Как да организирам задълженията си вкъщи - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (122777)
 Любов и изневяра (30155)
 Секс и интимност (14525)
 Тинейджърски (21994)
 Семейство (6598)
 Здраве (9692)
 Спорт и красота (4744)
 На работното място (3261)
 Образование (7376)
 В чужбина (1673)
 Наркотици и алкохол (1125)
 Измислени истории (798)
 Проза, литература (1755)
 Други (18925)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Семейство

Как да организирам задълженията си вкъщи
преди: 3 години, 6 месеца, прочетена 1426 пъти
Здравейте! Аз съм жена с две деца и съпруг, с когото много се караме. Вкъщи аз върша всичко - чистене, готвене, пране, гледане на децата (нали са си мои). Работното ми време позволява да ги водя и прибирам от детска градина и училище. И така, ставам сутрин, оправям децата, ходя на работа, след това прибирам децата. Ако времето позволява, играем навън. Когато се приберем започвам да готвя (често се случва вечерята да не е готова, когато мъжът ми се прибере и това е проблем). Докато готвя, колкото мога се занимавам и с децата. След вечеря, отново аз съм с децата. Голямото е вече самостоятелно и се оправя сам за лягане, аз се занимавам основно с малкото. След като децата заспят, аз започвам с приготовленията за следващия ден - да изгладя и приготвя дрехи на мъжа ми, да сложа обяд за следващия ден на мъжа ми и да сложа обяд и за детето, а ако остане време, и за мен. Да сложа чинийте в съдомиялната и да измия по-големи тави, които не се събират. Евентуално и да простра дрехите, ако съм пускала пералня. В крайна сметка, стоя до 12ч. вечерта, а по-някога и до по-късно (зависи детето кога е заспало). Сутрин ставам в 5:30 и всеки ден това се повтаря. Вечер мъжа ми очаква да изпълнявам съпружеските си задължения, а аз просто нямам сила и това е проблем. Понякога мъжа ми сгъва дрехите и изхвърля боклука, когато го събера. Аз рядко смогвам да го изхвърля, защото сутрин с деца и чанти ми е малко трудно. Много пъти съм говорила с мъжа ми да ми помага повече, но той ме упреква и после обяснява на децата, че ми били в тежест и че всичко което правя ми пречи. Въпросът ми е най-вече към дамите: как успявате да се организирате? Как да направя така, че да свърша всичко и аз да съм спокойна?

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 3 години, 6 месеца
hash: 0b94f3100b
гласове:
1 2 3 4 5
  (302620 гласа)

1.   Ох, милата. Поне пари дава ли? Гледай да готвиш нещо просто или отиди за нещо готово. Докато готвиш оставяй му ги. На мъжете им е много лесно, а те и упреква дори. Много мъже са така, очакват всичко да вършат жените, те след работа трябва да почиват.
Кажи му да сготви сам или да си намаже нещо.
Моят поне секс не иска вечер... Направи се на заспала. Кофти мъж, кво да ти кажа.

 
  ...
преди: 3 години, 6 месеца
hash: 0b94f3100b
гласове:
1 2 3 4 5
  (249408 гласа)

2.   А защо трябва всичко да правиш ти и да е свършено, ако той плаща всичко е приемливо, но ако делите разходи, другото също да се подели. Нека сам си слага храната, късно е да го учиш, но започни по малко. Гледа да му е леко.

 
  ...
преди: 3 години, 6 месеца
hash: c77e9b2f68
гласове:
1 2 3 4 5
  (220497 гласа)

3.   Аз се опитах, получих дискова херния и от две години гледам как мъжът ми гледа децата. Къде се шегувам, къде не...

 
  ... горе^
преди: 3 години, 6 месеца
hash: ed8002570f
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   На твое място, щом само аз изпълнявам ролята на готвачка, чистачка, и детегледачка, с чиста съвест ще напусна работа и ще се посветя на домакинството. Всъщност така и съм направила - мъжът ми изкарва пари, а аз се грижа за домакинството и децата. Ако не беше така, щях да го карам да върши всичко наравно с мен. Мисли за здравето си - физическо и психическо. Ще се поболееш с тези 5 часа сън. Така че или делегирай повече задължения на твоя готованец или напусни работа.

 
  ...
преди: 3 години, 6 месеца
hash: 821513e140
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

5.   Мъжът ти е проблемът, а не твоите задължения! Как все си ги намирате такива мамини хубавци готованковци? Изхвърля боклука за 2 минути и простира дрехите веднъж в седмицата за 5 минути и го смята за голямо постижение. Грешката си е в теб, че не си го преценила навреме... дано се оправите, ама едва ли.

 
  ...


...
преди: 3 години, 6 месеца
hash: 3873eba2ac
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

6.   Поделям задъшженията с мъжа ми, но и двамата работим на пълен работен ден и взимаме почти еднакви заплати.

 
  ... горе^
преди: 3 години, 6 месеца
hash: 2757c62fea
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

8.   Има достатъчно готови и полуготови храни, замразени за микровълнова, доставка в къщи. Защо е нужно да готвиш всеки ден? Има и по-лесни и бързи рецепти, потърси в нета. А дрехи за седмицата може да изгладиш и през почивните дни. Аз почти не гладя, ходим повече с дънки и пуловери. Просто спи да му приготвяш дрехи като на малко дете, освен това може и да простира и зарежда миялната. За положението имаш вина и ти, защото се държиш с него като майка, не като жена.

 
  ...
преди: 3 години, 6 месеца
hash: 64613f728d
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

9.   Благодаря за коментарите! Да, той взема 2 пъти по-голяма заплата от моята и въпреки това парите не стигат. Не защото ги харчим, а защото трябва да ги спестим, а колкото повече сме спестили, толкова по-добре. Така, че вариантът да си стоя вкъщи отпада. Много пъти съм обяснявала, че както аз ходя на работа, така и той трябва да помага. Ако искам да свърши нещо, трябва специално да го помоля (т. е. всеки път трябва да го разкарвам от дивана, защото той не знае, че разхвърляните хартийки по масичката трябва да се подредят). С години се опитвам да се преборя, но винаги стигаме до страшни скандали, защото "другите мъже не правят така". Предпочитам децата да не стават свидетели на скандали, затова търся начин да се организирам по-добре.

 
  ...
преди: 3 години, 6 месеца
hash: ef363601b3
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Ама жена, ти имаш 3 деца. Най-голямото е доста безполезно. Ти си честачка, камериерка, секс робот и какво ли още не. Така няма да окрякаш още дълго. Направи разчет на задълженията. В нас мъжът ми готви, оправя прането и хвърля боклука. Знам че не обича да чисти, защото майка му е осд принцеса и го е насилвала да лъска в къщи всичко и затова чистенето е за мен. Ама като се събере прах тегли една метла и не са му окапали ръцете.. номерът е да има делегиране на задълженията и разбиране от всички страни че и мама е човек. Ако мъжът ти с2пдэржи като путка застреляна - остави го или отидете поне на пихолог за да се научите да говорите

 
  ... горе^
преди: 3 години, 6 месеца
hash: c288ea3079
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

11.   Щом разправя на децата, че ти били в тежест, започни да се грижиш само за тях, може пък да се усети в конкретния случай кой натежава всъщност... Смятай за какъв боклук говорим - да намесва децата във вашите разговори и да се опитва да ги настройва против теб, когато техните не са го е научили и чинията да си вдигне от масата.

 
  ...

...
преди: 3 години, 6 месеца
hash: 2757c62fea
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   Апропо, научи си децата да си прибират техните неща и да помагат с каквото могат. Иначе рискуваш да станат като баща си.

 
  ...
преди: 3 години, 6 месеца
hash: c00d6433ad
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

13.   И за да спестите пари, си разваляте отношенията. Като и двамата работите, все ще можете да си позволите да наемете жена, която да идва веднъж в седмицата за 2-3 часа да почиства поне. Ти изключваш варианта да спреш работа, така че остава да си поделяте задълженията и да намериш начин да оптимизираш домакинската работа. Например си вземи прахосмукачка робот, подбирай лесни рецепти или купувай полуготова храна, носете дрехи, които не изискват гладене и т. н. но направи нещо, защото никой нормален човек няма да издържи дълго в твоето положение.

 
  ... горе^
преди: 3 години, 6 месеца
hash: 0b94f3100b
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

14.   А, защо примерно, сега няма как, но след работа не му оставиш да забере децата от градина, да ги погледа, а ти да пиеш кафе?
Много са важни тия мъже, сигурна ли си че не ги пести за себе си само?

 
  ...
преди: 3 години, 6 месеца
hash: 0b94f3100b
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

15.   А той като взима повече, покрива ли всички разходи, щом ти правиш всичко?

 
  ...
преди: 3 години, 6 месеца
hash: 31c9f3ae65
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

16.   Не разбрах за какво спестявате и струва ли си да се претрепваш от задачи. Аз също съм фен на спестяванията, но все пак парите са средство, а не цел.
А мъжът ти е егоист и готованец. Оправдава се, че работи, обаче пак парите не стигат, а на всичко отгоре и не пипва нищо вкъщи. Преди да се родят децата едва ли е бил по-различен, не ти ли правеше впечатление?

 
  ... горе^

...
преди: 3 години, 6 месеца
hash: 5f2b598dd2
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

17.   Спри да му приготвяш дрехи. Най-лесният начин е да му даваш някакви стари и измачкани, другия начин, който не е подходящ за манипулатори и използвачи е да му кажеш директно. Като чета описанията за него, по-добре по пасивно агресивния начин, да, да скъпи, веднага ще ти донеса дрехите, носиш измачкана блуза и скъсани дънки. Има и друг начин, можеш да си осигуряваш почивка като уведомиш благоверния, че те пращат командировка. Край. Или че се налага да пътуваш вече и ще се прибираш късно! Ти луда ли си да се подлагаш на всичко това? !? С разговори няма да стане, в това съм 100 % сигурна. Единственото, което ще помогне е да го оставиш да се оправя с деца, храна и дрехи сам!

 
  ...
преди: 3 години, 6 месеца
hash: 4448513cea
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

18.   Остави го да си оправя сам неговите неща. Кажи, че той ти е в тежест, след като и ти ходиш на работа. Гледай си само децата.
Той донесе ли ти някога изгладена блузка за работа.. не. Не е и нужно, не го прави и ти. Съкрати си задачите.
Моя така се опитваше да ми наложи, че жената трябвало да върти къщата.. Сигурно.. Разхвърляше навсякъде дрехи, по масата както и ти казваш хартиики.. Започнах да зарязвам всичко негово. Оставя си ги пред банята като се къпе, ама там си стоят, докато не се сети да ги прибере. И така няколко пъти. Говорих с него, че не издържам така, и че са ми в тежест всички задължения сама, също и детето всички задачи покрай отглеждането. Животът не се върти около коглона, тенджерите и пералнята..
Сега ми помага, поне се опитва. Даже не е думата помага, защото живеете в един общ дом, ваши деца и не си му камериерка, нито си го раждала.
Помисли си, съкрати повечето неща, които правиш, да ти е леко.
Той със сигурност няма да те разбере с говорене, прави се на ударена, ако те обвинява.

 
  ...
преди: 3 години, 6 месеца
hash: 4448513cea
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

19.   Единствено в тоя живот си длъжна на децата си, и то докато са деца и непълнолетни. С времето и тях научаваш да се справят сами.
На него с нищо не си му длъжна, даже като нищо може да му биеш шута, ако те тормози.
Разбирам те, че ти е трудно, защото при теб задълженията са по две.
А той както те обвинява, излиза, че все едно имаш трето дете.
Животът не се състои само в това да ходиш на работа и вкъщи и така постоянно. Има всякакви отговорности, но мъжът ти така му е удобно. Да, може да не е свикнал да има участие в ангажиментите, но това не означава, че трябва да те обвинява.
Покажи му как стоят нещата, ако не да се оправя сам.

 
  ... горе^
преди: 3 години, 6 месеца
hash: 6df670296f
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

20.   Браво на всички коментари, особено н. 11, н. 18 и н. 19. И аз се чувствам перачка, готвачка, чистачка. Мъжа ми взима двойно по голяма заплата/защото сме в Бг, иначе в чужбина професията ми е добре заплатена/. Тезата му е като взима повече пари
домакинската работа да е за мен. Да добавим и ученето със ученик 7 клас, всички нерви и разправии. Той не желае да се занимава. Трудно издържам, да не споменавам, че и никакви съпружески задължения той не изпълнява. Домакинство нерви с тинейджър служебни задължения никакъв секс. Не е справедливо, но това е.

 
  ...
преди: 3 години, 4 месеца
hash: f1a12917dd
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

23.   Прави си график какво да правиш по час.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker