Раздяла на родители - трябва ли да се месим- токсични отношения - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121127)
 Любов и изневяра (29689)
 Секс и интимност (14355)
 Тинейджърски (21889)
 Семейство (6467)
 Здраве (9593)
 Спорт и красота (4697)
 На работното място (3175)
 Образование (7300)
 В чужбина (1651)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18506)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Семейство

Раздяла на родители - трябва ли да се месим- токсични отношения
преди: 3 години, 6 месеца, прочетена 1157 пъти
Никаква идея нямам какво заглавие точно да сложа. Надявам се да получа максимално много съвети и отзиви, за да разбера аджеба дали съм прав в това, което мисля и изпитвам.
Ще гледам да е сравнително кратко и ясно.
Аз съм малко под 30 и имам и доста по-голям брат. И двамата живеем отделно от родителите ни вече години наред. Аз още от 14 годишен живея по квартири, а брат ми от 18 след като беше студент, а сега вече си има и семейство.
Майка ми и баща ми в момента са в огромен скандал. Общо взето може и да се разделят. Говориме за хора над 60 години.
Просто това са неща събирани с години и майка ми в един момент избухва брутално и му казва да се изнася.
Къде е проблема обаче .
Баща ми цял живот се държи, като жертва.
Общо взето никога не е успял да вземе самостоятелно решение.
Да не казвам, че за последните 10 години ме извади тотално от равновесие с непрекъснатото си оплакване. Съвсем сериозно ви казвам този човек ме е докарвал до нервни сривове от рода да чупя стъклена врата, само и само да си го изкарам някъде.
Сега отново след този скандал ми звъни, за да ми обяснява как било мое задължение едва ли не, да кажа на майка ми да го приеме обратно. Аз лично просто не издържам на целия този психически тормоз с години. За мен този въпрос трябва да се реши само и единствено между тях. И ако трябва да съм честен хич не ми е проблем, че се разделят. Не мога обаче да приема, че баща ми вместо като мъж да седне да се разбере с нея очаква ние да му решиме проблема. Брат ми просто не му вдига. Лесно му е, има деца и винаги може да се оправдае, нито ги разпитва какво се случва.
Обаче мен ме ползват за посредник и вече не се издържа.
2 часа през нощта е и баща ми ми е звънял 14 пъти в последните 10 мин, за да ми говори отново за майка ми.
Кажете според вас кой е крив и кой е прав? В случая той е сгафил сериозно, но проблемът е че това са неща натрупвани с години. Майка ми наистина не издържда вече. Те са тотално на различни полюси и планети. И колкото и да не искам да взимам страна си мисля, че е доста права, защото съм му се ядосвал за абсолютно същите неща. Той просто не се промени грам за последните 10-15 години, а може би и повече, когато съм бил малък сигурно е било същото. За мен баща ми е токсичен човек, колкото и да не ми се иска да го признавам. Не казвам, че майка ми няма минуси. Има си, тя също е доста манипулативна в някои ситуации, но с нея поне може да се общува, докато баща ми говори само и единствено за себе си или се оплаква. Ако му дадеш съвет, моментално изважда най-черния сценарии, който може да се случи.
Той просто си живее с илюзията, че всичко е ок. Изключително негативен човек, който наистина за последните 10 години вместо да ми бъде упора тотално ми разби психиката.
Не може да приеме, че и аз вече съм голям отдавна и имам собствен живот и не мога да решавам подобни проблеми.
Ако имах проблеми дори не бих звъннал на детето ми, за да му се оплаквам, че майка му не ми отваря, а бих седнал да помисля къде бъркам и какво да направя. Години наред се боря да си оправя самочувствието, защото никога не съм имал тежка мъжка ръка, която да ми дава напътствия и да ми показва с примери каак се действа. И сега, когато вече успявам да намеря своя образ и се чувствам наистина добре той продължава да ме залива с психически тормоз. Майка ми пък 20 години само говори срещу него, ама вече си мисля, че с право. Ясно ми е, че и нейоното поведение е на властна майка и също е токсично. Илюзията ни за семейство се разби тотално, а всички ни смятаха за задружни. Отдавна ми беше ясно какво е положението, но явно просто се протакаха нещата. Как обаче да се държа отсега нататък, защото ми писна от подобни отношения. Понякога не искам изобщо и да ги чувам, защото всеки разговор ме изкарва от равновесие.
Как се процедира в такива ситуации и прав ли съм според вас ?

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 3 години, 6 месеца
hash: a87321b1e4
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Ако пуснеш предизвестие, поне 30 дни преди датата, в която желаеш да напуснеш, няма да даължиш никакви обезщетения, независимо от трудовия си договор, а ако работодателят ти се съгласи, може да те пусне, да си ходиш още утре.
А от това, което си написал, мисля че работодателят ти просот иска да мине "тънка лайсна", като те запише в някаква програма, от която да те пратят и той да не ти плаща пълна заплата, защото държавата доплаща.

 
  ...
преди: 3 години, 6 месеца
hash: a78f5d0a11
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Аз нямаше да им вдигам телефона и да им отварям вратата, ако се явят неканени точно като брат ти. Няма никакво значение дали си женен, дали имаш деца или си на 5 години. Родителите сами трябва да се оправят с проблемите си. Дане казвам, че на твое място отдавна щях да съм прекъснала всякакъв контакт.

 
  ...
преди: 3 години, 6 месеца
hash: 7b97ac996b
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

3.   Ако може нека отидат на специалист по семейна консултация.

 
  ... горе^
преди: 3 години, 6 месеца
hash: 92597966a6
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Стига си "мЕ"-кал- много е грозно!
Пише се и се говори така: говорим, решим и пр.!

Ако толкова не знаеш къде се слага Е в множествено число на глагола, пробвай БЕЗ! Ако може, не се слага!
Например:
Аз говоря- ние говориМ,
Аз да/ще реша - ние да/ще решиМ!
но
Аз искаМ - ние искаМЕ (естествено!) или
Аз решаваМ - ние реваваМЕ
Ако в едиствено число завършва на М, стествено, че се слага Е в множествено! Но, ако не завършва, не се слага, защото става едно неграмотно МЕкане!

По същността- какво точно ти пречи да НЕ се месиш!??

 
  ...
преди: 3 години, 6 месеца
hash: 92597966a6
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

5.   И се пише Опора и сценариЙ (в ед. число!)!
Изобщо- съветвам те да наблегнеш на грамостността, не се излагай, пораснал мъж си вече!

 
  ...


...
преди: 3 години, 6 месеца
hash: 7436c3c7f4
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

6.   4, шопите че си говориме как ни душа сака. Вие сте ни на гости, вие че се съобразявате с нас, не ние с вас. Га отида у Бургас, тогаз ние че говориме на ВЪЪЪЪ.

 
  ... горе^
преди: 3 години, 6 месеца
hash: b647efcbd3
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Кажи категорично на баща си, че в техните отношения няма да се месиш. Нямаш такива задължения (супер токсично изискване от негова страна) нито право, нито желание.
Да се сърди ако ще, даже ако спре да ти звъни поне временно, ще ти е по- добре.
Но все пак смятам, че е най- добре да среже и двамата.
Обади му се, уговори среща с него пред техният дом, звънни на вратата, майка ти ще отвори заради теб.
Влезте и в коридора още им казваш категорично да си кажат между тях си какво имат! Така и на двамата да им се изясни, да не те замесват, натоварват и очакват ти да им решаваш проблемите.

 
  ...
преди: 3 години, 6 месеца
hash: 3a68bbc515
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

8.   Всеки си има собствен живот. Да ти звънят. в 2 през ноща, е безумие. Седни и на двамата ясно кажи, че си до тук. Не желаеш повече да те занивават с техните истории. И просто ги отрежи и двамата. Не вдигай телефона и това е. Край! Помагаш ли им с нещо, променяш ли нещо. Не. Просто един ден можеш да станеш, каго тях. Имам подобен пример. Най-добре е да се разделят или конкултации с терапевт. За съжаление българите са толкова, негативни, токсични, натоварващи и проклети хора. Всъщност това си е чист балкански манталитет. Да те разтреперат и съсипят. Такива са не само родителите, но и приятели и обкръжение просто ужасно. Или някой жестоко ти се меси, мери ти доходите, как си облечен, какво харчиш, всяка трета тема тук е такова. Аз като се чуя с баба ми, главата ме боли след това. То мрънкане, негативизъм, кой умрял, ужасно. Приятели, постоянно някой мрънка и ти държи сметка, навлизане брутално в личното пространство. Каквъв народ сме, какви са тези отношения. Вечно показност, темата ядене е издигната в култ, празници само ядене. Пускам новините и дори мелодията на предаването, като фон е зловеща и излиза на Нова едно дете дължащо телета ограда.

 
  ...
преди: 3 години, 6 месеца
hash: 8c7cc57828
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Това, че ти е баща, не му дава право да те използва за кошче за душевни отпадъци.
Ти го търпиш, защото го чувстваш като синовен дълг. Не е.
В момента, в който започне да мрънка, сменяш темата. Ако не стане, си намираш някаква спешна работа и приключваш разговора. Не му вдигаш в 2 часа през нощта.
Според мен, смисъл от открита конфронтация няма, защото дори да се съгласи с теб на думи, на дела ще си продължи по старому. Ако искаш, опитай все пак, но бъди готов, че няма да има ефект.
Помни, че ТИ поставяш границата и че не са ти нужни никакви оправдания да го сториш.

 
  ... горе^
преди: 3 години, 6 месеца
hash: 685f26917f
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

11.   Спри да му вдигаш телефона. Как така ще ти звъни в 2 през нощта да ти се оплаква? Той ти точи енергийно. Не им се намесвай в отношенията. Те са големи хора и могат да решат отношенията си сами. Ти си имаш свой живот и си гледай него. Ти да си щастлив. Изобщо спри да говориш и с двамата , не им вдигай телефона, ако трябва си смени номера.

 
  ...

...
преди: 3 години, 24 дни
hash: f47a165006
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   Не трябва да се месим ние си имаме собствен живот.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker