Мъжка вечер удома. За или против? - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121037)
 Любов и изневяра (29666)
 Секс и интимност (14347)
 Тинейджърски (21877)
 Семейство (6463)
 Здраве (9588)
 Спорт и красота (4694)
 На работното място (3166)
 Образование (7293)
 В чужбина (1650)
 Наркотици и алкохол (1114)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18483)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Семейство

Мъжка вечер удома. За или против?
преди: 3 години, 6 месеца, прочетена 5892 пъти
Въпросът ми е насочен към жените, защото отговорът на мъжете е ясен. А именно позволявате ли на мъжете си да се събират у дома с приятели? Аз се съгласих няколко пъти и резултата беше скарване. Вечерта започва от сутринта с основно почистване, пазаруване и приготовления за гостите и завършва на другия ден на обяд с чистене и миене. Моя нервничи, защото иска да се представи добре пред тях. Имаме и 2 деца, едното е кърмаче. Децата остават изцяло на мен, къпане, хранене, приспиване на фона на високото говорене и сръбската музика от гостите. Те не могат и да заспят. За финал събирането откарва до късно, защото гостите не се сещат да си тръгнат, а моя не им и казва, защото нямали семейства и ако си тръгнат нямало какво да правят. След тях остават купища чаши, опикана тоалетна и огромни количества боклуци. Да не говорим, че никой не се съобразява че сме с деца и идват и болни и кашлящи. Аз пък вечерта заспивам до смардящия ми и хъркащ мъж. Смятам да въведа някакви правила за тези събирания, но не ми се иска да съм твърде крайна и за това се чудя как е в другите семейства. А при нас веднъж моя не го поканиха някъде, все той кани в нас, а и приятелите му живеят все в някакви квартири в една стая и са общо взето развей прах.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:
1-50 от 113

преди: 3 години, 6 месеца
hash: a013b021b3
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Разбирам те и това трябва да се пресече в корен! Ще те светна за моята тактика, работи отлично и у нас вече не стъпва ни един приятел на съпруга ми, гостуват ни семейно. Класа, моето момиче, класа! Това ги плаши до смърт. Звъни негодникът по нощите и казва: ние с аверите идваме от кръчмата да си докъркаме у нас. Добре, пичове - казвам. И от там нататък - черната рокля на Пиер Карден, ред перли задължително и редя масата с някакви засукани мезета, дето да не знаят как се ядат (аз винаги държа такива на склад за аварийни случаи), кристални чаши, сребърни прибори, свещи и прочее аристократизъм. И като дойдат пияниците, влизам в роля: "О, каква приятна изненада! Заповядайте! Вие, Иван, какво ще обичате, Атанас, а за вас каква напитка да предложа? Георги, елате с мен в кабинета да ви покажа една изумителна литография на Казаков, която открих наскоро, вие с вашия тънък вкус ще я оцените". И така цяла вечер. Пускам и Шопен като музикален фон. Те не смеят една маслина да боднат, камо ли пък да пият, седят като препарирани, а аз им говоря за полифонизма в творчеството на Достоевски. И повече не стъпват. Никога! На изпроводяк ги изпращам с: "Благодаря за визитата, толкова мило! Поздрави на съпругите ви, ще ги навестя при първа възможност."
Следвай тези стъпки по разписаната рецепта и ще се отъвреш от мъжовите си пияндета завинаги!

 
  ...
преди: 3 години, 6 месеца
hash: 070c26196e
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Моя мъж няма приятели, ами нека се събират, но и ти трябва да имаш вечери, в които да разпусне, и ти ще готвиш, струва, да излязат навън за да не се занимаваш с работата след тях. Когато имаш семейство, ергенски те вечери отпадат.

 
  ...
преди: 3 години, 6 месеца
hash: 025e74c689
гласове:
1 2 3 4 5
  (8 гласа)

3.   Няма как да стане у дома подобен "бар"! Още по- малко пък ако сме и с малки деца! Не съм ничия слугиня, домът ми не е кръчма, а спокойствието на децата ми със сигурност е над пияни пръчове на сръбска музика...
Ама и вие как се забъркват с такива мъже, че и деца им раждате?!

 
  ... горе^
преди: 3 години, 6 месеца
hash: dd1da91c2d
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Н.1 това е преписано от руски сайт.

 
  ...
преди: 3 години, 6 месеца
hash: dd1da91c2d
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

5.   Не е сложно - кажи - съжалявам, но няма възможност. Вкъщи е дом, а не кръчма. Притесняваш мен и децата, а това не е редно и точка. Какво толкова му трепериш, да не е принц Хари?!

 
  ...


...
преди: 3 години, 6 месеца
hash: 43df5e0980
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

6.   Ние нямаме деца, което е значима разлика и определено е от значение.
Да, у нас идват гости, случва се сравнително често.
Аз приготвям салата и гарнитура, не ми отнема много време, а мъжете сами си правят скара или барбекю. Правили са редица глупости, признавам, че това ме е изкарвало от равновесие. Стопиха един вентилатор, почти подпалиха кухнята (имаше сажди по стената), чупили са посуда... ще спра дотук, достатъчно е. Интересното е, че тези техни издънки винаги се случват в трезвено състояние. Пийнали са кротки, даже вдигат по-малко шум. Приятелите му на моменти се държат инфантилно и голяма част от тях са ергени, но е по-вероятно в 3 часа да ги заваря да се карат за игра на табла, отколкото да са изпопадали на пода и да планират излизане по жени.
Чупенето им се е случвало и при нормалните гостувания по двойки. Работата е там, че когато мъжете ни останат без надзор, изневиделица им хрумват гениални идеи, коя от коя по-опасна за здравето им и апартамента ми. От друга страна, много пъти групово са поправяли компютъра ми, размествали са мебели, поправяли са врати и други неща. Не се оплаквам.
Не се занимавам с приготовления сама, изобщо не ме интересува. Като изтрезнеят ги изкомандвам да възстановят разрушеното и те го правят. Друго е цяла мъжка бригада да ти се тръсне с четки за боядисване. Чистенето не ме притеснява, защото рядко компанията е голяма. Честно казано веднъж казах на мъжа ми, че не ми се мият съдове и той купи пластмасови за събирането, при което осъзнах, че на приятелите му въобще не им пука в какво е сервирана храната. Гости са ни идвали и без предупреждение, носят торби с продукти и всички заедно готвим. Понеже още не съм заколила чужд мъж в кухнята, то вероятно всичките им изцепки са в рамките на търпението ми. Приемам всяко събиране за забавление и избягвам да мисля сериозно и в детайли, така пестя нерви и си прекарвам добре. Не ми пречи, че в хола има събрани мъже, стоя си с вино в спалнята и се занимавам с мой неща на спокойствие. Не се е налагало да чистя урина навсякъде в банята, не са надували сръбска музика, не са ме принуждавали да вадя бели покривки или да готвя цял ден. Обикновено се събират по мъжки и след около час-два ме викат. Ако имаме деца, ще искам по-кротки и тихи събирания, с по-малко хора, но тук с Милото сме на едно мнение. Не вярвам, че някоя жена си умира от кеф да приспива бебе с часове, защото мъжът ѝ и приятелите му са заети да правят глупости.

 
  ... горе^
преди: 3 години, 6 месеца
hash: 6a57fb61e3
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Като иска мъжка вечер да си я организира сам. Да приготвя каквото иска, а на другия ден да чисти. Ти просто се дистанцирай и си гледай своя кеф и децата. И му постави условие да не е много често, примерно 1-2 пъти в месеца. И да не надуват музика и крещят. Аз не бих търпяла такива селянии, но и едва ли бих била с такъв мъж с подобни приятели и интереси.

 
  ...
преди: 3 години, 6 месеца
hash: dbf5c75338
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

8.   Категорично съм против, мъжка или женска вечер. Има заведения нека се събират и кой когато иска тогава да си се прибира.

 
  ...
преди: 3 години, 6 месеца
hash: dc571fb027
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

9.   Ами може би ... кажи това на мъжа си, след това го кажи и на приятелите ми. Докато седиш и мъкнаш като някакво наритано куче, нищо няма да стане.

 
  ... горе^
преди: 3 години, 6 месеца
hash: c14ae28f76
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Хахахах, ей тва е, женските просто никога не могат да си направят страшен купон и да се веселят като нас "пръчовете/кочовете" и още там както ни наричат. Кълве ги завистта и това е, а номер 2 просто ме разби. Голяма интелектуалка се изкара, покани ме у вас да ти скрия шапката.
Сега истински съвет - стига това да не се случва прекалено редовно, не виждам проблем. Човекът е социално същество и не е казано, че трябва да прекарва време само със семейството си, трябва да има време и за приятелите си.

 
  ...

...
преди: 3 години, 6 месеца
hash: c0f9c5dc09
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

11.   Не знам как да се справя с такива пияници, но никога не бих им слугувала. Зарязвам мъжа ми като си е канил гости да си чисти и да си готви. Така е твърде удобно за тях. Пари не дават, безплатна слугиня. Ти луда ли си да му го позволяваш?

 
  ...
преди: 3 години, 6 месеца
hash: bfaab0ce5b
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   О не, достатъчно си ги събирала у вас. Кажи, му че не искаш заради децата и хигиената в къщи да ви идват хора, да им прислугваш и децата да не могат да спят, а и вируси могат да ви донесат.
Домът ти не е кръчма в крайна сметка.

Пресечи още сега тия ергенски сбирки в дома си... че оставиш ли така нещата, ще ти се качат на главата. Ако оставиш мъжа ти да се сети, никога няма да се усети, че не е ок.
Мъжът ти като иска да се види с тях той да ходи у тях.

 
  ... горе^
преди: 3 години, 6 месеца
hash: d952476724
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

13.   1 с глас се смях, евала умно си го измислила. Иначе не смятам, че на мъжки събирания трябва да присъства жена или да се правят вкъщи, ако съпругата е там, по простатата причина, че мъжките събирания винаги избиват на простотия!

 
  ...
преди: 3 години, 6 месеца
hash: d9a54163e9
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

14.   Ами да се събират в заведение, защо трябва да е у вас? Не стигат задачите с децата, ами и готвене, чистене, миене и т.н.?

 
  ...
преди: 3 години, 6 месеца
hash: 1751aad9ce
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

15.   "Аз пък вечерта заспивам до смардящия ми и хъркащ мъж. " , забравила си да допълниш и, до ГЛУПАК! Как може, при малки деца да прави запои? Той ум има ли, или само търбух има!? Дай му нота, или да си хваща пътя!

 
  ... горе^

...
преди: 3 години, 6 месеца
hash: 52ad6c9108
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

16.   Ами отнемете им на тия мъже всяко забавление! Като не искаш да е вкъщи, да ходят на заведение, ама там пък не може да го следиш какво прави. И ще дойде по-скъпо.
Редното е той да се грижи за гостите си и да ти помага. Но чак пък да се цупиш, че си е поканил приятели да се повеселят не е редно. Ще му се подиграват, че е мъж под чехъл и жена му не му дава.
Просто когато ще се събират, отиди някъде и ти-при родители, приятелка, повесели се и ти. Всеки заслужава време за него си, никой не е роб на другия,че да сте само ти и той. Мъжът ти има социални контакти, а ти?

 
  ...
преди: 3 години, 6 месеца
hash: 76a5644d8a
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

17.   Номер 1, ако историята ти е истина, ще споделиш ли какво мисли твоя мъж за този театър?

 
  ...
преди: 3 години, 6 месеца
hash: 3f8db6e804
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

18.   как може да имате кърмаче и той да води кого ли не в къщи. Може да донесат зарази и болести. Ще го отнесе бебето. Забрани му поне докато не изчезне Коронавируса подобни сбирки. А и да си чисти и мие сам.

 
  ... горе^
преди: 3 години, 5 месеца
hash: d9a54163e9
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

19.   16, по принцип си прав, но забавленията на мъжете могат да не са само и единствено у авторката. Могат да се събират и в заведение, и у някой от другите от компанията, но какво се вижда, не го правят. Просто им е удобно да има безпланта слугиня, която да готви, сервира и чисти. На всичко отгоре не се съобразяват и с присъствието на малки деца, които лягат рано и не могат да спят.
Това не е нормално и авторката е права да недоволства. Като искат, да се събират в заведение, на никого няма да пречат.

 
  ...
преди: 3 години, 5 месеца
hash: 10a632b34a
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

20.   19 от 16
Да, ама ще се почне с това колко той харчи за заведения, ще го подозира, че сваля жени, ще го чака по нощите да се прибере.
Като не иска да слугува, да се забавлява и тя някъде. Никой не я вързал вкъщи.

 
  ...

...
преди: 3 години, 5 месеца
hash: 2db9b602de
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

24.   Кучето скача според тоягата. Народна поговорка.
Спри да слугуваш на мъжа си и компанията му. У дома проблемът сме го решили отдавна, събират се (не често) в заведение.

 
  ... горе^
преди: 3 години, 5 месеца
hash: 4f7aa5a8bb
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

25.   Щом другите нямат семейства/деца, защо не се събират у някого другиго?

 
  ...
преди: 3 години, 5 месеца
hash: aa198667ce
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

26.   Към модераторите. Номер 1 съм. Хората ми зададоха въпроси, аз им отговорих, загубих половин час и вие не публикувахте поста ми. Защо, бе, милички? Нямам нерви да го пиша отново. Така че ще го давам в резюме. Никакъв руски сайт, номер 4, а горчив житейски опит. Това за мен беше единственият начин да се отърва от "Ванката, Насето и Жорето", защото те идваха пияни като прасета. Номер 17, мъжът ми със сълзи на очи ме е молил да не се обръщам към приятелите му на "вие", но аз пресметнах 10 хода на пред и не отстъпих от стратегията.

Модератор: коментар номер 1 е публикуван още преди 8 дни

 
  ...
преди: 3 години, 5 месеца
hash: e2b9db06ee
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

27.   Н 16 и 20, а децата кой че гледа, бе, веселяк?! Никой я вързал вика...

 
  ... горе^
преди: 3 години, 5 месеца
hash: 4cebf7a46f
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

28.   С деца - категорично не. Моят доведе няколко пъти на вечеря приятели. След първия път пръста си не мръднах. Да си готви, пазарува, чисти, да прави каквото ще, но без мен. И като отида да приспя детето да са тихи. Те и не искат да остават много на тихо, така че най-късно към 23ч. си тръгват. Аз в началото стоя малко с тях, вечерям и после ги оставям, не са ми интересни. На другия ден за сутрешното кафе кухнята ми да е в приличен вид. Семейство сме. Всеки е длъжен да се съобразява с другия и ако се налага да прави отстъпки и компромиси. Само за децата не съм склонна на компромис.

 
  ...

...
преди: 3 години, 5 месеца
hash: 4cebf7a46f
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

29.   До 25. Защо не се събират у някой ерген ли? Защото кой ще им готви и шета там? Жената просто трябва да се осъзнае, че тя играе наравно с тях. Ако се отстрани от хамалогията по гостуването, бързо ще изчезнат ергените.

 
  ...
преди: 3 години, 5 месеца
hash: 10a632b34a
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

30.   27, ами да отиде на гости на родителите си или те да я отменят за някой и друг ден. Никой не е вързал вкъщи като има гости, тя избира да е там. Ако мъжът ходи по заведения, ще го подозира в изневери, колко харчи ще държи сметка и ще го чака по нощите да се прибере. Или ще го направи отшелник, като себе си.
Мъжът и има поне социален живот, ами тя?

 
  ... горе^
преди: 3 години, 5 месеца
hash: f11c1db47b
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

32.   Не, 30. Не си прав. Как така жената ще емигрира, понеже мъжът й имал гости. Тя е стопанката. Гостите идват в дома на семейство Петрови, Иванови или Драганови. Тя като домакиня е длъжна - по законите на етикета - да посрещне гостите и да поддържа разговора. Отсъствието й, освен ако не е в чужбина или в болница, се отчита като липса на възпитание. А ако хората дойдат и със съпругите си - и като обида.
Сега, аз говоря за приетото в едно прилично общество. Нямам предвид село Долно Нанагорнище, нито пък някой цигански катун, където купонът е на макс и всичко приключва с бой.
Да, съпругът ми не ме е "вързал в къщи". Но в къщи са ме вързали светските отговорности като домакиня, която приема приятелите на мъжа си. Но ако не срещна отсреща адекватно отношение, ако ми се появят в полунощ пияни, без кутия бонбони и цветя зя мен, просто сменям плочата и им показвам ясно къде им е мястото, а то очевидно не е в моята къща. Номер 1 съм.

 
  ...
преди: 3 години, 5 месеца
hash: 154d19e3ea
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

33.   Заведение-сбирка-веселба!!! Това е!
Очудвам се, че все още се срещат такива търпеливи съпруги. Откъде имате нерви? !
Аз съм мъж на 32 и никога никой не пускам в къщи да тормози семейното ни гнездо!! Това за нас си е закон. Даже лъжа някой къде живея! Айде със здраве!

 
  ...
преди: 3 години, 5 месеца
hash: 7339354bda
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

34.   След първата такава вечер заявих на моя, че ако иска гости, ще си ги обгрижва и обслужва сам. Аз си седнах с тях и на всякакви подвиквания от сорта на 'няма ли да донесеш еди какво си' отговарях с 'донеси го ти'. След 2 пъти пазаруване, готвене, и миене на чинии му се увеси носът. След като му заляха любимото място на дивана с вино - съвсем. Оттогава само по повод и ако са повече хора с еднократни чинии. Откакто имаме дете, категорично инцидентно по 2-3ма от тези, които се съобразяват, но то не е точно гости, а просто да се видим. Останалите купони бързо се изместиха при един ерген, на който не му пука колко чист е пода и откъдето можем да си тръгнем по всяко време (след като сме си отсервирали и измили нашите си чинии и чаши, разбира се).
Така че според мен трябва да си крайна и да се оттеглиш от ролята на прислужница, най-добре ясно да му заявиш, че тези вечеринки трябва да се изместят другаде. Успех

 
  ... горе^

...
преди: 3 години, 5 месеца
hash: 10a632b34a
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

36.   32 от 30
На жената в историята приятелите на мъжа и са и страшно противни, както си личи по начина на писане. Защо да седи там и да се депресира повече? Да лицемерничи, защото е домакиня и така е редно? Мислиш ли, че лицемерието не се усеща?
А този мъж-ще му се подиграват, че е мъж под чехъл, че жена му не дава, ще го скъсат от подигравки. Ако ходи по заведения с тия приятели-ще го чака по нощите, подозира в изневери, брои изхарчени пари. Тук основното е, че жената не иска мъжа да има забавления, каквито и да са те. Трябва и той да е депресиран като нея, залепен вкъщи. Авторката да си намери компания, да излиза по женски. Тогава няма толкова да я дразни чуждото веселие.

 
  ...
преди: 3 години, 5 месеца
hash: 10a632b34a
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

37.   32, приятелите на мъжа ти не са дошли на официална визита, че да мъкнат бонбони и цветя. Дошли са да си прекарат добре, в мъжка компания, а не на посещение при кралицата. Много жени коментиращи тук не разбирате, че това е мъжка вечер, не гости, на което вие да сте важните, че да ви се подмазват и обгрижват. Ако питаш мъжа си, няма да иска да си там, защото няма да може да се отпусне и ще ги гледаш изпипателно. Също и тия приятели няма да искат да си там, защото си жена и ще ги следиш да не пипат много и разместват. Най-логичното е жената също да си устрои женска вечер и да остави мъжа да си почине от нея и от това тя да го следи. Оставете ги тези мъже да дишат.

 
  ...
преди: 3 години, 5 месеца
hash: 2db9b602de
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

38.   37 - Тогава и жената не е длъжна нито да им приготвя салати и мезета, въобще каквото и да е, нито да им сервира и да им мие чашите и чиниите след вечерята. И е съвсем нормално да иска къщата да е такава, както е била преди мъжката им вечер.

 
  ... горе^
преди: 3 години, 5 месеца
hash: e2b9db06ee
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

39.   Н 30, разбирам че, си типичният Ганьо, ама чак да се "изселват" жената с децата от домът че, мъжът да се налива с приятели...
Чудя как още ви връзват жени, даже и ви раждат деца.
Ама то не е луд който яде баницата...
За себе си категорично знам че, няма как такъв субект да ми бъде съпруг и баща на децата ми.

 
  ...
преди: 3 години, 5 месеца
hash: 10a632b34a
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

40.   32, 1
Ако наистина постъпваш по този начин с приятелите на мъжа си, просто си злобна. Също си маркираш и територията и правиш така никой приятел на мъжа ти да не поиска да стъпи у вас. Също и желание да монополизираш мъжа си, сакън да няма други хора в живота си. Какви светски визити? Какви цветя да търсят хората в 2 посреднощ?
Мъжете са дошли да се повеселят изцяло в мъжка компания, не да спазват етикеции като в някой дворец. Дали ще пият бира, гледат мач, но идеята е да се повеселят по мъжки. Може да си говорят изцяло мъжки неща, които не са за ушите на жена. Пък и може да не се отпуснат като хората, особено в описаната от теб случка. Та тези хора са се чувствали ужасно неудобно, което е доста злобно. Направила си и мръсно на мъжа си като си карала хора, негови приятели, да се чувстват неудобно. И то с единствената цел да не дойдат пак.
Мъката вечер значи точно мъжка. Това не е семейно гости, нито възможност жената да блесне като перфектната съпруга и домакиня. Правете разлика и няма да губите мъжете до себе си.

 
  ...

...
преди: 3 години, 5 месеца
hash: d4dfc81211
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

41.   Мъж съм, но ще споделя опит. Според мен всичко е до компромис.
Имам един семеен приятел с дете на три години. Когато се събираме у тях, вечерта един от компанията, например аз, отива по-рано. С моя приятел пазаруваме, правим салати, готвим, слагаме масата. В това време жена му се занимава с детето, извежда го навън или си играят вкъщи.
После сядаме на масата, говорим си, пийваме си, играем си и с малката.
Когато дойде време детето да ляга, приспиват го и си продължаваме, просто намаляме музиката и не говорим високо. По някое време на домакинята ѝ се доспива и си ляга, а ние продължаваме. Ако и на моя приятел му се доспи по-рано, няма скрупули да ни каже, никой не се сърди.
Понякога се събираме и вкъщи, но като цяло предпочитаме у тях, за да не се чувства жена му изолирана от компанията. А ако двамата дойдат с детето е по-неудобно, не могат да останат до късно.
Така че авторке, според мен е до добра комуникация и взаимно разбирателство. Ако пък чак толкова те притеснява, говорете с приятелите ви да се събират другаде или да ходят на кръчма.
Не казвам да търпиш, но опитайте някакъв компромис. Важно е за един мъж да си има коч компания. Иначе неусетно мъжката му енергия ще спадне, ще се превърне в чехльо и ти самата ще изгубиш респект и привличане към него.

 
  ... горе^
преди: 3 години, 5 месеца
hash: 52ad6c9108
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

42.   39 от 30
Жена съм, но не смятам, че трябва жената да се държи толкова дръпнато и студено с приятелите на мъжа си. Както и да изисква безкрайно внимание и ухажване от гостите, все едно това е официална визита и трябва да и се кланят. Те идват да гледат мъжа и, не нея. Като се възприемате като слугини, така ще е. Нормалната жена си има и свои хобита и компания. Както вие искате да каните приятелки, така и човека до вас иска. Като се държите дръпнато и снобарски, като номер 1, злепоставяте себе си и човека до вас. Като не искате никой да стъпва у вас, просто сложете бариера.

 
  ...
преди: 3 години, 5 месеца
hash: ecd8eacd83
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

43.   37, подчертах, че не говоря за приетото в Долно Нанагорнище. Това е моят дом. И който дойде в него, трябва да се съобразява с мен. Идва се след предварителна покана. Не сме тийнейджъри. Ако приятелите на мъжа ми са поканени от двама ни в удобно време, ще ги посрещна по най-щедрия и радушен начин. Но в два през нощта пияници да се довлекат от кръчмата, няма да стане. Защо изобщо идват? Нали са си заедно там? А пък мен да ме няма по този случай в собствения ми дом... Това аз дори не го разбирам. Излиза, че когато аз каня приятелки, мъжът ми трябва да иде на хотел, така ли? Винаги го питам: в петък смятам да поканя тази, тази и тази, нещо против? Защото всеки, който влиза в къщата ни, влиза в дома на семейство Андонови. То се състои от двама (засега) души. И всеки един от тези двама трябва да е ОК с това. За другото си има заведения.

 
  ...
преди: 3 години, 5 месеца
hash: e7a2d75285
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

44.   Н 42, няма как да "злепоставим" балкански бек събрал аверите да се наливат с алкохол на сръбска музика в дом с жена и две МАЛКИ деца!!! Ако за теб такъв мъж е желан мачо и си готова да прехвърчаш като пеперудка около него и останалите Ганьовци докато им сервираш салати, ракии и мяташ по някой кючек от време на време, има и нормални жени без подобни нужди, жени които са и отговорни майки!!! Ти си просто типичната половинка на Ганьо, няма лошо, но не убеждавай другите че, трябва да бъдем същите чалгарски мозъци и в такава среда да спят деца. Ее, можело майката да си хване децата и да си ходи при майка си че, Ганьо ще пие а другите бекове. Ами не, ти си от жените дето ги кефи да са около пияни чалгари, пък даже и за децата в дома не ти дреме.
Ще събира ергени в семеен дом с малки деца идиота... но както казах, не е луд който яде баницата!

 
  ... горе^
преди: 3 години, 5 месеца
hash: 10a632b34a
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

45.   44 от 42
Защо възприемате приятелите на мъжете си като диви зверове? ! Зверове, които трябва да превъзпитате и дресирате, за да ви е изгодно и приятно на вас? Питали сте ги дали искат да ги превъзпитате като майка? Ако става въпрос за приятели на мъжа от детството, училище или просто дългогодишни приятели? Няма да му стъпят в къщата, защото има намусена жена ли? Ще предпочете вас пред тях, само заради какво? Не бива да карате мъжа си да избира между приятели и вас и да ги гледате от високо. Плюейки избора му на приятели, значи не го уважавате. Ако съм мъж и жена ми постъпва така, да си седи сама и радва на стерилния дом. Хиляди хора могат да се веселят в компании, само тя- не. Хиляди хора умеят да съчетаят социалния живот и семейството, само тя -не. Явно за много жени като станат семейни и всичко приключва. Всичко-радост, веселие, има вече само мъка и тъга. И очакват и от мъжете си същото.
43, човекът да не си покани спонтанно някой вкъщи. Заведенията не са денонощни и затварят, имат си работно време, затова са дошли до вас, логично е. Когато мъжът ти си кани приятели, не е г-н.... , а си е той. Това, че е семеен, не значи, че е по двама като е с тях, той е себе си. Затова е важно всеки са си има своя компания и да разпуска, а не постоянно да се асоциира със сем.... Ако питаш мъжа си за приятелките ти, не са му приятни, но ги търпи от уважение към теб и едва ли би ги унизил така. Не става въпрос за хотели и изнасяне, а съобразяване с това, че и другия има право на този дом и да си покани някой. Може да се помолят музиката да е тиха и да се съобразяват. Начинът е говорене, а не гледане от високо и желание да унизиш хората. Ако не можете да се оправите с мъжете си относно това-какви семейства имате тогава?

 
  ...

...
преди: 3 години, 5 месеца
hash: 10a632b34a
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

46.   Едва ли някой мъж ще се държи с приятелите на половинката си с такава злоба и желание за мъст. Това го умее само някоя жена. И то жена със силно развито собственическо чувство, склонност към задушаване и пропита от ревност. Такива са жените, които настояват да имат общ профил с половинката в социалната мрежа и за всичко да им се отчита. Жени, които не могат да проумеят, че мъжа и е имал живот преди нея и със сигурност ще има и след нея. Същото е и с приятелите-имало ги е преди брака или връзката, и след ще ги има. За жената не се знае дали ще остане.
За мъж да няма компания и да трябва за всичко да пита жена си, все едно му е майка или го е стиснала за органа, е обидно. Ще си виси само вкъщи до полата и или приятелите му ще са подложени на унижение. Скъпоценната му жена ще смята другарите му за диви зверове, които ще развалят излъскания до блясък дом. Направо пещерни хора.
А децата, за които толкова треперите-техните приятели? Няма ли да може някое дете да си покани приятелчета, дали за рожден ден, имен ден, или просто гости? Или и те на заведение, защото блясъка на дома е по-важен?
Заведенията са скъпи и много хора предпочитат на домашно да се събират. Да, трябва да има съобразяване, но чак пък такива унижения и вирване на нос... Много жени се опитат да си променят мъжете по своя начин на мислене, защото уж е правилния. Много като се омъжат и започват кампания да изкоренят предишното Аз на мъжа и да остане само частта от сем. Х. Типичната заблуда на жените, че мъжът трябва да се превъзпита. Щом се и опитва да превъзпитава другите мъже, приятелите, които не са и никакви, значи е доста заблудена. Ако смятате приятелите на половинките за ужасни, значи смятате и това и за самите ви уж скъпи мъже. Много хора живеят в някакви пародии на семейства явно.

 
  ...
преди: 3 години, 5 месеца
hash: dd1da91c2d
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

47.   Не разбрахте ли, че номер 1 и 32 всъщност е английската кралица - минимум, или поне се мисли за такава. То направо поклони, подаръци, чупки в кръста - ах и ох. Малееее. Горкият й мъж. Не под чехъл, под тежък смръдлив ботуш!

 
  ... горе^
преди: 3 години, 5 месеца
hash: e7a2d75285
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

48.   Н 45 и н 46, толкова сте "квадратни" в главите че,...
1- за мен е изключено да имам каквито и да е отношения с подобен мъж! Така че, не ми е личен проблем.
2- забавления у дома понякога, да! Посред нощите с пияни и на сръбска музика фул- абсурд!
3- на всичкото отгоре да им слугуват жени цял ден, а и с две малки деца- абсурд!
Това според поста на авторката!
Как някой щял да ревнува и бля- бля вашите проекции са толкова кухи че, нямам какво да коментирам даже.
При положение че, въпросните приятели са ергени, да ходят там да си наливат и жулят чалгиите.
Н 45, не си жена, не! Даже и да си от женски пол, жена не.
Н 46 пък "да изкоренявали жените АЗ- а на мъжът" паднах от смях, какъв АЗ на такъв пиян чалгари, бре..?!
Който иска си трае пияни чалгаджии, свита си децата някъде и върти кючеци с тях за "радост на окото" ваш си избор.
Но авторката очевидно не се чувства добре и за това пита, това и отговарям.

 
  ...
преди: 3 години, 5 месеца
hash: 45382f0f82
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

49.   Ако не се разбирате, разделете се и толкова.

 
  ...
преди: 3 години, 5 месеца
hash: 10a632b34a
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

50.   48, такъв мъж си е избрала. Да си е избирала мъж, който може да готви, да чисти и да я отменя. Да работи и тя и да не седи само вкъщи. Да му е гледала приятелите да са семейни, че ако са ергени, ще висят у тях. Само семейни и с такива строги, многострадални жени. Само че тия многострадални жени няма да си пускат и те мъжете навън. Явно за бъдещият партньор , на която и да е жена, трябва задължително всичките му приятели и познати да са изпоженени. Ако има и един ерген- не става, ще и развали семейната идилия.
Какво значи понякога- мъжът график ли ще си прави, ще се съветва с жена си-генерала? Че то това няма да е мъж, а мъж под чехъл. Изкореняване на предишното Аз, значи че много жени се стремят да променят изцяло човека до тях, щом вече им е мъж законно. Един вид да си го дресират и определят къде ходи и с кого се среща. Вече не е отделен индивид , а подчинен на жена си, която мрази приятелите му и него самия. И ревност е, защото мъжът е дръзнал да се забавлява с други, освен с нея и е довел тези хора в дома и, нейното царство. Затова брани всичко това със зъби и нокти.
Явно много жени си представят диви купони и жена, която бърше сълзи свита. Ако бях мъж , нямаше да искам такава жена. Ако ми върти такива номера, унижава приятелите ми и се прави на жертва, щях да я оставя да си седи сама , колкото иска. Ще има цялото спокойствие и тишина на света, защото аз нямаше да съм повече в живота и. Да си седи в празния, стерилен дом и да се радва на чистотата и тишината. Все си е друго да седнеш и кажеш на човека, с когото живееш, нещата и какво те притеснява, вместо унижения, номера и да се правим на мъченици. Никой не печели. Приятелите на твоя мъж са се почувствали като долни същества, а мъжът ти е потънал в земята от срам от твоите дворцови сцени. Успяла си да накараш няколко човека да се почувстват ужасно, защото не ги понасяш. И авторката не понася мъжа си, там и е проблема. Дълбоко в себе си не го понася. Не понася мързела му, приятелите, всичко в него. От историята и лъха омраза към човека, с който е. Истинският и проблем не са някакви гостита, а че просто не го понася. За това няма как да и се даде съвет.

 
  ... горе^

...
преди: 3 години, 5 месеца
hash: 03e6cdc60f
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

51.   Според мен е важно да поговорите с него за това, което не ви изнася и да поставитв условие, само ако почисти след себе си и тях тогава да се случат нещата. Стига да не се случва често вие може са идете на гости при бабата и дядото за една вечер, не е кой знае какво, но ПАК при условие, че Ви се реваншира като другата седмица гледа децата, изкъпе ги, сготви и изчисти, а вие да си излезете с приятелки. Според мен винаги трябва да има ВЗАИМНОСТ.

 
  ...
преди: 3 години, 5 месеца
hash: 070c26196e
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

52.   Лошото е че на мъжа mму е позволена такава вечер, а жената не може, щото тя е длъжна да си гледа децата, не дай си Боже пък един ден да отиде сама някъде я на едно дневна екскурзия, я другаде направо грехота. Пък мъжа не се брой, той за разплод... Истината на много хора...

 
  ...
преди: 3 години, 5 месеца
hash: 8f04f4a27d
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

53.   "Какви цветя да търсят хората в 2 посреднощ?"

Ето, тук е ключът от бараката, номер 40! Какво правят те в дома ми в 2 през нощта, без да са поканени от ДВАМАТА обитатели на въпросния семеен дом?! Ако съпругът ми иска "мъжка вечер" у нас, нямам против, но да ми каже седмица предварително, за да планирам времето си. Тогава и салати, и мезета, и вечеря ще им приготвя, и бирата ще им изстудя, и всичко ще им е ОК. А аз ще ги поздравя и ще си отида в кабинета да си работя или да си правя там каквото ми е интересно, пък те да се забавляват. Това се е случвало много пъти. Но! Посред нощ пиян народ да ми крещи в хола, без изобщо някй да ме е предупредил, като по презумпция се очаква аз да разчиствам след купона им... Напълно са си заслужили да им се покаже, че са простаци и то на език, който съм сигурна, че ще схванат най-добре.
Абсолютно същото се отнася и за "женските вечери". Аз никога не бих отишла у семейна приятелка в 2 през нощта, ако са ни затворили заведението, примерно, дори тя на две водки настойчиво да ме кани. Просто защото тази жена има и съпруг, който не е участвал в поканата. На човека може да не му е приятно точно в този ден и точно в този час моето присъствие. Ако ДВАМАТА са се разбрали, че на еди коя си дата, тя ще събира у тях "момичетата", то ще ида с удоволствие.
Останалото се случва само в страните от Третия свят и то сред по-бедната и необразована част от населението. Я пробвай да доведеш на някоя Хилда, или някоя Ангела, или някоя Франсоаз аверите от бара, докато е по пижама, и гледай чудо!
Имам преки впечатления от Германия. Хората не че не си гостуват, но се разбират за това дни и дори седмици предварително. Задължително е малкото подаръче за дома - може да е някаква солничка, да речем, или лъжичка - това е проява на уважение към домакините. Германците пият. Но не и когато са на гости, тогава близват символично - и отново от уважение към домакините. Не им и хрумва да пуснат силно музика, защото съседите дори забележка няма да направят, те директно се обаждат в полицията. Освен това, там се регламентира времето. Например, поканата за обяд звучи така: "Заповядайте от 12 до 15 часа у нас!"
Тези варварски обичаи да вдигнеш жена си от леглото, за да ти слугува на теб и другите пияници до сутринта и да чисти и мие след тях, ги няма абслютно никъде. Живяла съм и в Русия, където много се пие. И там не е така. Мъжете обикновено се събират у някой свой приятел ерген или разведен, или пък си стоят в ресторанта, може дори и на пейка в парка да седят, но жената не е ангажирана с посрещането им.
Номер 1 и 32 съм.

 
  ... горе^
преди: 3 години, 5 месеца
hash: 8f04f4a27d
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

54.   Номер 50, обърка малко номерата. Аз съм онази с "дворцовите сцени", а не 48.
Ха, сега ми кажи, драги ми господине, с кое точно съм накарала мъжовите ми приятели да се почувстват "като долни същества" и по каква причина съпругът ми може да е "потънал от срам"? Макар да са дошли без да ме предупредят, съм им сервирала черен хайвер и скариди с авокадо, обръщала съм се към тях с учтивото "вие", пуснала съм хубава музика, постарала съм се да изглеждам добре, показала съм им новата картина в дома ни и съм споделила впечатленията си от някаква книга. Кое от всичко това би те обидило теб конкретно? От кое би се почувствал засегнат? Че не са ти треснали една паница туршия с пет вилици на мушамата и не са надънили чалга ли? От това, че към теб се отнасят като към нормален човек, а не като към кръчмарски герой, какъвто си?
Но твоят пост окончателно ме убеди, че стратегията ми е умна и напълно уместна. Такива хора - хора, които би ги обидило това, че ги третират като интелигентни същества - не желая да допускам в дома си. Ако съпругът ми има толкова лоша социална хигиена, негова си работа, но да не ме намесва.

 
  ...
преди: 3 години, 5 месеца
hash: 10a632b34a
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

55.   54, именно с това. Като си показала тежкарски стандарт, който мъжа ти едва ли си позволява често. Ти си подходила на това като на фарс, цирк, актьорство с цел да сплашиш и унижиш някакви хора. Пет пари не дават за картините ти, каква рокля си облякла или за изчанчени ястия. Нито за книги и прочие светски разговори. Та това е мъжка вечер, не бал или литературен клуб. Поставяйки приятели на мъжа ти, които са в живота му с години, в подобна сконфузна ситуация, само си унижила себе си и мъжа си. Щом се е стигало да те моли да не ги наричаш на вие със сълзи , смятай. Та ти откровенно ги смяташ за простаци, което мъжа ти усеща и ще те намрази за това.
Ако съм мъж и жена ми постъпва така- щях да я оставя да си седи сама и кукува. Щеше да се радва на тишина и спокойствие, колкото и душа иска, ама без мен. Аз щях да си потърся някоя сговочива, нормална, която няма да третира мен и приятелите ми като пещерни хора. Която няма да превръща нещо в цирк, защото е пълна със злоба и смята, че има правото да се меси навсякъде. Явно някои жени се женят само за социалния статус и това да имат мъж , а вътрешно го мразят. Ако очакваш , че и приятелите на мъжа ти ще те звъннат и питат като малки деца дали може, все едно човека до теб няма акъл и мнение, си страшно на погрешен път и нямаш представа за доста неща. Явно ти си генерала вкъщи и той няма право да направи нищо сам. Горкият, съжалявам го.

 
  ...

1-50 от 113
Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker