Бракът = Сделка - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121180)
 Любов и изневяра (29703)
 Секс и интимност (14357)
 Тинейджърски (21895)
 Семейство (6472)
 Здраве (9598)
 Спорт и красота (4699)
 На работното място (3179)
 Образование (7301)
 В чужбина (1652)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18519)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Семейство

Бракът = Сделка
преди: 3 години, 3 месеца, прочетена 2496 пъти
Преди да започна, трябва да призная, че вярвам в любовта, само когато е в детска възраст. Като момче най-истински съм се влюбвал в момиче на 12 год. възраст.

Сега на 30год. разсъждавайки разбирам, че аз никога няма да бъда безусловно обичан, като кучетата и децата. Жената никога не обиква мъжа, ако той не може да и осигури сигурност ( жилище, финанси и пр. ). От своя страна пък мъжа, се интересува от това колко секс жената може да му осигури. Никога като мъж не съм се интересувал, к'во работи или изкарва жената. Единствено важно е било как изглежда физически.

Тоест жената се съгласява да дава на мъжа секс, ако той и осигурява материалното. Е това не е ли сделка?
Сексът, когато не е на ниво и жената не се поддържа ( загубила е предишният си блясък), мъжът започва да изневерява.
Единственото нещо, което крепи брака са ако имат деца и заради тях са принудени, да се преструват на двойка.

Колкото и познати да имам, всеки казва едно и също: " Принуден/а съм да живея с нея/него, заради децата"...

И какъв смисъла от брака, като реално погледнато 2 год. си щастлив, а останалите мъка.

По време на черните векове и феодализма е било разбираемо да си в брак, за да оцеляваш по лесно. Което пак си е Сделка.
Отглеждаш деца, за да те гледат като остарееш. Нашите все и това повтарят, аз за това ли те отгледах?
Тука между родител и деца, отново има сделка.

Сигурно има изключение, но като цяло бракът не е по любов!
Въобще имали нещо на тоя свят, който да не е сделка?

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 3 години, 3 месеца
hash: 2b6508bb9a
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Човешките взаимоотношения са сделка, но невинаги са намесени пари. Не виждам какво лошо има. Така е устроен светът - даваме, за да получаваме.

 
  ...
преди: 3 години, 3 месеца
hash: 45a44c7409
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Много добре казано! Браво!

 
  ...
преди: 3 години, 3 месеца
hash: 63ab30e1d0
гласове:
1 2 3 4 5
  (13 гласа)

3.   Ти как го реши това точно, при положение, че има толкова мъже, които живеят в апартамента на жена си или заедно под наем, а жената работи, следователно в повечето случаи не получава нищо от мъжа, а понякога дори той взима и от нея(не често, но се случва)? Като как точно ти се връзва това с твоята теория по-горе? Хайде малко да мислим и да сравняваме в реалния живот, преди да мъчим да формираме мнение на маса потребители.

Това за секса и мъжете може да е така при някои, но то показва повърхностност и това, че мъжът е инфантилен и незрял за семейство. Принципно не е нормално в една жена, за която ще се жениш, да гледаш колко секс може да ти даде само. И кво, ако иска всеки ден по няколко пъти, ти ще правиш само това, така ли? Като някоя безмозъчна маймуна, за теб няма да има други неща в живота, така ли? Само секс - от сутрин до вечер. Нямаш ли интереси някакви, уж хомо сапиенс е интелигентно същество, уж... Няма нищо лошо в секса, дори и да имате време всеки ден или през ден, ама от тоя пост лъха на чалга и пошлост. Единственото, за което чета тук от мъжете е за секс. Мен такъв мъж, който няма други интереси, би ме отвратил и изобщо и не би ми бил интересен за секс. Това е страшна деградация вече. Ако всички жени и мъже бяха като вас, ние нямаше дори ток да имаме, защото нямаше да има кой да го измисли. Мъжете и жените трябват да се развиват и интелектуално и емоционално, да се стремят да са завършени индивиди и секса да е част от тяхния живот, но не основната или единствената. Има и други хора, не всички са като теб, така че не гледай през твоята изкривена представа за света само и лични разбирания и предпочитания, а се огледай и помисли малко.

https://images. app. goo. gl/NB6qwNCF4GnUBnpq7

 
  ... горе^
преди: 3 години, 3 месеца
hash: 13c741786d
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

5.   Напълно верни разсъждения, с изключение на тези за децата. 70% от хората си раждат деца за да ги обичат и за да им дават грижи и любов, като децата дават същото на родителите си и това е отплатата, която родителите получават от децата си. Това,че си създал живот и че този живот ще създаде друг живот и т.н. Другите 30 % правят деца без да се пазят, от изнасилване, заради обществените норми, защото това се очаква от тях. Страшно е това, че всеки има правото да прави и да ражда деца. Това би трябвало да се регулира със закони, но това е друга тема. Ако някои родители се държат с децата си като със сключващи сделка, то тези родители не заслужават тези деца.
П.С. жените могат също да започнат да изневеряват в сделката наречена брак. Това , че не смяташ жена си за атрактивна вече, не означава, че други не я смятат и не я свалят с мили думи и отношение, докато ти тичаш по чуждите п**ки.

 
  ...
преди: 3 години, 3 месеца
hash: 4500dc1beb
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

6.   Има доста истина в това което казваш, но не важи за всеки. Само защото ти не вярваш в любовта не значи, че точно така е устроено обществото за брака.

 
  ...


...
преди: 3 години, 3 месеца
hash: fd168428e8
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Брат и аз мисля като теб, в повечето случай е така, ама няма как да е само това.100% има истински отношения, отказвам да вярвам, че няма!

 
  ... горе^
преди: 3 години, 3 месеца
hash: d8599f49a0
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Абсолютно погрешни разсъждения пречупени през твоя ограничен мироглед.

 
  ...
преди: 3 години, 3 месеца
hash: ee6adbd2bf
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

11.   "Няма да бъда обичан безусловно"... И условно няма да бъдеш обичан. Защото ти самият не обичаш. Живей си сам и се пази от сключване на неизгодни сделки.

 
  ...
преди: 3 години, 3 месеца
hash: 607160c6a1
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   " Жената никога не обиква мъжа, ако той не може да и осигури сигурност ( жилище, финанси и пр. ). " - а нима това е любов!? Любовта е моментно опиянение, предизвикано от изблик на хормони в тялото. Това е временно явление. През осталото време започват компромисите и сметкаджийски сделки, това е животът на днешното семейкгно. Затова той трае няколко години, защото вече няма основи, а те са -човешките ценности, най вече моралът. Тази дума е непонятна на младите, те познават само силата на парите, за тях тялото е стока за продан, пак за пустите пари!

 
  ... горе^
преди: 3 години, 3 месеца
hash: e3d661d5fa
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

13.   Бракът = любов, уважение, приятелство за мен. Нито чакам на мъжът ми да ме осигурява, нито той гледа на мен като на секс кукла. Тъжно е, че приятелите ти не са щастливо женени, но в крайна сметка кой каквото търси намира. Забелязала съм, че много хора се примиряват с по-малко отколкото заслужават именно, защото мислят като теб, че всички са еднакви и, че дори да има чувства, те се изпаряват с времето. Това може да е вярно в повечето случаи, но не и във всички и от теб си зависи как ще се развият нещата в твоя живот.
Аз лично като красива, интелигентна и работеща жена, бих ти събрала директно багажа, ако ми кажеш, че ставам само за секс и нищо повече. С това отношение най-много да си намериш някоя маймуна, която е с теб само за пари, което би било доста заслужено предвид плоското ти изказване.
За родителите съм съгласна, че масово са егоисти и “всеки родител иска най-доброто за детето си” е мит, но това отново не означава всички. Мислиш малко ограничено и ти липсва перспектива.

 
  ...

...
преди: 3 години, 3 месеца
hash: 588c66ad2d
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

14.   Точно за теб бракът е сделка. Трябва спешно да помъдрееш и да си потърсиш партньорка, вместо да гледаш на жената като украса на ревера на костюма на мъжа. Както сам каза, красотата е до време и ако жената няма други качества, които да я правят пълноценен човек със завършена индивидуалност, отиваш към вариант изневяра и дори развод. Не забравяй, че всяка сделка си има цена. Задай си въпроса каква цена ти можеш да си позволиш.

 
  ...
преди: 3 години, 3 месеца
hash: b4fd65afa5
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

15.   Нищо лично, човече, но:

1. за мое щастие твоето мислене не е преобладаващо. Познавам доста хора и от теб за пръв път чух това със сделката. Подозирам, че си някой от модерните бизнесмени или поне от АйТи сектора - там само бизнес им е в главата.

2. наскоро чух този виц, че децата се създавали, за да се грижат за нас после. Обясни ми като на лаик: ако аз си направя дете, но не в пубертета в резултат от разюздан секс, а да речем на 35-36 години и когато съм на 70 години, то ще е на 35. Да, ама да речем, че не само съм стар, но и с някакви проблеми с паметта или просто трудно подвижен! Как точно ще се уверя, че това дете ще се грижи за мен? Просто ще седя там и ще си казвам, че съм го създал за тази ситуация и сега трябва да дойде. Или дори няма да го помня, ако имам проблеми с паметта. А когато детето ми /о, Анатема! / се окаже човек със свой собствен живот, аз ще проклинам рода си и ще се мъча, че не съм имал по-добро дете, но вече ще е късно за ново. А какво правим, ако го създам на по-късна възраст? Знаеш, че докато можем да произвеждаме сперма, можем да забременяваме жени! Там възрастовото съотношение е дори по-ужасяващо.

Усещаш ли колко смешно е да очакваш нещо такова от детето си? Предполагам, че твой родител ти е внушил тази идиотия. Нищо против човека - вероятно за него това е нормално и е искал да го предаде на теб. Но аз създавам деца с мисълта, че ще направя нещото, което и целия секс на света, разгонени господа и дами, не може да надмине по смисленост. Ще създам дете, което дори да е средностатистически българин, то ще населява Земята във време, в което аз може би няма да съм тук. Докато има нужда от мен, аз ще се грижа за него и ще се постарая като възрастен да не търси бащино одобрение в чужди хора, защото родният му баща го е третирал като некадърник. И като бонус ще го науча на най-доброто от себе си, надявайки се да стане съвестен човек. А дали ще ме гледа - не знам и не ме интересува! Това да не ти е договор за покупко-продажба? Продавам сперматозоиди и си купувам денонощна смяна на пелените щом стана на 80 и нещо? Вие чувате ли се въобще като говорите или проблемът е по-сериозен от лош слух?

 
  ... горе^
преди: 3 години, 3 месеца
hash: 96a2fd949c
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

16.   По принцип ако гледаме максимално повърхностно е така. Масово изпростяване, никакви ценности. Жената гледа парите, мъжът секса. За жалост по начина, по който разсъждаваш ще си дълбоко нещастен. Не само ти, ами и цялото ни консуматорско общество. Всичко е толкова лесно достъпно, че загуби стойност. Като презадоволено дете, което си чупи и хвърля играчките, просто защото има толкова много, че никоя вече не му е важна. Такова дете няма да се научи да цени. Та и при нас възрастните се случва нещо подобно. По билбордове секс, реклами - секс, за порното е излишно да споменавам. Мисълта ми е, че сме пренаситени. След като го получаваш лесно и на тепсия, защо да се задълбочаваш? Естествено, че любовта ще изчезне. Нашето разглезено дете не си обича играчките, то иска още и още нови играчки, щото старите са скучни вече.

 
  ...
преди: 3 години, 3 месеца
hash: 1c10a71a9d
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

18.   Пет години щастливо обвързана. Не знам за какво говориш с това 2 щастливи и посре не. Ние се оженихме за данъчни облекчения. И да, бракът е договор, който се подписва. Идеята е чепако надуеш корема на жена си и те хване шубе, ще те осъди докато не ти вземе последните монети и ще е в правото си, защото теб те е шубе.

 
  ...
преди: 3 години, 3 месеца
hash: 23b674b145
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

19.   Ако обичаш някой, заради красотата му, не е любов, а желание.
Ако обичаш някой, заради интелигентността му, не е любов, а възхищение.
Ако обичаш някой, защото е богат, не е любов, а интерес.
Ако обичаш някой и не знаеш защо, това е Любов.
Някога без да очакваш може пак да заобичаш някоя, както на 12 г. си обичал. Жена съм и ако с едно копче мога да избера дали да спечеля 10 милиона лв. или да намеря Истинската любов избирам любовта. А безусловната любов е само между родител и дете. Нямам деца, но ще кажа нещо. Ако имам дете и ми отговаря много или ме обижда или каквото и да е подобно, ще му се скарам, но няма да се сърдя или да го мразя. Като остарея няма да искам задължително да ме гледа. Ще ми е хубаво и само гласа да му чувам. Ако имам дете и се окаже, че има някаква болест няма да се откажа и да го оставя в дом, а ще го гледам и ще се опитвам да го лекувам. От всичко друго на света мога да се откажа, но не и от свое дете. А това "Принудени сме да живеем заедно, само заради децата" е пълна глупост. Точно децата не трябва да живеят в среда, където родителите им не се обичат. По-добре ще им бъде един развод. Но бащата да не забрави след това, че има дете и пак да го вижда, когато може.

 
  ... горе^

...
преди: 3 години, 3 месеца
hash: e363a21781
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

20.   Всяка връзка е сделка, бракът дори юридически закрепена.

 
  ...
преди: 3 години, 29 дни
hash: 605587d455
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

22.   Сделка е. С моя мъж сключихме брак по сметка и се разведохме по сметка.

 
  ...
преди: 3 години, 27 дни
hash: c50aca9a07
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

23.   Какви са тия глупости? ! Не знам аз и моето обкръжение ли сме някакво изключение или какво. Значи, аз съм с моя мъж 5 години. Пари много никога не е имал, взима нормална заплата, аз също. Всеки подарък, който съм получила, всяка почивка на която сме били сме си изработили с труд! Държа мъжа до мен да работи и да се развива и да не е мързелив, същото и за женската аудитория се отнася впрочем! Щото все повече и повече мързеливи паразити се навъждат напоследък. Обичала съм го с 2лв, ще го обичам и с 2милиона, но за тогава не е сигурно. Защото от скромния ми опит мога да твърдя, че парите РАЗВАЛЯТ хората. Никога не бих имала нищо общо с богаташ, не ме блазнят скъпи почивки и подаръци. Излишна показност. Моят ме спечели с отношение, уважение, добър секс, мозък и чувство за хумор. Парите за мен не означават нищо. Важни са, за да преживяваш, да се развиваш в кариерата за повече пари - това се случва с времето и да можеш да си позволиш разбира се, детенце някой ден. Всичко друго е излишно и за пред аудиторията в инстаграма, аз не държа да имаме брак, въобще не ми пука. Ако той иска, ще се оженим, без предбрачни/брачни договори и такива измислени глупости. Жените, които търсят "брак сделка" са мързеливи и не се уважават, но още повече ми е жал за тия дето се жените за тях и после след развода се оплаквате, че ВСИЧКИ били меркантилни. Не, драги, просто ВИЕ такива си ги избирате! Сега, сигурно ще кажете, че се изкарвам жена мечта и подобни, но не, аз съм обикновено момиче на 23г, работещо обикновена работа. Не съм първа красавица, не се и стремя да бъда. Дядо ми ме възпита, че мога повече от това. Истинското щастие е само тогава, когато започнеш да оценяваш това, което имаш, а не само да ламтиш за което нямаш. И държа да остана обикновен човек с прилични доходи и прилична работа, както и моят мъж. Богаташ в рая няма.

 
  ... горе^

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker