Отношенията с роднини - Spodeli.net


Нещата от живота...
 


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121038)
 Любов и изневяра (29669)
 Секс и интимност (14348)
 Тинейджърски (21878)
 Семейство (6464)
 Здраве (9588)
 Спорт и красота (4694)
 На работното място (3166)
 Образование (7294)
 В чужбина (1650)
 Наркотици и алкохол (1114)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18483)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Семейство

Отношенията с роднини
преди: 3 години, 5 месеца, прочетена 1244 пъти
Интересно ми е имате ли нужда от взаимност в отношенията между роднините. Имам предвид следното-имам приятел, който е много добър човек,но понякога не го разбирам съвсем.За него отношенията му с роднините му не се нуждаят от взаимност,а от дълг от него към тях.Давам конкретика-братята му го търсят само,когато им е скучно,рядко,в определено от тях време, имат 30 минути сега и тогава го търсят.Ако не излезе веднага изобщо не се виждат.Да не говорим за честите искания на пари и услуги.Синът му,който вече е на 32г.семеен,самостоятелен също не го търси без нужда от нещо. Нито родителите му.А да не забравя-никой от тях не е изкарал нито една Коледа, Великден или друг празник с него.Празнуват с други хора.А той все да им угоди.Все подаръци прави на семейството на сина си.Но според мен само го използват.
Не го разбирам,а вие?

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 3 години, 5 месеца
hash: 53bc2a4922
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Аз го разбирам и намирам за нормално. Той ги приема такива каквито са и те го приемат такъв какъвто е. Нормално е да не празнуват Коледа, Великден с него, защото са мъже. И братята му и сина му ходят при родителите на жените си или празнуват по плановете на приятелките си, иначе жените им ще мърморят. Той знае какво е да си мъж, да си женен мъж и затова не се сърди.

 
  ...
преди: 3 години, 5 месеца
hash: eadd2627a9
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Просто идва от такова семейство с такива ценности. Явно друго не е видял. Аз имам брат и винаги на Великден, Коледа сме заедно с родителите ни, децата ни играят заедно по празници.

 
  ...
преди: 3 години, 5 месеца
hash: cc0765f56a
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

3.   От автора-не отбелязах по-рано,че мъжа си има жена,втора съпруга му е и дори си има проблеми с нея,заради роднините си.Те познават жена му по име, виждали са я няколко пъти за десет години,нямат и телефонния номер,не знаят нищо за нея.Е,все още питам-разбирате ли го това,да пренебрегваш собствената си жена за такива хора?

 
  ... горе^
преди: 3 години, 5 месеца
hash: 7e2ec09dbb
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   И при нас е долу- горе така, но и живеем в чужбина и е невъзможно да бъдем заедно на всички празници.
За искания на пари, не са ни искали директно, но са споменавали че, примерно има проблем за чието разрешаване не достигат средства и естествено сме се включвали в рамките на нормалното.
Обратното не се е случвало просто защото не сме имали такива нужди. Няма график за разговори, кой когато иска звъни/пише.
Не виждам нищо нередно или "използване".
Може би имаш нужда от повечко обвързване с другите, жестове и благодарности...Ако е така, ти си зависима от оценяване от други, мъжът ти няма такива нужди просто.
Той си помага когато и с каквото може чистосърдечно И не мисли че, трябва да му се връщат жестове. Нормално за здрав, спокоен и с чиста съвест човек.

 
  ...
преди: 3 години, 5 месеца
hash: 9d81e4adaa
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

5.   На това му се вика добра дресировка - така е възпитан, това е поведението, което знае и го намира за нормално. Приятелят ми е в подобна позиция. Момче за всичко на майка си и сестра си, переше, чистеше, готвеше, докато живееше при тях, а сега ходи от квартирата си до тяхната къща, за да върши домакинска работа, да плаща сметки, да оправя документи и т.н., защото малкият трол, сестра му, не смята за нужно дори да си събере чиниите или да пусне една пералня. Под нивото ѝ е. Заедно с майка му го обиждат, подиграват му се за всичко, наричат го педер@ст и го смазват психически. Не смее да каже нищо на въпреки, защото "това е семейството ми и ние сме завинаги свързани". Безнадеждно е.

 
  ...


...
преди: 3 години, 5 месеца
hash: 8feb2f8aa0
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

6.   Така иска човекът, така е решил, така си живее. Жена му като не е доволна, да си е взела ерген, не разведен мъж със син или да си търси друг.

 
  ... горе^
преди: 3 години, 5 месеца
hash: f1cab89627
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Авторке, защо се срамуваш да кажеш, че тази негова втора жена си ти? Сина му е на 32, значи баща му е на поне 50, каква романтика търсиш!? По скоро той трябва да търси роднините си, а не да чака да го търсят. Келедите са тясно семеен празник, а не селски сбор.

 
  ...
преди: 3 години, 5 месеца
hash: c5a155067d
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

8.   10 човека живеем в една къща,само дъщеря ни е на другата улица,омъжена ,две деца.Ние сме с мъжа ми,сина и снахата с внука на 3 етаж,с брата на мъжа ми и жена му,на 2 ет.,както и тех ния син,и дъщеря им с нейното дете. 10 човека ,братче.И на всички празници сме заедно.Като включим четиримата от другата улица,дъщерята и мъжа й и двамата ашлаци,глей кво става.Обичаме се и си помагаме,така сме научени ние старите,така учим и младите.

 
  ...
преди: 3 години, 5 месеца
hash: 64e7dde937
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

9.   Аз също не съм близка със семейството си, макар че обожавам майка си и ценя много брат си. Нашите взаимоотношения са от този тип. Всеки на всекиго някога е звънял във връзка с нужда от помощ и подкрепа. Всеки се обажда и търси друг от семейството тогава, когато е необходимо.
Откакто съм омъжена не сме изкарвали заедно празници. Откакто брат ми е женен не сме изкарвали заедно празници. Отношенията ни могат да бъдат сметнати за направо студени, но ние си се обичаме и подкрепяме. Просто нямаме нужда да го показваме с жестове на внимание, излишни разговори и т.н. Разговорите ни по телефона са кратки и целенасочени. Срещите ни в интерес на истината също. За мен е достатъчно да знам, че всичко е наред. Ние просто не сме един тип хора с общи интереси, да речем, и теми за разговор. От тази гледна точка това, което ни интересува е живи ли сме, здрави ли сме, имаме ли нужда от нещо и от какво. Това е всичко.

 
  ... горе^
преди: 3 години, 5 месеца
hash: 53bc2a4922
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   От №1 Авторе, какъв ти е проблема? Че роднините на мъжа не другаруват с втората му жена, ли? Те имат право да не харесват нея или неговото решение да сключи втори брак, но са приели нещата такива каквито са. Нормално е син да не харесва баща му да се ожени повторно, но въпреки това да поддържа някакъв контакт с него. Нормално е братята му да са харесвали първото му семейство и да мислят че той го е разрушил или да не харесват избора му на втора съпруга, но все пак подържат контакт с него, Не всеки път семействата на хората приемат всичките им решения е аплодисменти! Колкото до общото празнуване на празници, старите хора са казали "От където е жената от там е родата".
Какво разбираш под пренебрегване на собствената си жена, нали той е с нея на прословутите празници? Или държиш той да слуша и изпълнява изцяло нейните заповеди, така че, щом роднините му не я харесват нея, или неговото решение да сключи втори брак, той да спре да говори с тях ли? Искаш да се зомбира виждайки и признавайки само жена си за родственик?

 
  ...

...
преди: 3 години, 5 месеца
hash: e61272827b
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

11.   По-добре ли е да живее с майка си и жена си в 1 къща или майка му да ходи при тях често и да досажда или да иска нещо? Човек, когато си има мъж/жена няма толкова нужда от роднини. Няма да станем като циганите 2 или 3 семейства в 1 къща.

 
  ...
преди: 3 години, 20 дни
hash: 997e4871cf
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   И аз съм като него. Добра съм и искам да им помогна.

 
  ... горе^

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker