Чуствам се виновна за смърта на мама - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121038)
 Любов и изневяра (29669)
 Секс и интимност (14348)
 Тинейджърски (21878)
 Семейство (6464)
 Здраве (9588)
 Спорт и красота (4694)
 На работното място (3166)
 Образование (7294)
 В чужбина (1650)
 Наркотици и алкохол (1114)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18483)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Семейство

Чуствам се виновна за смърта на мама
преди: 3 години, 3 месеца, прочетена 1351 пъти
Здравейте ето и моята история тя е доста дълга но ще се опитам да бъда по кратка моята майка пиеше много, много ни тормозеше водеше чужди мъже в къщи татко не обръшташе внимание или седеше в другата стая или не се прибираше, тя ни будеше нощем с брат ми да ходим да копуваме алкохол. имаше си оделен шкаф с храна която си ядеше само тя случвало се е да няма какво да ям но тя не ми даваше и има още много други случки от който детството ми се разби. След години се разделихме създадох семейство но винаги и бях обидена за това че не беше майка, след като баща ми почина тя започна да звъни защото нямаше храна да уточня на 54 г беше почти цял живот не е работила взимаше вдовишка пенсия и малко наем но не и стигаха парите особено зимните месеци защото тока беше доста и аз и братми винаги и помагахме не я оставихме преди да почине се влоши с братми я докарахме в нас да живее, Незнам защото беше болна ли започна да халюцинации през ношта да ме буди, че я боли корема, че иска обувки както и цялото ми семейство и аз започвах да се карам с нея и и казвах всичко ама всичко което ми тежеше през тези години и тя не съжеляваше и аз се ядосвах повече., живя при мен три седмици и изведнъж каза искам да си ходя /да ви кажа честно зарадвах се че иска да си ходи потискаше ме нейното присъствие това че не ме оствяше вечер да спя ме връшташе в детство ми знам че е грях но виках по добре господ си я вземе вместо да ме тормози/. Брат ми я закара в тях след няколко дена я намери починала в тях. От както я няма не спирам да се обвинявам да се опреквам да моля за прошка че и казах всичко в последните и дни, ЧУСТВАМ СЕ ВИНОВНА ЗА СМЪРТА И.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 3 години, 3 месеца
hash: c97e57b0cf
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Ако това е вярно -" тя ни будеше нощем с брат ми да ходим да копуваме алкохол. имаше си оделен шкаф с храна която си ядеше само тя случвало се е да няма какво да ям но тя не ми даваше и има още много други случки от който детството ми се разби", - даже сте били много добри към нея, тя е заслужавала, да не я погледнете. Когато е трябвало да бъде майка, дали се е сещала за вас. Направили сте всичко възможно, не си трови съзнанието. По скоро тя си е заминала с опетнена съвест, ако изобщо е имала такава!?

 
  ...
преди: 3 години, 3 месеца
hash: ce140a63ea
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Не, не си вменявай вина, каквато всъщност нямаш. Тя ти е съсипала детството, криела е храна, пиела е. Всеки сърба това, което сам си е надробил. Дори си посъпила супер човешки, че си я прибрала у вас да я гледаш. А това че си се скарала-ти не знаеш ли, че най-тежката и неприятна работа е да гледаш болен човек, и то възрастен. Всеки в такава ситуация може да си изтърве нервите и да каже неща, които не мисли. Кажи си"Бог да я прости" и приключвай с угризенията. Нея вече друг я съди.

 
  ...
преди: 3 години, 3 месеца
hash: 21be524bf6
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

3.   Първо, не си виновна за смъртта й. Един алкохолик сам си я проси. Не си била и длъжна да я прибираш в къщата си даже. Тя не е била майката, която си заслужавала. Не й е пукало какво ще ядеш, в каква обстановка живееш... Хубаво е, че си й казала какво чувстваш преди да почине. В крайна сметка това е истината. Според мен сега трябва да чувстваш само облекчение.

 
  ... горе^
преди: 3 години, 3 месеца
hash: e118d79652
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Няма за какво да се чувстваш виновна. Тя чувствала ли се е заради теб? А кога са последните дни на човек, никой няма как да знае. Не е ли същото, когато нараняваш свой близък, без да знаеш, че го правиш в последните му дни, дори и да е напълно здрав - може да загине при катастрофа или друга причина за внезапна смърт. Иначе майка ти вероятно е имала исхемичен инсулт, щом е имала неадекватно поведение и след това е починала. Може и да е друго, но виновна е болестта й.

 
  ...
преди: 3 години, 3 месеца
hash: efa939819d
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

5.   Ами какво да ти кажа... С брат ти сте я изхвърлили като боклук... Така ли се отнася човек със стар и болен родител?!
Помисли си да си нейно място и собствените ти деца да се отнесат така с тебе?

 
  ...


...
преди: 3 години, 3 месеца
hash: 615ae71487
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

6.   Я не ставай жертва на собствените си тъмни страни. За какво си виновна, че те е тормозела и ти искаш спокойствие м дома ти.
Осъзнай, че това е избор на майка ти, никой не й е направил нищо. Тя сама е решила така да живее, да пие и да деградира.
Хайде сега да помислим ако беше жива, потънала в алкохол, зле
физически и психически щеше ли ти да си щастлива да я обгрижваш. Да щеше да е жива а ти щеше ли да си щастлива? Душата напуска земята, когато тя иска.

 
  ... горе^
преди: 3 години, 3 месеца
hash: ee8e7b6257
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   По скоро тя сама си е виновна за съдбата си.

 
  ...
преди: 3 години, 3 месеца
hash: 21be524bf6
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

8.   5, каквото повикало, такова се обадило. Това, че физически е родител, не означава, че реално е била такъв.

 
  ...
преди: 3 години, 3 месеца
hash: 11dcb0c102
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

9.   Ами какво да ти кажа... С брат ти сте я изхвърлили като боклук... Така ли се отнася човек със стар и болен родител? !
Помисли си да си нейно място и собствените ти деца да се отнесат така с тебе? Отговор hash: efa939819d

ей, не сме я изхвърлили тя пожела да си отиде а че почусвтах облекчение така е но и звънях всеки ден да я питам как е 3 дена преди да почине ходих да я видя брат ми 2 дена преди да почине беше цял ден с нея по лекари искаха да я вкарат в болница тя отказа а и по между другото и правех ремонт за да може да си пусне наематели. Да чуствам се виновна че и казах в последните и дни всичко което натрупах с години.

 
  ... горе^
преди: 3 години, 3 месеца
hash: c78d034d64
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Не си виновна за нищо, стига си се обвинявала! Направила си всичко възможно по силите си, за да я разубедиш, тя пак си е знаела своето и си е продължавала да пие. Ако някой не иска помощ, и Господ не може да му помогне, и си заслужава сам теглото, което тегли! Ти сега се успокой и си живей живота със семейството си без никакви угризения, и се радвай, че си се отървала от такава токсична гад, която ако беше жива само щеше да продължава да ти трови и скъсява излишно живота.

 
  ...

...
преди: 3 години, 3 месеца
hash: c78d034d64
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

11.   Не си виновна за нищо, стига си се обвинявала! Направила си всичко възможно по силите си, за да я разубедиш, тя пак си е знаела своето и си е продължавала да пие. Ако някой не иска помощ, и Господ не може да му помогне, и си заслужава сам теглото, което тегли! Ти сега се успокой и си живей живота със семейството си без никакви угризения, и се радвай, че си се отървала от такава токсична гад, която ако беше жива само щеше да продължава да ти трови и скъсява излишно живота.

 
  ...
преди: 3 години, 21 дни
hash: 0b7bea81fe
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

13.   Недей, вината е тежко чувство.

 
  ... горе^

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker