предвид тези неща? На мен ми е ясно, че при много семейства положението далеч не стои така. Мисля обаче, че няма как да се съгласиш никое дете не заслужава да бъде гладно, бито, необичано и нежелано. Това е моето мнение за родителтвото, ако ти смяташ по друг начин ок уважавам и твоето мнение.

 
  ...
преди: 3 години, 7 месеца
hash: 8e64653704
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Така. На много хора не им минава през ума, че майката може би е необразована, следователно не знае как да се предпазва, още по-малко, че нейното "не" не означава нищо за мъжа й, който най-вероятно я бие и я третира като животно и в живота, и за разплод, тоест не го интересува след като си задоволи нагона, не я пази от нежелана бременност и т.н. Това е и причината в третия свят да се раждат толкова много деца, не защото хората не поемат отговорност, а защото жената иска, не иска прави секс и мъжа свършва в нея, естествено , че ще забременее. Та така е и с тези многодетни и бедни семейства. Бедни и необразовани хора, без самосъзнание, себеуважение и т.н.Няма как за ги спреш да се размножават.

 
  ... горе^
преди: 3 години, 7 месеца
hash: 7974867cb9
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

11.   Права си. Ние имаме само едно дете, защото повече не можем да си позволим. Искаме де си има всичко и нищо да не му липсва. Ако има още едно дете, тогава качеството на отглеждане спада. Не гоним бройка. Честно и с две деца си е адски трудно... особено когато боледуват, а трябва да се работи...

 
  ...

...
преди: 3 години, 7 месеца
hash: 57d8bb9fb5
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   Абсолютно е така! Лично за нас като семейство е важно не само да направиш и да родиш дете, а да го отгледаш достойно. Ние нямаме достатъчно финансови средства да осигурим повече от едно дете, засега. Затова и си оставаме само с едно. Жилището ни е малко, заплатите ни не са кой знае колко високи, а си имаме и лични нужди, които също трябва да покриваме. Детето ни е обичано, обгрижвано, има всичко за неговата възраст, разбира се не най-скъпото и ново, но и не е лишавано от дребни неща. Като порасне още малко ще го запишем на спорт, ако проявава интерес и към други занимания, също. Искам детето ни да се развива в нормална среда без свръх лишения. Ще е много безотговорно от наша страна ако направим второ дете и спрямо нас и спрямо първото ни дете, а и спрямо самото евентуално второ дете. Човек трябва да си преценя възможностите, и то не само финансови, но и психически и физически. За нас да си останем с едно дете не е никаква драма, да, искам второ, но не на всяка цена.

 
  ...
преди: 3 години, 7 месеца
hash: 55cdacba1c
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

13.   Виждам 7 коментара и не съм съгласна, нито с авторката, нито с коментарите.
Разбира се за създаването на качествен човек, архитект примерно е нужно описаното от вас семейство и условия. Обаче нашето общество в бъдеще (архитектите които отглеждаме ние), ще имат нужда от човешки същества отгледани в мизерия с боб, които да станат зидари, да бъркат бетон, да редят керемиди, да пълнят кренвирши и консерви пастет апетит за зидарите, да работят в орабжериите за домати, да режат храстите в двора на вашия архитект и т.н. а такива хора се отглеждат с боб. Вашето добре образовано дете ще има нужда от такива хора!!!
Затова съм и против да се "помага" на такива семейства, защото бъдещите резачи на храсти ще свикнат, обществото да им помага, без никакво усилие от тяхна страна, и ще отказват да режат храсти, но ще ревът за помощи по медии и ФБ. Ще са видели от родителите си как става. Няма да им харесват парите, които ще получават за нискоквалифицирания труд, ще са видели че със създаването на деца е по лесно, ревеш и обществото съжалява децата, които си създал, и "помага".
Тоест помогнете ли днес на такива семейства вредите на децата си в бъдеще, Хем няма да има кой да реже храстите за осъществяването на проекта на вашето дете архитект, хем вашето дете в бъдеще ще чете и гледа рева на 5 пъти повече многодетни семейства по ТВ и ФБ. Днес вие ще помогнете на семейство с 8 деца, утре вашето дете трябва да помага на 8 многодетни семейства, които тези деца ще създадът.
Осъзнайте се, всеки циганин, който днес не му се работи, а ограбва и изнасилва бабички е бил някога дете и е отгледан с помощи, тоест вие сте го отгледали. Може ли този циганин да реже храсти, да бърка бетон за сградите на някой архитект, може, но той е отгледан с помощи, затова не му харесва да работи за парите които ще получи от труд, свикнал е да получава "помощи" само заради това че съществува, ако след като порасте спрете да му давате "помощи", той ще ви краде с взлом и ще ви изнасилва, няма да му харесва да реже храсти за "мизерна заплата".

 
  ... горе^
преди: 3 години, 7 месеца
hash: 629b3dc5c5
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

14.   Леле, учудва ме как много хора дори за второ се чудят, аз имам две и не съм се замисляла толкова за бъдещето, просто искам повече от едно. Човек като иска намира начин. Явно много хора мислят, че едно дете изисква супер много и не са само пари, по-скоро време, което да му се отделя или просто хората ценят свободата си и са си самостоятелни.

 
  ...
преди: 3 години, 7 месеца
hash: e9ba3fa734
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

15.   Аз също съм родена в бедно семейство. И въпреки това се радвам, че майка ми ме е родила. А на нашата родина й трябват деца, защото съвсем ще изчезне.

 
  ...
преди: 3 години, 26 дни
hash: 08fc8f4747
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

16.   Нали затова се правят подобни предавания да помагат на хората. Тези хора, които помагат в предаванията не са лишени от човещина като тебе. Какъв е смисълът да се мисли пост фактум. Станалото станало, да помислим как да помогнем да хората. Създателите на такива предавания мислят като мен. Трябва да се правят повече такива предавания.

 
  ... горе^

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker