Длъжна ли съм да съм близка с втория баща? - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121180)
 Любов и изневяра (29703)
 Секс и интимност (14357)
 Тинейджърски (21895)
 Семейство (6472)
 Здраве (9598)
 Спорт и красота (4699)
 На работното място (3179)
 Образование (7301)
 В чужбина (1652)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18519)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Семейство

Длъжна ли съм да съм близка с втория баща?
преди: 3 години, 4 месеца, прочетена 1055 пъти
Не се заяждам, а има някои обективни неща. Аз искам майка ми е да щастлива и да, приемам приятеля й. Но това не означава, че трябва да го харесвам, обичам и по някакъв начин той да замества баща ми.
С баща ми по-добре, че са разведени, след като не се разбират, не им давам наклон. Не съм от лигавите момиченца, които не искат мама и тате да си продължат живота. Нека да спят, с когото искат. Но след като не съм била попитана след развода с нея ли да живея, не съм била попитана за нейните връзки и това да се жени повторно. То следва, че когато непознат мъж дойде в дома ми (същото важи и да ме замъкне да живея при него, но той дойде при нас в нашия случай), то аз не съм длъжна също да се съобразявам, тоест нямам право да им се бъркам, но и той НЯМА браво да ми се бърка в живота и да ми изисква авторитет.
На 16 години съм иначе, момиче. Издръжката си я получавам на ръка лично от баща ми, като той ми дава най-малко 500 лева и покрива всяка моя нужда. Не искам и не бих позволила другият да ме издържа, той задължения към мен няма. Домът, в който живеем, е на майка ми, така че той е в правото си с нея да правят каквото искат, аз и за това претенции нямам. Но това, че майка ми е настойник, автоматично не значи, че той има същите права над мен. Проблемът ми с него започна, когато почна да ми се прави на баща, какъвто имам, вместо просто да ми бъде приятел. Навън си пуша, като не крия от тях, само с парите от баща ми пак ще си покрия цигарите, а и майка ми никога не е правила проблем - по-добре отколкото да крия. Той само ми дудне, че много пуша, брои ми кутиите, а не му пуша в лицето. От тогава и майка ми повтаря като папагал. А иронията е, че и той е пушач. Най-много мрязя така. Но да кажем, че е съвет, не го гледам с лошо, макар че като ти го повторят 100 пъти става дразнещо. Просто ми се бърка тоя човек. Мога още много други случаи да кажа. Докато баща ми също има приятелка - тя не ми се прави на майка, а ми е приятелка и на мен, точно затова я чувствам близка. Защото имам двама родители, баба и дядовци и не ми трябват повече авторитети. Още малко и съм пълнолетна. Може би ако живеех с тях, приятелката му нямаше да е толкова готина, но разликата е, че баща ми винаги мен е слагал на първо място и не би дал на нея да ми се бърка, а майката дава на пастрока. Жените много бързат като цяло да си натресат гаджетата на децата, на които не им пука много и не искат още един баща. Защо трябва и в моя живот да е, нали си е в нейния. Но като хвана и аз приятел, а не ми давам на нея да ми се меси, ще види какво е. Като съм по-малка, не значи, че съм мекотело. Мисълта ми е - чудя се дали да отида при баща ми? Вече съм голяма и майката не може да ми забрани. Не е лош приятелят й, просто предпочитам баща ми и неговата. Уж трябва да се радвам, че ме приема, а повечето мъже не искат чужди деца. Абе хора, аз не искам да ме иска, имам си БАЩА вече. Нека си е гадже на мама, както аз съм й дете, но не сме длъжни да го играем щастливото семейство. Това е, че са възрастни, иначе бих се радвала да си имат дете, него ще го обичам вече, но тъкмо няма мен да тормозят като че ли съм на 5. Не съм ли права?

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 3 години, 4 месеца
hash: d99e39c186
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Много разсъждаваш. Най-добре се отдели въобще. Не е голяма гордост да пушиш на 16, но ще осъзнаеш един ден какво си направила и колко си платила и като пари.

 
  ...
преди: 3 години, 4 месеца
hash: 6ae4b71acf
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Права си, да! Явно се изживява като мъжът в къщата, но минава границата от мъжът на майка ти към твой настойник.
Кажи му така директно какъо тук си се изразила или говори с майка си ако все пак предпочиъаш да продължиш в дома си с майка си. Пък ако не, щом с баща си се чувстваш по- добре, би било по- добър вариант. За мен си в правото си.

 
  ...
преди: 3 години, 4 месеца
hash: 9a526c8872
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

3.   Отиди , живей при баща ти една - две години и тогава ще си проличи къде ти е по-добре. Но да не попаднеш в омагьосан кръг. Не си виновна за това, че не си с рожденните ти родители. Хубаво е да се разбираш и с двете страни, но ти ще прецениш къде ти е по-добре.

 
  ... горе^
преди: 3 години, 4 месеца
hash: 8e3b3bd435
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Според мен си права. Аз също не бих търпяла да ме "възпитава" някой си, който ми е точно никакъв. Говори с баща си и приятелката му и ако са съгласни иди при тях.

 
  ...
преди: 3 години, 4 месеца
hash: 624a7f9ecd
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

5.   " Проблемът ми с него започна, когато почна да ми се прави на баща, какъвто имам, вместо просто да ми бъде приятел." "Не е лош приятелят й, просто предпочитам баща ми и неговата. " - Ти си за завиждане, можеш да цоцаш от две места. Кръвта вода не става, бащата винаги ще е по добър към децата си!

 
  ...


...
преди: 3 години, 4 месеца
hash: 20d0a43675
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

6.   Ако отидеш при баща ти, 1. Дали те искат? На думи е едно, а реалността е друга. 2. Дали неговата приятелка ще те иска? На думи е едно, а реалността е друга. 3. Парите които сега получаваш от баща ти, дали ще ти ги дава пак?
Защо не опиташ от петък вечер, до неделя вечер да си при баща ти? Така ще е по справедливо. Не живея в БГ. Тук децата от понеделник до петък са при единия родител, а от петък до неделя са при другия родител. Така е по закон.

 
  ... горе^
преди: 3 години, 4 месеца
hash: f33c278c89
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Говори с майка си, обясни и как се чувстваш. А може да идеш за известно време и при баща си.

 
  ...
преди: 3 години, 4 месеца
hash: 20d0a43675
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

8.   Авторке ,какво решение си взела ?

 
  ...
преди: 3 години, 4 месеца
hash: 00dbed2590
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

9.   Няма как да знаем дали си права. Аз - като родител (баща) бих казал, че не си съвсем права, просто защото на 16 на всички тийнейджъри ни "пречат" родителите, особено пък ако не са ни истински родители. :)
Като ти чета "оплакванията" - най-голямото е, че ти е казал, че много пушиш. Ами ти на 16 въобще не трябва да пушиш. И това пак го казвам като бивш пушач с 2 десетилетия пушене зад гърба си.
Иначе идеята да идеш при баща си не е лоша.
Аз също съм разведен - моята дъщеря остана да живее при мен и тя така се оплакваше от приятелите на майка си като беше тийн :) С моите приятелки се разбираше, но те не живееха у нас.

Казвам го това за да видиш, че имам опит - не говоря наизуст.

 
  ... горе^
преди: 3 години, 4 месеца
hash: c47e808426
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Трай си докато станеш студент - после квартири, общежития, гаджета ще се оправят нещата.
Ж30

 
  ...

...
преди: 3 години, 4 месеца
hash: 83040d8484
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   Авторката съм. Реших да отида при баща ми - половината време, другата половина ще остана, защото не е краят на света. Пастрокът не е някакъв изрод, просто не виждам като какъв ще се прави на по-важен от баща ми. Майка ми си знае нейното - "той те обича, приема те, трябва да си благодарна". Ако приятелката на баща ми се държеше така - тоест да ми иска сметка, прави забележки и следи, то майка ми първа щеше да скочи. Баща ми не ме е зарязал, това че с нея не са заедно, нищо не означава. Не съм почувствала липсата на баща. Можех да го обичам и приемам като приятел, чичо, без да правя съпоставки, но ти да си мислиш, че имаш права над мен, абсурд. И баща ми е предлагал, дори е искал да има равно попечителство, но понеже съм била малка (9), майка ми е настояла да съм при нея. Ако баща ми беше мъртъв или да ме е зарязал, или насилник някакъв, разбирам, но дори тогава няма право, защото партньор на майка ми не е равно на мой баща. Нито е длъжен да ме издържа, такива майки не ги разбирам. Слава Богу, моята не го е вързала за мен, но очаква мен да върже.

 
  ...
преди: 3 години, 4 месеца
hash: 5060672846
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

13.   Явно си на тате принцесата...Момичетата се разбират повече с бащите.
Всъщност нищо лошо не ти е казал човека.Пушенето е пълна глупост, има време да го разбереш.Сега се правиш на бунтарка и мислиш,че си много яка ако пушиш...тийнейджърска работа.
От сега мога да ти кажа,че тъй като не живееш с баща ти неговата приятелка ти изглежда като приятелка.Но ако си с тях бързо ще ѝ видиш лицето и тя също ще започне да те дразни с нещо,битовизми или каквото и да е там.Или ще му каже,че много пари харчи по теб например,че те също си имат цели и нужда от пари и т.н.Тя ще иска да харчи повече пари за нея,повече време да е с нея и планове за тяхното общо бъдеще.
Приеми,че просто са приятели на родителите ти и толкоз...не го вземай навътре.Още две години и ходи и прави каквото щеш,но и никой няма да ти е длъжен да те спонсорира.

 
  ... горе^
преди: 3 години, 4 месеца
hash: dca2d311ea
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

14.   Правилно си решила. Иди малко да ти се порадва и мащехата. Но внимавай, да не се прибереш на прибежки.

 
  ...
преди: 3 години, 4 месеца
hash: 1bae5537bc
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

15.   Много ме кефи, че момиче на 16 години има такива разсъждения. Изборът ти да се преместиш при баща ти е правилен. Говори с баща ти и приятелката му предварително за нещата, които не понасяш. Кажи всичко това, което споделяш тук.
А оня, където ти се прави на баща, при наличен такъв, да си гледа работата!

 
  ...
преди: 3 години, 4 месеца
hash: d2352b30a9
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

16.   Ами младо момиче си, какво пушиш като комин? И приятелката на баща ти ще е същата, ще мрънка, но понеже се виждате от дъжд на вятър, си мислиш, че е пекана. Спри да си втълпяваш, че някой иска да замести родител , пълна глупост е. Просто живеете заедно и това му прави впечатление. Ако живееше при бащата и неговата-щеше да е абсолютно същото. Само дето мащехите са по-злобни. Може да му мрънка, че дава пари за теб, ама ти не знаеш. Не е лошо да се разбираш с приятеля на майка си, елементарно уважение е, но не е за малки момиченца.

 
  ... горе^

...
преди: 3 години, 4 месеца
hash: 527433e766
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

17.   Момиче съм и дори не ги наричам втори баща и втора майка, а с имената им. И при мен правата са при майка ми, ама много често съм и при татко ми и затова ми е добре. От всеки петък до понеделник, а някой вечери като ми е близко и е късно се прибирам при него. На мен рядко се е случвало да ми се мешат някак, но родителите ми не се оставят. Мъжът на майка ми казва Аа тя пак се прибира късно и ти отговаря, а майка ми много не му обръща внимание на думите му, както и аз. А жената на татко ми нещо за чистене ако мрънка, той казва Остави я сега, аз ще почистя. Аз си имам родители, които винаги ще бъдат такива за мен, а хората с тях не са ми никакви. Ако и твойте живеят в 1 град е добре. Ще се подразниш на онзи и ще отидеш при баща си.

 
  ...
преди: 3 години, 28 дни
hash: fba03b350f
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

18.   Не си длъжна да бъдеш близка с него.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker