Как да го накарам отново да ми обърне внимание? - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121047)
 Любов и изневяра (29671)
 Секс и интимност (14349)
 Тинейджърски (21880)
 Семейство (6464)
 Здраве (9589)
 Спорт и красота (4694)
 На работното място (3167)
 Образование (7295)
 В чужбина (1650)
 Наркотици и алкохол (1114)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18484)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Семейство

Как да го накарам отново да ми обърне внимание?
преди: 12 години, 9 месеца, прочетена 7702 пъти
Здравейте. Пише ви млада майка от малък град. Имам 2 деца едно на 4 год. а второто на 6 месеца. През втората ми бременност много напълнях. Не знам дали това е причината но съпруга ми не ми обръща вече никакво внимание.

Всеки ден правим едно и също, и му дадох срок до днес (годишнината ни ) да ме зарадва с нещо - нищо. Абсолютно нищо не направи. Как да го тълкувам, това значи ли че вече не го интересувам? Аз не говоря за секс, става въпрос за всичко което е било преди да родя второто ни дете.

Някой знае ли как да си върна стабилния и прекрасен брак, който имахме преди? Той не обръща внимание нито на мен, нито на децата. Ходи на работа, прибира се, вечеря, гледа телевизия и си ляга.

Ако започна да говоря с него за това което ме притеснява той си ляга да спи и не ми отговаря. Казва че ме обича и това е. Нищо повече. Моля ви помогнете ми, все трябва да мога нещо да направя, за да си спася брака.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 12 години, 9 месеца
hash: f5ebd66ef0
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Не искам да те обезкуражавам, но аз имам абсолютно същия проблем - две дечица с такава разлика, прекрасен брак до преди втората бременност, а после - пълно безразличие - и така вече година и половина. За жалост при мен нещата отиват на все по-зле. Споменаваш в писмото си промяна в теглото - незнам точно колко си се променила, но при мен разкликата не беше съществена. Аз попринцип съм едра жена и около 4 месеца след раждането бях на килограмите от сватбата си. Не мисля, че теглото е от значение - поне не в моя случай. Само че какво става идея нямам. Пробвах какво ли не - изненади, вечери специални, почивка само двамата, секси бельо -и не и не... за секс изобщо да не говорим - на месец веднъж, при по-добри обстоятелства два пъти си е цяло чудо. Не играе с децата, за общи разходки немога и да мечтая, отскоро започнаха и скандали от негова страна. Честно казано на мен много започна да ми писва от това...

Ако някой действително има идея какво става и защо става така... и най-вече какво може да се направи по въпроса ще бъда безкрайно благодарна и аз за съвет...

 
  ...
преди: 12 години, 9 месеца
hash: eb1b75e1df
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   В качеството си на каква му поставяш срокове? Не знам на някого да се харесва ултимативният тон и фатмашкият манталитет. Напълняването е преодолимо и той много добре знае, че много жени наддават след раждане. По-скоро го отблъскваш с непрекъснато мрънкане и безкрайни претенции, особено за промяна, без значение каква и има ли нужда от нея. Пробвай со кротце и со благо, няма начин един стабилен и прекрасен брак да се промени толкова скоро.
Мечо Пух

 
  ...
преди: 12 години, 9 месеца
hash: 1d27e83d11
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

3.   Може би преминавате през криза. Това не е необичайно. Нали бракът е "в добро и зло". Т. е. - не е само хубавото. Но взаимното преоткриване след период на отдръпване после е истински дар.
Някои мъже се стресират след появата на децата. Не всички, но се случва. Отговорността им се струва твърде голяма. Все едно животът е свършил и оттук нататък ги очаква единствено едно безкрайно блъскане на работа и прибиране при съпругата, която често е недоволна.
Не му показвай сърдитото си лице и не го пришпорвай. Той трябва сам да поиска да внесе романтика в брака ви. Вместо това поработи над себе си. Бъди сигурна, че килограмите ти също играят ролята на анти-афродизиак! Съжалявам, но е така.
Просто приеми брака и с по-делничната и прозаичната му страна. Погрижи се да изглеждаш добре. Обърни внимание на интересите си. Той общува с хора извън дома, а на теб ти се налага да се ограничиш до гледането на децата сега. Ето защо се концентрираш върху поведението му вечер. Очакваш той да внесе жадуваното разнообразие. Няма как да стане, ако не му идва отвътре. Ще го отблъснеш. Обърни внимание на себе си и, след време, той също ще ти обърне внимание :)).
П. П. Много е хубав постът на Мечо Пух. Казал ти го е точно.

Желая ти успех!
Ел

 
  ... горе^
преди: 12 години, 9 месеца
hash: f7b0d54c87
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Мечо Пух, авторката не пише дали е пробвала с благи думи, преди да постави крайния срок. Възможно е да е опитала.
Моето впечатление е, че наднорменото тегло те притеснява и търсиш доказателства за любовта на мъжа ти в проявени от него инициативи.
От друга страна, НЯКОИ мъже, подчертавам някои, реагират на появата на второ дете, въпреки че е желано, по такъв начин. Изведнъж се оказва, че всичко се повтаря. Те това са го изживели веднъж, но сега са минали няколко години. Усещането не е от най - приятните. Човек обича да му се случват нови, различни неща, а сега всичко се повтаря. Пак казвам, по този начин преживяват появата на второ дете НЯКОИ мъже.
Сигурно не ти е лесно. Ако не си опитвала сама да организираш нещата, пробвай. Но не с дълги разговори за това "какво не е направил той". Измисли нещо, което харесва и на двама ви и го направи. Самата ти излез от рутината.
Късмет
ММ

 
  ...
преди: 12 години, 9 месеца
hash: fe98e72e65
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

5.   ОТ АВТОРКАТА:
Имам чувството че той смята , чекатоимам 2 деца , няма куде да отида и ще си седя в къщи като пенсионер, а на него това просто му е по лесно ипо евтино.Но аз съм на 23 години. От 15 годишна съм с него. Веднага след като завърших 12 клас забременях и винаги сум била с него. Това че го обичам значи ли че трябва да си седя в къщи и да търпя. Или просто трябва да изневеря не само на него но и на себе си и да си намеря любовник , не заради страст а за разнообразие? Давам му някакви ултиматуми от гледна точка на това , че не желая да си живея цял живот така. И най - вече защото преди той не се държеше така.Както казах имахме стабилен брак. Обсъждахме проблемите си и решавахме заедно какво да правим, а сега просто се чувствам сама срещу всичко. надявам се че това е просто някаква криза която да отмине , но ако някой може да ми помогне със съвет ще съм безкрайно благодарна. Благодаря и за мнението на мечо пух,може би има право , но аз никога не съм била кротка и на него това не му е пречело. сега мисля за известно време да спра да му обръщам внимание , но щеми бъде много трудно. Може би ако той види че не мио пука ще се замисли какво става ? Незнам ... моля ви за съвети. Все ще има какво да направя.

 
  ...


...
преди: 12 години, 9 месеца
hash: 7ba0c41532
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

6.   прекъсни всякакъв вид контакти с него покажи му че можеш и без него и сам ще почне да те търси!!!

/Антония 14 год. /

 
  ... горе^
преди: 12 години, 9 месеца
hash: 1d27e83d11
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Авторке, сега прочетох и допълнителното инфо, което даваш. Личи си, че си млада жена, която се стреми да запази брака си в най-добрата му форма, а не да задоволи каприз. Поне така ми се струва. Но не залитай в глупави крайности и мисли за изневяра. Ще нараниш себе си и ще съсипеш шансовете на семейството си да оцелее.
Предполагам, че не ти е лесно. Но знай това - не можем да провокираме чувства у другите с натиск. А ултимативното поведение си го забрани напълно, освен ако наистина смяташ да изпълниш заканата си ;)). В противен случай изглеждаш смешна и безпомощна. А и да хвърляш такива фишеци за сравнително дребни проблеми просто не е сериозно! Запази си амунициите за наистина тежките изпитания.
И аз съм преминавала през подобни кризи в брака си. С времето се научих, че не съм център на вселената :)). Започнах да туширам емоциите. Съсредоточих се върху себе си - отделях средства от личния си бюджет за разни глезотии, излизах с приятелки, четях много, отделях доста време на работата си, която, впрочем, много харесвам и от която също черпя самочувствие. Предприех няколко пътувания за удоволствие. Но не съм преставала да се грижа за семейството си и да подкрепям съпруга си, когато е имал нужда. Трябва да ти кажа, че нещата много се промениха през годините. Не се налага да изисквам жестове на внимание. Не всичко е цветя и рози в брака. Но не се отказвай.
Не се превръщай в кученце, което стои на задни лапи, скимти или лае за малко внимание. Създай си личен свят - той ще ти е много нужен, особено ако някога (не дай, Боже) се разделите със съпруга си. Не се озлобявай срещу него, не мисли за изневери. Подобни мисли ще задълбочат проблемите. Запаси се с търпение, спокойствие и време за себе си :)).
Вярвам, че нещата ще потръгнат отново за вас. Успех :)
Ел

 
  ...
преди: 12 години, 9 месеца
hash: 81b1101763
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

8.   Много бързо сте навлезли в отговорностите.на 23 години с 2 деца...ужас до някъде,защото нямате време да останете насаме дори за 1 мин.,на почивка да отидете само двамата.Едно е било,когато сте били гаджета,сега вече е съвсем друго.По цял ден на работа,после като се прибере децата крякат,викат гонят се,ти търчиш след тях,това всичко го уморява и натоварва и романтиката умира някак.Не се озлобявай спрямо него и поставяй оптиматиуми,няма смисъл така още повече си вгорчаваш семейния живот.Радвай се и на малкото,което ти дава (имам предвид жест)дори да не ти е достатъчно,свиквай скоро и че те обича няма да ти казва.Но според мен,много сте избързали с децата

 
  ...
преди: 12 години, 9 месеца
hash: 4649dda522
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

9.   „Всеки ден правим едно и също, и му дадох срок до днес (годишнината ни ) да ме зарадва с нещо - нищо. “

А ТИ С КАКВО ГО ЗАРАДВА? Понякога жените клоним към това да чакаме някой принц да ни реши проблемите, да ни зарадвал. Ами зарадвай се сама, ако не можеш, зарадвай поне партньора си, стига си мислила, какво ще вземеш, ВЗЕМИ ДА ПОЧНЕШ ДА ДАВАШ.

„Но аз съм на 23 години. От 15 годишна съм с него. Веднага след като завърших 12 клас забременях и винаги сум била с него. „

НЯМАМ ДУМИ! Ти за кондоми не беше ли чувала? Аз скоро ще стана на 27 и не мисля за деца. Не ми се мисли какво „образование“ имаш, какъв стаж и какъв доход. Как този мъж да те уважава, като си му на врата от малка? Даже си му дала още 2 деца, за които да се грижи. Това и най-силния мъж ще подтисне!

„Може би ако той види че не ми пука ще се замисли какво става? “

Отново незряло! Напротив, още по-малко ще му запука за теб и челядта ти, най-накрая ще вземе да си тръгне и да те остави да се оправяш сама! Ти луда ли си! На 23 с две отрочета, къде си тръгнала? ЩЕ СЕ СЪОБРАЗЯВАШ!

Съветвам те първо ти да се постараеш за неговото щастие и после да гледаш да взимаш. Стига с мрънкане и ултиматуми, ужас! Така не може да живее никой! Прибираш се от работа при сополивата си челяд и жената си -дете и ти се мрънка отгоре на всичко.
Стягай се, авторке, сърбай си попарката сега, няма мърдане с тази челяд на тази възраст! (освен ако баща ти не е случайно някой Рокефелер)

 
  ... горе^
преди: 12 години, 9 месеца
hash: 9f4b95c5bb
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   От авторката
Много благодаря за съветите и ще ви послушам. Аз съм много против изневерите , но много мои по-големи приятелки правят така и именно за това го давам като пример. Наистина избързхме с децата. Стана случайно първото ( или поне аз не съм знаела ) а за второто вече си искахме малка разлика. Всичко в нашия брак го решавахме заедно - от най малкия до най големия проблем , а това свга ми липсва най-много. Радвам се че вие ми дадохте добри съвети и ще си ги поставя за цел. И безкрайни благодарности на ЕЛ. Не само за съветите , от този пост лъха подкрепа. Благодаря!

 
  ...

...
преди: 12 години, 9 месеца
hash: 8a728cba2f
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

11.   Наистина си си съсипала живота. Не е трябвало да се жениш толкова млада и да раждаш. Сега и да искаш да избягаш, децата ви те обвързват с него.

 
  ...
преди: 12 години, 9 месеца
hash: 9f4b95c5bb
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   Съветвам те първо ти да се постараеш за неговото щастие и после да гледаш да взимаш. Стига с мрънкане и ултиматуми, ужас! Така не може да живее никой! Прибираш се от работа при сополивата си челяд и жената си -дете и ти се мрънка отгоре на всичко.
Стягай се, авторке, сърбай си попарката сега, няма мърдане с тази челяд на тази възраст! (освен ако баща ти не е случайно някой Рокефелер)

Нима? А той да не би случайно да е спал докато е създавано това семейство. И без баща и да е Рокефелер може да я подкрепи и да и помогне.

 
  ... горе^
преди: 12 години, 9 месеца
hash: 9f4b95c5bb
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

13.   Явно не съм се изразила правилно. Ако исках да се отървам от него, или смятах че съм си съсипала живота изобщо нямаше да пиша тук. Напротив, моят съпруг нито пие, нито се държи зле с мен, нищо подобно. Просто не ми обръща внимание и искам да предотвратя проблема, защото за мен не е малък. Смятам че ако продължим така пътищата ни ще се разделят, а не искам това. Баща ми има възможност и желание да издържа мен и "суполивите ми деца" дори и да не е Рокефелер.

Въпроса е че един проблем не е съсипан живот. Всяка майка предполагам, обожава децата си и от мига в който ги прегърне знае че живее за тях. Ъскам съвет как да накарам съпруга си да ми обръща внимание, а не коментари от рода на "ще си сърбаш чорбата", "съсипала си си живота" и " трябва да правиш на него да му е добре". А моята ЧЕЛЯД си я обожавам и не бих я заменила и с 3 висши образования и 20 години осигурителен стаж. Благодаря на тези които са отговорили на моите въпроси, наистина ми помогнахте. Благодаря.

 
  ...
преди: 12 години, 9 месеца
hash: 1d27e83d11
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

14.   Бреей! Че откога майчинството пък стана позорна грешка, а децата - проклятие?!
Жената е била пълнолетна, когато е родила първото си дете. За разлика от разни ревливи пикли, дето споделят тук, че искат да абортират, щото на 25 години още не са се наиграли, тя си е поела пътя и ангажиментите на майка.

"Аз скоро ще стана на 27 и още не мисля за деца." Е, голяма радост, чудо на мисълта! Ми хубу, не мисли още известно време и може на 50 да водиш отрочето си на детска градина.

Момиче, не слушай глупости. Децата са сред най-чистите радости в живота. Влагай в тях обич и грижа и ще видиш какво щастие е да ги гледаш как растат и се развиват и се оформят като личности. Обичта, която споделяте, никой не може да ти отнеме.

В брака всеки допуска грешки. Не си единствената. Важното е, че търсиш решение. С времето ще разбереш дали си струва да се бориш за него. Проблемите не се решават за една нощ. Понякога е нужно време и търпение. И, докато се справиш с едно, изниква друго. Обичай себе си, обичай си момчето и не допускай да се отчуждите. Да знаеш, че любовта е дълъг процес на преоткриване на себе си и на партньора, и от него и двамата излизат променени.

Желая ти при теб тази промяна да е за добро.
Не се панирай, бъди смела и позитивна. И търси неща, които те правят щастлива.
Успех :))! Ел

 
  ...
преди: 12 години, 9 месеца
hash: 8a728cba2f
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

15.   До 14 ти си от жените, чиято единствена радост в живота са децата, защото нямаш никакви други амбиции и си ограничена тип майка, седяща си в къщи и гледаща сапунени сериали.

 
  ... горе^

...
преди: 12 години, 9 месеца
hash: 1d27e83d11
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

16.   нм 15, я пак погледни в кристалното си кълбо, че първия път нещо се объркА :D :D :D

 
  ...
преди: 12 години, 9 месеца
hash: 9f4b95c5bb
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

17.   Тази жена която не е станала майка, не може да решава кой какъв е. За мен това че съм майка е много по ценно от това че съм изпуснала купонясването и т. н А вие 27-годишната сигурна ли сте че като решите да забременеете на 35 това ще се случи веднага? Има хора които правят опити с години и не успяват. Не можете да съдите хората за това че са отдадени на децата си - защото всяка майка е такава. Вие също ще бъдете някога. Но на дали можете да помогнете в случая!!!

 
  ...
преди: 12 години, 9 месеца
hash: 6cc42b7d09
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

18.   Роди му още 2-3 и ще се оправите :)

 
  ... горе^
преди: 12 години, 9 месеца
hash: 843c71986a
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

19.   До номер 9, нямаш акъл по-добре не пиши тук изобщо! Иначе към авторката, мило момиче, това е криза и ще отмине, но ще трябва да изтърпиш достатъчно дълго време, докато поотраснат децата, аз съм на 35 и още се чувствам млада, така че ти след десет години ще си спомняш с усмивка за тези проблеми:)

 
  ...
преди: 12 години, 9 месеца
hash: 9f4b95c5bb
гласове:
1 2 3 4 5
  (21 гласа)

20.   От авторката.
Здравейте. Ел послушах твоите съвети и наистина се получава. Не знаех че външния вид има толкова голямо значение за него но явно е така. Покрай грижите за децата съм забравила себе си да се понагласям. От както пуснах тази статия вече се гримирам и си правя прическа и се старая да се обличам по добре и той започна да ми обръща внимание. Даже днес и с малкия си игра :) Разбира се имам още много работа, но вече няма да се изоставям така и ще се постарая за себе си. Безкрайни благодарности Ел. Толкова съм щастлива...

 
  ...

...
преди: 12 години, 9 месеца
hash: 1d27e83d11
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

21.   Е, радвам се. Звучиш много по-оптимистично. :))
И, да. Външният вид има значение дори в любовта. Не е въпросът в красотата, а в излъчването на здраве и жизнерадост на жена, която се грижи за себе си. А и съпругът ти излиза всеки ден, среща жени по улицата, на работа. Нека у дома го очаква винаги най-хубавата и най- усмихнатата :).
Не се давай :)).
Ел

 
  ... горе^
преди: 12 години, 9 месеца
hash: 8d65481e54
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

23.   Намери си друг иму сложи черешката на тортата да видиш как ще те заобича отново

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker