Какъв човек съм аз?! - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121152)
 Любов и изневяра (29695)
 Секс и интимност (14356)
 Тинейджърски (21891)
 Семейство (6469)
 Здраве (9596)
 Спорт и красота (4698)
 На работното място (3177)
 Образование (7301)
 В чужбина (1651)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18513)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Семейство

Какъв човек съм аз?!
преди: 12 години, 9 месеца, прочетена 4672 пъти
Не знам как да си започна темата. На 20 години съм - мъж. Просто мразя роднините си всичките до един, с изключение на 1-2-ма, но тях много рядко ги виждам.

Как ви се вижда да израстнете в обстановка където непрекъснато ви казват как за нищо не ставате, как сте пълен боклук, как ще сте просяк, или сте толкова тъп, че не си заслужава да ви се обърне внимание?

Спомням си, като бях по-малък по време на семейни събирания и вечери, бивах унижаван от мъжа на майка ми, който се забавляваше да ми говори глупости и да ме обижда, а всичките ми смотани роднини седяха отстрани и се усмихваха. Нищо не направиха страхливите същества гнусни. Както сами виждате не съм толкова тъп, мога да пиша, студент съм, но това нещо ми тежи много.

Тези същите хора един ден ще умрат, яд ме е че няма да ми останат хубави спомени от тях... та аз вече съм ги погребал. Не знам дали знаете какво е от съвсем малки да сте напълно сами в този свят, да търсите разбиране от роднини в трудни моменти, но никога да не го получавате. И защо?! Никога не го и разбрах.

Просто искам да кажа на родителите, внимавайте как си възпитавате децата, не си изливайте помията върху тях. А ако ми кажете как да преглътна цялата омраза, ще ви бъда много благодарен. Тези чувства са неприятни... искам да съм безразличен към тях, но не мога - ненавиждам ги.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 12 години, 9 месеца
hash: 219638195d
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Не така. Не бива да мразиш когото и да било - на теб вреди най-много. И аз бях като тебе майка ми ме тормозеше и ме обиждаше, че съм грозен, че съм тъп, че съм бездарен, че нищо не мога да работя и всякакви такива.... Имах чувството, че беше щастлива да ме тъпче и постигаше своето, баща ми нищо не казваше - мълчеше си, винаги сме имали отлично финансово положение - тя от нищо не е лишавана (майка ми) и ме беше много яд на нея, направо ми беше отвратителна - имаше всичко и тъпчеше всички. Обаче всичко се връща - тя започна да се подиграва и на баща ми, той си хвана любовница и изгони майка ми. Сега тя остана без пари и дрехи, доста от приятелките и я оставиха и всеки ден ми се обажда и плаче и пита какво е направила, че баща ми да я изгони. Сещам се как аз съм плакал, заради нея, ама не мога да и кажа, че си го е заслужила, та получи си го. Така че недей да ги мразиш роднините си, гледай да се оправиш в живота и да сериозен мъж и добър баща, те каквото си направят това ще си получат

 
  ...
преди: 12 години, 9 месеца
hash: 6210a6db31
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Не си женен за родата си, завършваш и си поемаш живота в ръцете си. Никой не си избира роднините, но може да ги постави на местата им.
Мечо Пух

 
  ...
преди: 12 години, 9 месеца
hash: a2b68d819f
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

3.   Това би трябвало да те амбицира още повече, да докажеш на собствените си роднини колко си силен и как можеш да успееш. Само трябва сила на характера и постоянство от твоя страна.
На мен ми се струва глупаво да обиждаш децата си и да твърдиш че за нищо не стават. Та това е собствената ти кръв, гените ти, възпитанието ти, любовта която си дал (или не си). Все едно е да обиждаш себе си.
В случая до колкото разбрах имаш втори баща. Ще ти кажа само, че майка ти е слаба щом е позволила това да ти се подиграва.
За мен по-добрата възпитателна стратегия изобщо не е тази. Смятам, че на децата трябва да се казва когато са добри в нещо. Не изграждане на самочувствие без покритие.. просто наистина нещата в които са добри.
Едно от най=приятните чувства е да видиш гордост в очите на родителите си.
И ти можеш да докажеш на роднините, че струваш нещо, просто не се пускай по вълната на простотия, мързел и т. н която властва в БГ

 
  ... горе^
преди: 12 години, 9 месеца
hash: 11f409382d
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   От едната страна на семейството ми нещата са същите. Просто тези хора никога няма да ги харесам достатъчно, че да искам да ходя на семейни сбирки, още по-малко за да ги обикна и да отивам при тях за проблемите си. Нямам омраза към тях от както се помня съм я заменила със съжаление. Какво друго мога да изпитвам, такива хора мога да съжалявам цял живот, че не са се научили да ценят и обичат родното. Ти не си виновен за нищо, въобще не им обръщай внимание, не ги мрази не си струва. Аз лично, когато си спомням за всичките тези неща просто си казвам, , майната им! ", имам си приятели, имам си живот и като стана на 18 няма те да са значима част от него. На 13 съм и често НЕ ходя на сбирките им и глупостите, кой идиот би отишъл там, където го мачкат!?

 
  ...
преди: 12 години, 9 месеца
hash: aeb71a7bad
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

5.   Ами това е, не можем да си избираме родителите и роднините, но се надявам, че си финансово независим от тях и един ден ще си направиш свое семейство, в което да има обич, подкрепа и да се чувстваш щастлив.
Моите роднини също ме подтискаха, но не го правиха от злоба или нарочно, просто са си мрънкала и песимисти. Олекна ми като се изнесах от нас. Гледай си живота и не си хаби енергията с омраза.

 
  ...


...
преди: 12 години, 9 месеца
hash: fc6dc0e109
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

6.   Една жена: Добре дошъл в отбора! :(((

 
  ... горе^
преди: 12 години, 9 месеца
hash: 063d0efd19
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Недей да мразиш никого. Просто запомни колко боли от това и не го допускай с децата си, както и с никого другико около теб. Съхранявай доброто в себе си. Давай любов, а не омраза. Роднините ти са вероятно много прости и дребнави. Недей да ги мразиш, не си ги спомняй и с лошо. Прости им.

 
  ...
преди: 12 години, 9 месеца
hash: e7fd953112
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

8.   Какво може да си, човек, с малко по-различен живот, трудности и всичко е МАЛКО00 по-различно... Добре, ти казваш така и така са направили те, ами ти какво правиш? Не правиш ли същото? Око за 0ко, зъб за зъб? Честно казано знаеш ли аз как се стимулирам, когато някой ми каже, че аз няма да успея, че аз съм нищо, че няма да продължа, че за нищо не ставам и т. н. Точно тогава още-повече се стимулирам и давам всичко от себе си само и само да се докажа пред тези хора, за да им докажа, че те не са прави, че аз не съм никой, или поне за някого! ... Да, зная, трудно ти е. Трупал си този гняв толкова години, толкова време, сигурно не е лесно. Но защо винаги трябва да се правим това, което първо ни идва на ум. Тоест, те те мразят и т. н. Ти ги обичай. Те ти казват, за нищо не ставаш. Ти отговори, да, така е!

Искам да си зададеш въпросът: "С какво аз съм по-различен от тях".

Цеко*

 
  ...
преди: 12 години, 9 месеца
hash: 211be2fa82
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

9.   Добре, че поне не си станал като тях, продължавай напред и им докажи, че са грешали!

 
  ... горе^
преди: 6 години, 10 месеца
hash: 309bf95e29
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Не зная, дали си на 20, пишеш смислено, а кой днес на 20 го може?
Но за да попадна на тази тема си има причина, та макар и да съм на почти 3х20. Е, още не, но ме гонят!
И сега, след смъртта на баща ми, като дръпнах лентата осъзнах че нямам нито един полезен ход спрямо роднините си и че всички отстъпки в края на краищата се оказаха не за добро, а даже напротив.
И ако мога да върна годините назад, ще им крещя! Буквално! Няма да пропусна нито една мисъл, колкото и скверна да ми се струва! Ще им заявя, че са манипулатори, лицемери, егоисти, че не ми трябват роднини, които да трупат активи на мой гръб и на новото ми семейство!

Но вече е късно, бащата си отиде, боли ме за него, защото и той беше манипулиран, ама и той правеше грешки!
А основната грешка на моите родители беше, че допуснаха в името на някои от децата си, ние сме доста, да загърбят другите и да се оставят в ръцете на куция кон на който заложиха!

И този куц кон днес манипулира майка ми, манипулита мен, а аз мълча, за да има мир! А какъв мир може да има в душата ми, след като искам да крещя! Но за какво оттук нататък?

Така, че, ако не обичаш роднините си, аз моите ги обичах и разбрах, че е грешка, та ако имаш някакъв негатив, кажи им го! Заяви им го! За да н го носиш като товар!

И мисля, че това е свързано с личното ни израстване. Никой не може да ни направи щастливи, но и никой не може да ни направи нещастни, ако ние не позволим.

Аз позволих. И си ближа раните!
Но утре отивам да се отказвам от наследството на бащата, така или иначе нищо не искам, а искам да се откажа, а не да прехвърлям, точно защото искам да им заявя на живите, че не искам нищо от тях!

В надпревара са, кой най се е грижил за баща ми!
А той е питал до последно за мен. А аз не отидох, когато ме викаше! не можех! не исках! беше ме страх! Страхувах се да не му кажа цялата си болка от обидата! И той не ме дочака. Не можах да го изпратя! И сега боли! Боли, че когато трябваше мълчах!
Затова говори! Говори, когато му е времето!
По-добре на хората в устата, отколкото в краката!

 
  ...

...
преди: 3 години, 8 месеца
hash: 223819bc48
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

11.   аз лично бих те посъветвал да прикратиш всякакъв контакт с тях смени си телефонния номер квартирата и си гледай живота все някой ден ще имат нужда от теб или ще те потърсят за нещо но като не те открият ще съжаляват

 
  ...
преди: 3 години, 26 дни
hash: 5f4ad084af
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

12.   Прав си да ги мразиш.

 
  ... горе^

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker