Постоянни скандали, крясъци, заплахи, мятане на предмети...... - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121050)
 Любов и изневяра (29672)
 Секс и интимност (14350)
 Тинейджърски (21880)
 Семейство (6464)
 Здраве (9588)
 Спорт и красота (4694)
 На работното място (3167)
 Образование (7295)
 В чужбина (1650)
 Наркотици и алкохол (1114)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18486)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Семейство

Постоянни скандали, крясъци, заплахи, мятане на предмети......
преди: 3 години, 2 месеца, прочетена 2444 пъти
Здравейте,
Момиче на 12 съм. Като сте прочели заглавието, сигурно сте решили, че аз съм жертва на семейни проблеми, но не е така. Имам прекрасно семейство. От скоро се преместихме и имаме съседи, които са много шумни. Първо само децата тропаха с някакви неща, но беше все едно си в стаята. Мама и Тате една вечер слезнаха да им направят забележка, човека се извинил, но бил леко пийнал. Никаква промяна. От скоро започна да се чува крясъци, караници, блъскане на столове или други предмети и детски ИСТЕРИЧЕН рев. Имат две момичета, на 11 и 7 години. Но снощи прекалиха. Аз спя с майка ми, тъй като ставаме по-рано сутринта, а на тате работата е от по късно, за да не го будим спим, той спи в отделна стая. И тези така се чуваха беше ужясяващо! Не можеше да спреш да трепериш, камо ли да заспиш. С мама се разстроихме, тъй като е неприятно да слушаш побой. Тогава тя стана и пита тате дали и той ги чува, а той ги чуваше. Тогава чухме, едно от децата или майката, ревеше много истерично, тогава бащата каза, , Бъвзия влак за гробищата си хванала! ” Не разбрахме дали го казва на майката или на децата. След това мама тресна два пъти вратата, за да чуят и да се усетят. Каза, че ще им каже, че ще звънне на социалните, ако те не променят нищо, наистина ще им звънне. Освен, че засяга цялото семейство, това засяга и нас, знам, че на фона на техните скандали звучи егоистично, но ние също сме хора и искаме да си почиваме в домът ни, и да ни е тихо, не съм ли права? Вие бихте ли звъннали на социалните в тази ситуация, някой сблъсквал ли се е с подобно нещо и какво е направил, дали има шанс да им вземат децата или просто ще ги заплашат, според вас когато бащата каза тази заплаха, която цитирах горе, заплаха за убийство ли е било или глупост в пристъп на гняв? Благодаря!

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 3 години, 2 месеца
hash: 9c3375d98f
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Махайте се от там

 
  ...
преди: 3 години, 2 месеца
hash: 3bb7e195a9
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

2.   Не знам защо се бавят вашите, аз отдавна щях да съм звъннала и в полиция и на социални грижи. За мен да си свидетел на насилие и да мълчиш и да се правиш, че не съществува е съучастие в насилието. Лично мнение, всеки сам решава каква е гражданската и човешката му отговорност.

 
  ...
преди: 3 години, 2 месеца
hash: ef25602623
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

3.   Да им вземат децата ще е малко по-трудно, но е доста възможно да ги сплашат. Директно викайте и социални, и полиция. Не им цепете басма. Като малка живях в непрекъснати скандали, побоища, пиянски изпълнения и прочее - вуйчо ми биеше майка ми за всичко и по всяко време. Съседите цъкаха с език, охкаха, ама зяпаха със захлас и никой никога не се намеси да защити мен или глупава ми майка. Голямо шоу им спретвахме. Радвам се, че не сте като тях.

 
  ... горе^
преди: 3 години, 2 месеца
hash: 880ac254c1
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

4.   На полицията се звъни и то веднага. Те ще ги стреснат. За социалните предупреди майката, явно на бащата не му пука, той може да е наркоман или алкохолик и да не може да се контролира. На майката кажи, че си чула съседка да говори, че ще звънне на социалните, ако бащата не се изнесе. Ако майката не предприеме нищо, тогава звънни на социалните. Децата имат шанс за добър живот, ако бащата се махне. Майката може дори да не предполага, че искате да звъннете на социалните. Може да го е чакала да започне да се лекува. Но при всички положения от този момент нататък е късно. Следващия път - полиция(но помоли за анонимност), нека те да не знаят, че сте се обадили. А следващия път - сигнал до социалните, но отново анонимен, защото бащата е агресивен. Аз не знам защо не звъните на полицията всеки път, не мога да си обясня какво чакате, това е недопустимо, той ги заплашва с убийство, вие си мълчите. Може да й е взел телефона и тя д не може да се обади. Пък и вие от къде на къдр ще търпите истериите на някой, който не иска да се лекува.

 
  ...
преди: 3 години, 2 месеца
hash: 0794fe783b
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

5.   Здравей! По начина, по който си описала ситуацията чак започнах да се чудя дали нямаме същите съседи. Но тези моите са с едно дете мисля и то е момче.
Но ситуацията е същата и при мен, с тази разлика, че аз съм стена до стена с тях. При мен е същото - истерични крясъци посред нощ, блъскане, удряне (не знам дали се удрят помежду си или хвърлят предмети, може би и двете), понякога е съпроводено и със силен шум от телевизор.
Преместих се да спя в другата стая, тъй като беше станало нетърпимо, но и от там ги чувам понякога. От време на време спя с тапи в ушите, но и те не помагат в определени ситуации. Има периоди, в които скандалите са им почти ежедневие, друг път утихват за известен период.
Не искам да те отчайвам, но в страна като България е много трудно да се оправиш в такава ситуация. Забележки няма да свършат работа. Аз в началото пробвах с тропане по стената, не се усещаха. После им направих забележка, в резултат на което получих псувни и клетви и коментари от рода на: "Ти пък ще ми казваш какво да правя в моя апартамент, аз живея тук от 10 години". Та така, много е трудно да се разбереш с хора, на които им липсват първите 7 години, не знаят как да се държат цивилизовано сред други хора и да спазват елеметарни правила и порядки. Такива хора са диваци в умственото си развитие.
Наистина е много трудно да се оправиш в подобна ситуация. При моите съседи - те са в другия вход, но стените ни са долепени. Не мога да се оплача на домоуправителката, нито на общо събрание на входа. А техния вход (етажната собственост) се управлява от фирма професионален домоуправител, т.е. няма физически домоуправител във входа. Звънял съм във въпросната фирма, казаха ми, че могат единствено да им се обадят и да ги предупредят. Вие може да пробвате да говорите с домоуправителя или да извикате полиция, когато нещата пак ескалират. Има обаче два неприятни сценария в тази ситуация - на полицията може и да не й се занимава с такива битовизми. А и дори и да дойде - няма да доведе до генерално решаване на проблема, а дори може да го влоши. Най-много да им съставят предупредителен протокол и да им наложат глоба и те да се озлобят още повече срещу вас.
В чужбина има цивилизовани начини за решаване на подобни проблеми, има ги и тук, но само на хартия. Има законова възможност при общо събрание на входа, ако всички живущи са съгласни, да се гласува за изгонването им. Това на практика обаче е неосъществимо, защото тук всеки си гледа в неговата паничка и не се меси в проблеми, които може да са общи за едно мини-общество (каквото е входът ви), но не го засягат лично. Казано по-просто, те пречат само на съседите, които са около тях, на другите, които са по-далеч, им е все тая, тия, които имат проблем да се оправят.
И не, не е егоистично да искаш да живееш в цивилизована среда. И сте си напълно в правото да търсите решение на проблема. За съжаление обаче, както написа и номер 1 - най-цивилизования начин е просто вие като по-добри и умни хора да остъпите и да се изнесете. Другото е безкрайни нерви, разправии и напрежение и за вас.

 
  ...


...
преди: 3 години, 2 месеца
hash: fbc9d028cd
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

6.   Ние няма как да знаем дали бащата наистина ще убие някого или не, но е факт, че явно се бият, и то често. И съвсем не е егоистично да искаш спокойствие в дома си, нормално е.
Аз бих се обадила на 112 когато се бият, това не е нормално.

 
  ... горе^
преди: 3 години, 2 месеца
hash: 386c611455
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

7.   Да!

 
  ...
преди: 3 години, 2 месеца
hash: b211c58fe0
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

8.   Да, бих зсъннала на социални и на полиция! И ако няма адекватно решение бих ги записала, снимала ако имаше начин и бих пуснала навсякъде където е възможно. Важното е да се предизвика реакция! Това с което не бих могла да живея е да се случи нещо лошо, а аз да знам че, съм можела да предотвратя!
Насилниците са насилници когато никой не ги спира! А особено мъжете домашни насилници иначе са страхливи като мишки. За това и си избиват комплексарщината в дома, срещу жената и децата си.
Не бива да си мълчим и преструваме че, не знаем, не чуваме, не виждаме!
Живея в Испания и миналата година почти вкарах в затвор един съсед само с едно обаждане в полицията. Жената която той преби оттегли жалбата срещу него...от страх, казал и бил че, преди да влезе в затвор ще я убие. А пред мен мънкаше същият като се засякохме след като го освободиха след 48 ч задържане. Ще ми гъкне нещо накриво, ама ще му издера очите там на място, да не говорим че, после мъжът ми ще го потроши ако реши да ме бутне. И той го знае, ей такива са, страхливи, жалки, комплексари. Но са опасни за семействата си, там се чувстват сигурни и могат да бъдат крайно агресивни срещу по- слабите деца и жена.
Ако се случи пак, първо включете накой телефон да аписва поне звука и веднага звъннете в полицията!

 
  ...
преди: 3 години, 2 месеца
hash: c995eda77a
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

9.   Ако имате възможност /ако сте под наем/ наистина се махайте от там... Дори и жената да страда от системен тормоз в повечето случаи са привързани към насилника си и са склонни да го защитават, тъй че ще имат проблем. Принципно жалбите до Агенция Закрила на детето би трябвало да са анонимни /в смисъл те да не огласяват, кой е подал жалбата/, но много често служителите се издават къде нарочно, къде не. Ако баща ти има познати в полицията, може да започнат да ги притесняват всяка вечер и да се кротнат за известно време. Но пазете се от агресията на тия боклуци... Правенето на забележки НЕ ПОМАГА... баща ми за малко така да го утрепят едни наши съседи скандалджии... И най-гадното беше, че жената на насилника също нападна баща ми, а оня простак изкара нож и пред очите ни щяха да го утрепят, добре че се разпищяхме с майка ми и наизскочиха и други съседи.

 
  ... горе^
преди: 3 години, 2 месеца
hash: 9759fcc8eb
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Вие слушате домашно насилие и нищо не правите ?! Обаждате се веднага в процеса на скандала на 112 и казвате всичко ! Просто трябва обществото да се събуди, че мъжете се забравиха и пребиват и тормозят семействата си. Такива случаи трябва да се извадят наяве и да не се оставят да им се размине на насилниците.

 
  ...

...
преди: 3 години, 2 месеца
hash: 06af2b57b8
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

11.   Какъв изказ на 12 годишно дете, .......
айде писателите,
стига, ако не е някоя секс идиотия, ще са социални!

 
  ...
преди: 3 години, 2 месеца
hash: 1d48334e4e
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

12.   В такава ситуация трябва да се обадите на 112, откъдето ще изпратят патрулка на място. Полицаите ще напишат протокол, част от работата им е, когато има подобен казус. Ако нещата загрубеят, може и да приберат мъжа за 24 часа примерно или за една вечер. Протоколът може да послужи добре на жертвите на домашно насилие, ако те решат да действат.
Бих се обадила на 112, а не на социалните. Тук вероятно единият родител е насилник, а другият се страхува и не си знае правата. Децата може и да са в безопасност с майката, ако само бащата е агресивен и има проблем с алкохола.

Няма да се махате от апартамента, но има опция да изгоните това семейство. Просто съседите трябва да се съберат и да се направи подписка срещу въпросните- това се случи в блока, в който бях на квартира преди години. Там едни съседи през вечер вдигаха грандиозни скандали, нонстоп се викаше полиция и други съседи ходиха да ги предупреждават за шума, накрая направиха подписка. Не ги изгониха, но онези спряха среднощните изпълнения и всичко се оправи.

 
  ... горе^
преди: 3 години, 2 месеца
hash: 82a239d54e
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

13.   От Авторката: до номер 11, какво имаш предвид под изказа ми?

 
  ...
преди: 3 години, 22 дни
hash: 4d577b3f5e
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

14.   Кажете на социалните. В такива случаи човек не бива да си мълчи.

 
  ...
преди: 2 години, 11 месеца
hash: 82a239d54e
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

15.   От Авторката:
Благодаря на всички коментари освен на номер 11, според който явно не е нормално децата да са образовани. Сега по същество. На 8-ми март стана мнооооого зле, пищяха с едното дете викаше за помощ и бащата крещеше. Мама и татко не издържаха и слезнаха долу и им заблъскаха по вратата, която се оказа Отворена. Бащата, блед и вир вода каза на майка ми ,,Какво искаш бе, защо ми влизаш в къщата” тогава тате каза ,,Какво става, убивате ли се тук”, а съседа каза ,,до 22ч. Мога да правя КАКВОТО СИ ПОИСКАМ”. Мама каза ,,Така ли..... ще звънна на полицията” а той ѝ каза ,,Звънни на който искаш, не ми пука”. Мама се обади на 112 и дойдоха след 30 минути, след като говориха със съседите дойдоха у нас и ни казаха ,, Прегледахме децата и майката, нямат рани или белези, елате да уточним проблема и после ще напишете показание”. Нашите слезнаха и започнаха да се разправят. Като съседа каза ,,Аз искам да подам обвинение, че тази жена ми влиза взлом в къщата” а майка ми каза ,,ако не бях влязла един от вас можеше вече да е мъртъв” съседа каза ,,Ти луда ли си, как ще си ударя детето” (лъжец, а иначе му казва ,,Бързия влак за гробищата си хванала) след това каза ,,Вие сте едни селяни, вие сте прости наематели, а аз съм собственик, отивайте си на село и се махайте от тук!” Така приключи. Междувременно търсим да се изнесем. Бяха се окротили за 2 месеца, снощи пак шум

 
  ... горе^

...
преди: 2 години, 11 месеца
hash: 28e6021469
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

16.   Явно с този на глава не може да се излезе, за това при следващ такъв случай, директно звъниш на полицията и за да си сигурна, че ще дойдат, казваш, че се притесняваш за живота и здравето на децата. Нека полицаите, още преди да им отвори този, чуят за какво става дума, крясъци, бой, рев и тогава ще под ходят по-сериозно. Иначе ще дойдат, ще му направят забележка, той ще се кротне за малко и после пак. А ако пък реагира агресивно на полицаите, още по-добре. Ще го поберат за 24 часа докато изтрезнее.
И най-хубавото е, че можеш да подадеш сигнала анонимно, а не после да си имаш проблем с тоя ненормалник.

 
  ...
преди: 2 години, 11 месеца
hash: 0a5c5fd0be
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

18.   Изобщо сетихте ли се да се обадите в ПОЛИЦИЯТА? И без тва си чешат ташаците по цял ден и нощ, нека свършат нещо! Как изобщо си лежите и слушате побой? !? ! Умът не ми побира защо българите са такива идиоти и трябва да видим некролога на жената на входа за да се досетим, че е трябвало да се вземат мерки, а и малки деца имат и вие си трайкате! Потрес!!

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker