Снаха ми бързо забрави брат ми, нормално ли е да НЕ простя? - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (120678)
 Любов и изневяра (29589)
 Секс и интимност (14310)
 Тинейджърски (21852)
 Семейство (6439)
 Здраве (9550)
 Спорт и красота (4687)
 На работното място (3139)
 Образование (7285)
 В чужбина (1642)
 Наркотици и алкохол (1113)
 Измислени истории (796)
 Проза, литература (1730)
 Други (18390)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Семейство

Снаха ми бързо забрави брат ми, нормално ли е да НЕ простя?
преди: 3 години, 2 месеца, прочетена 1651 пъти
Моят брат на 3-ти април 2019 година беше покосен от инфаркт. Всички бяхме шокирани, защото става дума за млад човек, който полагаше грижи за здравето си и по-рано не е имал проблеми. Сега искам да чуете страховитото. Още юли месец жена му, моята снаха - ВДОВИЦАТА беше сериозно и официално с друг мъж, беше махнала черните ленти отвсякъде, говореше за любов и наистина все едно не само че брат ми беше мъртъв, ами никога не беше живял.
Разбирам всеки трябва да си продължи живота, но аз още не съм го преживяла, а тогава първите 6 месеца направо бях в депресия. Как жена му, неговият най-близък човек, толкова рано се справи? Това са 3 месеца само, колкото и силен да си, не м можеш да ме убедиш, че това е нормално. Аз също съм жена и ако моят мъж почине изобщо години ще ми трябват, а може би и никога няма да успея отново. Ако не любов, от елементарно уважение, не можеше ли да не се показва веднага с другия?

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 3 години, 2 месеца
hash: 1f73d674dd
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   С риск да не ме подкрепят в коментара, според мен не е нормално, но е въпрос до човек и до принципи. При мен без да е починал човека, останах влюбена, липсваше ми и страдах за един мъж години наред без да може да ми хареса друг. Зависи от това какъв човек си дали си емоционален, чувствителен, лесно или трудно изграждаш нови връзки. Факт е че има хора, на които въобще не им пука и лесно преживяват каквото и да се случи на близките им и явно този случай е такъв.

 
  ...
преди: 3 години, 2 месеца
hash: 12e9f3d25f
гласове:
1 2 3 4 5
  (9 гласа)

2.   Да, наистина доста бързо се е справила и е продължила напред. Ако беше съсипана и не излизаше никъде, по-добре ли щеше да се чувстваш? Хората са различни и по различен начин се справят със ситуациите.
Майка ми, лека й пръст, беше като тебе, убедена, че при смърт на близък човек трябва едва ли не да се погребеш и ти. Преди години й гостува 1 моя леля, която загуби сина си няколко месеца по-рано. И да не мислиш, че се беше отдала на скръб и сълзи? С прическа, червило, добре облечена, макар и с бастун, никога няма да предположиш, че скърби. Дали не е страдала за сина си? Просто това беше нейният начин да се справи със ситуацията. Хората са различни и не можеш да я съдиш, със сигурност не й е било лесно.

 
  ...
преди: 3 години, 2 месеца
hash: 67d27e5a08
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Според мен снаха ви не е обичала брат ви,госпожо.Една жена,която истински обича трудно ще се възстанови от такава тежка загуба.Предполагам връзката с другия мъж е била още преди да умре брат ви.Не пишете на колко години са,но и на колкото да са постъпката и е отвратителна.Но като няма земна справедливост дано има друга-небесна.Аз бях така потресена като вас когато почина братът на съпруга ми,също млад човек.Любимата му дъщеря не дойде на погребението под предлог да не се стресира,а на деветия ден след смъртта му направи тежка сватба,с бяла рокля и със всичките му салтанати.Това е живота за съжаление,вече няма ценности,няма морал и нищо не може да ни учуди.

 
  ... горе^
преди: 3 години, 2 месеца
hash: f9cdcc068f
гласове:
1 2 3 4 5
  (9 гласа)

5.   Що не си гледаш твоя живо? Похвално е, че си е намерила нов мъж след подобна трагедия. Ти какво искаш? Да отблъсква подходящи мъже, защото е в траур ли? Това в е най-добрият начин да преживееш някого. Кой ли те пита всъщност?

 
  ...
преди: 3 години, 2 месеца
hash: 4e04e0a5b0
гласове:
1 2 3 4 5
  (11 гласа)

6.   Не я съдете и сравнявайте със себе си. Щяхте ли да сне щастлива ако тя лежеше и беше едва жива от мъка. За каква прошка говорим. Това е нейният живот и избор, коя сте ние да се месите и съдите. И какви са тези черни ленти. Като видя такова нещо по врати, стълбове, жалейки по дрехите се отвръщам. Що за традиции и що за манталитет. Уважението е приживе.

 
  ...


...
преди: 3 години, 2 месеца
hash: 6422ac79aa
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

7.   Това, че му е била жена, не означава, че му е най-близкият човек. Някои хора се събират, колкото да не са сами или да имат деца. Това не означава, че са лоши хора. Но не всички се събират по любов. На теб ти е бил брат и това е по-близък човек, отколкото на нея мъж, в много случаи. Разбира се има изключения.

 
  ... горе^
преди: 3 години, 2 месеца
hash: 6ee5d15b72
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

8.   Не искам да те вкарам в някой филм, ама мисля че може с любовника нещо да са му направили, или поне това е най-разиграния случай в чужбина.

 
  ...
преди: 3 години, 2 месеца
hash: f9cdcc068f
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

9.   Не, не е нормално и няма за какво да й се обиждаш или да й прощаваш. Не е длъжна да бъде в траур и да отблъсква подходящи мъже. Животът продължава. Радвай се, че си е стъпила на краката след подобна трагедия. Това, че и а партньор не означава, че е забравила за мъжа си. Траурът е за пред хората.

 
  ...
преди: 3 години, 2 месеца
hash: 87dc6557ba
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Права е, живота продължава, това не означава, че не го е обичала, ти какво искаш да се съсипе от мъка. А новият човек е индивидуално, някои не могат без мъж или жена.

 
  ... горе^
преди: 3 години, 2 месеца
hash: f5b55acde0
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

11.   Просто иска секс и да не е на сухо. Това е жестоката истина, всичко се свежда до секса. Вие сте семейството и е нормално да го приемате по-тежко. Ама тя е жена, която е била омъжена за този мъж, ама колко години ще имат заедно брак и връзка? За нея ще е все едно се разделя с гадже, пък и може този мъж да е още отдавна в живота и. Да, грозно е, но явно не и е пукало и приживе за брат ви.

 
  ...

...
преди: 3 години, 2 месеца
hash: 065a7b69b7
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   Хората са различни. Не мисля,че вие сте някоя,за да й прощавате.
Животът е нейн.
Моят баща преди да почине ме помоли да не слагам жалейки,да не нося черно,и да не слагам ленти.Да си гледам телевизия,и да не ми се налагат.Така щял да е щастлив,като не скърбим ние децата му.Каза,ако нося жалейки ще е тъжен.Въпреки,че аз нямах против да нося каквото ми кажат,той ме помоли да не го правя.Повтаряше няколко дни така,също и на моята баба беше казал,че не иска да сме в черно,ако не го изпълним,да ни подсети.
Това не го знаеха бабите,които ме обвиняваха,че не искаме жалейките им.
По същия начин може и те да са си говорили.
Не е длъжна да ви се обяснява,може да му е обещала да продължи живота си.

 
  ...
преди: 3 години, 2 месеца
hash: 7d00ac39a7
гласове:
1 2 3 4 5
  (9 гласа)

13.   Виждам в думите ти авторке само една завист и нищо друго.
"Как жена му, неговият най-близък човек, толкова рано се справи? "
Една завист, че ти не се справяш със скръбта по лесно от нея.
Колко време нейна скръб би те удовлетворило? Ако тя отложи живота си с година или две, това ще те направи щастлива, това ли искаш да ни кажеш, по точно да кажеш на себе си? Защото проблемът ти не е дали тя тъжи, проблемът ти е главно защо тя не показва скръбта си, защо не реве а се усмихва. Добре знаеш че тя го е обичала достатъчно, щом сама твърдиш, че тя му е най близкия, просто й завиждаш че успява да прикрие скръбта си вътре в себе си и да продължи да живее.
Защо си убедена, че щом тя не ходи с черна забрадка и не реве по улиците, означава че не скърби за загубата си? Не всички имат нужда от показност, да показват на ляво и надясно скръбтта си. Някой хора скърбим вътре в себе си и прикриваме това си състояние от хората, показността няма да помогне, нито на нас, нито на околните живи, още по малко на починалите. Това ни действие помага на хората около нас да не тъжат, заради нашата скръб. На мен ми се случи следното: баща ми почина на именния ден на дъщеря ми, а майка ми година и малко по късно точно на рожденния ден на половинката ми. Кажи ми аз как да живея с живите или с мъртвите? Да поздравявам ли дъщеря си за именния й ден и половинката за рожденния ден, да празнувам ли с тях, да подкрепям ли празниците им, да посрещам ли гостите им или на техните празници, да се обличам в черно и да ходя на гробищата, да раздавам подавки и да забраня на живите си близки да празнуват празниците си, защото имам лична загуба? Аз избрах да живея с живите, разбиа се тъгувам, но да не го показвам, на празниците на живите си близки отивам в заведението усмихвам се на гостите, онези от тях които знаят за съдбата ми, може да си помислят като теб, но не мисля че е нужно да развалям празниците на близките си заради моите лични тегоби.

 
  ... горе^
преди: 3 години, 2 месеца
hash: f7dbd179b5
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

14.   "Като видя такова нещо по врати, стълбове, жалейки по дрехите се отвръщам. Що за традиции и що за манталитет. Уважението е приживе."

Божееее, като не разбирате нещо, защо коментирате!?? Аааа, защото вие всъщност не знаете/ не осъзнавате, че не разбирате! Ами-не! Черните ленти НЕ СА за уважение, що за глупост! Те са за ИНФОРМАЦИЯ на околните, че даден човек/дом е в траур, та да се съобразяват ДРУГИТЕ с това!!!

 
  ...
преди: 3 години, 2 месеца
hash: 20a388de28
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

15.   Не е нормално и няма какво да прощаваш всъщност. Можеш да правиш само догадки, че му е изневерявала приживе. Иначе има право и след една седмица да продължи любовния си живот, ако иска. Всеки си намира начин да се справи с мъката. Едно се самоубиват, други са в траур цял живот, трети избират да живеят, а не да се превръщат в живи мъртъвци. Всъщност, ако нямат деца, ти нямаш повече поводи да общуваш с тази жена, ако те дразни толкова. Гледай си твоя живот и недей да съдиш останалите.

 
  ...
преди: 3 години, 2 месеца
hash: 0ca8d11d81
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

16.   Може и изобщо да не са били толкова близки, колкото си мислиш. Това, че двама души са съпрузи, не значи нищо.
Браво на жената че продължава живота си, така и трябва. А колкото до твоята прошка - вероятно на нея нито й трябва, нито нищо.

 
  ... горе^

...
преди: 3 години, 2 месеца
hash: 43f84ca7dc
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

18.   От това, което си описала, не може да се направи заключение. Може причината да е, че всъщност никога не го е обичала и т. н., но може и въобще да не е.

На мен ми се е случвало да дойде момент, който съм знаел предварително, че ще дойде, и за който съм се чудил как ще си удържа сълзите като дойде. Но като дойде моментът, бях като труп. Ни сълзи, ни нищо. Все едно емоциите ми бяха блокирани. Все едно нещо у мен е направило сметка, че няма да мога да се справя с емоциите, и ги е било спряло.

Не знаеш каква е причината, не знаеш какво е в душите на хората.

Но е чудовищно да вменяваш вина някому, че не е тъжен. Ъх.. трудно ми е да си представя нещо по-перверзно. А ти дори не, че не е тъжна, а че не е по достатъчно явен начин тъжна.

 
  ...
преди: 3 години, 2 месеца
hash: 0f7c7a2e27
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

19.   Искрено съжалявам за брат ти!
Обаче не бъди толкова крайна по отношение на снаха си.
Може всичко това с новата й "любов" да е вид защитна реакция. Да не влюбена в нов мъж, а да е толкова наранена и уплашена от случилото се, че да се хване с първия срещнат само и само да не е сама. Защото самотата я ужасява! Тя разбира се никога няма да си признае, но реално в момента отчаяно търси закрила.
Просто тя е на принципа "животът продължава и по-добре поне да имам някого отколкото да остана сама." Най-вероятно не е влюбена истински, по-скоро търси утеха.

 
  ...
преди: 3 години, 2 месеца
hash: b3976fb347
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

20.   Авторката е. Да дам отговори на въпросите. Жената, първо беше моя най-добра приятелка и дефакто аз я запознах с брат ми, който тя хареса от тийнейджърските ни години още. Затова първо се допитах аз да простя ли и вие какво бихте направили? Защото ми беше близка и ме търси, но изпитвам неприятно чувство. Бяха голяма любов като младежи, от типа все заедно. Семейно може да са поизстинали, но знам, че не е имало драми, побоища и скандали. Абе до последно изглеждаха влюбени. И тя много, и той. Не ме интересува как ще го възприеме обществото, а мисля, че е неуважение и буквално гавра с брат ми. Ако я питам тя няма да знае как да отговори, не я и питам де, тактична съм. Мъжът до нея е също дългогодишен семеен приятел, но любовници не са били, знам със сигурност, защото той беше в чужбина и си имаше живот там, дойде си и в опитите да я утешава явно са се влюбили, но ми се струва адски бързо. Не искам да реве, да се самоубива абсурд, но защо двете крайности? Тя първата седмица се скъса от мъка, после сякаш с магическа пръчка й мине. Ами за мен това е безчувствено. Имам право като сестра, която обичаше брат си, да изразя и своите чувства. Казва се, че около година се чака, тоест и на психологическо ниво тогава приблизително минава, и обществено е прието. Ама 3 месеца? Казах, че го показва, защото ако жаждата за ласка, самотата е надделяла, то поне в началото да беше прикрито, така просто ми се вижда голям среден пръст към брат ми, не ми пука хората какво ще кажат, мен ме боли. Може би някой ден ще я питам, не знам... И да, има малко момченце на 4 годинки, а брат ми си отиде на 38 (тя е на толкова също). Дали не търси баща на детето донякъде, защото човекът много го обгрижва? Не във финансов смисъл, а емоционален. Тогава бих се опитала да я разбера. Просто ми е тежко, не че злобея. След смъртта на брат си аз не мисля, че се възстанових и очаквам всички така да приемат. Майка ми е на мое мнение, но не ми дава да я съдя, а баща ми напълно я подкрепя - беше казал "сама ли да остане цял живот като от турско време, оставете момичето да си има другар".

 
  ... горе^
преди: 3 години, 2 месеца
hash: ed5c150984
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

21.   Вие сте се познавали от малки, живяли сте в една къща, играли сте си, гонили сте се и всичко друго. А това, че тя му е била жена нищо не значи. Може да си е имала любовник, да са се карали и много други неща. Никой не знае какво се е случвало между тях 2-мата. Няма цял живот да живее сама. И ти си различен човек. Ти за много хора може да страдаш цял живот. А ако и на нея брат или сестра умре и за него няма да страда толкова сигурно.

 
  ...
преди: 3 години, 2 месеца
hash: 5588321757
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

22.   Грозно е това, което си написала. Хората се справят с болката по различен начин. Когато баща ми почина внезапно след погребението изобщо не можех да се заставя да стъпя отново на гробището. Отказвах да говоря за него. Сменях темата, когато някой я повдигне. Отказвах да отида с близките ми да поднеса цветя. Отказвах да си спомняме случки с него. Ако някой ме е наблюдавал отстрани, сигурно съм се държала все едно нищо не се е случило. Но обратното просто не можех да понеса. То е някаква много болезнена рана вътре в теб, място което дори не смееш да приближиш. Едва няколко години след като почина нещо най накрая се пречупи и успях да отида и да поднеса цветя на гроба. Преди това не бях готова.
Хората често не реагират социално адекватно след смърт в семейството.
Не знам какви са били отношенията между снаха ти и брат ти, но не бих си позволила да осъждам ничии начин за справяне със смъртта. Преждевременната връзка може да е точно това. Може да е страх от самотата, от смъртта, от живота без човек до теб, желание да върнеш времето, да върнеш загубеното, желание за нормалност. Може да е всичко. Каквато и да е истината, недей да мразиш тази жена - няма да го върнеш. Няма нищо по страшно като чувство от личното безсилие пред смъртта на близък. И да безсилието поражда гняв, много гняв. Разбирам че имаш нужда от виновен, от някой върху които да насочиш фрустрацията си, но това не е тази жена.

 
  ...

...
преди: 3 години, 2 месеца
hash: 8d75f7f715
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

23.   Понякога човек не изразява всичко, което чувства.
Ако се погребе жената, ще бъдеш ли добре?
Макар за приятели, които си отидоха, още не съм ги преживяла и забравила. Минаха години. Не всеки е като мен
Не изразявам мъката си насам и натам. А още ме боли...
Как му казваш на това??

 
  ... горе^
преди: 3 години, 2 месеца
hash: 07d7984cf4
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

24.   Аман от роднини, които си пъхат носовете, където не трябва. Брат ти и снаха ти най-добре знаят какво е било между тях и само те едни други могат да се съдят или да си прощават, ако е имало нужда. То заради такива " добронамерени" братя, сестри, родители има проблеми в някои семейства.

 
  ...
преди: 3 години, 2 месеца
hash: 66654030bb
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

25.   Наистина 3 месеца са много кратко време... Но от това, което си написала разбирам, че въпросния мъж е семеен приятел. Може би тя вижда подкрепа и приятел в негово лице. Едва ли се е справила с мъката вътрешно, обаче и тя и детето имат нужда от сигурен човек до себе си, опора и т. н.
Не я съди... И не е твоя работа да прощаваш или не. Тук всеки е с мъката си.
Ти си сестра, а не съдия.

 
  ...
преди: 3 години, 2 месеца
hash: 63ecbaedb8
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

26.   Това пък следното откъде го извади: "Казва се, че около година се чака, тоест и на психологическо ниво тогава приблизително минава, и обществено е прието"??? Освен от някой лексикон на баба ти когато е била на твоите години.
Няма какво да й прощаваш, личният живот на жената си е нейна работа. Явно този мъж й е помогнал да излезе от дупката и да продължи напред. Колкото и да ти е неприятно, това не е твоя работа. Всеки изживява травмата по свой начин. Това, че ти не си го преживяла, не ти дава правото да обвиняваш нея, че се е справила или поне така изглежда отстрани. Ти свое семейство и свои проблеми нямаш ли, че си се хванала за нея?
номер 2

 
  ... горе^
преди: 3 години, 22 часа
hash: 2ca0846599
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

27.   Нормално е да не простиш.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker