Семейството ми се отнася ужасно към мен - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121127)
 Любов и изневяра (29689)
 Секс и интимност (14355)
 Тинейджърски (21889)
 Семейство (6467)
 Здраве (9593)
 Спорт и красота (4697)
 На работното място (3175)
 Образование (7300)
 В чужбина (1651)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18506)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Семейство

Семейството ми се отнася ужасно към мен
преди: 3 години, 1 месец, прочетена 1239 пъти
Здравейте! Момиче съм на 15 почти 16 години.Имам си Приятел с които ходим вече от 10 месеца. Наще е началото не бяха съгласни и ме биеха. Но ние мн се обичаме и им направихме.С продължение на времето ни разрешиха но пак имаме винаги проблеми с това че излизам с него. Майка ми ме буди рано сутрин за да и помагам да чистя всичко чака ма мен и после вика че нищо не съм правила въпреки че аз мисля че не съм длъжна да го правя защото аз си седя в стаята и много не контактувам с тях задължава ме да гледам 9 годишното си братче и да го взимам с мен когато излизам мн често се е случвало да стига до бой и те да ме бият.Сутрин като стана и помогна и всичко изчистя и след обяд излизам с приятеля си до 21 часа и те веднага почват пак ли излизаш нишо не си пипала.
Дори идват от стана на Баща ми обиди като курва кой дете на мойте години си има Гадже че съм го била засрамила и всеки други. Днес си свърших работата и изказах кам 11 с приятелят ми защото беше от 12 на работа и няма да можем да се видиме след обят, ние излязохме и нямаме и 30 мин и наще ми се обадиха да се прибирам че ще трябва да пренасям кухнята от 2 етаж и аз си замълчах и се прибрах от почна да ме обижда от вратата че ме съм се находила и др. Аз се качих горе и взех един шкаф от кухнята които беше доста тежичак и го ударих без да искам и тои почна да ме обижда че било тва е било скъпо и аз мо казах че съжелавам и не съм искала така да стане и мо казах че не съм длъжна да пренасям тези тежки работи и да си викне някои друг и тои започна да ми крещи как да не си длъжна и аз мо казах че повече не издържам и тръгнах да излизам на вън и тои ме хвана за главата и започна да ме бие.Вече не издържам това не означава че си имам Приятел че трябва да се отнасят с мен като роб дори заради тях не мога да си влизам в часовете. Вече не издържам дори се прибирам в 21 часа които другите момичета не биха го направили ма мойте години ,но аз гледам да направя всичко възможно да им угодя но не става.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 3 години, 1 месец
hash: 50d5aa136b
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

1.   Да изискват ред и дисциплина е едно, но да те бият, е съвсем друго. Има ли някоя баба около вас или други роднини, където да отидеш да живееш?
Не те съветвам да споделяш на социалните, защото ще те настанят в приемно семейство и дълго няма да видиш близките си, но и не може това да продължава така.
Аз съм строг родител, но не бия (не че не ми се е искало в някои екстремни моменти), но това, което правят твоите родители, е престъпление.
Заради такива родители момичетата хукват да живеят при гаджетата, за да избягат от дома си, но не те съветвам да го правиш, без внимателно да обмислиш нещата.
Като начало потърси помощ от роднини - леля, баба, вуйна, някой, който може да се погрижи за теб. Ако родителите ти не позволят, предупреди ги, че ще извикаш полиция, когато те ударят следващия път.

 
  ...
преди: 3 години, 1 месец
hash: ffa96c0540
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

2.   Благодаря за съвета да имам роднини не те не биха ми помогнали доли в началото бяха против мен че си имам Приятел не знам това престъпление ли е да си имам гадже и аз не знам никои нямам до мен само съм и търпя всичко това.

 
  ...
преди: 3 години, 1 месец
hash: 819e29d4e2
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

3.   Съжалявам те авторке! С този правопис и такова отношение към родителите си, си за никъде. На 16г ако ти е проблем едно помагане в чистенето и да извеждаш 9 годишно братче, от тук нататък живота ти ще е много тежък.
№1 мислиш ли че съвета ти да заплашва с полиция ще уплаши някого? Ти такъв родител ли си, който се плаши от детските заплахи с полиция? Мислиш ли, че районния полицай би направил нещо, дори и да бъде повикан от авторката? Какво си мислиш, че полицая ще накара родителите й, да й играят по свирката? Ще ги накара да я оставят да лежи и да се люби с приятеля си по цял ден?

 
  ... горе^
преди: 3 години, 1 месец
hash: 9badb90ab1
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

4.   Не можеш да пишеш адекватно и грамотно, по гаджета си тръгнала. Ами този, с който "много се обичате" вземе и ти направи едно дете и после духне? Баща ти ли да го гледа после? Или да те изгони на улицата. Помисли от тая гледна точка, ако можеш.

 
  ...
преди: 3 години, 1 месец
hash: 41e052aae5
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

5.   Родителите ти са на доста ниско ниво. Всички, които я упреквате, че не е грамотна, какво очаквате, като живее в подобна среда. Явно родителите и са някакви примати и гледат на децата си като на роби. Дръж се, ще издържиш още 2 години, това което можеш да направиш е да си намериш в някой малък магазин почасова работа, така че да не седиш много, много вкъщи. Ужасно е домашното насилие, ужасно е това, което ти се случва, обаче забелязвам, че имаш силен характер и дух, така че просто не се разправяй, а издири инфо къде трябва да сигнализираш и като ти посегнат отново се обади. Хора, приемните семейства понякога са по-добър вариант, поне ще обърнат внимание на образованието и и няма да я тормозят психически и физически. А и детето не се визма веднага, а се провеждат разговори с родителите първо и се пробват по-леки варианти.

 
  ...


...
преди: 3 години, 1 месец
hash: 58b144a2f5
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

6.   Номер 3 според теб редно ли е да използват детето си за слугиня и да го бият.
Никое дете не заслужава такова отношение.

 
  ... горе^
преди: 3 години, 1 месец
hash: 819e29d4e2
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

8.   До 6 от 3 съвсем редно е 16г дете да помага у дома, съвсем редно е майката да събуди 16г си дъщеря сутрин да й помага да чистят. Нима смяташ че е редно 16г момиче да лежи докато майка й шета? Със сигурност не я будят в 5ч сутрин. В описаното не виждам нищо слугинско, техните вършат нещо и я викат и тя да помага. Слугинско е ако те си пият шейк на верандата, докато тя пренася шкафовете по етажите. Слугинско е след вечеря те да си легнат пред тв докато тя мие чинии и шета кухня.
Колкото до биенето, това е реакция на отказа, с нагли думи, на авторката да си върши домашните задължения. Съвсем нормално е всеки човек да има задължения в общия дом. Как ще кажеш на баща си, да си търси някой друг да му помага? Баща й е преценил че преместването на точно този шкаф не е трудно за 16г момиче. Всеки възрастен знае, че ако момиче на 16г вдига прекалено тежки неща ще се осакати, нима мислиш че баща би рискувал да осакати дъщеря си? Затова вярвам на баща й!
"аз си седя в стаята и много не контактувам с тях" Това не е извинение че не трябва да има домашни задължения. Авторката е инициатор на контакт с роднините си само когато има полза да задоволяват нуждите й, а това не е правилно. Иска да се храни, да се къпе, да й купуват дрехи, да й дават джобни и т. н. но не контактувала с тях, тоест тя ги има за слугинаж, а не те нея.
Като се самолишава от образование и на 16г прекарва по 10ч на ден с гаджето, как виждате бъдещето й? Не съм пророк, но ако продължава така, след 1-2г я виждам самотна майка, която се умилква на родителите си да я гледат заедно с бебето й. Сега техните я бият, че отказва да си върши задълженията и има нагли упреци към тях, мъжът й един ден ще я пребива, защото в домът му тя няма да се справя да върши задълженията на пълнолетна жена и като му рекне " че не съм длъжна и да си викне някои друг" той ще я пребие ще я изгони и ще си намери друга жена да му е домакиня в къщата.
След като на 16г авторката пише по такъв начин няма да си намери и кой знае каква работа, следователно като порастне няма да се справя с живота и ще търси да лежи на плещите на баща си.
Иначе няма лошо на 16г да имаш гадже, но по час два дневно, не по 10 часа. И щом се смяташ за достатъчно голяма за гадже ще трябва да поемеш и някой от задълженията на големите хора. Или си дете и учиш уроци и по 1-2 часа на ден играеш на детски игри или си голяма и имаш гадже и задължения на голяма.

 
  ...
преди: 3 години, 26 дни
hash: 1d12090847
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

9.   Мисля, че е рано да си имаш приятел. Аз си хванах гадже на 19. 20

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker