Трябва ли да го пусна, ако не мога да имам деца? - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (120684)
 Любов и изневяра (29590)
 Секс и интимност (14310)
 Тинейджърски (21852)
 Семейство (6439)
 Здраве (9553)
 Спорт и красота (4687)
 На работното място (3139)
 Образование (7286)
 В чужбина (1642)
 Наркотици и алкохол (1113)
 Измислени истории (796)
 Проза, литература (1731)
 Други (18390)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Семейство

Трябва ли да го пусна, ако не мога да имам деца?
преди: 3 години, 2 месеца, прочетена 2326 пъти
Здравейте,

Пиша за съвет, мнение и дори подкрепа.

На 03.01.2021 се наложи да ми направят лапароскопия по спешност заради извънматочна бременност в тръбата. Аз се бях подготвила от поне 10 дни, защото нещата не изглеждаха добре още след положителния тест. Минах през яд, сълзи , самосъжаление, но се стегнах и за операцията бях готова с багаж и всичко. Всичко мина наред, благодаря на Бог и на лекарите, дори успяха да запазят тръбата.
Оказва се обаче, че съм имала срастания, тръбата е доста деформирана и вероятно няма да свърши работа за забременяване. По време на интервенцията откриха и миома, тепърва ми предстои да обсъждаме размери ,защото не знаем какво ще стане след операцията, както и лечение ако е нужно.
Отделно имам проблем с Инсулинова резистентност, ветоятно и Щитовидна жлеза.
Най- странното е обаче, че забременят от първи опит, просто на грешното място...
Пиша за друго, вероятно ще имам трудности при забременяване/бременност , може би дори и аборти.
Чудех се, ако не мога да имам деца, дали не трябва да пусна мъжа си да търси това щастие другаде? С някоя дама, която ще може да му роди здрави дечица докато е млад.
Обичам го безумно много, заедно сме от 8 години, не искам да си представям да не сме заедно, но той толкова много заслужава да има дечица- да ги възпита, да се грижи за тях, да им се радва. Виждам как играе с децата на нашите приятели, гонят се, бягат, интересува се от тях...
Дали е егоистично да го задържам и мъча заедно с мен?
Разбира се аз ще се лекувам, търся специалисти, които да ми помогнат. Но не искам да отнемам неговото време, възможността има дете докато е на 32 г.

Не знам как да постъпя и как е правилно в такава ситуация. Той не осъзнава може би още какво означава да свое детенце. Аз бих осиновила, но не искам да го ограничавам, ако той може да има деца...

Според вас какъв е правилния път в такава ситуация?

Бъдете здрави!

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 3 години, 2 месеца
hash: 24595351c1
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

1.   Благородна душа сте! Поставете му ребром въпроса какво иска. Аз бих го пуснала, защото не мога да понеса подобна вина. Може пък той да ви обича прекалено много и да е готов да се борите заедно.

 
  ...
преди: 3 години, 2 месеца
hash: acb98d24cd
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

2.   Наши семейни приятели си осиновиха дете понеже не можеха да имат и са вече 23 години заедно а половината с техни си деца са разведени, мисълта ми е че едно дете не е фактор за нищо

 
  ...
преди: 3 години, 2 месеца
hash: b300332449
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

3.   Това е преценка на мъжа ти. Да, най-коректно е да му кажеш, че е свободен да си търси друга жена, ако евентуалната липса на деца е твърде голям проблем за него. Аз самата не желая деца и винаги съм предупреждавала още в началото на връзката.
Предполагам, че все имате някакви шансове за дете, но седни и поговори с него, за да е готов на всякакви развои. В крайна сметка не е по твоя вина ситуацията. Мисълта да си с някого 8 години, да разбереш случайно, че поради здравословни причини не може да забременее и да го зарежеш ми се вижда изключително жестока. Особено когато не е по желание на жената, както е при мен, а поради фактори, които не зависят от нея. Надявам се да не се стига до това, все си мисля, че обичта към настоящия ти партньор, трябва да е по-силна от тази към несъществуващо дете... особено когато виждаш колко се измъчва от това състояние и как дори обмисля да те пусне, за да си щастлив с друга. Това е истинската обич.

 
  ... горе^
преди: 3 години, 2 месеца
hash: 4218b8366a
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

4.   Хладнокръвният отговор е да му дадеш избор, но не като великодушно му предложиш раздяла. Ти не го държиш насила, за да има нужда да го пускаш. Всеки сам решава дали да остане или не. Негова воля, но не бъди в позиция на непълноценна жена, защото така сама се саботираш. Горе главата! Без премиренчески мисли и пораженчески заключения. За внимание и обич не се проси.

 
  ...
преди: 3 години, 2 месеца
hash: e8d4402a14
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

5.   Според мен, решението е негово. Не мисля, че е честно да му отнемаш това право. Човекът може да иска да е с теб много повече, отколкото да иска деца.
Като разбереш какво е положението, ако действително няма шанс за деца, сподели му и му дай време да осмисли положението.
Представи си, че ситуацията е наобратно и той не може да има деца. Не би ли предпочела ти да решиш дали искаш да останеш с човека, вместо да те разкарат директно под претекст, че няма да си щастлива?

 
  ...


...
преди: 3 години, 2 месеца
hash: 05593cf855
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

6.   Как така да го пуснеш? Той да не е гълъб който си уловила и искаш да го пуснеш? Мисля, че той сам ще реши това. Ако те обича няма да те напусне. Ако те обича заради самата теб, не заради шанса да се размнижи. А и може да си направите дете с донорска яйцеклетка.

 
  ... горе^
преди: 3 години, 2 месеца
hash: 05593cf855
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

7.   Как така да го пуснеш? Той да не е гълъб който си уловила и искаш да го пуснеш? Мисля, че той сам ще реши това. Ако те обича няма да те напусне. Ако те обича заради самата теб, не заради шанса да се размнижи. А и може да си направите дете с донорска яйцеклетка.

 
  ...
преди: 3 години, 2 месеца
hash: 9db279c005
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

8.   Ти не определяш приз твоята призма какво той иска. Връзката е за двама. Ти коя ки да решаваш неговите приоритети. Отивяшэи ке бориш търсиш начини. Ако те осиновяване, сурогатно майчинство, което законно в доста държави вече.
Разсъждавай по-всеобхватно.

 
  ...
преди: 3 години, 2 месеца
hash: d911c03ca2
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

9.   Редно е той да си прецени, ако имаш проблеми и недай Боже не можете да имате деца му го казваш и той да си реши, може да иска да си осиновите и да сте си заедно
М35

 
  ... горе^
преди: 3 години, 2 месеца
hash: 6163855e23
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Раздялата не е решение. Изобщо не сте изчерпали всички възможности. Аз имам ПКЯ и не мога да забременея по естествен начин, но успях след няколко ин витро опита. Борете се заедно и накрая ще се сдобиете с деца по един или друг начин.

 
  ...

...
преди: 3 години, 2 месеца
hash: 3a5a1e19d1
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

11.   Правена е операция на едната тръба, какъв и проблема, от другата да се възпроизведе яйцеклетка!? Щом мъж и извадет тестист може да произведе семе и да оплоди, не ниждам проблем при авторката. Има двойки в много по тежко положение и заедно се борят със живота. Авторката да избие тези черни мисли и да се съсредоточи в бъдещето, щастието никога не идвало само, така пее Лили Иванова. Щом матката е здрава, има начини да се използна и да роди дете!

 
  ...
преди: 3 години, 2 месеца
hash: 943b3eb91a
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   Най-добре си лекувай, щом си обичате.
Винаги има надежда, има толкова истински примери.
Също има начин да имате детенце винаги, стига да не се откажете.

 
  ... горе^
преди: 3 години, 2 месеца
hash: 0a451074a6
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

13.   Много съжалявам, мила. Надявам се да откриеш правилните лекари и те да ти помогнат. Сппред мен тояа решение се взима от двамата. Ти знаеш на какво си готова, но не решавай вместо него. Аз съм бременна с първа рожба. Всичко вървеше страхотно до 20 г. с., когато се установи скъсяване на шийката и сега лежа вкъщи. Той се грижи за мен. Благодаря на Господ че го срещнах. Обвинявах се защо съм дефектна и му се извинявах. Моля се да ознося здраво нашето бебече.
А на теб пожелавам кураж и сила. Ще бъдеш майка, всички го заслужаваме.

 
  ...
преди: 3 години, 2 месеца
hash: abb1273108
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

14.   Той трябва да реши дали иска деца или теб или двамата да потърсите решение. Можеш да поговориш с него, да му кажеш какво мислиш и той да реши. Така е честно и спрямо двамата.

 
  ...
преди: 3 години, 2 месеца
hash: bd6c07872a
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

15.   Toва има право да реши той, разбира се след като го запознаеш със ситуацията и обективните прогнози на лекарите. Не е решение, което да вземеш сама.

 
  ... горе^

...
преди: 3 години, 2 месеца
hash: b03c810275
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

16.   Той ще си прецени. Ти насила и да искаш няма да можеш да го задържиш.
Аз лично не бих оставила някого, защото не може да има деца. За мен да си намериш партньор в живота, с когото се обичате и уважавате взаимно, е много трудно и в пъти по-ценно от това да си “имаш дечица”. Децата са временно явление в нашия живот, порастват, изнасят се и ти пак си оставаш сам с партньора. Те са продължение на връзката, не цел. Човек трябва да се чувства пълноценен без тях, за да бъде пълноценен за тях, когато се появят. А и да не се появят, не е болка за умиралка - вече масово хората предпочитат да нямат.
Горе главата! Ако те обича, ще остане. Ако ли не, да си хваща пътеките. Крави за разплод колкото искаш :).

 
  ...
преди: 3 години, 2 месеца
hash: f30f9b3cd2
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

18.   Да го пуснеш ли? Ти да не мислиш, че досга бидейки с теб е бил вързан? Егати формулировката-да го пуснела... Може да пуснеш пералнята или парцал в нея, но мъжа може да си тръгне точно когато си пожелае.
Да го пуснела моля ви се... безгранична наглост... просто нямам думи....

 
  ...
преди: 3 години, 2 месеца
hash: 7e4badd119
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

19.   По добре да го обсъдите заедно а не с нас. Медицината в днешно време е доста напреднала така че шансовите да ви се случат нещата не са толкова малки. Тия неща си искат време и спокойствие така че по спокойно.

 
  ... горе^
преди: 3 години, 2 месеца
hash: fb8877dc77
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

20.   Преди всичко - моите съболезнования за ситуацията в която си попаднала. Като мъж, не бих казал, че чак дотам разбирам болката през която минаваш, но да речем, че имам някаква идея.

После - моите адмирации. Начина по който поставяш въпроса, означава, че мислиш преди всичко за щастието на мъжа до себе си, и после за себе си. Изключително рядко срещано качество у жените днешно време.

Моят съвет - третирай мъжа си като възрастен индивид който може да избира за себе си. Чисто и просто постави въпроса пред него. Нека той самият да избере. Това е единственият правилен отговор в случая.

Колкото и благородно да е от твоя страна, не се изкушавай да избираш вместо него защото си мислиш, че знаеш по добре от него самия какво е по добре за него. Ние, мъжете, не обичаме някой да решава вместо нас, особено такива неща :)

Лично мнение - Ако аз имам жена с която съм бил 8 години, която разсъждава по този начин, и която минава през такъв труден момент, никога не бих я изоставил заради евентуално потомоство. Дори и ако имам наредени 5 обожателки в прекрасно здраве които с радост биха ми родили деца, по някакиви си техни причини и интереси.

Бих застанал до нея защото смятам, че в случая тя е по потърпевшата, удара върху нея е несравнимо по голям отколкото по моите мераци за потомство. И най малкото което мога да направя, е да я подкрепя с каквото мога. Може и да не сте имали брак, а и аз не вярвам в тази институция, но вярвам в думичките "и в радост и тъга.. ".

А ако чак толкова много държите на деца, има си начини. Е, няма да са толкова лесни но в никакъв случай не са невъзможни.

Но преди всичко трябва да се концетрираш върху текущите си здравословни проблеми.

Искрено ти пожелавам да имаш късмет, да нямаш допълнителни усложнения и да преминете през тази буря заедно. А кой знае, след време може и да си имате дечица....

 
  ...
преди: 3 години, 2 месеца
hash: 3cd813c557
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

21.   Стегни се и дай всичко от себе си, днешно време много трудно се намира нормален мъж и ако това е твоят човек в краен случай ще си осиновите. Горе главата.
Ж30

 
  ...

...
преди: 3 години, 2 месеца
hash: 6940f7c0ed
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

22.   Авторката:

Здравейте и благодаря на всички коментирали. Хубаво е да видя подкрепа, съвет и дори критика.
За тези, които казват, че мъжът ми не е гълъб/пране и другите епитети-така е! Той е изключитлно добър, достоен и подкрепящ ме човек, а аз използвах глагола" пускам" като метафора на това просто да се разделя с него.

Наистина има и моменти, в които се отчайвам, но максимално се стягам-имам часове при лекари за консултация и списък с изследвания, които ще направя. В никакъв случай няма да се оставя на лошите и черни мисли. Факт е, че има толкова по-лоши и страшни неща в живота, а и медицината е изключително напреднала. Има и толкова деца без семейства, а аз винаги съм си мислела дори да имам свои деца, че искам да осиновя поне едно.

Благодаря, че успяхте да ми съберете мислите! Ще направя всички прегледи и изследвания, ще се консултирам с лекари и тогава ще го обсъдим. Усещам, че на този етап той няма да се раздели с мен и не искам да съжалява един ден, но както вие казвате аз нямам право да правя избора вместо него.

Бъдете здрави!

 
  ... горе^
преди: 3 години, 2 месеца
hash: d78f30d504
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

23.   Ситуацията ти е наистина много тежка, съчувствам ти. И нямаш вина за това, което го прави още по трудно за преглъщане. Наистина си поставена пред огромно изпитание на характера. Лесно ни е на нас отстрани да ти казваме какво трябва да направиш, но трябва много сила за това.

Няколко мисли могат да ти помогнат да постъпиш правилно, като поставят нещата в перспектива.

Не трябва да го напускаш. Разбира се, че не. Въпросът всъщност е дали да го поддържаш заблуден, че няма проблем, докато той си изгуби времето за намиране на майка за децата си. Мисля, че и сама знаеш колко подло би било. А той дори и да би останал с теб без възможност за деца, което е напълно напълно възможно и дори не малко вероятно, може да не поиска да остане с човек, който би постъпил така с него. Така че не се превръщай в този човек. Не можеш да му родиш деца, да, това наистина е една от основните причини мъж да иска да бъде с една жена. Но не е единствената. Не разрушавай останалите причини, поради които той би искал да бъде с теб - това че си почтена. Ако се опасяваш, че без първата причина ще те напусне, какво остава ако с нея изчезне и втората?

Поради по-леки особености на анатомията на бившата ми сериозна приятелка, аз много сериозно обмислях сценария, в който тя не може да роди. И въпреки, че за мен смейство и деца са най-важното нещо, абсолютно несравнимо с кариера например, отговорът ми въобще не беше „да се пръждосвам“. Даже си дадох сметка, че в осиновяването има много красота и неизмерима доброта. Дори човек може така да го погледне, че е егоистично и дори едва ли не зло, да направиш „ново“ дете и да оставиш това, което вече съществува, да си стои в гадния „дом“, вместо да отгледаш него.

А ако няма да останете „заедно“ в конвенционалния смисъл, нищо не пречи да останете много много близки. Всъщност, само предразсъдъци биха могли да попречат. Ако някой от вас има неблагоразумието да си избере за бъдещ партньор някой ревнивец, който да недоволства, че ти/той имаш/има толкова близък приятел от другия пол. Но според мен от такива хора трябва да се бяга винаги, не само при такава специфична ситуация. Който иска да забрани на друг човек да изпитва дълбока човешка близост с повече от един човек (него), очевидно е ужасен егоистичен тиранин.

Така че имате много перспективи за споделено щастие, дори да не можете да имате собствени биологични деца. Но наистина не виждам перспектива да имате въобще добри отношения, ако постъпиш така, както... ми се ще да вярвам, че не би постъпила.

П. П. Рядко история в този сайт ме е трогвала колкото тази.

Pilgrim

 
  ...
преди: 3 години, 2 месеца
hash: a10348f490
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

24.   Аз също бих го пуснала,но не като скъсам с него просто говорете попитай го до колко държи на това да има деца, ок ли е да осиновите, може ли да забременееш инвитро? Свалете картите и ако пътищата ви се разминават няма какво да се направи. Успех

 
  ...
преди: 3 години, 2 месеца
hash: 6940f7c0ed
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

25.   Авторката към Pilgrim:

Не съм крила и никога няма да скрия какво е моето състояние. Нито какви са прогнозите на лекарите, резултатите или терапията, която трябва да премина.
Споделих с него и опасенията си, че може да имаме проблеми със забременяване и бременност. Той смята, че няма защо да се притеснявам, да изчакаме лекарите и изследванията.

Не бих скрила каквото и да кажат. Споделям му всичко, защото не бих задържала човек с лъжа и измама. Няма да мога да се погледна в огледалото. А и го обичам наистина много, за да постъпя така.
Настройвам се позитивно и вярвам, че всичко ще се нареди! Каквото и да ми е писано, аз имам силата да се справя с него :)

 
  ... горе^
преди: 3 години, 2 месеца
hash: b264496c5b
гласове:
1 2 3 4 5
  (10 гласа)

26.   Чета отговорите и недоумявам. Хора, вие с партньора си само, за да се размножавате ли се събирате? За да ви оплодят успешно?
Пък кой/коя ще е няма толкова значение, стига да му функционират репродуктивните органи?
Не е ли по-важно да си с точния човек, да се обичате и разбирате?
Децата не са самоцел. Партньорът е този, до когото ще остареете и с който трябва да се разбирате и да гледате в една посока, да се развивате заедно, да ви бъде опора. Нима е по-добре да имаш дете, но да не се разбираш с майка му/баща му. Да сте нещастни цял живот и двамата, но за сметка на това пък размножени?
Всъщност какво ли питам - то като погледне човек повечето семейства точно това вижда: нещастни хора, изневери, скандали, отчаяние, психически или физически тормоз - но пък успяли да се разплодят. Да се чудиш, защо са им тези деца, като сърцето им отвътре кърви и живеят по инерция в затворен кръг без изход.

 
  ...

...
преди: 3 години, 1 месец
hash: 9df2920f5d
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

27.   Приятел на баща ми и жена му дълго време не можеха да имат дете и точно когато щастието най - накрая им се усмихна тя направи тежък спонтанен аборт в 5 месец и едвам я спасиха. След този случай лекарите и казаха, че е рисково да забременява отново. Съпругът и не я напусна въпреки всичко и преди 4 години си осиновиха 8 мес. момиченце. В момента се радват на прекрасна дъщеричка.

 
  ...
преди: 3 години, 1 месец
hash: 6319bcc319
гласове:
1 2 3 4 5
  (10 гласа)

28.   До номер 26: Ами основното в човешката природа е да се размножаваме като индивиди, а не като теб да се ходи по всеки месец на екскурзии и да гледат кучета вместо деца. Като ти чета писанията, виждам, че си много "развита", все се "развиваш" и си станала много "възвишана" - един егоистичен консуматор, който от мързел и егоизъм не иска да ражда, а го представя като нещо много възвишано. Лошото е, че твърде много станаха българките като теб и затова се топим като народ. Но за Вас е важно да се "развивате", а не да оставите нешо след себе си. Хора без душевност и нежелаещи да поемат отговорност. Иначе, авторката е много смела и истинска жена и съм убеден, че каквото и да стане мъжът й ще бъде до нея. Но такива като теб номер 26 се самозалъгвате, че сте много велики щом нямате деца и не се размножавате. Що за абсурдно време живеем, да се представя размножаването на хората едва ли не като нещо ретроградно.

 
  ... горе^
преди: 3 години, 24 дни
hash: de9dc2bf0a
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

29.   Познавам семейство, ожениха се много млади.
17 години нямат деца.
Решават да осиновят и си вземат момиченце.
Точно след година жената ражда по естествен начин близнаци, ....
Сега вече и щастлива баба, наши съседи са и всички знаят историята им.
Често след осиновяване, като се премахне страха и напрежението и децата си идват сами.

Кураж и спокойно!

 
  ...
преди: 3 години, 3 дни
hash: 2f8844fd6c
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

31.   До номер 6 и 18 Жената е казала в преносен смъсъл да го пусне ли.
До номер 18 Едиствено нагло нещо е твоето мнение.

 
  ...
преди: 1 година, 1 месец
hash: f9a71781b0
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

32.   Аз като разбрах, че нямам шанс(след 5-6 ин-витро без успех) и го попитах директно-искаш ли да се разделиш с мен, за да имаш деца с друга. Той каза не. И това беше. н

 
  ... горе^

...
преди: 1 година, 1 месец
hash: 92d039adde
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

33.   А не е ли по-важно какво мисли той по въпроса? Ние лесно можем да ти даваме съвети, но това е вашия живот и вашата връзка, редно е вие заедно да решите. А и мила, не бързай да се отчайваш, изобщо не е сигурно, че няма да имаш дете. Да, най-вероятно ще е по-трудно, но сигурно ли е, че е невъзможно? А и в крайна сметка винаги може да осиновите. Така, че не прави нищо, което ще съсипе живота и на двама ви. Обичате се, това е важното, другото ще се нареди.

 
  ...
преди: 1 година, 1 месец
hash: f6469a4be8
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

34.   Моята баба преди 70 - 80години (там някъде) загубила едно бебе в късна бременност. 8 години отнело да забременее пак, това в ония времена където на жената се е гледало като на крава за разплод. Не са се разделили, едва ли им е било леко, като си помисля на 20 вече са били с по 1-2 деца тогава. За ония времена е било все едно сега 20 години да чакаш. Такива мисли са пагубни. Дали ще е щастлив ако отиде, хване някоя от улицата и я заплоди?

 
  ...
преди: 10 месеца, 19 дни
hash: 1dba9d86ed
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

35.   Здравейте, аз съм авторката.

За жалост януари отново имахме неуспешен опит, които приключи с коретаж. Направих си още няколко изследвания, цветна снимка, разговори с репродуктивен. Според тях имаме шанс, дори естествено. Казаха да опитваме няколко месеца и ако не стане инвитро. Знае за всичко, което се откри при изследванията, идваше с мен. Не съм крила нищо.
До момента не е казал нищо за раздяла, но аз знам, че както аз го обичам, така и той мен. Винаги се е притеснявал с мен да не се случи нещо.
Разбира се, че той взима решението дали да остане или не, но не съм сигурна, че той разбира и осъзнава какво би било ако след 2-3-4 години опитваме, не става, а всички около него имат вече по 1-2 деца... Тогава може и да е късно и да ме намрази, да загуби възможността да има дете с друга жена.
Казах му няколко пъти, че няма да се разсърдя, ще го разбера, никой няма да разбере защо сме се разделили, но той отказва да мисли в тази посока. Предложи ми да се омъжа за него няколко месеца след аборта.

Ще изчакаме, ще правим опити и ако наистина видя, че до година две нещата не са окей, ще седна отново с него да му дам възможност да помисли по темата. Ако и тогава реши да останем заедно, повече няма да я повдигам.
Наистина се надявам, след две години отново да пиша в темата, но с хубави новини и бебе на ръце <3

 
  ... горе^
преди: 10 месеца, 18 дни
hash: 7136794598
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

36.   Здравей,

Сега за първи път чета темата ти, както и коментарите към. Моите наблюдения си, че на емоционално ниво си израстнала изключително много за последните две години. Последния ти коментар ми говори, че е писан от една здраво стъпила на земята жена, разумна, със своите доводи и готова да се справи с проблема. Моите поздравления, за което. Разбирам какво си преживяла, защото и аз имам 2 спонтанни аборта. Искам да знаеш, че твоето спокойствие, както и твоят позитивизъм ме вдъхновяват.

Пожелавам ти успех!

 
  ...
преди: 10 месеца, 17 дни
hash: dd1a9714c4
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

37.   Мисля, е доста пребързваш със заключенията. Може пак да забременееш. Ако не по нормален начин, с инвитро. Щом имаш инсулинова резистентност сигурно си с наднормено тегло. Това е първото нещо, което трябва да отстраниш преди да помислиш за забременяване.
И ако се обичате ще минете през всякакви трудности. Проблемното забременяване днес не е проблем, медицината е напреднала в тази насока. После всяка друга евентуално може да му роди дете, но не всяка друга може да го обича и той нея както вие двамата. Почни да отстраняват един по един проблемите за забременяването и ще видиш как ще имате едно хубаво и здраво детенце.

 
  ...

...
преди: 10 месеца, 16 дни
hash: 155404c664
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

38.   Съгласна съм номер 37. Лесно мда намери жена, която да го обича оже да намери жена, която да му роди дете но не е толкова лесно да намери жена, която да го обича като теб.

 
  ... горе^
преди: 10 месеца, 16 дни
hash: 6d63b232d3
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

39.   Здравей, авторке! Кураж! Много кураж!
Разбирам какво преживяваш и искрено ти съчувствам! Ще си имате бебе, само е въпрос за време!

 
  ...
преди: 10 месеца, 5 дни
hash: 1dba9d86ed
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

40.   Здравейте,

Благодаря на последните няколко коментара, куража и подкрепата, която дадохте!
Старая се да не падам духом, вярвам, че ще бъда майка по един или друг начин. Само да сме живи и здрави. Надявам се да запазя позитивното отношение към живота и да му се радвам. Все пак живеем веднъж.
Пожелавам от сърце бебче на всеки, който си мечтае за това.
Бъдете здрави!

 
  ...
преди: 10 месеца, 19 часа
hash: f634b409be
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

41.   Мила, дори не мисли за раздяла. Имам приялка, която 10 години прави опити да забременее, буквално мина през ада, няколко неуспешни опита инвитро, куп лечения и процедури и сега е майка на две сладки близначета. Така, че щом се обичате винаги има шанс. Важното е, че той е до теб, останалото ще се нареди.

 
  ... горе^
преди: 9 месеца, 28 дни
hash: ad846ee6c8
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

42.   Прекалено много разсъждаваш - сама ще се подлудиш. Егоистично ще е единствено да вземеш решение на база мнението на непознати в интернет без да го попиташ, какво би избрал той. Говори с него - чуй неговото мнение. Това е нещо, което трябва да си решите вие двамата без външна намеса.
Първо изобщо не е сигурно, че няма как да забременееш - може и по естествен начин да стане, когато смъкнеш напрежението и стреса, може и с външна помощ - медицината е достатъчно напреднала.
Второ има много мъже, които не искат деца или не искат деца на всяка цена, но държат много на партньора и връзката си. Виж какво той има да каже по въпроса.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker