Ужасът на коронавируса. - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121138)
 Любов и изневяра (29693)
 Секс и интимност (14355)
 Тинейджърски (21890)
 Семейство (6468)
 Здраве (9595)
 Спорт и красота (4698)
 На работното място (3176)
 Образование (7300)
 В чужбина (1651)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18507)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Семейство

Ужасът на коронавируса.
преди: 3 години, 3 месеца, прочетена 2818 пъти
Просто искам да излея мъката си доколкото мога. Всички протестират и мрънка за мерките, за работата си и т. н.
Аз искам да изплача нещастието, което споделя моето семейство. От три седмици живеем в ада. Първо се зарази баща ми. Здрав и пъргав мъж бе смазан буквално за 3 дни от тази гад. Все още е в реанимация и диша трудно с помощта на маска. След него в болница бе приета майка ми, баба ми (майката на баща ми) и брат ми. Баба ми почина след седмица.
А беше страхотна инзапазена, но не го пребори. Майка ми и брат ми са относително стабилни, макар той няколко дни да губеше показатели в сатурация и да бе на кислородна маска.
Аз съм бременна в 21 г. с., и изпитвам най-големият ужас в живота си до сега. Боря се за бебето си. Не издържах на първоначалния и получих болки, олаза се скъсяване на шийката и претърпях серклаж. Сега и аз лежа.
Разказвам това за да ми олекне и за да кажа на другите, че дори и да са се сблъсквали с вируса итой е бил относително безобиден към тях, към други хора може да буде фатален.
Семейството ми вече е почернено. Само се моля да не дава повече жертви. Пазете вашите близки, защото аз не успях да видя баба си, да я изпратя, да поплача за нея. Не съм виждала другите членове на семейството си от месец.
Не го пожелавам на никого.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 3 години, 3 месеца
hash: f7792f5f3a
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

1.   Бог да пази теб и твоите близки и дано един ден да родиш живо и здраво бебче, което да върне радостта и щастието в семейството!

 
  ...
преди: 3 години, 3 месеца
hash: 23993545fc
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Здравей, мила! Моите съболезнования! Прегръщам те, бъди силна! На 21. 01. почина баща ми. Коронавирусът го повали за броени дни - от появата на първите симптоми до фаталния край иизминаха само 8 дни! Изведнъж му падна сатурацията, приеха го в интензивното, интубираха го и не издържа... А не е имал придружаващи заболявания, като цяло си беше здрав. Майка ми дъщо е с коронавирус от същото време, от когато започна и баща ми. Едва вчера свали температурата, но още кашля и е много отпаднала. И нея я мисля... Аз също се разболях, но тестът ми е отрицателен и след като пия един куп лекарства, може и да ми се размине.
Много е тежко и трудно. Тежко е, защото толкова обичани хора вече няма да са с нас, а е трудно, защото баща ми много ми помагаше за децата, водеше, довеждаше... Той няма да види как ще минат матурите им, къде ще ги приемат, какви хора ще станат...
Много боли!

 
  ...
преди: 3 години, 3 месеца
hash: 48ce94b4a8
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

4.   Здравей авторке, искрено съжелявам за случилото се, разбира се че при едни може да не им стане нищо но на други да им разкаже играта, но това не оправдава съсипването на икономиката, аз съм без работа заради пандемията и смачкан от мерките, това че има определн брой починали и тежко засегнати, не означава че е нормално да се лишът хора от почти цялата страна без препитание, и аз вече познавам около 10 човека който бяха заразени с Ковид 19, но повечето не разбраха какво се случва, само някой с много висока температура и загуба на мирис. Иначе много зависи от каква гледна точка виждаш картинката, вие сте от засегнатите, и може би мерките ви се виждат перфектни, но аз като засегнат но не от вируса а от безпаричие, виждам нещата по малко друг начин, възможно е в вашето семейство да сте генетично обременени щом толкова сте засегнати, пожелавам ви успех да се преборите с вируса и много здраве за напред!!!!

 
  ... горе^
преди: 3 години, 3 месеца
hash: 82358758b9
гласове:
1 2 3 4 5
  (8 гласа)

9.   Много съжалявам за случилото се. За жалост повечето българи не вярват във съществуването на ковид 19. Аз се пазя. Нося маска навсякъде навън и по магазини и скоро след 2 седмици като се върнем на училище и там ще нося. И съучениците ми не вярват в коронавирусът и ми се подиграват че си нося маска. Не знам на кого му хрумна да почне да качва глупави видеа по фейсбук как коронавирусът не съществува. Дори и роднини така мислят, даже ми се подиграват като нося маска и като покривам целия нос. Надявам се с техните глупости да не последваме и вашата съдба авторке. Става ми тъжно като чета история на някой който е изгубил роднини от ковид.

 
  ...
преди: 3 години, 3 месеца
hash: ad70a5e8b8
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Съжалявам, че преживяваш това, особено докато си бременна.
Но се дръж заради детето си, моята майка е била в депресия докато е била бременна и това ми се отрази много.
Пращам ти моралната си подкрепа и ти желая здраво детенце с щастливо детство. И всички от семейството ти да оздравеете бързо.

 
  ...


...
преди: 3 години, 3 месеца
hash: 67ba837316
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   Аз изгубих мъжа си. Беше на 44г. Беше здрав, прав, спортуващ, без никакви заболявания, противно на общоприетото. Остави ни с детето, аз на 38г., детето на 8г. Липсва ми безумно много, всяка нощ сънувам, че не е починал, а се е върнал от болницата, аз съм щастлива отново. Това е живота, и аз съм почернена!

 
  ... горе^
преди: 3 години, 3 месеца
hash: 5980fcad07
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

13.   Съжалявам. Дано всички се оправят и съболезнования за бабата, която си е отишла.
Да, наистина някои го изкарват дори без симптоми. Имам въпрос-вашето семейство страхуваше ли се от вируса, или пък обратното, отричаше ли го? Прочетете за Закона на привличането, там има много истини.

 
  ...
преди: 3 години, 3 месеца
hash: ec43e85a47
гласове:
1 2 3 4 5
  (11 гласа)

14.   Ми в общи линии слаби гени... Някъде някой беше споменсвал, че тоя вирус е пуснат умишлено с цел чистка на слабите хора с лошите гени, и който е със слаб ген и автоимунни заболявавания да не го преживява, за да се запазят накрая само здравите гени на здрави хора...

 
  ...
преди: 3 години, 3 месеца
hash: 3d6f342e96
гласове:
1 2 3 4 5
  (22 гласа)

15.   Абсолютен трол на заплата, в Танзания и Беларус нямат мерки и вируси, интересно. Интересно, че не познавам болни от това. Много неща са интересни. Тестовете и на плодове излизат с положителен, а болниците са празни. В Ухан хората викаха от прозорците, че всичко е измама. Всичко е за пари и редуциране. Защо през 2019 почина създателят на pcr???

 
  ... горе^
преди: 3 години, 3 месеца
hash: a719d4d7d2
гласове:
1 2 3 4 5
  (26 гласа)

17.   Оф, поредната тролска тема.
Аз в момента работя “дезинфекция” против коронавирус. В кавички е, защото всъщност се пръска с чиста вода. Това е, което осигурява общината - вода. В Западна Европа, не България. Ежедневно работя без предпазни средста и срещам хора, за които на следващия ден разбирам, че са дали положителен резултат. Срещам и такива, които са се излекували. В България също имам познати, както и вуйчо ми уж мина през това (дал положителен писиар), на почти 60 с куп проблеми и въпреки това не прояви нито един симптом.
Аз все се бутам и искам да се заразя и вече 6 месеца не успявам.
Ако беше толкова заразен коронавирусът, колкото медиите и вие, троловете, го изкарвате, щяхме да сме измрели всичките отдавна.
Та всичките минали го, с които съм говорила, го описват като обикновен грип. Голяма драма с тая китайска кашлица. Все едно от грип не умират хора всяка година.
Видяхте, че хората не ви се връзват и почвате вече и истории да си измисляте и пишете по сайтовете ли?
Ж26

 
  ...

...
преди: 3 години, 3 месеца
hash: ad84612992
гласове:
1 2 3 4 5
  (9 гласа)

18.   Авторке, според мен вие сте си виновни. В условия на пандемия сме, а вие явно си се събирате цялата рода на едно място и не спазвате никакви мерки. Много хора са като вас, за съжаление.

 
  ...
преди: 3 години, 3 месеца
hash: e486a7e317
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

19.   Честно казано ако имах една бухалка и можех бих пръснал главата на по-голямата част от коментиращите... и без това няма нищо вътре. Наистина ако съм на мястото на хората, чиито близки са починали и някой ми говори такива неща, каквито пишат повечето коментиращи, бих му измил зъбите с една бухалка. Дано вие да се заразите с коронавирус, и на смъртния си одър да разберете, че е истина.. Боклуци мръсни прости.
Напускам тоя тъп сайт и повече няма да вляза, очевидно го посещават само идиоти. Да го духа и тъпия модератор, който ми изтри коментара, който беше " Бъди силна! ". Явно и той е същия тъпунгер

 
  ... горе^
преди: 3 години, 3 месеца
hash: 92f6f5dc80
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

20.   Номер 17, с теб съм!

Аз го изкарах два пъти, като при мен протече като най-обикновен, малко по-тежък грип. А съм с няколко придружаващи заболявания.
Държа да подчертая, че винаги съм спазвала мерките за сигурност, дори повече от необходимото... и ето, пак ме хвана, два пъти положителни резултати и боледуване за няколко седмици, т. е. възложените от правителството ни мерки НЕ РАБОТЯТ и изолацията и маските са напълно излишни.

Смъртността на заболелите от този коронавирус, също така, не е нещо, което преди това не се е случвало пред очите ни, просто сега медиите го раздухват като нещо супер страшно и сензационно.
Колко хора са измирали до момента и само при по-тежка настинка, имате ли някаква идея... Случва се, хора... такъв е животът.
Всичко е до имунна система.
И никакви ваксини, никакви лекове и мерки не могат да помогнат, освен поддържането на добра имунна система.
Едно време точно това е била причината за тези заболявания - ниска хигиена и лоши условия на живот. Вече не сме в 13-ти век, можем да си мием ръцете и да излезем на разходка като културни хора, за да укрепнем физически, нали така?

Излизайте сред природата, спортувайте, пийте витамини и се хранете правилно. Друго спасение няма.
И спрете да гледате новините, оттам нищо във ваш интерес няма да чуете.

 
  ...
преди: 3 години, 3 месеца
hash: c1b6a7b250
гласове:
1 2 3 4 5
  (11 гласа)

22.   Не, спортуващите определено не го и усещат този вирус. Минали и заминали са тия здрави и прави, на които им се случило най-лошото, ама за спортисти са минали. Да не говорим, че най-големите кекавели са живи и здрави. Това е тема провокация. Вирус не съществува, съществуват интереси Факт.

 
  ...
преди: 3 години, 3 месеца
hash: 171a50eb98
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

23.   Ох, милата, кураж и стискам палци!

 
  ... горе^

...
преди: 3 години, 3 месеца
hash: 44dbaaffd5
гласове:
1 2 3 4 5
  (12 гласа)

24.   Булгаран обаче си знае неговото и това е!!! Такова нещо за него "нема", него все някой иска да го излъже, да го метне, да му вземе парите!!! Хората ви обясняват, че са почернени и са загубили близки, вие продължавате да сипвате сол в раните с вашитее теории. Всичко било заговор, целият свят се бил наговорил да лъже.. глупости пълни!

Държавите не могат да се споразумеят дори за едно решение за климата и други такива въпроси, обаче сега всички вкупом лъжат според вас!!! Какво трябва да се случи, за да почнете да вярвате, че такова нещо има ? И на ваще глави ли трябва да дойде ? Ако хората започнат да умират на улицата тогава ще повярвате ли ?

Не и тогава няма да повярвате! Тогава ще кажете, че това са платени актьори, за да играят постановка и пак някой вас да ви лъже и метне! Госпожицата на 26г. от Западна Европа да не се изказва като последна инстанция, защото дали е в Западна Европа или в Източен Пакистан манталитетът на булгаран е един и същ навсякъде!

Съболезнования на загубилите близки.

 
  ...
преди: 3 години, 3 месеца
hash: 76d2888692
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

25.   Съчувствам ти. Но ти не мисли за роднините и за баба ти. Опитай се да се успокоиш и да се грижиш за бебето. То също усеща твоите чувства и така го натоварваш. Опитай се да си спокойна докато го родиш. После можеш да плачеш, да страдаш и пр. Късмет ти желая и да родиш здраво бебе.

 
  ...
преди: 3 години, 3 месеца
hash: 48ce94b4a8
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

26.   Абе само аз ли си мисля, че тия дето най много се пазят тях ги мори най много, около мен само типове на по 20-23 с шкембета на 40 годишни, пият пушат, тех не ги мори Короната, тва е интересно защо така се получава?

 
  ... горе^
преди: 3 години, 3 месеца
hash: e3cfab4f9f
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

27.   Към авторката: как и откъде баща ти се е разболял и къде е ходил? Аз ходя предимно на пазар във веригите и в обществения транспорт, но винаги с маска, като и носът е винаги покрит! Жалко за баща ти!

 
  ...
преди: 3 години, 3 месеца
hash: 80636cebac
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

28.   Вие нромални ли сте? Не съществувал вирус. Съществува, но не поваля всеко който го срещне. Само някои и затова както се казва сит на гладен не вярва.

 
  ...

...
преди: 3 години, 3 месеца
hash: 80aa57f5b2
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

29.   Здравей, моите съболезнования. Моята баба също почина преди няколко години и много страдах. Бях пред нервна криза и много се обвинявах, че не съм отишла при нея да види детето ми. Живея в чужбина и тя така и не можа да види пра внучето си. Все още ми липсва много но си представям, че е заминала някаде много далеч, на много дълго пътешевствие и само така се съвзех. Много гаден вирус.

 
  ... горе^
преди: 3 години, 3 месеца
hash: 5d7613ab99
гласове:
1 2 3 4 5
  (13 гласа)

30.   Към 24 "Какво трябва да се случи, за да почнете да вярвате, че такова нещо има? " Каквото ще да се случи, ако щете да ни опрете пистолети в челото и да ни заплашите, че ще ни убиете никога няма да почнем да вярваме, че такова нещо има, защото ние знаем, че такова нещо НЯМА, и колкото и да ни лъжете и да се опитвате да ни убедите в лъжите си, ние сме твърде умни за вас и никога няма да се хванем на лъжите и простотиите ви. Сега отговорих ли ти на тъпото, безмислено, тролско въпросче, "драго" герберастко тролче-авторче на тази тъпоумна, евтино скалъпена, измислена плоска провокация?

 
  ...
преди: 3 години, 3 месеца
hash: 1213f1c764
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

32.   Номер 24, ако ще и в Западен Бангладеш да съм, истината в коментарът ми (17) си остава истина. Набитите единички от теб и другите тролове го доказват. :)
Напълно съм съгласна с 30.

 
  ...
преди: 3 години, 3 месеца
hash: 6376f155ce
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

33.   Номер 17, просто си извадила късмет, това е всичко. И аз имам познати, които в началото на пандемията не вярваха, но впоследствие им се наложи да си променят мнението, и то по лошия начин.
Вижте, аз никого не искам да убеждавам, всеки си има глава на раменете и тя не е за украса. Идеята ми е такава - усилията, за да запазим себе си и околните, са минимални. Нищо не ни коства да се пазим. Направете го поне от респект към хората, загубили близки, ако не вярвате, че може да се случи на вас. И все пак - утре може да сте вие на тяхно място, няма гаранция за никого. Да не стане така да съжалявате цял живот, че сте поставили в опасност ваш близък, а да е било възможно да се избегне.
Преди време един приятел ме бъзикаше как ходя с маска, че ползвам антибактериален гел, че съм се уплашила и т.н. Аз му отговорих: "Предпочитам да направя нещо минимално, макар и смешно в нечии очи, но да ми е чиста съвестта, а другото е Божа работа". И до днес си го спазвам този принцип. Дори да се окаже, че е силно преувеличено цялото нещо, поне ще знам, че съм взела единствено отговорното решение към него момент.

П.П. Кураж, авторке, разбирам те и ти съчувствам!

 
  ... горе^
преди: 3 години, 3 месеца
hash: 82358758b9
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

35.   Ох... Тези коментари са ужасни и наивни. И аз съм на същото мнение като номер 19. Много хора вярвате на всякакви глупости из интернет, ама на хора които са с диплома не вярвате. Ама едва ли някои от вас биха вярвали. Дори и да хванат вируса.

Също не знам защо свързвате глобална пандемия с политиката. Абе просто се надявам тази пандемия да свърши колкото се може по-бързо че хората да престанат. Писна ми и от роднините ми да ми казват "Не мисли за този измислен вирус." и постоянно като отида при тях да ги чуя как четат нещо проти ваксините или вируса.

Надявам се всичко да се оправи при теб авторке. Не слушай повечето коментари.

-От номер 9

 
  ...

...
преди: 3 години, 3 месеца
hash: d652ecc359
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

36.   Аз съм авторката: Благодаря на всички съчувстващи. Хубаво е да знам, че има добри хора все още. Пазете се и бъдете благословени.
Колкото до злобните коментари просто ще ги подмина. Само ще пожелая на знаещите, разбиращите и т. н. да са здрави ( както и семействата им).
Просто не намирам списъл да оборвам, да говоря и прочие.
Моля се за сила да износя детенцето си и близките ми да се възстановят напълно.

 
  ...
преди: 3 години, 3 месеца
hash: 8d584be52b
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

37.   Евала на номер 17!

 
  ... горе^
преди: 3 години, 3 месеца
hash: ad70a5e8b8
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

38.   Авторке, не се сърди на хората, които казват, че всичко е лъжа и т. н. Това идва от неадекватността на мерките. Първо говореха за този вирус все едно сме в Средновековието и не е ясно какво е вирус. Помня първите новини за него - наричаха го "мистериозен". Не по-силен, нов и т. н., а мистериозен? ! После ни говореха за чували с трупове, а много хора умираха, просто защото не получаваха лечение, така и не ги приемаха в болница и умираха извън нея. И журналята се възползваха. После затвориха децата и всички вкъщи, да не се излиза дори в парка, в планината или на село, но пътуванията от и за чужбина останаха!!! Намалиха работното време на магазини и банки и това доведе до още по-голямо струпване на хора. Миеха улиците и подовете с дезинфектанти, все едно може човек да се зарази през подметката си. На моята работа имаше един колега, за който мислехме, че е с коронавирус (оказа се грип), след като е излязъл болничен друг негов колега го гледам мие пода с нещо. В общата тоалетна обаче така и никой не се сети да почисти дръжките. И сега като има ваксина и срещу нея се рита. А няма друг начин. Нали уж няма лекарство. Тия маски също са вредни - с тях се диша много беден на кислород въздух. Седенето вкъщи, на компютъра по цял ден, също е вредно.
Затова много хора реагират така. Просто всеки се възползва от страха на хората за собствена изгода и стана хаос, който много повече навреди, отколкото помогна.
И много хора се имат за здрави (и се чудят как и тях не ги е подминал вируса), а всъщност почти никой не е здрав. Всеки нездравословен начин и условия на живот вече ни прави не здрави, независимо от възрастта. Да, може баба или дядо на 80 да са по-здрави от 20 годишен. За съжаление това е положението днес.

 
  ...
преди: 3 години, 3 месеца
hash: ad70a5e8b8
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

39.   Да добавя нещо във връзка с последното изречение в горния си коментар. Вчера разбрахме, че водата от една изворна чешма се е оказала с много нитрати. Аз скоро бях на въпросното място и казах, че съм щяла да си напълня вода от там, но нямах шише. И една колежка ми каза, че тя такава вода не пие, пък който ще да й обяснява, че "еди коя си баба цял живот от там пила вода и била на еди колко си години и здрава". Тя дори не си дава сметка, че водата е замърсена сега, че доскоро (по-голямата част от живота на бабата) е била чиста и полезна. По нейно време не са се изсипвали тонове отрови с цел колкото се може по-голямо количество добив и печалба. Малко объркано го написах, но се надявам да разберете какво имам предвид. Че днес е много сбъркана представата за това какво е да си здрав и кое е здравословно.

 
  ...
преди: 3 години, 3 месеца
hash: 8d584be52b
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

40.   Авторке, стресът е много по-опасен за здравето, отколкото всяка друга болест.
При теб са се получии осложнения с бременността, заради ужасния шок от загубата на най-близките.
И при други хора страхът е най-голямата опасност.
За това и насаждането на масова паника е по-лошо от всичко друго.
Защо след случая в Чернобил никой не е казал на хората "Стойте си вкъщи и се пазете!"?

Забележете нещо обаче.
Тези, на които не им пукаше особено за вируса и не ги беше страх, учудващо не се заразиха толкова бързо и тях не ги тръшна. Има и доста, които са го преборили.
А останалите, дисциплинирани и спазващи мерките, тях ги е съборило за кратко.

Явно страхът е най-страшната отрова.

П.п. Авторке, желая ти всичко да е наред с бебето, да се роди здраво и да израстне в по-хубави времена от днешните.
И го пази не само от вируси, но и от медийни манипулации и пропаганди!

 
  ... горе^

...
преди: 3 години, 3 месеца
hash: 0134aa9592
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

41.   Виждали сте ужаси и вие! Истински ужас са преживели нашите пра-прабаби и дядовци по време на световните войни. Това е ужас, а сега е просто насаждане на страх. Реално не се знае починалите как и защо са починали, ама от вируса било. Защо няма аутопсии? Мерките са противоречащи се и нелепи.

 
  ...
преди: 3 години, 3 месеца
hash: 0134aa9592
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

42.   Дано да доживеем да разберем след 20-30-40 години причината за измамата 2020 и вируса, който затвори света. Както и от какво реално загиват тези хора. Както и защо тестовете дават различни резултати от различни места. Вирус има, но прекалено травмираха населението и превърнаха всичко в цирк. Пръкват се ваксини от въздуха за нещо, което го има от година.

 
  ...
преди: 3 години, 3 месеца
hash: 48ce94b4a8
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

43.   До 38 много си прав, май мерките вредят повече от колко помагат!

 
  ... горе^
преди: 3 години, 3 месеца
hash: 8d584be52b
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

44.   42, ами то е ясно каква е причината.
Установяване на нов световен ред чрез насаждане на страх, масова паника, манипулация, също и "изчистване" на населението от възрастните хора, които (от политическа гледна точка) са тежест за държавата.
Хората умират повече от стрес, аутопсиите са забранени, за да не се докаже, че всъщност си умрял от нещо друго.
Ваксините са опасни и разумният човек няма да иска да стане опитно зайче на Пфайзер или друга фирма.

 
  ...
преди: 3 години, 26 дни
hash: ce11434c5b
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

45.   Съжалявам за загубата ти но и ресторантъорите са прави. Живота не свършва с това, че затварят държавата. Нуждите на тези, които не могат да почелят пари не свършват. Всички искат да могат да си хранят децата и да се издържат.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker