Синът ми- шантажиран в интернет - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121151)
 Любов и изневяра (29695)
 Секс и интимност (14356)
 Тинейджърски (21891)
 Семейство (6469)
 Здраве (9596)
 Спорт и красота (4698)
 На работното място (3177)
 Образование (7301)
 В чужбина (1651)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18512)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Семейство

Синът ми- шантажиран в интернет
преди: 3 години, 1 месец, прочетена 1489 пъти
Пиша тази история като предупреждение за всички родители и подрастващи!
Самотна майка съм на момче, на 16 , почти 17 години. Баща му ни напусна, когато беше на годинка и оттогава- ни вест, ни кост. Няколко години плащаше издръжка, после спря. Никога не се обади да попита как е сина му, добре ли е, щастлив ли е...
Като беше малък се стараех със семейството ми( помагаха ми много) нищо да не му липсва. Но как да компенсираш липсата на баща? Пиша тази част от историята, понеже според терапевта му, може би от там тръгва всичко.
Когато навърши 15 години, синът ми много се промени. И преди не е бил много контактен с хората. Пандемията сякаш още повече влоши ситуацията- вече нямаше нужда от оправдания, за да стои сам пред компютъра и да не излиза.
Миналата година ми сподели, че изпитва влечение към собствения си пол. Признавам си- бях шокирана!!! Посетих една психоложка, поговорихме си и тя предложи, ако той иска- да се срещнат. С уговорки от моя страна, започна да я посещава. Аз се имам за интелигентен човек, с добро образование и добра професия...ясно ми е, че ако е хомосексуалист, няма как да му се въздейства, но също така знам, че вероятно в него са възниквали въпроси, които той няма да сподели с мен. Дори и баща му да присъстваше в живота му, сигурно и на него нямаше да сподели. Затова варианта за психолог ми се видя добра.
На първо време сякаш имаше ефект, той се успокои, започна отново да търси компанията на семейството ни.
До края на януари, когато нещо се преобърна в него. Затвори се, излиза от стаята си провесил нос, мълчи, раздразнителен. Не яде, не учи, повечето време стои през глава завит. Отказваше да посещава психоложката си, наричаше я тъпачка. Тогава разбрах, че е нещо наистина сериозно и го притиснах. Разказа ми през сълзи как си е пишел " уж " с тийнейджъри като него. Сприятелява се с две от тях, които уж се познават в реалния живот. В един момент се оказва, че всичко е постановка и искат пари от него, за да не разпространят чатовете и снимките( подозирам, че няма да са много прилични). Той се уплашил и им изпратил всичките си спестявания, около 800 лева. Естествено, малко след това шантажът отново започва. Веднага щом научих се свързах с мой познат, който работи в полицията. Той го познава от малък и му изчете една реч. Сега синът още повече се сви. Поиска да му сменя телефонният номер, до компютър се доближава само като кара час. Дори сам поиска да посещава психоложката си. Изведнъж отрезня. Надявам се тази случка да не му нанесе трайни последици. Тези двамата са отговорност на компетентните органи. Вярвам, че скоро ще стане ясно кои са и колко ли деца шантажират. Явно са някакъв модерен вариант на ало измамниците.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 3 години, 1 месец
hash: ff820eaea1
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

1.   Дано да се е оправил и отново да бъде нормален и да се излекувал и да не е вече обратен и отново да харесва момичета защото всичко което днешната младеш гледа из интернет простраството и това което се популяризира много влияе на психиката особено за скритите джендър идеалогията която промива мозъците на децата от малки.

Аз съм момче на 19 години и името ми е Георги.

 
  ...
преди: 3 години, 1 месец
hash: 82b35b6179
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

2.   Госпожо, и вие донякъде имате вина, че не сте го контролирали с кой си пише ако ги държахте малко повече изкъсо можеше и да не се стига до тук. В мрежата е пълно с всякакви изроди. Преди 4 г. едно 11 г. Никол Йончева от Бургас загуби живота заради липса на родителски контрол. Майка и не следяла с кого си пише малката си добавяла всеки непознат в профила, един ден решила да се види с 4 г. по - голям от нея батко и след това я намират убита на другия край на града. Грижата на баща и е била да я вижда само през ваканциите.

 
  ...
преди: 3 години, 1 месец
hash: 9a4efcc62f
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

3.   Аз съм жена на 40, и знам, че в тази еъзраст почти всички сме пробвали и сме се търсили в живота. Твоят син, вече е разбрал, къде му е мястото, в никакъв случай не го съди, а му бъди упора ! Той няма нужда да вижда в очите ти осъдителен поглед, а приятелство. Вие сте си най - близки. Стискам ви палци да станете още по - близка с детето и да се борите рамо до рамо в живота ! С обич, една майка !

 
  ... горе^
преди: 3 години, 1 месец
hash: e968d4769a
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

4.   Да не се връзва и да са срамни нещата. То рез глава да се завива, не контактен, потърсете и психятър.

 
  ...
преди: 3 години, 1 месец
hash: 92662c0c6f
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

5.   Приемете го, подкрепяйте го, обичайте го какъвто е и НИКОГА не му казвайте, че трябва да се "оправи", "излекува" и тн. от влечението си към своя пол. Той и без това вече се чувства "не достатъчно добър".

Аз съм жена на 23г, също хомосексуална. Родителите ми и до ден днешен не знаят, въпреки, че знам, че ще го приемат добре. Радвайте се, че ви го е споделил, защото е изключително трудно. Подкрепяйте го, говорете си с него, кажете му, че го обичате и искате да бъде щастлив, независимо от сексуалната си ориентация. Не го третирайте като различен или ненормален. Това е отделен човек със свой живот, който вече е доста голям и може да взима решения за себе си.

Аз започнах осъзнато да проявявам интерес към (тогава) момичета, на 14 годишна възраст. И знаех, че ако споделя, ще ми кажат, че е фаза и ще мине. А вътрешно в себе си просто знаеш, че не е фаза. Не му казвайте, че е. Ако не можете да го подкрепите, то по-добре не повдигайте тази тема и не изразявайте никакво мнение, защото ако усети, че се опитвате да го коригирате или "излекувате", съвсем нищо повече няма да сподели с вас, а въобще няма и да споменавам пък как ще се чувства.

Успех :)

 
  ...


...
преди: 3 години, 1 месец
hash: 520cac747e
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

7.   Добре е, когато между нас и децата ни има доверие, защото кой друг ако не родителя може да му вдъхне кураж и да го подкрепи. Сега са едни вълчи времена и кибер престъпленията са на мода. На изнудвачи никога не трябва да им се удовлетворяват исканията, защото те стават още по-нагли и няма край. Човек трябва да има силата да каже НЕ.
Дано синът ви разбере, че каквото и да стане вие като майка сте най-близкия му човек и може да ви се довери. Тогава и той ще се чувства спокоен и няма да има кой да го използва по тоя начин нито реално, нито във виртуалното пространство... Това ще му е за урок.

 
  ... горе^
преди: 3 години, 1 месец
hash: e5ea72196d
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

9.   Герой сте! Аз съм израстнал без баща, със сходен проблем. Не искам да имам това привличане, но е факт. От 14 годишен се боря с него, вече съм на 30, е не съм успял.... Като съм ходил на психолог, е просто невероятно колко съвпадат историите на всички, които са с такова влечение. Това ме навежда на мисълта, че целенасочено се работи, за да не се разбере причината за този проблем на днешното време - хомосексуализма като проблем на развитието в пубертета. Идентификацията на сина с с майката, не с бащата. Няма как да ви е лесно, много любов, вяра, не го осъждайте... Няма ли как да се чуете с баща му, да му кажете какъв е проблемът? При мен като споделих, баща ми поиска да бъде по-близък с мен. Вече е късно, но все пакне е лошо. Какъвто и човек да е.

 
  ...
преди: 3 години, 1 месец
hash: 0ed0e9a16f
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Номер 2 Жената няма нужда да бъде обвинявана. Жената има проблем и по добре да й помогнем със съвет а не с обвинения.
Всеки човек греши, всеки родител също.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker