Пред развод... - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121057)
 Любов и изневяра (29672)
 Секс и интимност (14350)
 Тинейджърски (21880)
 Семейство (6464)
 Здраве (9588)
 Спорт и красота (4694)
 На работното място (3168)
 Образование (7295)
 В чужбина (1650)
 Наркотици и алкохол (1114)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18486)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Семейство

Пред развод...
преди: 3 години, 3 месеца, прочетена 1832 пъти
Здравейте!
И аз като всички други си имам проблеми и вече не издържам, трябва да споделя. Не говоря с никого за тях, нямам мн приятелки а от семейството ми ме е срам.
Проблемите са ми семейни. Женени сме от 11 години със съпруга ми, имаме дечица на 10 г и 1. 2 г.
Истината е, че за това време имахме 1-2 години щастлив брак. Изобщо не потръгна добре, но вече бях бременна с първото ни дете и ме беше срам да се прибера при родителите ми. Майчинството ми беше кошмар, таткото помагаше, но и доста отсъстваше. Освен, че ходеше на работа е и запален по спорта и в почивните си дни или вечер все беше на някакаква тренировка.
Карахме се често, веднъж си позволи да ми удари шамар. Обижда ме с много груби думи и дори когато съм спокойна започва да прави някакви квалификации за да ме дразни. След като аз избухна и се заформи скандал той ме изкарва мен луда и ме обвинява за всичко. С една дума трябва да си мълча, а той да ме дразни.
На 5 г от брака ни го хванах в изневяра с негова колежка. Предложих да се разделим, но той твърдеше че иска да сме заедно. Дъщеря ни е страшно привързана към него и аз заради нея останах. Живея нещастно. в чужд град далеч от родители и приятели заради него. Преместих се да живеем заедно в неговия град заради работата му.
След изневярата имаше и спадове и възходи. В един момент се замислихме за 2 дете, и ето пак съм в майчинство и отново скандали. Преди малко беше поредния имахме и физическа разправа. Децата плачеха... беше отвратително.
Ако влезна да се изкъпя ми натяква, че и той имал работа да побързам да взема бебето. Постоянно натяква че работи и му се полага да ходи на почивки, да излиза с приятели и да спортува. Обидите не спират да валят. Уж обещава да вършим заедно нещата, а като започна да му изброявам какво трябва да се свърши ми казва аз да се заема. Никакви уговорки не спазва, като цяло много си мени мнението. Гледа да ме изкара мен виновна пред голямото дете, винаги я въвежда в караниците ни и казва Виждаш ли какво прави майка ти?
От много време обмислям развод. Понеделник ще ходим при адвокат. Той е съгласен, но иска децата. Предполагам че бебето няма как да то вземе, но се притеснявам за голямото ми момиче, По- добре без баща отколкото да слушат как се караме. Родителите ми и всичките ми роднини го уважават и мн ме е срам от създалата се ситуация. Той никога не е доволен от тях, ито от мен мисля че му доставя удоволствие да ме дразни и да гледа как се тормозя. За мен това не е човешко. Не разбирам защо ако толкова не ме понася не се съгласи да се разведем по- рано?
Чувствам се самотна, унизена и безсилна. Чувствам се виновна пред дечицата, че изживяват стрес затова че баща им не знае какво иска. Заблуждава ме и след това аз сама трябва да се оправям. Нямам кой знае каква подкрепа и от родителите ми и той го знае това и се възползва, но вече няма накъде и ще трябва да се прибера при тях с децата. Толкова съм изнервена, че само като се прибере от работа и започвам да се дразня, вече не се понасяме. Мисля че никога не ме обичал, но просто не е знаел какво иска.
Благодаря, че прочетохте дългата ми изповед.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 3 години, 3 месеца
hash: beae1c3e14
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Не си давай за нищо на света децата на такъв изрод. Ако успееш да се измъкнеш,той ще дотърчи и ще те моли и ще се преструва, но ти не трябва да се поддаваш. Той те има за даденост, няма никакво уважение към теб, затова се държи така. Мъжете не обичат, те обичат себе си и оная си работа. Има голямо его и високо самочувствие. Ти си просто нещастничката, родила и оженила се за него. Родителите ти са виновни -не са те възпитали да се уважаваш и да отстояваш себе си. Той те малтретира психически, ментално, а и физически. Ти си мислела, че с раждането на второ той ще се кротне, но няма как да стане. Кофти човек е и за нищо на света не позволявай децата да останат при него. С това си поведение, и с твоята пасивност им съсипвате психиката и ги правите потенциални бъдещи жертви на такива като баща им. Свържи се с добри адвокати и не се опитвай да говорите с мъжа ти или да се споразумявате. От поста ти личи, че все още му имаш доверие и таиш някаква последна надежда, което е грешка. Късай веригите и не се връщай назад , иначе обричаш децата си на нещастие. Направи го заради себе си и заради децата си, бъди много силна. Не знам дали трябва да ходите на общ адвокат. Родителите ти ако не те приемат, след като им разкажеш всичко, значи са бездушници. Дано да имаш приятели.

 
  ...
преди: 3 години, 3 месеца
hash: 15bc00d40a
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Знам, че през погледа на непознат всичко изглежда просто, а никога не е. Но тъй като си тръгнала да търсиш съвети от непознати в интернет, разводът е наложителен - има твърде много червени флагове: изневяра, обиди, физическо насилие, налагане на вина. Не ти трябват повече предупреждения, преди нещата да достигнат фатален край. Хората не се променят и не бива да търпиш това. Не е добре и за децата. Родителите ти ще те приемат обратно, ти си тяхна рожба, а внуците са най-голямото щастие. Можеш да си ги отгледаш и сама, 21ви век сме!

 
  ...
преди: 3 години, 3 месеца
hash: 99216671ad
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Поредната мрънкачка! "Родителите ми и всичките ми роднини го уважават и мн ме е срам от създалата се ситуация. " Щом болшинството хора го уважават, значи не е толкова противен, какъвто го виждаш ти. Вината за раздорите в едно семейство е само в жената, много си навириха носовете, а това не се понася от повечето мъже. Хем искат мачовци в живота, а после хленчат, че до мачовци живеят и искат да ги разкарат. Уточнете се какво искате, дали спокойствие, или вирене на носове и вечни скандали?

 
  ... горе^
преди: 3 години, 3 месеца
hash: f50cf05be0
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

5.   Да, остави го, дори и изневери е имало.
Мъжете очакват като дойдат от работа да си почиват, а жената за нея няма, тя е змей и може всичко, умора нема. Тя е раждала и тя да ги гледа. Щом и физическо насилие има. Желая ти мъж, който да те обича и ти него. Няма смисъл да се тормозиш.

 
  ...
преди: 3 години, 3 месеца
hash: b8f42de18f
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

6.   Наистина ситуацията не е добра, но горе главата, колкото и късно да започнеш на чисто пак ти ще си на плюс от това нещо. Докато сме живи и здрави има горе долу какво да ядем винаги има изход, мисля, че след години ще те търси, когато види и че сама можеш.
Ж30

 
  ...


...
преди: 3 години, 3 месеца
hash: afe020d885
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Я по сериозно и горе главата. Скоро правя 30 баща ми цял живот тормози. майка ми и тя ми изцери оня ден че заради мен е останала с него. Това са тъпотия. По добре без него. Осъди го. Обади се в полицията за да го запишат че е имало насилие. Влез в правата ми. Бг и виж там съвети при такива ситуации.
Горе главата всичко ще се оправи

 
  ... горе^
преди: 3 години, 3 месеца
hash: dcf81db7a2
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

8.   Консултирай се с адвокат отделно от него. Трябва да имаш ясна представа как стоят нещата правно.
Чувала съм, че съдът присъжда децата на майката, освен ако няма някаква основателна причина това да не се случи. Трябва да си наясно какво трябва да осигуриш на децата, за да си сигурна, че ще ти ги присъдят.
Освен това, какво чакаш? Грабвай децата и отивай у вашите. Делото ще си тече така или иначе... Не му позволявай да те мачка повече.

 
  ...
преди: 3 години, 3 месеца
hash: aba0e9c860
гласове:
1 2 3 4 5
  (8 гласа)

9.   Слушай, миличка, не е добре да се развеждате. Имате и деца - това ще е много лошо за тях. Ти си се изнервила повече, разбирам и че си родила наскоро отново. Ето няколко съвета от мен, дано нещо ви е от полза, повечето от тях са насочени към теб, тъй като ти четеш темата, а не мъжът ти.

1. Вярно е, че мъжът ти трябва да проявява повече внимание и съдействие в семейството, но от дразнене и негативни мисли не само вашите взаимоотношения страдат, но и самата ти. Ако с идването си започва да те дразни, игнорирай го или дадените мисли, докато чувството не премнине.
2. Занимавай се с неща които те разсейват - знам че имаш две дечица и дом, за който да се грижиш. Но опитвай да заделяш и малко време за теб - да четеш книга по 30 мин на ден, да гледаш нещо, да си правиш физически упражнения по 20 мин на ден вкъщи(има много тренировки в интернет), намери си хоби, приятели с които да се виждаш.
3. Работи върху това не само да изолираш негативното, но и да увеличиш позитивното. Потърси общи теми на разговор с мъжа ти - например, докато вечеряте, поговорете какво се е случило през деня, поинтересувай се от неговите интереси - хоби, работа, взаимоотношения. Направи нещо мило за него - изглади му ризата, сложи му обяд.
4. Грижи се за себе си - да се чувстваш добре е много важно. Ти трябва да си красива, усмихната, привлекателна. Също няма нищо лошо в това да оставиш децата на мъжа ти и да излезеш малко и ти. Тук е важно желанието - ако го има, ти ще работиш над себе си. Не само, че ти ще спечелиш, но и мъжът ти също, защото кой би искал да има изневена и нещастна жена у дома.
5. Заделяйте време за вас, може да е по един личен жест. Например, дай тон, направи му някакъв малък подарък. Обърнете внимание на сексуалните ви взаимоотношения, ако изпитвате липса. Вие сте едно цяло, трябва да работите над взаимоотношенията си и да се адаптирате един към друг. Ако той няма желание да се труди за това, значи е добре да отидете на семен психолог или да седнете и да поговорите сериозно за това. В никакъв случай не е добре да се карате пред децата. Моят съвет е да използваш повече политика и ако разговорът отива към директна конфронтация да го избягваш. Тези неща се оправят бавно, с постоянство, не от днес за утре.

Успех и не се отчайвай, всичко е възможно - както ти се струва, че не е възможно да се сдобрите и да се изгладят нещата, утре може и да е обратното, от вас зависи!

 
  ...
преди: 3 години, 3 месеца
hash: 5da91c12b8
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Винаги ми е било много забавно да ви чета вас жените, как мъжете/гаджетата ви са ви ударили!

Мъжът ти бил НЯКОГА, ВЕДНЪЖ шамар и това се превръща в централен момент във взаимоотношенията ви за вас, който никога не забравяте да изтъкнете и подчертаете дебело, когато "трябва" - точно както ти в момента!

Само че защо ли забравяте да споменете обстоятелствата и вашето безпардонно поведение, които са довели мъжът да реагира така остро??? Нали? Липсват тези "незначителни" подробности! Но за сметка на това отделяте достатъчно думи, с които да очерните мъжа.

В твоя случай, авторке, мъжът ти си гледа семейството, работи, за да имате, обича децата си, осигурява ти жилище и кола!
Негативното е, че е изневерявал или може би все още изневерява, но няма как и да е по-различно, ако ти не му доставяш това, от което има нужда - добър, разкрепостен и редовен секс, добра външност, спокойствие и уют в дома, покорство!

Хайде си кажи, колко от тези неща изпълняваш, за да стане ясно на всички нас, защо брака ти невърви????

П. П. Децата имат нужда от семейство! Щом бащата се грижи за тях и ги издържа, то ти ще си виновна да израстнат в разбито семейство!
И не минавай с номера, че той се заяждал и оттам идвали скандалите! ОЧЕВИДНО е, че въобще не се държиш покорно, мърмориш и го напрягаш във времето, което той се нуждае да почива от работа...
Та си направи извода, кой е виновен за предните 10 години!
Ако смениш мъжа, си мислиш, че ще е по-добре за теб ли? Аз нямаше да съм по-мек със сигурност. А предвид това, че си с две малки деца, за мъж е доста тягостно.

 
  ... горе^
преди: 3 години, 3 месеца
hash: 71a31b6e4c
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

11.   Благодаря на всички за съветите и коментарите! Номер 9 много мъдро.
Номер 10 А защо след като е уморен и иска да си почива започва да се заяжда и изказва неблагодарност? Какво значи покорство? Аз да не съм робиня? Не ми е осигурил дом и кола. Кола нямам. Дом имам, но заради него живеем в неговия град.
При нас липсва нормална комуникация, никога не се извинява, никога не е виновен дори двамата не сме виновни. За него виновна съм само аз. Не сяда да изговорим нещата., държи се като пубер. Роднините ми го уважават, а той тях не. Харесват го защото аз го прикривам.
В понеделник щяхме да ходим при адвокат. Познайте дали не се извъртя. Не желае. Няма как да си хвана децата и да си отида у дома, защото голямото дете е ученичка, а и той няма да се съгласи.
За мен и двамата имаме вина, но аз просто се отказвам и не искам да влагам сили в този брак.
Той работи и му е тежко, а на мен ми е лесно у дома с бебе и ученичка. Тук е неблагодарността му. Всеки ден чистя, готвя, пускам перални, поддържам хигиената на децата, гледам да ги извеждам, уча с голямото дете, играя си стаж. Бебето не е записано на кухня готвя и за нея с качествени продукти, гледам да не се изоставям и аз и така. Не се наспивам защото кърмя денонощно и нито веднъж не чух от него, че е доволен и да усетя че мога за малко да се опра на него. Дори ми се подиграва, че чистя често.
Аз не искам да го оплювам, само споделям с вас. Много ми се насъбра. Да наистина явно не се уважавам и не се ценя сама, позволила съм да се държи така. Моите родители не се застъпиха първите години когато веднъж се скарахме пред тях и той разбра, че нямам подкрепа. Ще ме приемат с децата сигурна съм, но показват кой знае каква заинтересованост.
Днес отново чух думите, че аз съм виновна за всичко. Аз просто искам спокойствие, нищо друго.

 
  ...

...
преди: 3 години, 3 месеца
hash: 3048baafe7
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   Номер 10, големи глупости пишеш. Ами ако тръгне на работа и тя, кой ще гледа децата вечер? Като и двамата са били на работа и имат нужда от почивка. Ако гледането на деца не е работа, то тогава защо се заплаща на детегледачката? Ако се разведе с този мъж, за какво й е изобщо да се обвързва с някой? Да си ползва някой за приятел, забавления и разходки, но вкъщи да се прибира сама. Би било много глупаво да се обвърже отново с мъж, за да му е слугиня.

 
  ...
преди: 3 години, 3 месеца
hash: ecbcbd63d7
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

13.   Той се държи така защото си на негова територия,далеч от твоя град.Събрал е смелост и от това,че вашите го уважават.
Просто се заяжда нарочно.Иска да покаже,че е велик.
Мисли,че думите ти за развод са празни приказки.
Но ако си отидеш да видиш как ще иска да те върне..
Той губи.Не се връщай,и не е казано постоянно да седиш при родителите си,щом нямаш такава подкрепа.Само в началото бъди при тях,ако ти е по-спокойно така.После се отдели и си гледай децата.В един брак или връзка не дава само единия,и не се доказва само едната страна..Трошиш си нервите да покажеш,че си добра,а той не се интересува,нито прави нещо за теб.
За какво ти е? Щом не те оценява и се заяжда?

 
  ... горе^
преди: 3 години, 3 месеца
hash: 24c4ead54b
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

14.   Номер 10, ти не си нормален.
Това че някой ти дава някви къси пари не му дава право да те бие и малтретира.
Все едно шефа ти като ти плаща заплата да има право всеки ден да те бие, обижда, заяжда, да те унижава и да храчи върху теб.
И теб никоя няма да те изтърпи.

 
  ...
преди: 3 години, 3 месеца
hash: 8d43cf3c5f
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

16.   И аз си имам такъв дразнител-психопат от 11 г, но не сме женени и нямаме дете.. Разбирам те напълно, понякога самата мисъл, че трябва да правя нещо с него или да излизаме понеже не живеем заедно ме напряга..

Ж. 28

 
  ...
преди: 3 години, 2 месеца
hash: f50cf05be0
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

17.   10 ми то и аз мога да изневерява, щото не ми стига, ама аз ще съм виновна нали? Не съм авторката, но мъжа и си почива, тренира, а тя поема отглеждането на децата.

 
  ... горе^

...
преди: 3 години, 22 дни
hash: c80c2824f1
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

18.   Разведи се. Ще си много по-добре.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker