Това основателна причина ли е да откажа да заживея с него ? - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121155)
 Любов и изневяра (29696)
 Секс и интимност (14356)
 Тинейджърски (21892)
 Семейство (6469)
 Здраве (9596)
 Спорт и красота (4698)
 На работното място (3178)
 Образование (7301)
 В чужбина (1651)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18513)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Семейство

Това основателна причина ли е да откажа да заживея с него ?
преди: 3 години, 5 месеца, прочетена 1750 пъти
Връзката ни започна преди година. Разбрах, че само седмица преди това жена му и новороденото им бебе си тръгнали . Реших все пак да дам шанс, стори ми се читав човек. Разказа ми неговата версия, чух от тук от там и друга версия и реших да видя все пак какво ще се получи между нас.
Не ми хареса, че не си търси детето изобщо. От половин година започна все по-здраво да ме притиска да заживеем заедно. Запопнаха постоянни скандали и ултиматуми. Казах му съвсем откровенно,че искам това да се случи, но при положение че започне да взима детето и аз тогава имам право да преценя. Защото в момента аз имам връзка с един ерген, аз по никакъв начин не усещам, че той е баща. И ако в един момент това дете започне да идва, аз не знам какво ще ми е, ще мога ли или не да бъда с този човек. Просто той постоянно казва нека мине още месец, още 3 и ще започна да го взимам. Но вече година нищо. Искам нещата да са ясни и тогава да пристъпваме към заживяване заедно. Не искам да си тръгвам наранена или наранила някого. Основателна причина ли е според вас това отлагане от моя страна. Заради последния ми отказ днес бях обиждана, овикана и обвинявана. Че си изпускал жени и отказвал заради мен. Е казах му, че може да се чувства напълно свободен щом не е удоволетворен от мен.
Е това зряло ли е според вас, да не бързам на тази крачка. И не нямам нищо против детето, просто аз ще трябва да заживея с мъж, който е като ерген,който обаче едно че не е и второ всеки момент това може да се промени, а аз не знам изобщо дали ще мога на това нещо. И вече ако съм в дома му ще е много по-трудно за всички ни.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 3 години, 5 месеца
hash: a88ada4892
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Какво значение има дали взема детето или не щом има подобни скандали, обвинения и обиди ? Този мъж не го е грижа за теб, грижа го е да има кой да му върти домакинството, затова и напира толкова.

Според мен потърси да разбереш каква е другата версия на случилото се, защото най-вероятно е истинската.

 
  ...
преди: 3 години, 5 месеца
hash: a770d3e1c9
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

2.   "...бях обиждана, овикана и обвинявана.Че си изпускал жени и отказвал заради мен."
Тези неща са ми достатъчни за да не го погледна никога повече.

 
  ...
преди: 3 години, 5 месеца
hash: 9c53067da2
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

3.   Не мога да разбера, теб те притеснява, че ако започне да взима детето на по-късен етап, то може да ти е неприятно и искаш да разбереш от сега дали ще е така ли? Не разбрах какво имаш предвид. Това, което трябва да те притеснява е, че ако направи дете на теб, няма да гледа и него. То се вижда, че не се интересува, няма какво повече да го чакаш. И да го вземе от тук натам - от лицемврие ще е, защото го чриъискаш. Той е контролиращ, нестабителен и създава драми и проблеми още от сега, които ще ескалират. Този човек не става за семейство, той не става дори и за неангажираща връзка. Казвам ти го като разведена жена с дете, чийто баща създава невероятни проблеми. Зарежи го, знам за какво говоря. Един мъж на първо мясти трябва да осигурява спокойствие. Не го ли прави, това не е мъж, а човек от неопределен пол с емоционални проблеми.

 
  ... горе^
преди: 3 години, 5 месеца
hash: ba247de037
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

4.   Та една жена с дете, и то новородено, са се махнали от този принц, ти се чудиш дали да заживяваш с него?! Една не е могла да го изтърпи, и то бащата на детето си, и ти си мислиш, че тоя е стока?! Щом не си търси и детето поне, е ясно колко си сбъркала в преценката си за този хубавец. Никакъв мъж не е ,нито баща, нито годен за партньор. Вечният ерген, който ще прави деца и няма да ги търси повече. От такъв бегом с 300 км.

 
  ...
преди: 3 години, 5 месеца
hash: f9bb295c91
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

5.   Не бил си виждал детето и не и харесвало на нашата. Ако го взимаше щеше да обясняваш как не си длъжна да го гледаш да и да му готвиш.
Абе тва жените тотално не сте в час. Цялото ви мислене е чисто и просто от моментните ви чувства и настроения.
И най вече вечно недоволни от всичко, което мъжа прави.
Била дочула разни работи. Бас държа, че си се счупила да ровиш и разпитваш за него.
Ама после иначе за искреност говорите и чисти отношения.

 
  ...


...
преди: 3 години, 5 месеца
hash: aaf1895c20
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

6.   Разкарай го!
Една майка

 
  ... горе^
преди: 3 години, 5 месеца
hash: 06129f46f2
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   " Е казах му, че може да се чувства напълно свободен щом не е удоволетворен от мен. "

Браво

Мъж съм. (моля феминистките да подминават)

 
  ...
преди: 3 години, 5 месеца
hash: 22b2ef35f7
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

8.   Мен по-скоро би ме притеснявало отношението му, не това, че не вижда детето си. Не се знае що за стока е била бившата му жена и дали не избягва нея или тя не му позволява да си вижда детето. Прочети из форума - по-добре без взаимоотношения с бивши жени и ревниви деца, които те обвиняват за раздялата на родителите.

 
  ...
преди: 3 години, 5 месеца
hash: 6e7ffdb592
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

9.   Докато не опиташ няма как да разбереш
Ако имаш проблеми след това никой и нищо не би те спряло да си тръгнеш
Според мен не си достатъчно влюбена в този човек щом имаш притеснения и ако е така си тръгни от него навреме,но явно той е манипулатор и ти е трудно .

 
  ... горе^
преди: 3 години, 5 месеца
hash: 125e5fff18
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Не е твоя работа, да го натискаш насила да си гледа детето и да носи отговорност. Но можеш да си направиш извода що за човек и те обижда и манипулира и ти още се чудиш? Не си добре.

 
  ...

...
преди: 3 години, 5 месеца
hash: ab73d19f0c
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

11.   Никакво бъдеще няма тая връзка. Бягай до като можеш.

 
  ...
преди: 3 години, 5 месеца
hash: 9aaacecb65
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   Бегай далеч щом така поставя нещата и те обижда, явно толкова е интелигентен и речника му е беден да те убеди по друг начин. Винаги съм се чудил що за човек трябва да си да не се интересуваш от детето си.

 
  ... горе^
преди: 3 години, 5 месеца
hash: ddc01cda3a
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

14.   Права си разбира се. Ти подхождаш много зряло, но той...има си някакъв мотив да те притиска преди да е показал и другата страна на връзката ви.
А това че, стига дотам да поставя ултиматуми и да обижда... Не, щом си позволява дори сега да те обижда, после ще е по-зле.

 
  ...
преди: 3 години, 5 месеца
hash: 0bd867c3bc
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

15.   "...реших да видя все пак какво ще се получи между нас."
Според мен нищо не е получило до тук,а ако отстъпиш и останеш с него най-много да се получи като с бившата, да гледаш дете сама. Не знам как човек, който тръгва с друга една седмица след като го е напуснала жена му с дете и изобщо не проявява интерес към детето си , може да бъде читав. Свръх егоист и безотговорен ми изглежда от написаното до тук. Виковете, обидите и аргументи от сорта, че други го искали и ги изтървал изобщо не ги коментирам. Намажи му ските и не се занимавай повече с него.

 
  ...
преди: 3 години, 5 месеца
hash: 2c47f347a8
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

16.   Трябва да ти светне червената лампичка, че някой ден и ти можеш да бъдеш изостсвена с бебе на ръце от този мъж. И още по-лошо - да забрави, че имате дете. А и обвиненията му, че си изпускал други шансове заради теб също са показателни, че му е все тая дали ще е с теб или с някоя друга и не си специална за него. Поради гореспоменатите причини аз нито бих заживяла, нито бих имала изобщо връзка с такъв безотговорен човек.

 
  ... горе^

...
преди: 3 години, 5 месеца
hash: 5b39126437
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

17.   Права си да не бързаш. А и бившата му жена да си тръгне с бебе... и той да не се интересува от детето..нещо не е наред с него..

 
  ...
преди: 3 години, 5 месеца
hash: 44e921fcc7
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

18.   Ти ще трябва да заживееш? Трябва? Моля?
С цялото ми налично уважение, но си малко или много луда, че въобще си мислиш нещата, които си изписала тук.
Ти си пълнолетна, зряла жена. Имаш правото да взимаш самостоятелни решения и не дължиш никому обяснения. Основателна причина е дори това, че просто в момента не искаш, дори да не си наясно с причината и точка. Това е. Никое човешко същество не е в състояние да те насилва да правиш нещо против волята си. Никое човешко същество няма правото да ти лепи етикети и да се държи с теб така, сякаш си втора ръка човек.

Между другото, нека малко отклоним темата. След като този мъж не е добър баща на детето си, ако ти му родиш второ, дали ще е добър баща за него? Ако примерно станете семейство и се разведете, той дали ще поглежда вашето общо дете? Дали няма след седмица да започне нова връзка? Помисли малко над това. Мисля, че си се захванала с безотговорен и грубоват мъж, който няма да допринесе за по-хубаво бъдеще.

 
  ...
преди: 3 години, 5 месеца
hash: 4c821121ba
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

19.   За мен е голям червен флаг,че не поема никаква отговорност,че не се грижи изобщо за детето си. Утре ще забремени и теб, не очаквам по-различно отношение към вашето дете. Аз не бих била с такъв мъж.

 
  ... горе^
преди: 3 години, 5 месеца
hash: 8d59abfe9c
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

20.   Напълно правилно мислиш
Ж30

 
  ...
преди: 3 години, 5 месеца
hash: 3befe67e0d
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

21.   Вие жените все се навирате при такива, дето е ясно, че за нищо не стават. И на мен вече ми става смешно колко " добра" e женската преценка. Тва как работи женският мозък си остава загадка.

 
  ...

...
преди: 3 години, 5 месеца
hash: 42d136deac
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

23.   Авторке, довери се на интуицията си! В момента тя ти крещи: бягааай! Щом изобщо имаш някакви колебания да заживееш с този мъж, значи не бива да го правиш. Ако ги нямаше, щеше да го последваш накрая на света, както направих аз, въпреки че съпругът ми също има дете. Нямах грам колебание. И до голяма степен тази моя увереност се укрепи от факта, че той се грижи всеотдайно за детето си от предишния брак. И това ми впечатление не ме подведе, защото мъжът ми не само към дъщеря си се отнася отговорно, а и към мен, и към работата си, и към възрастните ни родители, и към дома ни, и към приятелите ни.
Вторият подводен камък са думите "изпускам жени заради теб". Ако истински те обичаше, той тези жени нямаше да ги вижда изобщо. В сърцето и съзнанието му щеше да си само ти и да е готов целия си свят да преобърне, за да бъдете заедно. Моят съпруг го направи. Точните му думи бяха: "Бих живял с теб и във вълча дупка".
В резюме. Вие двамата не се обичате истински. От оскъдните сведения, които ми дава написаното, съдя (може и да греша! ), че ти, авторке, общо взето си в житейската фаза "време ми е за мъж и семейство". Готова си да неглижираш недостатъците на този човек и макар да те обижда, макар да те сравнява с други жени, макар да виждаш безхаберието му към близките, към собственото му дете.... все пак си казваш: "Абе, може пък да се получи... " Ами няма да се получи, но аз не мога да измина твоя път с твоите обувки, така че ти си знаеш. Той пък е заел позицията "Всичко ми се полага тук и сега, моментално, а ако нещо не стане, ще тропна с крак и ще по получа". Това е инфантилно мислене. Той брак предложи ли ти, авторке? Ако толкова обичаш една жена, че не можеш да спиш без тя да е до теб в леглото, ами ожени се за нея! Не ти ли изглежда логично, м? Защото иначе и ти утре ще помъкнеш детето си нанякъде и след една седмица вакантното място ще е заето от друга, а ти и детето ти захвърлени на произвола на съдбата. Тези хора не се променят. Това е устойчив модел на поведение, те просто така мислят и така правят.

 
  ... горе^
преди: 3 години, 5 месеца
hash: 39f870459e
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

24.   Чавка ти е изпила акъла да търпиш тоя! Майко, аз как обичам да ги слагам на мястото им такива! Бягай с 300
Ж22

 
  ...
преди: 3 години, 5 месеца
hash: ba247de037
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

25.   Само жена може да се чуди дали да заживява с мъж, който не се интересува от детето си. Какво му е специалното- парите, колата, големият му атрибут? Самият факт, че изобщо не се сеща би отвратило всеки, ама жената го гледа със сърца в очите и се представя за булка вече. Да не би да мислиш, че ще го промениш, че ще се загрижи изведнъж и за вашето дете примерно? Много заблудени жени има.

 
  ...
преди: 3 години, 5 месеца
hash: 85990d210e
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

26.   Остави го, докато е време. Докато нямате и вие още ваше дете, че тогава ще ти е трудно. Щом жената си е тръгнала с новородено..?

 
  ... горе^
преди: 3 години, 26 дни
hash: f883cafc34
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

27.   Да, основателна причина е.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker