Има ли възраст в която е най-подходящо да станем самостоятелни? - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121057)
 Любов и изневяра (29672)
 Секс и интимност (14350)
 Тинейджърски (21880)
 Семейство (6464)
 Здраве (9588)
 Спорт и красота (4694)
 На работното място (3168)
 Образование (7295)
 В чужбина (1650)
 Наркотици и алкохол (1114)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18486)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Семейство

Има ли възраст в която е най-подходящо да станем самостоятелни?
преди: 3 години, 2 месеца, прочетена 1766 пъти
Здравейте,
Кога е "нормално" да се изнесеш? Независимо от пола. Защото масово забелязвам мацки на по 20+, които се подиграват с момчетата на тяхната възраст, че живеят с мама и тати, а те самите също си живеят с мама и тати? Защо е този двоен стандарт? Жена съм, впрочем и не живея с родителите си отдавна. Просто напоследък доста се коментира тая тенденция някои да се изнасят директно на 18, други даже чак след 30, което лично за мен е супер странно. Според вас на каква възраст е най-подходящо човек да се изнесе от бащината къща и да е самостоятелен?

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 3 години, 2 месеца
hash: c566de8e11
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

1.   Според мен след 40 е нормално за един мъж..

 
  ...
преди: 3 години, 2 месеца
hash: 186bcad589
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

2.   Аз се изнесох на 21 г и още съм в общежитие. а скоро ставам на 28 . Свикнах с идеята че хората там са доста грижовни. Помагам им , чистя готвя . Справям се с всичко почти сам .

 
  ...
преди: 3 години, 2 месеца
hash: 9c966b2e93
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

3.   Много е индивидуално. Зависи как са се стекли обстоятелствата на човек. Аз съм жена, която винаги е ислала да бъде самостоятелна. Но сега вече с повече житейски опит мога да кажа, че няма универсална рецепта и не бива да става на всяка цена.
За пръв път се изнесох, когато завърших средно образование и отидох студентка в друг град. Бях на 17тогава. След завършването исках да продължа да жовея там, но беше много трудно и не можах да си намеря веднага подходяща работа и жилище. Върнах се при родителите си за малко, но пък там веднага си намерих работа по специалността, така че останах. При достатъчно голямо жилище щеше да е безумие да ходя на квартира. Разбира се помагах с финанси.
Няколко години след това се преместих в друг град и заживях самостоятелно.

 
  ... горе^
преди: 3 години, 2 месеца
hash: d77c92d2d4
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

4.   Aз се изнесох на 13, заминах за гърцоия, да играя футбл.. пансиони и т.н..
Аз не мога да се разбирам и търпя с различните поколения...
Винаги съм се чувствал различен от другите като ум, интелект и способности...

М22

 
  ...
преди: 3 години, 2 месеца
hash: a3038d8b8d
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

5.   Темата за самостоятелността не е подходяща за България.

Тук не е като в Америка - ставаш на 18, скачаш на колата и през 9 щата в десети започваш от А и Б да живееш.

В България няма истински самостоятелни хора, тук вашите "помагат" докато са живи на децата си, което всички смятат за нормално...
Млако хора ще те разберат. Отделно, с ниските заплати, особено за скорозавършили млади хора - колкото и да разботят, едва ли биха им стигнали за наем, сметки, храна, дрехи и пр.

 
  ...


...
преди: 3 години, 2 месеца
hash: b60ecf7736
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

6.   Много зависи и от жилището, а и някои хора живеят в двустайни и тристайни жилища и не виждам смисъл човек да дава луди пари за наеми всеки месец и отделно месечните сметки! Има си своя стая в това жилище, още от малък, там живее, ходи на работа! А и нали този човек трябва да мисли и за семейство-трябва да натрупа някакъв капитал, за да може да си гледа детето, днес всичко е скъпо, а и майката като излезе в майчинство, мъжът е този, който трябва да поддържа семейството! Вместо за наем, тези 500 лева могат да бъдат за детето, днешните 20 г. моми не мислят, че за да имаш семейство, трябва да имаш достатъчно голям капитал, като знаем и времената какви са! Какво като живее с родителите си? Човека така е решил, така е направил! Не е престъпление това, че един бъдещ баща живее с родителите си! Трябва да се знае, че не трябва да се прави така, защото всеки знае себе си! И аз живея с майка си, но никой да не си мисли, че не знам как се готви и шета! Щом за тези 38 съм го осъзнал, излиза, че съм прав! Никога не ме е мързяло да направя нещо у дома! А за другите, които нищо не похващат, проблема си е лично техен, не мой!

 
  ... горе^
преди: 3 години, 2 месеца
hash: edb44713cc
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

7.   Няма подходяща възраст, но бих изкал да кажа, че колкото по рано толкова по добре. Още на 18 се изнесох от нас и отидох да работя в друг град. Родителите ми са сплотени и грижовни, но всеки човек изка някъква независимост. Добре е да си самостоятелен/на по редица причина. Не си в тежест на никой, никой не е в тежест на теб. Придобиваш реална представа за живота, придобиваш финансова култура, неможеш да пръснеш всичко което имаш понеже мама е сготвила и няма да останеш гладен! Пръскаш всичко оставаш гладен, мама е сготвила но е далече :D Сблъскваш се с неща с които до сега не си, като програми за пране на пералнята, температура и време необходимо са приготвяне на различни видове храни. Плащане на сметки, сменяне на торбички на прахосмукачка. Разбираш за съществуването на разлика в препаратите за миене на съдове и тези за под, вече не са просто нещата в тубичките които правят други неща чистички :D Израстваш като личност и нещата придобиват друга светлина. Също така колкото по независим е човек, толкова е по спокоен и даже по щастлив поне според мен. Сам си избираш какво кога и как да правиш, желаеш да си легнеш в 19:00 никой не ти пречи и не гледа телевизия, лягаш си. Желаеш да си слушаш музика до 03:00 слушаш си(стига да не пречи на съседите) не се съобразяваш с никой и никой не се съобразява с теб. И в крайна сметка на всички ще се наложи да се сблъскат с това да бъдат самостоятелни, така че е по добре колкото се може по рано. Разбирам, че за някои хора е трудно но реално погледнато на никой не му е лесно. Отиваш пробваш, проваляш се, пробваш пак. В началото е кофти и гадно без мама и тати и незнаеш какво ти се случва и къде се намираш, но всичко си заслужава. Някък си родителите ти освен обич започват да изпитват към теб и уважение, ти вече не си дете а наистина си порастнал/а и си Adult. И градиш своето бъдеще, по начина който ти харесва. Само изкам да добавя, че да се изнесеш от бащината къща и да си самостоятелен са две напълно различни неща! Понеже ако се изнесеш и родителите ти пращат парички за наема или помагат за сметките изобщо не си самостоятелен. Самостоятелност е да можеш да оцелееш и да просперираш без каквато и да е помощ от тяхна страна та даже и да чувстваш, че евентоално ти би могъл да бъдеш в помощ ако се наложи! М24

 
  ...
преди: 3 години, 2 месеца
hash: 02ccc13b7e
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

8.   Между 20 и 24 конкретно за момчетата, ако се счита че учат нещо, иначе може и на 18 стига да имат работа. Аз съм на 21, след половин година завършвам това, което уча и като си намеря стабилна работа се изнасям. За мен не е нормално на 40 да живееш с родителите си, освен ако нямаш лични/материални причини.

 
  ...
преди: 3 години, 2 месеца
hash: 5c8b53e786
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

9.   Според мен на 18 или най-късно след като завършиш. Нелепо е жени да се подиграват на мъже, ако и те са същите.

 
  ... горе^
преди: 3 години, 2 месеца
hash: 7a87e5b7f0
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Специално за изнасянето, колкото са виновни младите, толкова са виновни и родителите им.
За всяко едно животно на този свят му е трудно да се раздели с поколението си. На доста от птиците им се налага да бутнат малкото птиче от гнездото за да се научи да лети, разбира се с риск то да падне и да се убие, при хищниците се стига и до бой със зъби и нокти за да се отдели от майка си младото животно и да започне да си лови храна само, само да си търси и защитава своя хралупа.
При хората е прието това да се случи след завършване на средно образование, обаче тъй като хората сме "най- умни" сред животинските видове, си измисляме причини, защо да продължим да се възползваме от мама. Доста често се случва и майките да си измислят причина, защо да не отбият детето си. Това с "помагането" е много грешна постъпка, "мечешка услуга", младите хора трябва да се научат да живеят с доходите си и ако не им се "помага" това би трябвало да сбособства собственото им развитие да достигнат по добър доход или поне да се научат да разпределят дохода си така, че да успяват да оцеляват.
Въпросът ти е свързан с половете и защо жените се подиграват на мъжете. Причината е една, влиянието на свекървата над мнението на мъжа за всяко нещо от живота, не че тъщите не се месят в мнението на дъщерите си, но когато решенията за развитието на младото семейство зависят повече от младия мъж, а той се влияе от мнението на майка си проблема става голям. Тъщите влияят на дъщеря си кой прах за пране да ползва, кои пердета да си купи, докато свекървата може да влияе на момчето си от това къде да работи, до това за какво то да си харчи заплатата, а свекъра каква кола да си купи.
Ако четеш в интернет има много повече оплаквания от свекърви от колкото от тъщи, нима не се питаш защо е така? адото семейство от родителите на мъжа непосилна за свекървите им. Втората причин Причината е че младите жени често очакват прекалено голяма помощ за мла е че младите мъже имат едно его, което не им позволява да се подмазват на тъща или да й прощават лесно грешките. Докато младата жена, дори свекървата да я оплюе тя пак ще търси какво свекърите ще купят за младото семейство, какво ще купят за бебето, колко време свекървата ще гледа внучето за да си почива младата майка.
Отделно на младата жена не й е нужно да се учи толкова на самостоятелност, докато за мъжа е задължително. Причината е че жената има да научи как се домакинства, което е доста лесно, докато мъжа трябва да се научи как да се самоиздържа, че и да спестява, което със собствен доход без помощ не е лесно. Пък и когато мъжа никога не си е готвил, никога не си е прал сам, никога не е бърсал прах, не е мил баня, не оценя труда на жена си в домакинството и го смята за даденост както при майка си.

 
  ...

...
преди: 3 години, 2 месеца
hash: 734f11c202
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

11.   Ох, тая тема за " самостоятелността" става банална и противна. Ясно е, че хора, които имат и получават най - много помощ и подкрепа, те апелират за " независимост"! Що за наглост! И престанете да лъжете хората, колко сте независими, защото не сте такива! Вие още носите розови очила!

Големите европейски и световни държави, които са силни във всяко отношение, разбраха, че са зависими. Ако те са зависими, то колко повече са зависими мънички и бедни държави като България. А какво остава по отношение на обществото ни.

Много се бием в гърдите, че сме " независими" и в държавно и историческо отношение, и понеже се смятаме за" независими" затова сме на това жалко положение. Една омразна Царска Русия заплати два пъти за неоснованото напомпано свръхсамочувствие на туй неблагодарно, просто и просташко булгаристанско племе. Веднъж Русия плати с цената на кръвта на собствените си поданици, а за "независимостта" на България, Русия плати и финансово. Ако не беше, "непоисканата" помощ на царска Русия, България щеше да бъде независима, ала друг път....

Но да се върнем на темата...
Само еманципираните бг простакеси, фръцли и щерки дрънкат за независимост. Авторката от завист ли, от нещо друго ли, тя си знае, започва да обижда момичета, навършили пълнолетие и живеещи при родителите си. Тя ги нарича " кифли", " фръцли" и още други грозни думи. А може обижданите от авторката да не са такива.

Нека да знае, че не всички момичета над 18 години са такива, дори и да живеят при родителите. Последното определено не ги прави лоши. Предполагам, че авторката оплюва тези тези млади момичета, които въпреки че са при родителите си, не са лигли и необразовани, а такива, които имат сериозни житейски цели и които не ги е срам да постигнат и подкрепа на най - близките си.

Авторката оплюва тези майки, които определено ги е ГРИЖА за собствените си дъщери. Оплюва тези сериозни момичета, които получават подкрепа. Нямаме нищо против Авторката да бие шута на собствените си деца, но да не насажда с високомерие и с менторски тон своите погрешни представи за възпитание и семейство на хората, сякаш тя е най - умната и успялата, а последните нямат глави на раменете и не могат да мислят, камо ли пък да действат!

За съжаление, повечето момчета и момичета са пропаднали поради родителското безхаберие и БЕЗРАЗЛИЧИЕ, родителите им са им били шута и преди да навършат пълнолетие. Резултатите са налице и всички знаем това!

Под " независимост" авторката намеква за отчуждение и свърхегоизъм. Ако вие имате някаква важна цел, но сте неукрепнали и имате нужда от помощ, за да си стъпите на краката, то според авторката, вашият живот няма значение! Дори и да нямате цел, а живеете при мама и тате, пак вашият живот е провален, нищо че току-що сте навършили пълнолетие! Тук не става въпрос за жени и мъже над 30 години, а за млади хора!

Явно авторката прави с тази тема прави проучване. Нека да видим колко глупаци ще се вържат на сладките й приказки! Защото ако искате да сте " независими", то това означава да се асоциални. Ако имате родители, които ви обичат, подкрепят и ги е грижа за вас( подкрепа не означава дундуркане! ), отхвърлете ги, те са вашите смъртни врагове! Дъщерите са смъртни врагове на майките си! Синовете също - на своите бащи! Ако една майка не я грижа за дъщеря си, то тя е отритнала момичето и преди то да е навършило пълнолетие! Много са такива " майки"!

За да сте " независими" трябва непременно да забравите близките си, родовата памет показва вашата слабост и е пречка да сте "независими", и без това повечето младежи нямат елементарна и почтена почит към близките си и не знаят гробовете на собствените си дядовци и баби, а какво остава за прадядовци или прабаби!

За са " независими" младите, трябва родителите им да ги оставят в дом за социални грижи, още от раждането, тъй като те ще им изядат яденето или ще им увеличат сметката за тока!

А какво ще кажете направо на 18 години за живот под наем или на 24 години живот с непосилен за вас кредит? И не, не съм въобще против банките, напротив те са сериозна институция и са за сериозни хора, които ще могат да върнат дълга с лихвата, не е за напомпани със самочувствие хора без покритие и без възможности! Това също е стъпка да сте независими, вероятно авторката това има в предвид, нищо че с недомлъвки ви говори за " независимост", ако не предприемате такива мерки и действия, вашият живот е безполезен! А би трябвало всеки да се простира според възможностите си и според чергата си!

Безполезни сте според авторката, щом млади живеете при родителите си и/или поддържате връзка с тях.

Безполезни са, според авторката, онези момичета, които учат в университет, но не живеят в студентски град или на квартира или общежитие, а са при майките си. Тъпи са в очите на авторката, тези момичета, които имат и държат на достойнство си и които същевременно учат и/или работят, спестяват, нищо че живеят при майките си! Тъпи са и онези майки, които ги е грижа за собствените си дъщери!

Би трябвало да се почнат от дребните неща и стъпки, а не да скача от високото, само да се докажат някои, че са "независими"!

Ако може авторката да каже ПОДРОБНО, а не с недомлъвки как се става самостоятелни и независими, стъпка по стъпка на читателите, понеже сме непросветени тъпанари! Искам да знам дали тя живее на кредит или под наем! Казвам го като човек, който с половинката ми живеем от години под наем!

Не е слабост ако получаваш подкрепа и помощ, лошото е че ако под предлог за " самостоятелност " се нагърбиш с непосилни за теб неща.

 
  ...
преди: 3 години, 2 месеца
hash: 7ff7ab340b
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   6, не знам ама аз и в триетажна къща да съм израснала няма да остана да си гледам детето при нашите. Хората са си го казали, че много поколения под един покрив си е ужас, независимо колко е голям покрива. Семейството се гради от двама души, а не от баба, дядо, стринка и т. н., това е самостоятелност. Да имаш твои ЛИЧНИ проблеми, а ако финансово не си готов (ти или жена ти) за дете и тия 500лв за наем са ти много е ясно - не сте готови да имате дете изобщо. Та то една количка е над 1000лв., ама е по-лесно баба и дядо да поемат големия процент от задълженията по детето. Тва е голяма тъпотия тука в България и много удобно извинение за тва, че до 38 си живееш при ваще

 
  ... горе^
преди: 3 години, 2 месеца
hash: 5c8b53e786
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

13.   7, точно така е, но ходи го обясни това на номер 6, който живее с мама, но се смята за много “самостоятелен”. Хора, докато не се изнесете и не спрете да чакате на мама и тате, не знаете какво е това.

 
  ...
преди: 3 години, 2 месеца
hash: 5c8b53e786
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

14.   6, парите за наем не са излишен разход, а нормален. Изнасяш се, плащаш свое жилище на ипотека или под наем и така ставаш самостоятелен. Ти, ако не можеш един наем да платиш, какво семейство ще издържаш? Пари се спястяват и докато плащаш наем. Само да ти кажа, че и майчинството на една работеща жена с нормална заплата не е 500лв. Освен това никой няма да чака на спестените ти пари - “днешните моми” работят, друже. Проблемът да живееш с родителите си е че няма как да си самостоятелен и независим, 100% си някакво мамино синче и всичките глупости дето надраска майка ти ти ги е наговорила, няма да ставаш за пълноценен пртньор, а какво остава за баща. От една страна или само ще търчиш при мама, или мама няма да приема, че някой е “откраднал” отрочето й след 40 години, а от друга - ти себе си не можеш да гледаш, а какво остава за някой друг. Сигурно се гласиш щом имаш отделна стая и жена си да доведеш там. За какво й е на една жена да бъде майка и домакиня като може просто да се натресе на свекървата? То е същото като си правиш сам нещата и като ги прави някой друг за теб хаха. Пич, няма да разбереш какво ти казвам докато не се изнесеш и не разбереш какво е истинска самостоятелност и независимост. На 38г още си при мама и тати, нямаш жена, нямаш деца, най-много и при теб като в една друга история - те като си отидат, ти ще се пропиеш.

 
  ...
преди: 3 години, 2 месеца
hash: beb4edfa94
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

15.   М36
Аз заживях сам още на 13 на квартира през далечната 1998г., защото заминах да уча в друг град.
Живял съм в 3 различни града по квартири и общежития.
Не ми е било самоцел, така се стекоха обстоятелствата.
Сега живея сам в моя апартамент.
Не виждам нищо лошо обаче, някой да живее с родителителите си дори и на моите години, разбира се важно е да има собствена стая. Това, че се дели жилището с родителите си не значи че не е самостоятелен и не може да се оправя в живота.
Особено при сегашните цени на жилища и квартири е добре да се прави сметка, доколко е необходимо.
Моя съвет към тези, които искат просто така, защото са чули и видели някой е да не се хвърлят да го правят на всяка цена. Тия маймунки на 19, 20 подвеждат с показноста си. Масово са с заможни родители или платежоспособни любовници. Така че те не бива да се взимат на сериозно.

 
  ... горе^

...
преди: 3 години, 2 месеца
hash: 2688740926
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

16.   11, не знам на кво си ама трябва да го намалиш. Никого не оплювам, ти май се засегна? Малко е тъпичко майка ти на 25 още да ти оправя леглото, НЕЗАВИСИМО дали си МЪЖ или ЖЕНА. Жив и здрав и слез на земята.

 
  ...
преди: 3 години, 2 месеца
hash: 2688740926
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

17.   11 със сигурност е 40 годишен живеещ с мама даже няма да ти дочета глупостите дето си изписал

 
  ...
преди: 3 години, 2 месеца
hash: 734f11c202
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

19.   До 16 и 17

Сигурно така говорите за себе си, понеже никога не ставате за нещо. Само обиди ръсите, но така или иначе не казахте нещо смислено по темата, не споделяте на колко сте години,къде и при кого живеете и въобще как се справяте с мизерните си животи? Предполагам, че родителите ви дундуркат и нямате и представа какво е да живеете без тях?

А авторката нека да сподели как е станала "независима", пише че не живее при родителите си, но това не е достатъчна информация. Не пише къде живее тя? В дома на гаджето, на квартира или на кредит? Нека тя да сподели, а не с недомлъвки да се опитва да казва или намеква по този въпрос.

 
  ... горе^
преди: 3 години, 2 месеца
hash: 78dc53dcd3
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

20.   Авторката живее с мъжа си от 6 години на квартира. Изнесохме се на 18, в момента сме на 24. Квартира, за която впрочем плащаме и двамата поравно, както и сметки и т.н. получи се така понеже сме заедно от малки. В противен случай щях просто да си наема едностаен като си намеря работа, която да ми е ок или в най-лошия случай стая от вече нает. Не казвам, че е лошо да живееш при ваще докато си завършиш образованието, казвам, че НЕ приемам хора насериозно, които живеят при техните до 35г възраст и се имат за "самостоятелни" :D

 
  ...
преди: 3 години, 2 месеца
hash: 78dc53dcd3
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

21.   Към 19. Мислиш ли, че ще говоря така ако бях 40 годишен девственик, който чака маминка да му изпере гащите? Хахаха не брат, наще от 16 годишен не са ми давали повече от 3лв на ден, на 19 се изнесох скъсах си гъза от бачкане и нещата се получиха, тва че ти предпочиташ лесното си е твоя работа

 
  ...

...
преди: 3 години, 2 месеца
hash: aa6a6c6eea
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

23.   А не ви ли липсват родителите? За протокола от 18 до 23 и от 26 до 29 живях сам в друг град/чужбина. Хареса ми свободата, но всеки ден страдах за тях и буквално живеех за ваканциите. Кажете някакъв ритуал за късане на корди и "пъпна" връв с родители, роднини и България!

 
  ... горе^
преди: 3 години, 2 месеца
hash: 734f11c202
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

24.   Мислиш ли, че ще говоря така ако бях 40 годишен девственик,

Ти нещо против девствените имаш? Девствените хора не са човеци според теб, така ли? И какво общо те имат с темата? ! То повечето недевственици живеят при родителите си и е така, а тебе какво те засяга техния избор? Недевственици като теб живуркат и биват издържани от тати и мами. А по отношение на другите, ти ли им плащаш сметките, ти ли ги издържаш, че да им държиш сметка?

И въобще какво я засяга и бърка авторката, че повечето хора - девствени и недевствени са при родителите си, че е тръгнала да ги обижда? Особено момичета под нейната възраст. Както споменах преди и аз живея с половинката ми на квартира от години, така се стекоха обстоятелствата за нас, нямаме друг избор. Но не натрапвам избора ни на всички!

До 23

Ами като толкова искаш да си " независим", направо се отречи от родителите си, откажи се от българско гражданство и никога повече не се връщай в България, един безродник по - малко!

Авторке, това къде и при какви условия живееш си е лично твой избор, да натякваш избора си на цял народ и да го обиждаш е отвратително. Какво искаш от хората, авторке, като си споделила, живееш на квартира? Да ти кажат " браво"? Или да ти се възхищават, че си избрала един обикновен житейски избор?

Статистика за България не четеш ли? Какво ти бърка в работата, че повечето българи - девствени и недевствени живеят в собствените си домове? Завист може би, а също така и нещо друго, което умишлено мълчиш и целиш, но последното не е за плиткоумните.

 
  ...
преди: 3 години, 1 месец
hash: 0a3fcfe2b2
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

26.   24, починали са ме в коментарите и съм отговорила? :D ми да, смешно е да си девствен на 40 още по-смешно е и да си на 40 при мама, ама те и нещата са си свързани до някъде. Виж, това че вероятно и ти си така, и го приемаш лично си е абсолютно и изцяло твой проблем. :D и впрочем не завиждам, защото майка ми има три наследствени апартамента от дядо ми мир на прахта му, и от баща ми в момента имаме един голям със сестра ми. И пак живея на квартира и плащам наем, що ли? Щото искам да съм независима и самостоятелна, а не да разчитам на "е кво, мама или тати имат имоти, ше си живея аз с дъртите барабар с мъжа ми и децата ми, щото за кво да плащам наеми". Спрете да си търсите оправдания затова, че сте мързеливи и ви е страх да напуснете бащината къща. задала съм конкретни въпроси към хора, които СА САМОСТОЯТЕЛНИ, а не към такива, които са свикнали мама да им пере чорапите до пенсия

 
  ...
преди: 3 години, 1 месец
hash: 734f11c202
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

27.   До 26

Като си толкова " самостоятелна" какво ми се обясняваш? Твоите лъжи и измислици, че " самодостатъчна" и " самостоятелна" са само за глупаците. Твойте да бяха били шута още преди да станеш на 10 години, за да ми се доказваш, че" самостоятелна" и че си уж нещо, а по - скоро си едно нищо с просташко поведение . Другото няма да коментирам, гнусното ти мнение.

 
  ... горе^
преди: 3 години, 1 месец
hash: 0a3fcfe2b2
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

28.   27 се засегна от гнусното ми мнение. Истината боли, скъпи. Айде сега до другата стая мама да ти сготви любимата манджа и да те утеши.

 
  ...

...
преди: 3 години, 1 месец
hash: 51a9682777
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

29.   И жената и любовницата си обичам. Ама най си обичам мама

 
  ...
преди: 3 години, 1 месец
hash: 5c8b53e786
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

30.   28, какво се занимаваш с изкукали хорица - бай Ганьо не приема за нормално да живее отделно от родителите си, а да плащаш наем или ипотека - как може такова нещо? Хаха, затова ме е срам да отговарям като ме питат от къде съм. Ретардирани балканци.

 
  ... горе^
преди: 3 години, 1 месец
hash: 5c8b53e786
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

31.   Хора, разберете веднъж за винаги - най-нормалното нещо в живота е след навършване на пълнолетие или завършване на университет да се изнесеш от къщата на родителите си. Това те изгражда като личност и те учи на истинска самостоятелност и независимост, подготвя те за сформиране на собствено семейство и отглеждане на двца.
Тези, които не го правят и не разбират защо другите го правят са цял живот мачкани и манипулирани от родителите си и крайно изостанали в развитието си (дори да смятат обратното). Личните ми наблюдения са и че с времето стават изключително противни дори за приятели и събеседници.
Смятате че всичко е точно и “икономически изгодно” като живеете в семейни къщи, но си кажете честно - 1. Колко от вас са сериозно и щастливо обвързани? 2. Колко от вас имат деца, които отглеждат според собствените си разбирания? 3. Колко от вас имат стабилна и доходоносна работа, в която прогресират? 4. Колко от вас смеят да твърдят, че са се развили към по-добро през последните 10 години? 5. Колко от вас биха се справили с някакъв проблем без да дотътчат при мама и тате за помощ?
Няма нужда да ми отговаряте. Познавам достатъчно като вас, за да знам отговора. Вие си решавате как да живеете, но да го налагате като “златен стандарт” и да злобеете към истински независимите хора е крайно неприемливо и ви превръща в дърти и злобни лелки като собствените ви майки. Точно пък вас няма кой да ви следва като пример в живота.

 
  ...
преди: 3 години, 1 месец
hash: 5c8b53e786
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

32.   29, мама не те е научила да уважаваш жените. И тя е жена - ти ОК ли си тати да й изневерява и да обича най-много баба ти вместо жената, която си ляга всяка вечер с него и го е дарила с деца?

 
  ...
преди: 3 години, 1 месец
hash: 734f11c202
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

33.   До 28

От тези твои простотии и "връщане на топката" да не се окаже, че по - скоро теб те издържат твоите родители. И недей да говориш за Истината, която няма нищо общо с поредната лицемерна твар като теб, камо ли пък да си отваряш противната си уста, нямаш нито правото, нито морала.

А хора като номер 28 виждат проблем, нищо че се опитват старателно да прикрият от всички това, че родителите му/й го/я дундуркат. Лицемерие е това да получаваш помощ и подкрепа, да имаш всичко на готово, а същевременно да караш другите да се чувстват омерзени и обиждани от това, че искат или имат подкрепата на близките си. Номер 28 е пример точно на такова лицемерие!

Не е срамно, когато хората в семейството си помагат взаимно, срамно е под предлог, за " независимост", "самостоятелност" и "самодостатъчност" такива се правят, че не се познават. При страхливи нещастници като номер 28 е това е проблем. Няма какво повече да кажа.

 
  ... горе^

...
преди: 3 години, 1 месец
hash: 734f11c202
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

34.   До 28

Ти нямаш нито морала, нито правото да говориш за Истината, нито пък имаш нещо общо с Истината. Родителите ми живеят у тях си, а отделно аз живея с мъжа ми на квартира, нито имам нужда някой да ми готви, нито да ни плаща квартирата или сметките, и двамата заедно се справяме според възможностите си. А по отношение на моята майка, по - добре си затвори гнусния плювалник, жалка нещастнице! Не си мисли, че цяла България и цял български народ е длъжен да живее според твоето мнение и виждане, ти не си самостоятелна, колкото и да тръбиш, че си "такава".

 
  ...
преди: 3 години, 23 дни
hash: fd5a7229fd
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

35.   Аз мисля, че колкото по-рано толкова по-,добре. Не заради да не тежат младите на останалите членове на семейството не за да са самостоятелни младите а защото ако всички ще си пречат ако да в едно жилище. Никой няма да може да си прави каквото иска. Няма спокойствие за никой

 
  ...
преди: 3 години, 23 дни
hash: fd5a7229fd
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

36.   Е ако някой временно е в затруднено положение няма нищо лошо да живее при родителите си докато си стъпи на краката.

 
  ... горе^
преди: 3 години, 23 дни
hash: fd5a7229fd
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

37.   Ама и някой да живее при родителите си не е толкова лошо.

 
  ...
преди: 3 години, 23 дни
hash: fd5a7229fd
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

38.   Номер 11 Авторката нищо лошо не е попитала. Просто се интересува на каква възраст е най-добре да станем самостоятелни. Тя не налага на никого как да живее. Разбира се, че няма нищо лошо човек да получи помощ и подкрепа когато се налага. Ако мислиш, че оплюва жените, които се тревожат за дъщерите си ти не си добре трябва да се лекуваш. Никъде не го е споменала.

 
  ...

...
преди: 3 години, 23 дни
hash: fd5a7229fd
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

39.   Номер 11 За едно си прав. Добре е авторката да обясни какво разбира под понятието самостоятелност.

 
  ... горе^
преди: 3 години, 23 дни
hash: fd5a7229fd
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

40.   Авторке защитавах те докато не прочетох коментарите ти под номер 26 и 28

 
  ...
преди: 3 години, 23 дни
hash: fd5a7229fd
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

41.   Аз нямам майка нито баща при мен е малко по-сложно да съм самостоятелна. Не съм самостоятелна и това много ми пречи. За нищо не ставам.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker