Моля, осиновените да споделят - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121157)
 Любов и изневяра (29695)
 Секс и интимност (14356)
 Тинейджърски (21891)
 Семейство (6469)
 Здраве (9596)
 Спорт и красота (4698)
 На работното място (3177)
 Образование (7301)
 В чужбина (1651)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18512)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Семейство

Моля, осиновените да споделят
преди: 3 години, 4 месеца, прочетена 1122 пъти
Здравейте! :) Искам да споделя нещо. Не съм осиновена и знам със сигурност това, но няма да го коментирам. Притеснявам се за моята най-добра приятелка. Онзи ден бях у тях на гости. Когато моята приятелка слезе на долния етаж майка ѝ ми каза:, , Виж, X е осиновена ( не искам да споменавам имена в историята си ), не знам как да ѝ кажа и дали вече знае. Забелязала ли си да се замисля около този факт? ” Аз отговорих че не съм. А майката каза че щяла да ѝ каже след два дни тоест днес. Много се притеснявам как ще реагира моята приятелка. Все пак тя много обича семейството си и да разбере че е осиновена……… моля осиновените лица да споделят как са реагирали като са разбрали. Промени ли се отношението към осиновителите след това? Благодаря!

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 3 години, 4 месеца
hash: ae2ac1d06c
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   На мен ми казаха, когато бях на 7 някъде. Не помня как се стигна дотам, но не беше в някакъв специален разговор... мисля, че майка ми просто го изтърси от нищото много дебелашки. Обаче ясно помня, че го приех страшно зле - разревах се и избягах, тя нещо ме успокояваше после и т.н. Постепенно започнах да се отдалечавам от нея, но не знам дали беше заради признанието, или защото след това често започна да ми натяква как е трябвало да си роди свое дете, гените си казвали думата и че съжалява, че ме е осиновила, да съм си ходила при майка ми (?). Поводът за тия признания бяха оценки, различни от 6, дълго говорене по телефона, недояждане на вечерята и прочее тъпотии. С течение на времето установих, че изобщо не я харесвам като човек, даже ми е противна и е чудесен пример какъв човек не искам да бъда. Първо каза, че родителите ми починали в катастрофа, преди няколко години заяви, че имала номера на родната ми майка и да съм си ходела при нея. Явно не помни какво е лъгала. Но в моя случай наистина става въпрос за системен тормоз, години живот с алкохолик (вуйчо ми, който живееше с нас), побоища и скандали. Заключваше кухнята, за да не ям, гонила ме е по пижама зимата, била ме е с парцал за под, обиждала ме и прочее. Оставяше ме да ходя мръсна на училище, не ме къпеше, а като тийнейджър, когато започнаха физическите промени, отказваше да ми взима превръзки, да ме консултира за разни женски неща, защото нямаше кой друг да ми обясни, което водеше до жестоки гаври в училище, че съм пъпчив и космат трол. И още десетки примери имам, ама да... исках да кажа, че ако живее в нормално семейство, мисля, че ще го приеме далеч по-добре. Подозирам, че е и по-голяма от мен, когато разбрах. Сега се сетих, че следвам една дама във ФБ, която е осиновила сина си преди 14 години някъде и много отворено говори за това. Споделя проблемите, които е имала, как са ѝ искали подкупи, колко се е мъчила и всичката гняс от родните институции. Момчето знае, всички знаят. Засичам ги понякога в квартала или на разни събития и изглеждат съвсем нормално, разхождат си кучето, закачат се, бъзикат се. Да, не съм им в къщата и не знам всичко, но изглежда да имат връзка, за която аз мога само да си мечтая. Коренна разлика в отношенията между майка и дете. И така важно е детето да се чувства обичано и да живее с нормални родители, а не с невротична откачалка. Мисля, че от това зависи до голяма степен как ще приеме новината.

 
  ...
преди: 3 години, 4 месеца
hash: a0e1cd5827
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   1., ужасно съжалявам за всичко, което си преживяла... Защо не потърсиш биологичната?
Желая ти живота да те дари с щастие и любов занапред...

 
  ...
преди: 3 години, 4 месеца
hash: 11f22d624a
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

3.   Ти на 12 ли си? Що за тъпотия. Важно е кой те е отгледал и те обича, а не кой те родил. Аман от балканско селски драми. Затова хората празнуват по света и втори рожден ден на осиновяването и детето расте с това.

 
  ... горе^
преди: 3 години, 4 месеца
hash: 1d9e5650b9
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Аз съм осиновена. Разбрах го след смъртта на татко като преглеждах документите му за да ги сортирам и подредя. Казах на майка ми и тя ми каза, че са решили да скрият от мене. Взели са ме от дом на 3 месеца. Тя попита какво мисля. Те винаги са ме обичали много, аз тях също. И сега след 30 години си спомням колко хубаво детство имах. Не съм търсила биологичните си родители, защо? Те са ме изоставили, майка и татко се грижиха за мен.

 
  ...
преди: 3 години, 4 месеца
hash: 33842d8397
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

5.   От Авторката: Номер 3 мисля, че не е точно така. Защо подхождаш така грубо? Да, прав си но не е толкова лесно изведнъж да приемеш, че някой друг те е родил…… поне така предполагам

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker