Моето семейство - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (120984)
 Любов и изневяра (29664)
 Секс и интимност (14342)
 Тинейджърски (21869)
 Семейство (6458)
 Здраве (9582)
 Спорт и красота (4693)
 На работното място (3164)
 Образование (7292)
 В чужбина (1648)
 Наркотици и алкохол (1114)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18468)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Семейство

Моето семейство
преди: 3 години, 4 месеца, прочетена 1345 пъти
Здравейте. Аз съм момиче на 12 и имам по голяма сестра на 14 години. С нея не се разбираме и се караме постоянно а нашите всеки път я защитават И си мислят че все аз съм виновна а тя никога нищо не прави. Постоянно ме сравняват с нея и почти винаги когато ги изненадам с нещо че съм свършила или с някоя хубава оценка те пак са недоволни и почват да ми се карат че мога повече но не се старая. На всичкото отгоре и сестра ми винаги като я питам нещо тя или ме игнорира или почва да ми крещи и да се заяжда. Родителите ми го виждат това ама все я оправдават че аз я дразня а тя не е в настроение!Еми извинявайте ама как да знам кога е в настроение?! Но когато аз нещо и кажа...... Тръгват да ми се нахвърлят! И с баба и дядо е същото защото я обичат повече и понякога я използват срещу мен а на нашите все едно не им пука! с всички е така мразят ме! Моля ви дайте ми съвет какво да правя и при вас дали е така . Благодаря предварително.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 3 години, 4 месеца
hash: 24bf6f34b1
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Виж сега. Спри да се интересуваш кой какво мисли за теб, с кого те сравняват и пр. Отклони вниманието си от семейството си и сестра си и го насочи в дрга посока. Започни да учиш език, запиши се на танци, постави си цели, които да поглъщат вниманието и времето ти. Ти си се обичай и се уважавай. Важното е ти да се цениш, а не мнението на дргите хора. Стани по самостоятелна.

 
  ...
преди: 3 години, 4 месеца
hash: 04fa672865
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Обикновено по-малкото дете е "фаворизирано". Вероятно е заради разлика в характера ви. Не казвам, че твоят е "лош", а само, че нейният (вероятно) повече се доближава до този на родителите ви. Само предположение от личен опит... Не се разстройвай, нормално е хората да се харесват по характери. Гледай да не се караш с нея, просто няма смисъл да си хабите нервите, ти не се "давай" и няма как никога да не се карате, но когато може да се избегне... Това може да доведе само до решаване на проблемите.

 
  ...
преди: 3 години, 4 месеца
hash: 0e7b5cfb4a
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

3.   Съгласна съм с номер 1. Не им позволявай да ти създават комплекси или пък да станеш злобна и завистлива и днес да се сравняваш със сестра си, а утре - с някоя приятелка или колежка в работата. Това, че са ти роднини, не означава, че те определят какво можеш и колко струваш. Щом са такива и обичат да манипулират и мачкат, каквото и да направиш няма да получиш тяхното свято “одобрение” просто защото това е средство за контрол срещу теб.
Стискай зъби и на 18 си бий камшика, изнеси се, учи, работи, създай семейство и не ги бръсни за нищо. Понеже звучат като токсични хора, няма да се учудя след време да се месят на сестра ти, да й провалят връзките или да й внушават, че нейната цел в живота е да живее с тях и да ги гледа на стари години... А ти ще си свиркаш отстрани :).

 
  ... горе^
преди: 3 години, 4 месеца
hash: 1169975e96
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Авторката : благодаря ви за съветите но искам да споделя още нещо винаги когато стане нещо има изцапано петно някъде и тн всеки път обвиняват мен все едно че сестра ми никога не цапа и винаги държи чисто и тн. Тоест почти винаги ако стане нещо мен гледат!

 
  ...
преди: 3 години, 4 месеца
hash: 2bf2b85ddd
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

5.   Опитай да бъдеш максимално близка с сестра си . Така няма да се карате и няма да има обвинения . Аз ако имах сестра като теб щях да деля всичко . На 27 години съм - мъж . Разбирам че сте се и карали - то без това не може . Но опитайте да сте близки и да няма проблеми . Весела Коледа от мен :)

 
  ...


...
преди: 3 години, 4 месеца
hash: 04fa672865
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

6.   Ами говори с родителите си защо е така. Проблемите се решават с говорене.

 
  ... горе^
преди: 3 години, 4 месеца
hash: 1169975e96
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Авторката: Да така е но аз много пъти съм говорела с тях а те все ми казват че аз съм виновна и че все аз трябва да правя нещо за да се оправят нещата а те само да си седят и нищо да не правят!

 
  ...
преди: 3 години, 4 месеца
hash: 9b8f2d2373
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

8.   Авторката: Здравейте. Много благодаря на всички за съветите но според мен вече няма смисъл. По добре да умра защото за цялото ми семейство съм разочарование! Цял живот все гледат сестра ми и ме сравняват с нея и искат да бъда като нея но аз не мога защото това не съм аз! И тчноза това всички ме упрекват и мразят! И не знам какво да правя трудно е да не обръщам внимание преди като по малка успявах но вече не мога.

 
  ...
преди: 3 години, 4 месеца
hash: 4d5c6ae29a
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

9.   Разкажи им всичко така както го разказа на нас ако трябва им се разрещи, кажи им че един ден ще живееш живота така както на теб то се иска и ще следваш своите мечти и цели не нечий други и няма да бъдеш ничие чуждо копие.Ти си им дете, толкова, колкото и сестра ти и те са длъжни да те приемат такава каквато си без значение дали им харесва или не нямат право да те унижават!Няма човек на света, който на 100 % да е еднакъв с друг дори еднояйчни близнаци приличащи си като две капки вода могат да се различават един от друг по харакер. Другият вариант е чрез това непрекъснато мачкане и сравняване със сестра ти да се опитват да те мотивират да се стараеш повече макар и да не осъзнават, че по този начин постигат обратния ефект. Аз съм единствено дете, но като малка дядо непрекъснато видеше ли някоя и друга по - слаба оценка започваше да ми скапва още повече настроението. Например бях изкарала 3 на едно контролмо по математика във втори клас тъй като още не бях овладяла смятането наум и той се развила "3 ка ли аз директно бих писал 2 ка на това нещо", което не само, че не мотивира, но и ми скапа още повече настроението. Не е нармално да се развикаш за оценки на 8 г. дете не е нормално и да го изкарваш лоша ученичка за това, че тук таме има някоя друга четворка. Според мен няма с викане не се получават нещата ако обясниш спокойно на едно дете, че дори сега да не се е с правило добре светът няма да свърши и, че вярваш в него, че другия път нещата ще с по - различни те наистина ще бъдат по - различни.

 
  ... горе^
преди: 3 години, 3 месеца
hash: c065949d4d
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Момиче, не така. Виждам че това те измъчва. Поговори с психолог и с близки до теб хора ( майки на твои приятелки с които си в добри отношения ще е най-добре ). Обясни им това което написа тук и ги помоли да поговорят с вашите. Ако и тях не послушат и положението се влоши потърси в гугъл някоя неправитествена организация или направо Агенцията по закрила на детето ( според българските закони си все още дете ) за съдействие. Дори и да те махнат от там. Семейство или не, действията им са вредни за теб. Единствено твоето психическо и емоционално здраве е от значение на етап сегашен, а то вече е сериозно разклатено. Направи каквото е нужно да се защитиш. Късмет и пиши какво се случва с теб ( ако можеш разбира се )

 
  ...

...
преди: 3 години, 18 дни
hash: 5c15ab9743
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

11.   Разбирам, трудна ситуация.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker