Как решихте, че е време за дете? - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121132)
 Любов и изневяра (29690)
 Секс и интимност (14354)
 Тинейджърски (21890)
 Семейство (6467)
 Здраве (9594)
 Спорт и красота (4698)
 На работното място (3176)
 Образование (7300)
 В чужбина (1651)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18507)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Семейство

Как решихте, че е време за дете?
преди: 3 години, 2 месеца, прочетена 1120 пъти
С мъжа ми сме заедно от 5 години, женени от 2. И двамата сме на по 30 години, образовани сме, имаме стабилни доходи, живеем в собствен апартамент, който изплащаме в момента. Прекрасна двойка сме, обичаме се, уважаваме се, помагаме си във всичко. Отдавна не ни влекат дискотеките. Отговорни сме. И двамата мислим, че всичко е налице, за да минем на следващия етап от връзката ни, а именно - да имаме деца.
Проблемът е, че нито на мен, нито на него ни идва това желание от вътре. Дори при мен е по-зле - Въпреки че съм жена и бих била щастлива да имам дете, просто нямам онова желание да бъда майка, което на много жени им идва отвътре. Ако го направим, ще е защото можем и така е редно и се надяваме да сме щастливи по пътя. Не се притесняваме от отговорности или нещо друго. Знаем, че ще се справим.
Според вас това нормално ли е? Чувствали ли сте се така преди да решите да правите опити? Променихте ли мнението си след като се роди първото ви дете? Ще се радвам да чуя искреното ви мнение.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 3 години, 2 месеца
hash: 990c406d3b
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Не, исках деца вече, бях на 26г, колкото теб съм сега, имам две. С деца живота става друг, много ги обичаме, време за нищо няма с деца, дори и с работата е сложно за жена, защото трябва да отсъства често.
Не знам дали трябва да раждаш щом не ти идва, но след някоя година се замисли все пак.

 
  ...
преди: 3 години, 2 месеца
hash: 9a557cc502
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Пак проучване някакво. Човек, престани най-после с тези проучвания. Разбери, че всеки човек си е различен - всеки мъж, всяка жена, всяка двойка. Ориентирай се към това да си гледаш себе си и своя живот.

 
  ...
преди: 3 години, 2 месеца
hash: b99801f319
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

3.   Здравей, авторке. Пише ти жена на 40, щастливо омъжена от 12 години. Никога не съм имала желание да стана майка или да си раждам деца. Била съм дълго време в твоето положение. Всички, с които споделях нагласата си по отношение на децата ми казваха, че сега така говоря, но след време ще видя като се обади биологичния часовник друго ще разправям и че много като мен са чували, но рано или късно всички са родили. Ами, на мен желанието имам дете пък така и не ми дойде - нито на 25, нито на 30, нито на 35, нито по-късно. Противно на това, което ме убеждаваха с времето идеята даже все по-непривлекателна ми изглеждаше. Не на всички жени майчинството им идва отвътре.
Не съжалявам за избора си - добре си се чувстваме така.
Но ако по принцип искаш все пак някога да имаш деца, съветът ми е да не чакаш - перфектен момент няма да дойде никога, нито внезапно ще ти се появи ентусиазъм. Даже колкото повече го отлагаш във времето, толкова повече ще усещаш раждането на деца като някакво задължение и по-малко ще ти се иска. Вземи решението рационално и просто действай. Майчиният инстинкт иначе ако го няма и решош да го чакаш да се обади, каузата е предварително изгубена:)

 
  ... горе^
преди: 3 години, 2 месеца
hash: 4dfa8856fd
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Аз все още нямам деца. Засега така ми е писано. Но пък за сметка на това имам собствено жилище. Имам жена до себе си но за деца трябва да чакам поне. още 30 години Млади сме още На 28 години съм почти

 
  ...
преди: 3 години, 2 месеца
hash: 296d65f84f
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

5.   Първо стабилни доходи и кредит са несъвместими в едно изречение, второ децата са дар и не считам за правилно видиш ли защото само и единствено понеже си мислим че можем да се справим дай да правим дете. След като разкарате кредита и постигнете свободата си от системата до колкото е възможно тогава мисля че ще ви дойде желанието

 
  ...


...
преди: 3 години, 2 месеца
hash: c1b2f7bcbe
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

9.   3, благодаря ти за искрения и обективен коментар :).
5, взимаме много над средното и работата ни е постоянна. Това имам предвид под стабилен доход. Да изплащаме ипотека не ни пречи по никакъв начин в момента. Кредит се изплаща 10, 20, 30 години. Не мисля, че човек трябва да изчака да е погасил ипотеката, за да има деца. Предостатъчно пари ни остават всеки месец, за да можем да си позволим и двете. Не смятам, и че децата са случаен “дар”. Те трябва да бъдат желани и съзнателно направени, когато имаш възможност да им осигуриш необходимото качество на живот. Говорила съм с няколко жени по темата. Някои са щастливи майки в момента, но са направили децата си, защото е трябвало. Сега не съжаляват. Интересно ми беше да чуя и мненията на читателите на сайта.

 
  ... горе^
преди: 3 години, 2 месеца
hash: 0536cc24ce
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Като не си сигурна нито ти, нито мъжът ти, няма да раждаш. Стига сте правили деца, които не искате да гледате и да проваляте още един живот. Тея хора израстват със супер много проблеми в главата си, които имат да решават, защото не са били искани и не са били обичани толкова много.

 
  ...
преди: 3 години, 2 месеца
hash: 317a533dcf
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

11.   Ми правят ги защото трябва доста от родителите, не защото се чувстват готови. Ама то много неща правиш защото е правилно, не защото искаш. Примерно, аз може да искам да съм всеки ден с различна за секс, ама не го правя, защото не е правилно и си имам жена. Тъп пример, но с всичко е така в живота. Естествен ход е да имаш деца, кой каквото ще да ти говори. Така и ние сме се появили на тоя свят. И тези моди да не се ражда ще отминат.

 
  ...
преди: 3 години, 2 месеца
hash: a164b4aa6a
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   Аз съм в твоето положение и честно казано за мен не е такава дилема. Ако не искам нещо, защо да го правя, само защото изглежда добре на хартия? По същата логика щом имате пари за харчене, може да си купите нова кола или нова ипотека? Но ако не ти е мечта, защо да влагаш ресурси?
Децата са дар за тези, които ги обичат. И не онази инстинктивна обич, просто защото си ги родил и си отговорен за тях. По същество те са "трети" човек във връзката и не всяка двойка може да премине заедно през това.
Късметлийка си, че с мъжа ти нямате конфликти по темата, би било глупаво да си ги създадете сами. В крайна сметка, дори на 50 да ти дойде желанието, винаги може да си осиновиш или ще глезиш детето на някой роднина.

 
  ... горе^
преди: 3 години, 2 месеца
hash: ae343ffc66
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

13.   Ако не искаш да имаш деца не го прави. За едно дете най-важното е да се чувства обичано и желано. Ако го родиш без желание да бъдеш майка, съсипваш неговия живот.

 
  ...

...
преди: 3 години, 2 месеца
hash: 990c406d3b
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

14.   Трудно е, болести и теб те боли като е болно, чудиш се дали е добре. Когато си сам мислиш само за себе си, живота е труден, на по-късна възраст се гледа по-трудно според мен. Трябват много нерви. Ти реши дали искаш спокойствие, детето като се роди ще си го обичаш, даже ще се чудиш защо си се чудила толкова, е най-вероятно ще има и моменти на чудене защо си го родила.
Но след някоя друга година като порасне ще ти е много добре да имаш близък човек.

 
  ...
преди: 3 години, 2 месеца
hash: 425ce5d84e
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

15.   Децата, които не са желани наистина от родителите си са винаги нещастни хора. А някои от тях и опасни за обществото - веднага давам пример с убиеца на Милен Цветков, който е бил отгледан основно от баба си.

 
  ... горе^
преди: 3 години, 2 месеца
hash: c1b2f7bcbe
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

16.   Не съм съгласна, че ако не си умирал да имаш деца и не ти е било фикс идея, няма да ги обичаш или да ги отгледаш отлично след като се появят. Стига глупости. Много хора искат “бебенца”, но не осъзнават каква отговорност е, нямат необходимите финанси или зрялост, за да ги възпитават. Какво като са желани? Пак ги захвърлят или обвиняват за несполуките в живота. Тези, които желаят деца да има кой да ги гледа на стари години, по-хубави ли са? А виждали ли сте хора, които забременяват случайно, а след това обичат децата си повече от всичко? Според мен авторката подхожда много зряло и няма от какво да се притеснява - всичко е налице за деца, като се появят, ще са много щастливи.

 
  ...
преди: 3 години, 26 дни
hash: 8de6c9436a
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

17.   Никак, просто се случи.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker