Пубертет, здравословен проблем , образование ! - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121141)
 Любов и изневяра (29692)
 Секс и интимност (14354)
 Тинейджърски (21891)
 Семейство (6467)
 Здраве (9594)
 Спорт и красота (4698)
 На работното място (3176)
 Образование (7300)
 В чужбина (1651)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18507)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Семейство

Пубертет, здравословен проблем , образование !
преди: 3 години, 1 месец, прочетена 1796 пъти
Имам нужда, да споделя. Момиченцето ни е почти на 12. Емоционално дете. Обича да яде откакто се е родила. Изглежда много добре, но все с малко килограми от горе. Напоследък драмите са големи. Хем иска да е по слаба, хем не може без десерт и килограмите вървят нагоре. Плаче, плаче, та и ние с нея. За учене хем са и интересни момичетата, които се гримират и по цял ден се смеят и снимат и се пускат в тик-ток и иска да е като тях, хем иска да е почти най добра в училище. Хем иска да е най добра в училище, хем не могла да учи сама. ( Живеем в чужбина, учебници няма и не е научена да чете и учи уроци ) Драма и рев. Все подсещам по няколко пъти, какво да прочете и кои задачи да, решава.. Драма. След това е радост, че има един от най добрите резултати е класа. Случи се да получи по малко проценти на тест... плачене, сърдене, драма за всички. И... пак наново. Здравословния проблем за сега не е решен. Дано Бог и Богородица се смилат над детенцето и да оздравее напълно. ( Сълзите ми не спират, душата ми плаче). Не искаме да и се караме, Макър, че понякога като се спречкат с по- малката и сестричка им правя забележки. Не знам как да я успокоим и да и дадем кураж в ученето. Говорим по темата, тя осъзнава, но не иска да чете и учи сама от учебници. А да имаме личен учител по всички предмети е невъзможно. Не смеем да даваме за пример успели деца, че се сърди, ама много. Моля ви дайте идеи, как да успокоим и мотивираме детето и дано и ние да се успокоим.
Благодаря, че ме изчетохте. Ще допълвам и ще отговарям.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 3 години, 1 месец
hash: bce196c7f9
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

1.   Заведете я на психолог.

 
  ...
преди: 3 години, 1 месец
hash: 7ff1a41daa
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

2.   След посттравматичен стрес след медицинска интервенция имахме клиничен психолог , но тя ( психоложката ) си роди детенце и прекъснахме. Ще потърсим пак. Дано да получа съвети и окуражителни насоки , как се справяте с емоционални деца и как помагате на децата и на себе си. Приемам и препоръки за подходящи книги за самоусъвършенстване , подходящи за за деца.

 
  ...
преди: 3 години, 1 месец
hash: e46c63cd08
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

3.   за мен трябва да пипаш с доста по твърда ръка, истината за живота, не казвам да посягаш на бой или караници, а да й покажеш какъв е живота.
Възпитанието става с много говорене или с нагледни примери, друг начин не е измислен. Който няма време да говори, по много, използва нагледните примери. Психолозите го правят с техен вид говорене, но в чужбина българче на техен психолог е най грешното решение. Да признаеш на техен психолог че не можеш да се справяш с детето си, означава да подариш и двете си деца на приемни семейства, и това не е шега.
Първо психичния проблем с пълнотата. Ако десертът който споменаваш е едно кремче от 50гр за възрастта й това не е проблем, ако е повече трябва да се ограничи до едно десерт на ден. Казаш й истината че поддържането на хубаво тяло си е всекидневен труд, което си е истина. Важно е да не лъжеш детето. Казваш му, че трябва да се тренира с цел изхабяване на енергия и че началото е много трудно, но после, когато муслулите заякнат, се свиква и тренировките стават дори приятни. А младите мускули бързо заякват и ще й отнеме не повече от две седмици усърден труд с потене и мускулни болки.
Ако имаш нужда от точно моя съвет пиши и ще продължа, защото е доста дълго, а ако не искаш да помагам няма смисъл да пиша толкова подробно, какви тренировки как и по колко, а после и обяснение за грима снимането и смеха, за ученето и т.н.

 
  ... горе^
преди: 3 години, 1 месец
hash: 62a7f06b6e
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

4.   Може да ви се помогне, но е нужно да дадете менюто и за поне седмица. Поведението е функция на храненето, колкото и да не ви се вярва. Не се дава тежка храна на човек, който ще се състезава. Също не може със шоколад и сладкиши, да се учи и запомнят уроци. Захарите водят и до импулсивно и/или неуравновесено поведение.
Захарите водят до свъх количесва на инсулин в кръвта. Това води до резистентност, мазнини по пояса, бедрата, пред диабет и диабет тип2. Повечето мазнини пречат за правилното хормонално развитие в пуберитета, защото половите хормони са стероидни, мастно разтворими и мастно изградими на база холестерол Преминете към строго трикаратно хранене без никакви междинни похапвания. Течности-само вода!
Психолог само, ще задълбочи проблемите ви, защото въобще не са наясно с връзката храна-психика. Ако вие считате, че ви трябва лекар, то нека бъде ендокринолог и/или диетолог.

Успех! М1964

 
  ...
преди: 3 години, 1 месец
hash: ea56f829fb
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

5.   Звучи като разглезена лигла, която иска всичко тук и сега и като не се получи, тропа с крак, реве и се тръшка.
Ако до 12 г. не сте й обяснили, че нещата се получават с труд, не знам кога смятате да го направите.

 
  ...


...
преди: 3 години, 1 месец
hash: 31fe469e0a
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

6.   Какво значи не може без десерт, не може да учи сама?
И какъв е здравословният проблем? Неможенето без десерт или неумението да учи?

 
  ... горе^
преди: 3 години, 1 месец
hash: 7ff1a41daa
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

7.   От автора. Благодаря на всички. N3 моля те пиши и другите пишете. Десерта е 50 гр, или 1/2 черен шоколад ( цялото шоколадче е 25 грама), или мъфини, или няколко бисквити, или домашна торта, между храненето плодове. Храната е домашно приъотвена- месо, риба, салати, ориз, боб, зелен боб и картофи по веднъж на седмица. Чипсове, желирани бонбони, маршмелоу - не купуваме. Може и да е разглезена, иска ми се да не е. Има спокойни дни, но има изнервени дни и ми се иска някак да и помогнем.

 
  ...
преди: 3 години, 1 месец
hash: 7ff1a41daa
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

8.   От автора.Разбрах , че модераторът е един и не смогва да образа мненията.
Всичко което се сетите за мотивация , моля споделяйте. И конкретни истории , пак пишете. На този етап са ми нужни .

 
  ...
преди: 3 години, 26 дни
hash: 2b28f864c9
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

9.   Успокой се, всичко ще се оправи.

 
  ... горе^
преди: 3 години, 26 дни
hash: 2b28f864c9
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Мисля, че едно блокче шоколад не е проблем. Номер 4 Умерените количества шоколад помагат да се запомнят по- добре уроците. Поне
така съм виждала на изпит. Хората са яли.

 
  ...

...
преди: 3 години, 25 дни
hash: 7ff1a41daa
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

11.   От автора. Преди години, ходех на олимпиади по математика. Учителят ни, всеки път изброяваше какво да си носим. Та, с химикал, моливи, пергел... и един шоколад. Знам че, не трябва да има забрани и лишения. Дали домашното обучение или не общуването с връстници, ама ей на , с мотивацията за учене от учебници, за сега нямам успех. Не знам, как?

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker