Наследствени дялове - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121057)
 Любов и изневяра (29672)
 Секс и интимност (14350)
 Тинейджърски (21880)
 Семейство (6464)
 Здраве (9588)
 Спорт и красота (4694)
 На работното място (3168)
 Образование (7295)
 В чужбина (1650)
 Наркотици и алкохол (1114)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18486)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Семейство

Наследствени дялове
преди: 3 години, 5 месеца, прочетена 1221 пъти
Здравейте. В много сложна ситуация сме. Мъж съм. Имам една сестра. Така нареченият ни "баща" има дете от някаква, дето е 8 години по-голяма от мен и бих могъл аз да съм с нея. Както и да е. Тоя е алкохолик и наркоман, шмъркал е и пред мен. Дядо ни почина, баба ни живее в апартамента, който е направен с пари на неговите родители (прабаба и прадядо). Чичо ни, от своя страна, си купи апартамент с кредит, изплатен е вече, баба ни му даде 6000 лв., които са 10 % от стойността. На нас със сестра ни за цял живот ни е дала по 50 лв. и една торбичка вафли и бонбони за Коледа. Тъй като чичо ни е маминото синче, апартаментът на практика е негов, единствено документно баба ни е въпрос на време да му го прехвърли. "Баща ни" се отказа от своя дял, хвърлиха му 1000 лв. и сега и двата апартамента са де юре и де факто на мазнишкия ни чичо. Правя важното уточнение, че той деца НЯМА. Въпросът ми е дали ние със сестра ми ще трябва да делим имущество с тая, дето уж ни се водела също сестра, само че не е от майка ни? Аз за сестра не я броя, една сестра имам и това е кръвната ми такава (от МОЯТА майка). Кой ще наследи апартаментите на чичо ни, след като няма деца и "баща ни" се е отказал от дяла си, а с другия апартамент практически няма какво да стане и кой да го вземе? Ако ще остане "за държавата", можем ли да обжалваме? Така или иначе ние му се падаме втора линия наследници по бащина линия. С добра дума няма да стане, ще разпродадат всичко, само и само ние да не вземем един лев. Дядо ни имаше голямо хубаво лозе, аз ги понаучих нещата, щях да обработвам земята и да го разширя - баба ни и чичо ни го продали и си разделили по 2000 лв. Разбрах го преди 3 месеца в съвсем различен разговор, просто ми беше заявено. Голяма неприязън има спрямо нас, не мога да си обясня защо. Ще съм изключително благодарен, ако някой даде някакви насоки. Бъдете здрави!

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 3 години, 5 месеца
hash: ca7f7b80b2
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Играли сме го този филм, стане ли дума за имоти - роднини НЯМАШ в 99.9 % от случаите. Апартаментът на чичо ти, този който е изплатил със собствени средства, си е 100% негов, без значение кой му е дал 3 , 5 ,8 процента от сумата на ръка. Този на баба ви, след като дядо ви е починал, неговата част вече е наследена от баба ви, баща ви и вуйчо ви. Когато се случи не дай боже, баба ви да си отиде, имотът ще е поравно разделен в режим на съсобственост на двамата братя, т.е нейният дял се разделя между тях. Тези 1000лв дадени на баща ви, нямат абсолютно никакво значение в случай, че документално не са оформени нещата пред нотариус. Да, полусестрата има 100% право на наследство в случай, че нещо остане от тези имоти, стига в акта и за раждане баща ви да фигурира като такъв и на нея. Ако има начин за нормален разговор по- добре се опитайте да откупите дела на чичото, а баща ви да ви продаде/ дари неговия, но при все, че баба ви е жива и здрава, няма как, освен ако и тя не дари нейния. Последно: Ако не е оформен документално отказът на баща ви, а баба ви не го прехвърли на чичото пред нотариус, а се чака да се наследи по естествен път, то в крайна сметка и баща ви ще си получи 1/2 от жилището. Успех!

 
  ...
преди: 3 години, 5 месеца
hash: dafa278698
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Чичо ти може докато е жив да го продаде или подари на когото си иска! Ако сте хитри, трябва да действате дипломатично, да ухажвате чичо си, да му угаждате, само така може да се надявате на нещо, чрез омраза нищо няма да получите. Преди вие да станене наследници, наследник си е баща ви, а малката му дъщеря е също негова наследница като вак, така, че не я изключвайте. Сложен казус, но с повече ум може да се реши.

 
  ...
преди: 3 години, 5 месеца
hash: 057a97d7d3
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

3.   Дразня се така, когато внуци започнат да говорят за наследства преди да е починал човека, а внуците имат да чакат да почине бабата, после да почине баща им и чак тогава да наследяват, ако има останало нещо за наследяване. Струва ми се нагло да преценяш наследство при две живи поколения. Точно както моят зет чака мен да умра и говори на внуците ми какво щели да наследят, а моята майка е още жива и аз не съм наследил нея.
Авторе не се ли сещаш, че чичо ти с един подпис за брак с жена, или с едно завещание в нечия полза, или с едно признаване на дете, може да развали всичките ти планове?
Но въпреки всичко, ако чичо ти си остане ерген и бездетен. Всичко зависи от документите, които баща ти е подписал. Без значение дали ти признаваш детето на баща ти за сестра, тя ще има права, ако по акт за раждане се води с имената на баща ти, ако е документално признато дете. А вие, двамата или тримата, ще имате право на наследяване на чичо си, ако документално нещата останат така както предполагаш че са в момента и баща ти почине преди чичо ти. Баща ти с документ ли се отказа от дела си срещу тези 1000лв? Какъв е документа? Плюс това ако чичо ти умре преди баща ти, брат му ще го наследи, а не вие.
Не мога да разбера такива деца и внуци, които смятат, че разпоагането със собственото имущество било неприязън към самите тях? Ако утре авторе ти си продадеш колата, означава ли, че имаш неприязън към децата си затова не им я оставяш да я наследят??? Осъзнай се, всеки има право да разполага с имуществото си както намери за добре, а за наследство се мисли след смъртта на прекия ти наследодател. Тоест ти трябва да мислиш за наследство след смърта на баща ти. А наследството ти ще е толкова колкото има баща ти.

 
  ... горе^
преди: 3 години, 5 месеца
hash: 1a085b306f
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Разбирам те , че чакаш наследство , но то се получава , след като наследодателя почине .А , до тогава , може и да няма нищо за наследяване , защото докато са живи , могат да продават . Да даряват имат право само до запазената /за вас / част . Но такива дарения могат да се обжалват само до 5 години от дарението .Т.е ако го направят тайно и вие не знаете 5 години и /или не предприемате съдебни дела , губите правото си да обжалвате .
Сестрата има права , каквито и вие със сестра ти по отношение на наследство от баща ви .След време , ако някой от теб или сестра ти няма деца , тя ще ви наследява и вас .
Ако можеш да се разбереш с роднините по някакъв начин , би било добре , но и това не е сигурно , че до тяхната смърт ще се спазят уговорките . Най-добре е ,ако в обозримо бъдеще получиш нещо реално .
Има и добра новина , че може вие да наследите всички . Но , май ще мине много време в надежди , късане на нерви и треперене за наследство . За това , запрятай ръкавите и се погрижи сам за себе си , а ако получиш наследство - добре дошло .
А и не забравяй , че преди наследството може да се наложи да се грижиш и да плащаш сметки на няколко възрастни и болни хора .Така , че ще стане танто за кукуригу .

 
  ...
преди: 3 години, 5 месеца
hash: 14d12d2855
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

5.   Аз съм с коментар Н1

Искам да кажа, че ситуацията може да я разискваме на дълго и широко, но в случая всичко е ТОТО. Дали чичо ти ще си хване жена, както някой каза по-горе. Подкрепям и коментарът горе, че да си правите сметки в случай, че всички са живи и здрави е по-зле и от лотария, а и много обидно, все едно се чака някой да умре, че да ти се оправи живота. Ние платихме кредита на чичо ми и получихме имота, дори на двойна цена, защото е роден дом, а преди това дори им намерих работа за 5000 на месец в чужбина и се оказа, че те не искат да спасят дома, а ако го платили, можело да им ходим на гости когато искаме Хахахахахах. Хем осра*ни, хем шефове го раздават, пълна пародия и наглост до небето, а искахме да им помогнем да спасят къщата, защото живееха там и да имат покрив над главата. Имам нулев респект към възрастните, без значение какво са ме възпитавали. Всеки гледа да мине тънко, да те прецака и ще ви кажа защо, защото маса народ живее в мизерия. РАБОТЕТЕ НАД СЕБЕ СИ И ПОСТИГНЕТЕ ПОВЕЧЕ. КОНЦЕНТРАЦИЯ И ЯКО БАЧКАНЕ!!! Приключил съм контакт с почти всички, говори се само за имоти, панелки, дори хора на по 25 години ми говорят какво щяла сигурно да продаде леля ми и си правят тънки сметки при живи дори прабаби, братя, сестри, майки и бащи. Всичко идва от невъзможността да изкарваш достатъчно, да се развиваш. Пенсия 250 лв, заплата 600 лв, м2 в София 1500 евро и всеки говори само за панелките, МИНАВА ВИ ЖИВОТА. Ами истината е, че ДОКАТО се надявате на НАСЛЕДСТВО, ще се окаже, че вече сте на 50 и животът си е минал. Или затягайте каиша и си извювайте това което смятате че ви се полага или имайте празни надежди за някакви имоти. Животът е тук и сега и ТВА Е! А за бедна България и химикалката е наследство. Наследството няма да ви оправи живота, може да го наредите докато го чакате, но ако разчитате нещо да се промени с 10, 20, 30 хил. лв от продажба, ще останете силно разочаровани. Успех ви желая и ви съветвам да не си губите времето и енергията. Млади сте, работете и градете!

 
  ...


...
преди: 3 години, 5 месеца
hash: 7afddbe6d4
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Кой какво да няма знамение. Важно е документите, а ти така си се разпрострял в темата. Това няма значение, кой какво дал.

 
  ... горе^
преди: 3 години, 5 месеца
hash: d91c224585
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

8.   Не знам дали е подписвал нещо, просто му дали 1000 лв. и не претендирал.

 
  ...
преди: 3 години, 5 месеца
hash: 057a97d7d3
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

9.   №8 Не знаеш и засега нямаш право да знаеш какво е подписал. Като починат бабата и баща ти ще разбереш какво има. А след смъртта на чичото ще идеш и ще провериш дали си наследник и на какво.

 
  ...
преди: 3 години, 5 месеца
hash: 08f5c574fc
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Опитах се да си изясня казуса, но при това разхвърляно описание... мъка голяма.
Авторе, разбирам, че е накърнено чувството ти за справедливост и са ти се натрупали много негативни преживявани, но, ако искаш да ти се помогне, отдели юридическите факти от емоциите и моралните оценки. Това с колко млада булка си ляга баща ти, кой е наркоман и алкохолик, по колко са те закичвали като сурвакаш, кой на кого е давал пари на ръка, коя от сестрите си признаваш, няма никакво отношение към казуса.
А това, че не признаваш за сестра новото дете на баща си си е твой проблем. Детето няма никаква вина за отношенията ви и по същата логика може да не иска да дели с вас бъдещото наследство, защото не ви чувства близки, даже нещо повече - баща ти повече се държи като неин баща, а вие не го възприемате като такъв.

 
  ... горе^
преди: 3 години, 5 месеца
hash: 281ceb13e6
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

11.   Най-добре е вие със сестра ти да поговорите с адвокат или с нотариус. Ние тук не можем кой знае какво да кажем. Както са казали и другите коментиращи важно е кой какво е подписвал. И друго - вместо да седиш и да чакаш наследство, се хвани да си построиш лично твой апартамент. Ако ти дойдат отнякъде пари - добре дошли, но само това, което ти си построиш, ще ти е гарантирано, че ще го имаш.

 
  ...

...
преди: 3 години, 5 месеца
hash: 0cf78f3207
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   Ами и аз изпитах неприязън към теб като те прочетох. Големи притеснения и схеми как да лапнеш апартамента на други хора (баба, баща, че и вуйчо) но не да си стигнеш задника и заработил свое си.
Нахален и нагъл готованко, от там приязънта.
Иначе природата ти сестра би имала същият дял (ако не е прехвърлено вече жилището на вуйчото) като теб и другата ти сестра. Ти си никой, не решаваш ти, а собственикът на жилището.
А вуйчо ти доколкото разбирам изобщо не е седнал да чака някой нещо да му прехвърля, а си е закупил собствено жилище, и ти като паразит и натам обръщаш поглед. Не вярвам вуйчо ти да ти даде каквото и да е от собственото си жилище, ако природата сестра е повече човек може да го завещае на нея или жена с която ще прекара остатъка от живота си.

 
  ...
преди: 3 години, 5 месеца
hash: d91c224585
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

13.   И защо да не прибера неща, които така или иначе ми се полагат? Не искам цялото, никога не съм го казвал, с нея ще се разбера, въпросът е да си ги вземем. Когато "роднините" ти те мразят, трябва да си гледаш поне интересите и документите да работят в твоя полза. И не са такива заради това, не знаят, че имам такива мисли.

 
  ... горе^
преди: 3 години, 5 месеца
hash: 057a97d7d3
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

14.   13 Авторе прибери си го, никой тук няма против да си го прибереш, каквото ти е оставил баща ти, но всички ти казват имаш право да прибираш наследства след кончината на баща ти. При жив родител и баба за никакви наследства не може да става въпрос?

 
  ...
преди: 3 години, 4 месеца
hash: 1abffb4b3a
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

15.   Много ми е любопитно как си правиш сметките...без кръчмар.
Сестрата на мъжа ми си правеше подобни....преди 15 години,ще наследи брат си,БЕЗ деца...и остава с имоти...Нас пък ни тресна сляпата неделя и на 55 си направихме детето /аз на 37.../. Естествено,не е повод за гордост.Така се случи.Не желая никому разлика 2 поколения с единственото си дете.
Но темата е повод за размисъл....правиш си сметки....ама ще стане ли така както си представяш ?!

 
  ...
преди: 3 години, 3 месеца
hash: d91c224585
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

16.   Освен ако аз не преваря, за горе ред няма. Иначе друга пречка не виждам!

 
  ... горе^

...
преди: 3 години, 21 дни
hash: 4c1498f5d0
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

17.   Не знам но те разбирам много. Гадна ситуация.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker