Нужда от мнение - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121045)
 Любов и изневяра (29670)
 Секс и интимност (14349)
 Тинейджърски (21879)
 Семейство (6464)
 Здраве (9588)
 Спорт и красота (4694)
 На работното място (3168)
 Образование (7294)
 В чужбина (1650)
 Наркотици и алкохол (1114)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18485)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Семейство

Нужда от мнение
преди: 3 години, 4 месеца, прочетена 1095 пъти
Привет читатели ! Искам да ви разкажа някой неща и да потърся вашето мнение за тях . Аз съм жена на 26 години , от 5 години сме женени с съпруга ми . Бременна съм в 6-я месец и както се подразбира не ходя на работа , а си стоя в къщи ,само той работи . Докато е на работа се случва много рядко да ми се обади,за да ме чуе как съм или ми звънни само,ако има нещо . За разлика от мен , звънни по минимум 2-3 пъти на сестра му , която е по-голяма от него (той е на 33, тя на 38) . просто няма ден ,в който да не и се е обадил . Аз също имам брат ,но с него се чуваме през 2 дена ,не всеки ден по минимум 3 пъти ,че понякога и 6 пъти .....Дразни ме факта,че на нея може да се обади 3 пъти ,а на мен нито веднъж. Другото е ,че когато му пиша нещо ,не ми отговаря ,прочита го без отговор ,а в същото време пише с други хора и на тях отговаря . Чака ме бебе ,не се сеща да се обади,за да чуе как съм ,имам ли нужда от нещо . Не се държи лошо с мен в къщи ,отделя ми внимание ,но тези неща много ме дразнят ( може и аз да съм в грешка ,но ...) Преместихме се да живеем в друг град заради неговата работа , купихме си жилище с помощ от родителите , грижи се за мен ,когато имам проблем ме изслушва,дава ми съвети ,когато се скараме в повечето случаи като намери вина в себе си ми се извинява ,дори и да не се извини идва при мен. Но ме дразни факта че обръща повече внимание на сестра си ,и ако има проблем търси решение от нея ,не от мен .....

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 3 години, 4 месеца
hash: 9258fb17b6
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Зарежи го, щом още от сега преди да се е родило бебето не му пука за теб, след време си представяй какво ще е.

 
  ...
преди: 3 години, 4 месеца
hash: ea7897a587
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Сестра му му е сестра, не любовница. Вече и от сестрите ли ревнуваме?
И това че по цял ден си стоиш вкъщи без занимания те кара да си мислиш глупости. Чети книги, намери си хоби... остави момччето да диша.

 
  ...
преди: 3 години, 4 месеца
hash: c87641d12b
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

3.   Търсиш си проблеми там където ги няма, вместо да се радваш, на новия си дом на щастливото си семейство вечер, на бременността си ти имаш нужда от проблеми и си измисляш такива.
Отношенията на хората с брат/сестра се възпитават в семейството от ранно детство, теб са те възпитали да си средно близка с брат си и да се чувате на два дни, него и сесрта му са ги възпитали да са по близки и да се чуват по често, да си говорят по често, това е.
Разбирам че искаш той да е само твой, но той е им и други роднини, ако продължаваш да го обсебваш можеш само да си развалиш отношенията с него. Имаш ли си представа колко жени на този свят нямат това което имаш ти? Радвай се на това, което имаш.

 
  ... горе^
преди: 3 години, 4 месеца
hash: d4a78a7fad
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Явно имат по-силна връзка. Баща мибе бил 18 годишен, а леля ми на 13 години, когато губят баща си. Той много бързо става глава на семейството и започва да се грижи за нея. Сега са на по 50 и двамата, със семейства, но отново той се грижи за доста неща около нея. Всеки ден се чуват по няколко пъти. Има причина някаква.
И аз съм бременна, но в края на 4ти месец. Ходя на работа, като този месец е пълен кошмар. Много се изнервям и често плача, заради стреса. Хормоните ми бошуват и не мога да се контролирам. Мъжът ми иска да излезна в болничен до края, но за сега нямам заместник, а работата е отговорна.

 
  ...
преди: 3 години, 4 месеца
hash: 3b5ef1b0af
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

5.   Имах подобен "проблем" с моят мъж и неговата сестра. Предпочетох да си мълча и да наблюдавам за да съм сигурна защо и какво в същност се случва. Исках да си изясня дали е емоционално зависим, манипулиран, т. н. или просто са добри приятели.
Никога не поставих под въпрос пред него, наблюдението и анализа винаги са по- добрият вариант за реални изводи.
Определено беше манипулиран от сестра си моят мъж. И определено той не виждаше, не си даваше сметка за това. Така че, беше още по- важно да не го конфронтирам, да не поставям изобщо директно въпроси или да се опитвам да му показвам къде, какво и как му бърка в мозъка/мислите.
Започнах просто да коментирам мои си мнения когато виждах че, той препредава нейни вместо свои. Така провокирах у него раздвоение и собствени разсъждения. Тя разбира се, усети че, "губи" безусловното му емоционално подчинени (разликата в годините им е много голяма, на практика може да му бъде майка) и пробва с мен. Като змийче, с усмивка и "приятелски" намек се опита да ми вмени вина за бившата му (дори не се познавахме когато още е имал отношения с нея) също че, те (бившата) вече не поздравявала сестрата заради нас и това не било добре. Нямам абсолютно никакъв проблем с бившата му, те са приключили много преди да се познаваме, жената си е със здрава психика, дори си се уважаваме от дистанция. А сестрата никога не е била в добри отношения с нея, но се опита да я използва за да ме "разклати".
Не реагирах обаче както тя очакваше, изобщо не коментирах дори пред мъжът си случката. Нейната идея беше да се възмутя, да говоря с него, да изглежда едва ли не, че въобще ме занимава мисълта за бившата и така да поставя сама семето на недоверието между нас. Но тогава поне ми даде ясен сигнал че, ще подкопава дори с измислици, долно, с интриги, няма да пусне от захапката си брат си. Поигра си на детектив, открих случки как преди му е подливала вода, неща които тънко му е отмъкнала или препречвала пътя за да не постига и започнах да говоря на подобни теми с него връщайки го към спомените му назад във времето. Така той започна сам да си дава сметка за много неща. Дори се върна в спомен от детството си в един разговор и се сети за дребнаво случка която в същност много добре разкриваше още тогава образа на каката.
И се стигна дотам да се усети че, е подписала вода на бившата му връзка, чак тогава му сметнат за случката- беше подходящ момент. Съвсем спокойно му казах, ей така между другото, като да не е било нещо важно, той схвана веднага намеренията и. Нищо не каза, но погледът му и мускулите на челюстите говореха повече от всякакви думи. Малко след това се случи да има неясноти около един имот и там вече той напълно осъзна че, тя цял живот е била като паразит на негов гръб, буквално от дете го е ползвала да постига цели, включително да блокира негови пътища просто защото не може да приеме той да е "по" с нещо.
Тя никога не е имала стабилна връзка, с мъж до себе си. Има мъж, но всеки в дома си. Не живеят заедно, а уж щяха, години вече са така.
По повод неяснотите около имота накрая, аз му казах да си запази душата чиста, да не влиза в спорове, да и остави шибаният имот (беше започнала да интригантства срещу други роднини за да изглежда жертва, това е слабостта на мъжът ми, да помага на слабите) и да си пази усмивката. Но точно по този повод най- накрая я вида в истинския и блясък и се отврати... Не заради имота, а защото най- после си даде сметка за всичките и манипулации през целият му живот.
Беше решил да "Ще я навра в кучи задник" но го спрях. Говорихме, няма смисъл да си трови съзнанието и стига до скандали, думи и действия които остават регистрирани и променят човека.
Да спомена само че, майка им няколко пъти е намеквала да внимавам с каката... Не е влизала в подробности, но намекваше достатъчно ясно жената.
И така, сега се чуват по празници, понякога и между другото, но за него тя вече е просто дъщерята на майка му.
Препоръчвам ти да не влизаш в пререкания с мъжът си! Наблюдавай, анализирай, прави си изводи и действай според тях!

 
  ...


...
преди: 3 години, 4 месеца
hash: 560c169500
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

6.   Хайде сега представи си, че ти звъни 5 пъти на ден- за какво ли? След като вечер се прибира у вас? Обаче ги няма всички тези положителни неща, които си изброила. Ще се чувстваш ли по-добре? Защо трябва да се дразниш от нещо, след като имаш дом, мъж, ще имаш и дете, неща, които много други жени нямат? Ние с мъжа ми се чуваме само при наистина необходимост, може и на 2-3 дни, а не да си чешем езиците просто ей така. Не ревнувай от сестра му и не си търси дразнител.

 
  ... горе^
преди: 3 години, 21 дни
hash: bf14103d9a
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

7.   Права си. Не е нормално да обръща толкова внимание на сестра си.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker