Баби - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121147)
 Любов и изневяра (29695)
 Секс и интимност (14356)
 Тинейджърски (21891)
 Семейство (6469)
 Здраве (9595)
 Спорт и красота (4698)
 На работното място (3177)
 Образование (7300)
 В чужбина (1651)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18510)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Семейство

Баби
преди: 3 години, 4 месеца, прочетена 2061 пъти
Все си мислех, че бабите обичат да са с вниците, но забелязвам че нашата не е от най-желаещите, колко време оставяте децата при баба? Те имат ли желание?
Как виждате съвременната баба?

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 3 години, 4 месеца
hash: 700819f8d0
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

1.   Нашата баба /майката на съпруга ми/, преди да забремения все ми разправяше как другите си внучета /децата на зълвата/ ги гледала още от тримесечни, как на нея викали "мамо", как не искали да си тръгват от дома и, и прочее.
Като се роди дъщеря ми - някак не се случиха така нещата. Докато беше бебе, я е гледала 3-4 пъти за по една нощ, след това е оставала там за максимум 4-5 дена, а откак тръгна на детска градина е ходила само с нас, за по няколко часа на гости. Казва понякога - доведете я да поостане, да остане на гости, обаче веднъж, като бяхме решили да я оставим, се оказа, че тя имала други планове, щяла да пътува, после пък щяла да взема двойни смени на работа и намси-квоси. Разбирам, че работата я уморява, че си има и домашни ангажименти, но ми се струва, че крайната и неебателност към най-малката и внучка, не е продиктувана само от това. Може и да греша, но си мисля, че те със свекъра, никога не са харесвали и искали мен за снаха, а вероятно това рефлектира и върху отношението им към детето ми.
Както и да е - дъщеря ми също отвикна от тях и дори не иска дума да става да им ходи на гости с преспиване.
А познавам жени, на които бабите, че даже и прабаби, буквално им изгледаха децата. Явно е до човека.

 
  ...
преди: 3 години, 4 месеца
hash: bfcfabff3f
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

2.   Никоя няма желание от съвтеменните. Все си намират с какво да са заети или се оплакват, че са болни. Върха е майката на един познат, той я назначава на трудов договор със заплата за да помага заедно с жена му за близнаците, а тя си вади веднага болничен и след като изтече болничния прекратява договора и не е гледала децата, но е взимала пари.
Моята майка пък все си намираше оправдания, единичните случаи в които е едвала да гледа детето за да изляза съм я намирала заспала, докато детето драска по стените, включително драскало и в контактите.
Спрях да я моля, сега като го види, само го наснима с телефона, а после се захваща да си качва снимките във фейса и грам внимание за детето.
Другата му баба пък не спря да сади домати и да е заета с градината. И тя е вечно във фейсбук и не я интересуват деца.
Такова са, но като дойдат празници искат да дойдат на гости, колкото да не са сами. Искат и да има с кой да си говорят и да им се помага когато имат нужда.

 
  ...
преди: 3 години, 4 месеца
hash: de7d9c4bee
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

3.   Имам трима внука,двама от дъщерята на 10 и на 5 г.,и един от сина на 5 г.Кажи речи аз ги изгледах,както и сега им помагам много.Обичам ги много и тримата,са са ми живи и здрави,и всички деца по света.От една баба на 56 г.

 
  ... горе^
преди: 3 години, 4 месеца
hash: dcb2247b7e
гласове:
1 2 3 4 5
  (11 гласа)

4.   Не са длъжни да ни гледат децата! Много съм ЗА след пенсиониране бабите и дядовците да се отдадат на пътувания, хобита, танци т.н.
В Испания преди да затворят дискотеките бяха пълни с възрастни, пътуват по круизи, наслаждават се на заслужена почивка.
Който си има деца- си ги гледа! Ако баби/дядовци поемат децата някой ден за ВАШЕ удобство/помощ ще е защото така искат, а не защиъо вие смятате че, можете да им ги натрапите.
Оставяла съм сина ми при майка, но защоъо тя ве мрънкаше че, малко време прекарвала с него и и липсва.
Излизаха си, тя винаги е била много енергична жена, тичаше с него, търкаляше се пясъчниците т.н. въобще си изживяваше второ детство с него. От страна на мъжът ми точно обратното, порадва се 10 минутки, даде му някое плодче и готово. Няма проблем никакъв, такъв характер си е, не е длъжна с нищо.

 
  ...
преди: 3 години, 4 месеца
hash: 707ba7f630
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

5.   Нормалното е след навършването на годинка на две седмици веднъж един уикенд, ако имаме две баби всеки уикенд ще имаме свободно време.
Но оставянето при баба е само при нейно желание. Добре е да знаем, че бабата не е личната ни детегледачка и тъй като не й плащаме на час, трябва да сме й благодарни ако гледа НАШИТЕ деца, дори за малко.
Ако сме попаднали на баба, която има голямо желание да гледа също трябва да ограничим до два пъти по 40 часа месечно, над 80 часа месечно при една и съща баба ще ни изиграе лоша шега в бъдеще. Родителите са младите и те трябва да възпитават децата. Ако природата смяташе, че деца трябва да се гледат от баби, щеше да им даде да раждат и на преклонна възраст. Не забравяите никое животно на планетата не оставя децата си на бабата да ги гледа.

 
  ...


...
преди: 3 години, 4 месеца
hash: aa9d07b1c5
гласове:
1 2 3 4 5
  (11 гласа)

6.   Ориенталски остатъци.Няма такова нещо по белия свят,там младите се оправят както намерят,а бабите си харчат парите по круизните кораби.Само тук дондуркат внуци и хранят младите.Казала съм го това и на сина ми,снахата и тя го чу,така че всеки да се стяга.

 
  ... горе^
преди: 3 години, 4 месеца
hash: 89946ec59c
гласове:
1 2 3 4 5
  (8 гласа)

7.   Едната ни баба още си живее живота и се уморява дори ако й оставим детето за 2 часа на месец. (вече не го правим, защото през тези 2 часа му се пуска телевизора и това е). Другата си има друго любимо внуче, директно ни е отказвала помощ (имах изпит, свързан с допълнителна квалификация, тя обеща да гледа момченцето ми само за един ден, след което се отметна, защото трябвало да си гледа другото внуче на любимия син, което гледа постоянно, а родителите му излизат и се забавляват). Просто не иска да гледа детето ни. Това не е единствен отказ и спряхме да питаме. Сами сме, много ни е трудно, аз работя от вкъщи за чужда компания, гоня срокове, гледам си малкия вече 5 години заедно с боледувания, взимания от детска градина и предучилищна. Сега и уча с него. Навсякъде сме аз, таткото и той. С таткото не съм излязла сама вечер, чакаме да порасне, но детето много ни обича и слуша, благодарна съм за това. Вече дори се опитва да се грижи за нас (носи ни вода и храна-нещо дребно, като види колко сме скапани вечер от работа и домакинстване, за да сме имали сили). Бабите са различни. Виждала съм прекрасни баби, грижат се по-добре от родители. Има и такива като нас, изтеглили късата клечка за баби. Отдавна нямам очаквания от нашите, макар че в началото страдах доста, но и няма да съм много чувствителна към проблемите им, когато остареят. Заради тоталната липса на помощ решихме да нямаме друго детенце. Имали сме дни, в които човек може да припадне от умора. Дори когато и тримата сме били болни, нямаше кой да ни вземе лекарства, но те като са болни ни звънят. Това е...

 
  ...
преди: 3 години, 4 месеца
hash: bf876a99bd
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

8.   Ти колко време искаш , бабата да е с твоите деца?

 
  ...
преди: 3 години, 4 месеца
hash: 2d81c4b1b5
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

9.   Това май си е до човек и възпитание донякъде. Ако е била млада контеса, само да се черви и гласи и т.н., надали на дърти години ще ѝ е до малки деца и игри с тях.

 
  ... горе^
преди: 3 години, 4 месеца
hash: b45781b542
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Аз не мога да разбера тази мания децата да се отглеждат от баботе. Родителите са тези, които трябва да се грижат за отглеждане и възпитаването на деца. Вярно има непредвидени ситуации, в които помощта на бсби и дядовци е наложителна, но но не и всеки ден.

 
  ...

...
преди: 3 години, 4 месеца
hash: d42eec920b
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

11.   Аз мога да ти кажа как ще е моята майка - не й се занимаваше с нас, няма да й се занимава и с внуците. Като слушам приятелите, това не е толкова лошо. В повечето случаи бабите дават боклуци и развалят режима на детето, за да му се “подмазват” или ти висят в къщата, дават неискани съвети, не те отменят за нищо, а накрая - аз бях при внучето, ето снимки във фейсбук.

 
  ...
преди: 3 години, 4 месеца
hash: 44ce9dc9e7
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   Съвременната баба е работеща жена. От време на време да помогнат окей, но да ви гледат децата тц.

 
  ... горе^
преди: 3 години, 4 месеца
hash: d554415f00
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

13.   Наща баба е дръта курва и никога не ми е гледала или помагала с децата, но въпреки това, аз съм и на среща за всичко

 
  ...
преди: 3 години, 4 месеца
hash: a94d24d9c2
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

14.   Не очакваме да ни ги отглеждат децата, но от време на време тези дцеца си ги търсят и искат да са с тях. Децата са изнервящи, но нали уж са най-хубавото нещо...
Нямам предвид отглеждане от баба и дядо, а дори за малко време в което родителите да релаксират малко или да свършат нещо. Не всички можем да имаме детегледачка.

 
  ...
преди: 3 години, 4 месеца
hash: 3729b2e336
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

15.   Зависи от човека. Едно време нас са ни изгледали бабите, нашите родители зор не са видяли в това отношение, защото все сме били при родителите им. Сега е различно - всеки с спасява сам. При нас едната баба чакаше внучето с много желание и до ден днешен, то е на 3г всяка седмица иска да ходим на гости за по 2 -3 часа да се виждаме, честичко взима детето за по 3 нощувки, а по време на локдауна през седмица за по 4 дни взимаше детето. Другата не искаше да чуе, защото било малко, но като стана на 3 г изяви желание и вече 4 пъти е взимала детето за по 2 нощувки. Но свекито не е по децата. Тя иска да купува къщи, да купува мебели, обувки, да купува пейки, саксии, изобщо деца не я влекат...

 
  ... горе^

...
преди: 3 години, 4 месеца
hash: f9b9e205b3
гласове:
1 2 3 4 5
  (8 гласа)

16.   Зли и неблагодарни същества са жените, все плюят по свекървите си, а когато те станат свекърви, друга песен запяват!? От мъже няма да чуете мрънкане за баби и дядовци, освен някои женчовци.

 
  ...
преди: 3 години, 4 месеца
hash: d42eec920b
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

17.   До съвсем скоро си мислех, че баботе не са длъжни да гледат внучетата - само ако пожелаят и за колкото пожелаят. Модерни са, по западен модел. След като прочетох темата се замислих - ОК, не изисквам това от родителите си. На тях не им се занимава с внуците, няма да го насилвам.
Обаче след това си спомних как мен лично са ме оставяли при баба и дядо постоянно като съм болна, те двамата са идвали, за да ме гледат, отделно съм прекарвала по цяло лято при тях. Смятам, че в този случай е много нагло да отказваш да помагаш.

 
  ...
преди: 3 години, 4 месеца
hash: 26108fbf45
гласове:
1 2 3 4 5
  (8 гласа)

18.   Моите майка и свекърва не допринесоха много за гледането на детето - въпреки, че съм имала нужда /учех, докато бях в майчинство/, по-често я оставях на една приятелка, отколкото на бабите. Не казвам, че са длъжни да ми гледат детето, но все пак - хора сме, човек до човека опира, нали един ден ще чакат аз, рестпективно - моето дете, да се грижим за тях, когато са немощни..., както и да е.
Имам и два случая с приятелки - едната забременя и се омъжи малка - на 17 години, след като стана детето и на годинка и нещо, искаше и се понякога да излезе с компанията, на питие, на клуб - млада е, все пак, и молеше на майка си да погледа детето, а майка и отговаряше - "Ама как ще го гледам бе, мамо, ами ако вземе да се разплаче?!" Това, от устата на жена, раждала и порастила две деца!И така и не я оставяше да излезе и да се позабавлява.
А друга приятелка - не баба, а прабаба на внучето. Пое гобуквално от бебе, приятелката ми работеше, учеше, ходеше на очни, закъсняваше вечер - прабабата помоли само да и оборудват спалнята бебешко креватче и потребности и - бебе, детска градина, ученичка - тя си порасти внучката и момичето, което днес вече е пълнолетно, страхотно възпитано. И като мъничко - никога не е личало, че за него се грижи възрастна жена - винаги спретнато, чисто, добре облечено. Всичко си е до човека и желанието му да помогне. Не става въпрос за задължения, морални отговорности или друго - просто желание да си полезен.

 
  ... горе^
преди: 3 години, 4 месеца
hash: d42eec920b
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

20.   На сегашните баби масово родителите им са ни гледали, така че да не се правят на много заети. Големи готованци са от предното поколение - живеят в семейни къщи, продават наследствени земи, децата им друг ги е гледал, а те ни лук яли, ни лук мирисали - не са длъжни да мислят за наследство, не са длъжни да помагат с внуците. В същото време искат да се метнат от мама и тате директно на децата и очакват да ги гледаме на стари години. Това е родил соц-а - едни мързеливи паразити. Ще има да ме чакат да си скъсвам задника, за да има къде да живея и да си гледам децата паралелно, а накрая и да им прислугвам на дърти години.

 
  ...
преди: 3 години, 4 месеца
hash: 9e4128f285
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

21.   Днешните баби и дядовци трябва да работят до 61 и 64 години, кога да ги гледат? Моята майка се пенсионира на 52, мъжете се пенсионираха на 55. Не знам дали загрявате, но си има разлика дали си на 52 или 62. Много хора и тогава не могат да се пенсионират, защото в прехода са загубили доста години стаж.
Платеното майчинство стана 2 години 80 и някоя година. Когато аз съм била бебе, то е било 8 месеца.
От баба, която преди вашето е отгледала други 2-3, не можете да очаквате да има ентусиазъм и за още 3-4 -то. Моята свекърва имаше 5 пет внучета. Ами тя, според вас, трябваше 35 години само внучета да гледа.
Днешните майки имат едни безкрайни префърцунени изисквания за децата, човек се вижда в чудо.
И, да, за да се гледа някакво внуче, зависи и какви са отношенията между млади и стари.

 
  ...

...
преди: 3 години, 4 месеца
hash: c86c9c885c
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

22.   №18, приятелката ти достатъчно се е забавлявала, че и забавление за цял живот си е сътворила. Когато майките дават съвети да внимавате как живеете, тогава са лоши, после като сгафите, ела мамо помагай!? А кой разтваряше краката на приятелката ти, майка й ли?

 
  ... горе^
преди: 3 години, 4 месеца
hash: d42eec920b
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

23.   16, аз не си комуникирам със свекърва ми от години и въпреки че имам деца, не съм запяла друга песен. Тя е токсичен човек и ме мрази от дъното на душата си. Дори и да искаше да гледа внучето, то щеше да е просто, за да ми прави напук, да му разваля режима, да му дава боклуци за ядене и да го настройва против мен. От такава “помощ” никой няма нужда - по-добре да си гледам децата сама.
Тъй като повечето свекърви са точно такива, не те, а майките на жените помагат в отглеждането на децата. Татковците се оплакват по-малко, защото масово децата си ги гледат само майките. Дори и да се оплаче някой татко, това не го прави “женчо”, а съвременен мъж на място, който се грижи наравно с жена си за децата, както тя работи наравно с него, за да внася пари в семейния бюджет.

 
  ...
преди: 3 години, 4 месеца
hash: 934bcf9f97
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

24.   Всеки сам решава за себе си. Възрастните хора имат малки пенсии и ако искат парите да им стига трябва да работвт. Аз работя, съпругът ми също, фрийлансъри сме, няма работно време. И така аз да гледам внуците как да стане това? Кой ще ми даде пари за сметките, храна, лекарства, дрехи и т.н.? Искате да ви гледаме децата, да купуваме подаръци, да не давате стотинка за тях, когато са при нас. Как, с какви пари? И защо? Никой сега не иска да се обремени с грижа за възрастен болен родител, или сравнително здрав, но с малка пенсия.
Монетата има две страни. Искате да сте като европейците на гърба на родителите си. Не е луд който яде баницата, луд е който му я дава.

 
  ...
преди: 3 години, 4 месеца
hash: 043da820a9
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

25.   Отгледана съм от моята баба. Прекрасна и топла жена с най-голямото сърце на света. Мила, грижовна, търпелива, винаги всичко ми е обяснявала спокойно, не ми е крещяла, не се е стигало до проблеми независимо на каква възраст съм. Мама работи много и бях свикнала от петък до понеделник да съм при баба ми. Обичам и двете по равно. Те са моите ангели, които ме научиха на всичко в живота, но най-вече да съм човек и да обичам. Ролята на бабата в живота на едно дете е сходна с тази на майката. С времето сме си изградили специална връзка и баба ми е човекът с който споделям всичко, което ме тревожи. Сега вече съм на възраст аз да имам деца и майка ми все ми повтаря как няма търпение и как ще ми помага по същият начин, за да мога да си почивам. Явно всичко в този свят зависи от това какъв човек стои до теб.

 
  ... горе^
преди: 3 години, 3 месеца
hash: ead3c0627a
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

26.   Майка ми сега е при нас от един месец. Всяко чудо за три дни. Седи си в стаята и нито закуска ще му направи, нито ще му помогне вечер да си прибере играчките, най-много един час общо на ден да го отрази. На мен ми е все тая, защото не съм го очаквала от нея, като я знам каква майка ми е била на мен. И по принцип не го е гледала досега, освен един уикенд за осем години. Други баба и дядовци нямаме.

Мен баба ми ме гледаше супер. Леля ми води внук си всяка година на море, взима го от училище, води го на спорт и други. Има всякакви баби и дядовци, според случая се решава. Ако детето ми иска, няма да го спра да е при нея, едва ли ще му навреди. досега не е поискало :)

 
  ...

...
преди: 3 години, 3 месеца
hash: a94d24d9c2
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

28.   20 Много правилно, на моята свекърва двете баби са и отглеждали децата. Аз не ги оставям много при нея, но децата я търсят и искат при нея да бъдат.
Мъжа ми не иска да я ангажира да ги гледа примерно за уикенда да отидем някъде.

 
  ...
преди: 3 години, 2 месеца
hash: 5fa10fab7e
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

29.   Имаме бебе на 7 месеца. 2-3 пъти месечно го оставяме за осоло 3 часа на свекърва ми 1 път седмично идва на гости моя дядо. Да ми е жив и здрав та използвам времето за себе си рак около. 3 часа. Оставям го 1 път месечно на леля. ми. С удоволствие го греда и тя веднъж за около тези часове. Но като цяло никой няма огромно желание. Ако ми се наложи мога да разчитам още на мащехата ми, на сестра, на една приятелка. Това е. Гледаме си го сами с. мъжът ми....

 
  ... горе^
преди: 3 години, 27 дни
hash: 96c2adfafc
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

30.   Ако баба ми беше жива ще ше да ми гледа детето и то нямаше да иде в приемно семейство. ще ше да го гледа добре. Ще ше да е супер.

 
  ...
преди: 3 години, 27 дни
hash: 54d061b4e1
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

31.   Моята майка също няма желание да прекарва повече от нужното време с децата. Радва им се да ги види за кратко, но толкова. Ако се застоят имам чувството, че започват да я дразнят и натоварват. Жената е на принципа, който има деца да си ги гледа. Тя си има по-интересни занимания. Очевидно гледането на деца за нея е по-скоро стрес и недотам приятен ангажимент, отколкото удоволствие. Мога да я разбера - предполагам и аз няма да горя от ентусиазъм да сменям на внуците памперсите, да ми надуват главата и да тичам след тях. Животът е кратък, има доста по-приятни начини да прекарва човек свободното си време. Майките нямаме избор, бабите обаче имат :) Няма лошо. Tака или иначе не съм имала към майка ми особени очаквания в това отношение, така че и не се чувствам разочарована. Стига ми че поддържат редовен контакт с баба си. Децата са си мои, искала съм ги - грижа си се за тях.

 
  ...
преди: 3 години, 27 дни
hash: 721ed819a7
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

32.   Като правите деца питате ли бабите? Защо като ви писне да си ги гледате, искате да ви помагат?

 
  ... горе^

...
преди: 3 години, 27 дни
hash: 666fcc597e
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

33.   Бабите са отделни личности и имат право на мнение. Те децата са си отгледали вече, щом те самите имат такива и вероятно искат да се насладят на спокойни старини, а не да ви гледат децата с които най-вероятно не ви се занимава, ами не ги правете тогава. Аз не мога да си представя да си натреса детето на майка ми, тя е отделна личност, а не безплатна детегледачка

 
  ...
преди: 3 години, 25 дни
hash: a94d24d9c2
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

34.   Еми не става въпрос за денонощно гледане, а понякога, по-добре да са с внуците, нали бяха радост уж? А им пречат? Естествено, че родителите през повечето време ще са с тях.

 
  ...
преди: 3 години, 21 дни
hash: d094b374f6
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

35.   Аз пък , не разбирам бабите , които не искат да си гледат внуците. Какво значи , които си има деца , да си ги гледа . Внуците не са ли деца на бабите ? Моите деца си ги гледах аз. Не знам защо , но нямах спокойствие ,ако децата не с при мен. Това отчитам, като грешка. Сега- с безкрайна радост си отглеждам внуците. Отглеждам. Ами , нали родителите работят , защо да се фръцкам сама , та аз и с малките си се фръцкам. Не че , родителите не са с децата си , разговори , разходки, почивки .

 
  ... горе^
преди: 3 години, 21 дни
hash: d094b374f6
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

36.   Я , да напиша още един коментар.
Всеки човек е различен. Има баби искат да са с внуците и да се грижат за тях , има и такива , които не искат. Има млади майки , които искат да си оставят децата при бабите , има и такива , които не искат. Та , на последните искам да кажа , ако бабите искат и вие знаете , че детето ще се чувства добре , оставайте децата при бабите и вие си отпочивайте. Не се сърдете за нищо , а си гледайте живота и си почивайте както си решите. Пазете си нервите момичета. Пожелавам живот и здраве , спокойни баби , спокойни майки и здрави и щастливи дечица!

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker