Редно ли е да се изнеса от вкъщи? - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121112)
 Любов и изневяра (29686)
 Секс и интимност (14353)
 Тинейджърски (21889)
 Семейство (6466)
 Здраве (9593)
 Спорт и красота (4696)
 На работното място (3173)
 Образование (7298)
 В чужбина (1651)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18502)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Семейство

Редно ли е да се изнеса от вкъщи?
преди: 3 години, 1 месец, прочетена 1867 пъти
Здравейте,
Аз съм младеж на 22 години от голям град. Вече съм 3-ти курс студент, но тъй като универсистетът ми е в града, живея в апартамента с майка ми. Почти всички от колегите ми са на общежитие, а тези от моя град живеят самостоятелно. В апартамента, където живея, е много неудобно да каня гости и като цяло не става, защото:
1. Е много разхвърляно. Откакто се помня е така, като бях малък не ми правеше впечатление, но като пораснах това започна да ме потиска. Опитвал съм много пъти да говоря с майка ми, но при нея няма никакъв компромис. Казва ми че това е нейтата къща и иска да е така. Само моята стая е подредена. И това ми е най-трудно да го приема, разберете срам ме е да каня хора (освен най-добрия ми приятел и даже пак ме е срам)
2. Майка ми е почти цял ден всъщи, защото работи по 2-3 часа на ден (и то не всеки ден), а и работата и е на 5 минути път.
3. Апартамента е преходен...

Но наистина тъпото е че тя сякаш не я интересува аз как се чувствам, това че съм пораснал и искам да имам някакъв личен живот. Тя просто ме възприема като дете и въобще не й се занимава. На 10-тия разговор като че ли започна да разбира, но просто ми каза "Щом искаш да живееш сам като завършиш и работиш отиди на квартира". И това беше като морална подкрепа.

Разбирам, не съм принц и реално никой не ми е длъжен за нищо в живота, но някак си очаквах поне малко повече подкрепа и разбиране. Поне да можеше апартамента да не беше така разхвърлян.

Трудно ми е следването (медицина), през семестъра уча и не мога да работя толкова, че сам да изкарам пари за месечен наем. Поне при мен с 3 седмици преди сесията учене не стават нещата, трябва да чета по конспект през семестъра.

Баща ми, който живее под наем, откакто се разведоха, ми каза, че може да се погрижи за това и да ми плаща към 400лв наем за квартира, доста прилична сума. Вътрешно усещам, че е правилното решение за мен, но не знам дали не е твърде егоистично. Той печели добре, но и има да плаща неговия наем + един заем. Обаче никога няма да ми каже че му е трудно, защото иска аз да съм добре.

И сега съм на една дилема дали съм напълно разглезен и ако искам нещо в живота трябва сам да си го заслужа, или имам право да искам да живея сам, макар и на чужд гръб, докато завърша. Ако бях в горе-долу приличен апартамент, и както са повечето родители на 8-часов работен ден и по-далечна работа (да отсъстват достатъчно време), щеше да е добре, но при мен не е така. Наистина искам да имам собствено място, където мога да си поканя приятели и защо не приятелка без да ме е срам. Редно ли е да се изнеса?

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 3 години, 1 месец
hash: cc9310b8d3
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

1.   И аз съм в същата ситуация като твоята, двама родители, брат и сестра, куче... Уважавам ги и не са ми длъжни за нищо повече, но и аз като теб искам да се изнеса. Проблема е отново както при теб.. това че уча (само че програмиране) и нямам възможност да ходя на работа като цяло, а покрай тази ситуация с коронавируса съвсем. Не ходя на работа не защото ме мързи, а защото уча на 110% по минимум 10 часа на ден за да съм от най-добрите след време, а не просто поредния посредствен кадър. Стискаме зъби братле и тва е положението, докато завършим и си стъпим на краката, после всичко ще си дойде на мястото. Родителите ни са длъжни да ни осигурят 2 неща - дом и храна, за останалото дали ни е по вкуса никой не ни е длъжен.

 
  ...
преди: 3 години, 1 месец
hash: a0b432f665
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

2.   Отговарям на въпросите в последния абзац.
Да човек ако иска нещо в живота трябва сам да си го постига!
Имаш ли право да живееш на чужд гръб, ти и в момента живееш на чужд гръб, само че не ти харесват условията на евтината хазяйка.
"Ако бях в горе-долу приличен апартамент... " Ако имаше описаното щеше да искаш нещо в повече, просто си свикнат да искаш да ти осигуряват. Завиждаш на младежите които а по квартири, но не виждаш как се чувстват те, повечето от родителите едвам плащат семестрите и квартирата, а студентите често стоят на студено да не се надува сметката за тока, гладуват на полуготови спагети.
Колкото до приятелите ти имаш право да им кажеш, че жилището не е твое и не можеш да каниш хора, все пак ако те са по квартири при тях да се събирате е по удобно, отделно не е чак такъв проблем да устискаш удоволствията и да вложиш времето в учене.

 
  ...
преди: 3 години, 1 месец
hash: d177bd5984
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

3.   Редно е да се изнесеш, но докато не започнеш сам да се издържаш, пак ще ти е тежко, защото ще е компромис. За първи път срещам казус като твоя - ти искаш да е подредено, а майка ти си иска кочината, обикновено е обратно. Нормално е баща ти да се разведе с подобна жена, сигурно и него го е подтискала, но е добре, че поддържаш добри отношения с него, остави го да ти помогне. Убеден съм, че ще е щастлив да ти помогне - от една страна си му син, от друга ще натрие и носа на майка ти, плюсове колкото щеш, пък като има възможност, защо не. И все пак колкото по-скоро си стъпиш на краката, толкова по-добре. Успех!

 
  ... горе^
преди: 3 години, 1 месец
hash: 56a9bfeea2
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

4.   Колко време ти остава до работата? Има ли изгледи да намериш работа? Не, забрави, при мен нямаше изгледи, то само стана още докато следвах.

Колкото можеш по бързо се отделяй от майка си, така ще си намериш и гадже по-бързо. Обикновенно оттам идва желанието за собствено жилище, няма нищо лошо. А до моралния въпрос - ами каков, нека да си задължен на баща ти! Не само сега му е било трудно, както и на майка ти, но сега си достатъчно голям, за да го осъзнаеш. Смело напред!

М 30

 
  ...
преди: 3 години, 1 месец
hash: 5be29c3847
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

5.   А защо не живееш при баща си? Вместо да плаща два наема, може само един. Ако няма такъв вариант, можеш да приемеш помощта му, но и да работиш на 4 часа например, за да поемаш част от разходите. Ще ти се отрази доста добре самостоятелният живот. Ако останеш при майка си и разчиташ на родителите си докато завършиш... Доста време, не знам какъв човек ще стане от теб.
Момиче на 22 години съм и честно казано, ( не ми се обиждай) не бих си хванала гадже като теб. Което да е издържано изцяло от родителите си и да живее при майка си. Просто не чувствам "МЪЖЪТ" до себе си така, а едно още непораснало момченце...
Успех със сериозната специалност, с която си се захванал и дано измислиш най-подходящият вариант за теб. :)

 
  ...


...
преди: 3 години, 1 месец
hash: a0b432f665
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

6.   Смяташ е възможно баща ти да плаща наема, а сметките и храната ти кой ще плаща?

 
  ... горе^
преди: 3 години, 1 месец
hash: a1e8c258a8
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

7.   От автора
Благодаря ви за отговорите. Остават ми още 3 години обучение. Иначе идеята за работа по 3-4 часа на ден всъщност е много добра, ще мога да изкарвам към 300лв на месец (пак е нещо). Аз лятото работих (като асистент) в една клиника и ще опитам да договоря такъв вариант, ако не има и други места. Имам желание да работя и да се издържам сам, но дори и да не мога изцяло (на този етап) пак си струва.

 
  ...
преди: 3 години, 1 месец
hash: 7c463a9a7f
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

8.   Хубаво е че разсъждаваш и от тяхна страна, евала на баща ти. Помисли няма ли вариант малко при него да поживееш, сам да си купуваш храна, сюетки, дрехи, учебници също ще ти дойде на баир много защото медецината не е ала бала и се изискват финанси и много много учене, а като мислиш за пари става още по сложно. Вземи на първо време си купи биткойн и чакай да почне да ти носи една заплата на месец и тогава се изнасяй, учи за финансите и как да управляваш пари, защото ще видиш един ден как ще се изпаряват относно джоба ти и тогава ще се депресираш

 
  ...
преди: 3 години, 1 месец
hash: e39607e2af
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

9.   Да, изнасяй се. Ако не искаш да тежиш толкова на баща си, намери някой приятел, с когото да делите квартирата и сметките. Сезонната работа също е вариант докато учиш. Може да ходиш по черноморието или на бригада в Америка (препоръчвам ти второто). Аз така правех, за да помагам давах на родителите си всички стипендии, изкарани през годината (ако толкова учиш, би трябвало и ти да взимаш такива).

 
  ... горе^
преди: 3 години, 1 месец
hash: d1138e4a68
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Поредния лигльо - като искаш да не ти е разхвърляно хващай и подреждай, а не да пилиш на маминка да го свърши вместо теб.

 
  ...

...
преди: 3 години, 1 месец
hash: 76703d857c
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

11.   Тъй като съм запозната с това какво е да учиш медицина, мога да кажа на всички коментиращи, че няма как да работи и учи едновременно. Това е, може би, единствената специалност, при която не може да работиш, просто защото в малкото свжбодно време трябва да се чете. Мноооого да се чете. Материята е такава, че човек трябва да е съсредоточен, в кондиция, да не е уморен, защото иначе хилядите термини ще си останат само в учебника.
Нямаш много опции, да жалост.
Или са се пренесеш при баща си, или да търпиш още 3 години. После при специализацията вече ще можеш да работиш и да се издържаш.

Мой познат го приеха медицина и в София, и във Варна. Отиде възможно най-далеч от семейството си - в София. Проучи опцията да се преместиш в София, ако има такава опция. Така ще можеш да си на общежитие.

 
  ...
преди: 3 години, 1 месец
hash: cbade441df
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   Приеми помощта, която баща ти ти предлага и се абстрахирай от критичните мнения на хората.. тук и по принцип.

ж33

 
  ... горе^
преди: 3 години, 1 месец
hash: bf65f50282
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

13.   Да следваш редовно, и да работиш в същото е време е много трудно. Виждам го при дъщеря ми, която от 8 сутринта е на лекции онлайн до към обяд и после от 14 до 2 часа е на работа. Почти не й остава време за сън. А като е в сесия, направо не знам как издържа. Учи в същия град, в който живеем и ние, живее на квартира, която аз и баща й плащаме режийните (ток, вода, мобилен телефон, семестриални такси)
Реално погледнато, ако беше отишла в друг град да учи, пак ние щяхме да плащаме квартирата, така че каква е разликата? Щом баща ти е казал, че може да ти дава 400 лв, значи си е преценил възможностите. Пък и реално погледнато, по закон родителите са длъжни да издържат детето си до навършване на 18 години, или докато продължава да учи висше образование.
Според мен е редно да се изнесеш, само че, не знам какво ще ядеш. Защото то не е само да платиш квартирата...

 
  ...
преди: 3 години, 1 месец
hash: cea64f0ab4
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

14.   Излез на квартира. Можеш да си намериш съквартирант, за да ти е по-леко с наема.

 
  ...
преди: 3 години, 1 месец
hash: be34da1688
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

15.   С тази специалност ще имаш поне още 5 години нужда от спонсор - все пак обучението е по-дълго, после следва нископлатена специализация. Баща ти и да поеме квартирата, пак остават разходи за ел. енергия, ток, телефон, храна, дрехи, лекарства, т. е. поне още толкова пари ще ти трябват и то при условие, че си пестелив и си готвиш. Дори няма да ти стигат. Т. е. ти ще "струваш" около 800-1000 лева на месец, отделно такси, учебници и път. От друга страна покрай ковида и липсата на кадри, ти вече трябва да си 4-ти курс и може да си намериш нещо в болниците, макар и почасово, поне да си изработиш за другите разходи. В момента майка ти предполагам поема част от разходите ти, не се знае дали би ги поела като се отделиш. Ако и двамата те издържат и ти малко поработваш, ще стане работата. Имай предвид, че ако живееш с други хора на квартира, в почти всички случаи пак си го има проблема с хигиената и общите части.

 
  ... горе^

...
преди: 3 години, 1 месец
hash: ee90de38cc
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

16.   Баща ти е с повече майчински инстинкт от майка ти. Приеми "помощта" му. Слагам го в кавички, защото това е морално задължение на родител към дете. Някои ще кажат, че до пълнолетие трябва да помагат родителите, но то ако се тръгне от тази посока на разсъждение и тогава "не са длъжни" и могат да оставят детето в детски дом, не е ли така? Няма да коментирам майка ти - или не може да се нарече майка, или има някакви проблеми и затова се държи така.
Но ти учиш много важна специалност, направи така, че да се чувстваш добре, защото ученето ти е най-важно сега. А не заслужил ли си. Всеки заслужава най-доброто. Не си разглезен, с такъв живот няма как да си такъв. Не си търси никаква работа, отдай се на бъдещата си професия.

 
  ...
преди: 3 години, 1 месец
hash: de1b80944f
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

17.   Не можеш ли да се изнесеш на общежитие (доста по-евтино).
Втори вариант е да се изнесеш на квартира, но да делиш наем и сметки със съквартиранти.
Ако делиш квартира с други хора, едвали наемът ще ти е 400лв. Може би само 100-200лв, а и няма да търсиш супер лукс, нали така.
Кофти е твоята ситуация. Това ти пречи и на социалния живот. Сигурно дори и момиче не можеш да си поканиш у вас.
Както казах по-горе, имаш два варианта.
1. Общежитие.
2. Евтина квартира със съквартиранти.

 
  ...
преди: 3 години, 1 месец
hash: 4342a4be5c
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

18.   Не вярвам всички да са на общежитие. Няма ли група във ФБ, или някакво табло за обяви, също можеш да видиш в сайтовете за имоти "стая" около университета, това обикновено е стая от апартамент със съквартиранти. Изобщо идеята ми е, стани съквартирант. Това е най-евтиният вариант да се изнесеш. Повярвай ми, ще ти харесва и ще ти се отрази чудесно.
И потърси работа през лятото. Нямате ли платени стажове?

 
  ... горе^
преди: 3 години, 1 месец
hash: 0d9ad40483
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

19.   На 22 трябва да си сам, съсипваш най-хубавите си години, момичета, спокойствие. Освен това така разхвърляна къща, това ти влияе негативно и на теб. Започнах да търсиш нещо, разпивай, все ще намериш нещо. Времето няма да се върне назад. Да си поканиш приятели, момиче, да станеш и да се разхождаш по гащи и да си спокоен. Много млади хора живеят с родителите си, дори и когато могат да се отделят, това има само негативни последици.

 
  ...
преди: 3 години, 1 месец
hash: c511cbc5a2
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

20.   Номер 5 ти "МЪЖЪТ" няма да го почувстваш в никакви положения след като си личи какво мрънкало си и каква злоба лъха от теб.

 
  ...

...
преди: 3 години, 1 месец
hash: abead2015a
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

21.   Изнеси се, на 22 години си и е права до някъде. Не за това, че е ок да е мизерно, а затова, че реално не е тя " у вас", че да се съобразява с твоите гости и приятели. Отиди на квартира и си поддържай както искаш и си кани приятели без да те е срам, или хвани изчисти

 
  ... горе^
преди: 3 години, 1 месец
hash: 1a656b10a2
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

22.   Нормално би било да завършиш и да работиш- тогава да се изнесеш.
В подобна ситуация съм, аз живея с баща ми- той няма желание да чисти, няма желание като нещо се счупи да го оправи или да плати някой друг да го ремонтира. Това е неговият избор, на него не му пречи.
Опитвала съм да изчистя, да поправя каквото мога- като на другия човек не му е важно, дори ти всичко да излъскаш няма да бъде уважен труда ти.
Обикновено мизерията и беднотията вървят заедно. Ако човек има пари- би платил на някой да му изчисти, да пребоядиса, да смени старите мебели и т. н Когато имаш пари, повече от колкото ти трябват е лесно. Но когато ги нямаш- имаш други грижи, притеснения които изсмукват енергията ти и не ти остава енергия за да се погрижиш за дома си или дори за себе си.
Аз никога не бих накарала баща ми да плаща квартира за мен.
На приятелите ми им казвам директно. Не харесвам дома си, не би ми било удобно да те поканя вкъщи. Не ме е срам, хората които ме познават са окей да изпием по кафе навън/ да се разходим.
Ако някой ме съди за това, че не бих го поканила вкъщи без да ме познава- няма проблем, няма да го приема лично. Но не се е случвало.
Оценявай, че ти плащат семестриалните такси, че те издържат.
Това не е малко. Имам приятелки, които имат хубаво жилище(не говорим за лукс, но чисто и подредено), но не са имали възможност за допълнително образование. Те си стоят в родния град, където са родени и в момента работят и помагат на родителите си. Каквото изкарват се харчи- много малко успяват да заделят настрани.
И колкото и да мислиш, че твоята ситуация е неприятна- не е точно така, защото е временна.

И един съвет към теб. Обичай майка си, дори и да е разхвърляна.
Родителите не винаги са перфектни, но винаги искат доброто за децата си.

 
  ...
преди: 3 години, 1 месец
hash: b4fe082dcf
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

23.   Изкарай си предлиниката до 3 курс и може да започнеш работа в някоя боница като санитар/болногледач/сестра. Така хем ще добиеш представа за истинксата работа на лекаря и ще се ориентираш какво искаш да работиш по-нататък, хем ще си изкараш някой леш. Заплатите не са големи, но е начало. А на повечето места се съобразяват доста със студентите - ще ти пишат нощни смени или през дните, когато си по-свободен.
Вариат е и временно да се изнесеш при баща си, защото заплатата от болницата няма да ти е достатъчна да с издържаш сам. Проучи вариантите за общежитие, но щом родителите ти имат жилище в същия град май не е легално да си на общежитие.
Има и т. нар. "мъртви души" - хора, които се водят, че живеят в стая в общежитие, но реално живеят другаде / гадже/квартра/ и си дават мястото в общежитието под наем. Проучи нещата. Но ще трябва вече да се оправяш сам- наеми, сметки, готвене, всичко.

 
  ...
преди: 3 години, 1 месец
hash: 378fe63b73
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

24.   Така... Темата ти ме провокира.
Студентите, които живеят на квартира, въобще не живеят толкова безпроблемно и леко. Те просто вървят с няколко дини под мишница, жунглират с много топки и гледат да се справят. Те чистят всяка стая от дома си, готвят си, купуват препарати и храна, а плащат и сметките си. Това е твърде много за един млад и учащ човек. При тези в общежитието не е много по-различно, само където живеят на неприятно място и делят стая с други хора. Съквартирантите не винаги са чисти, прибрани и разбрани, в повечето случаи в общака се развиват грандиозни скандали именно заради мръсните чаши и неоправените легла, но там никой няма лично пространство.

Съветвам те, след като имаш проблем с хигиената в дома ти, да започнеш да го поддържаш като домакин, какъвто всъщност си. Да, знам, че не е приятно ти да чистиш, а някой след теб да цапа. Аз също съм много по-подредена от майка ми. После бях много по-подредена от съквартирантката ми. А после и от гаджето ми. Обаче, точно такъв е животът на възрастните хора, точно такъв е животът с гадже и/или дете. Чистиш много, обикновено не само собствените ти боклуци. Чистенето ти е направо почивка, защото всяка друга отговорност също лежи на твоите плещи, нищо, че си студент. Животът е несправедлив, свиквай. Мит е, че за дома се грижи основно този, който прекарва повече време вкъщи. Напротив, най-много грижи полага по-големият Монк.

Съветвам те да опиташ да поемеш повече инициатива в собствения ти дом и да го стегнеш. Сега лежиш на плещите на майка ти, ако се изнесеш, ще лежиш на плещите на баща ти. Нека изнасянето ти е свързано с чувство на самостоятелност и отговорност, а не с тревога, че баща ти ще изнемогне. Опитай така, а ако положението стане нетърпимо, винаги ще можеш да се възползваш от подкрепата на баща ти. Имай предвид, че през следващите години част от твоите колеги ще искат да се изнесат на квартира с приятели. Твърде е възможно да намериш колега, с когото да заживеете в някоя приятна квартира и да си делите всичко по братски. Бих казала, че такъв съвместен живот е най-малкото общо кратно, от което се нуждаеш. Хем разходите ти ще са по-ниски, ще можеш и сам да поемаш голяма част от тях, хем ще си с приятна компания от човек на твоята възраст.

Стисни зъби още малко, опитай да положиш повече усилия и чак тогава се изнеси.

 
  ... горе^
преди: 3 години, 1 месец
hash: 90cd5d350c
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

25.   Баща ти явно те обича като родител и би бил щастлив, че ти помага.

 
  ...

...
преди: 3 години, 1 месец
hash: c3c520d5c9
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

26.   Автори, здравей!
Ще нахвърлям някои свои мисли, породени от споделеното от теб:
1. Образование: изключително много уважавам лекарите и лекарската професия. Виждам отблизо работата ви, отговорностите ви, условията на труд и как се реализирате не просто като тесни специалисти, но и като Човек. Давай смело и целенасочено.
2. Дом и родители: съгласна съм с част от коментарите дотук. Обичай и приеми родителите си с техните несъвършенства. Не знам в какво жилище живееш: ако има риск за здравословното ти състояние (мухъл, липсваща мазилка, липсващи подови настилки) значи определено трябва да помогнеш и на себе си, и на майка си. Мобилизираш всички: близък роднина, психолог за майка ти и търсите заедно начин за справяне. Ако е само занемарено и разхвърляно, опитай се да обърнеш особено внимание на майка си. Защо е такава, откога. Може ли да се дължи на депресивно състояние? Има ли приятели или се чувства отхвърлена и ненужна. Най-лесното е да започнеш да я ангажираш през деня с нещо, да я помолиш да направи нещо за теб, като го опишеш за много важно. Да излезе да ксерокопия лекциите ти, докато си учиш, да сготви нещо, което само та го прави вкусно и т. н. Основната идея е да не й позволяваш да линее пред ТВто на дивана целодневно. Разгледай случая и от психологична гледна точка.
3. Приятелски кръг: варианти за събирания по квартирите на твоите приятели колеги са най-добри. Аз съм от голям град. През студентските години винаги бяхме по квартирите на колегите. В крайна сметка родителите ни също си имат своето лично пространство. Една идея: щом баща ти ти е казал, че може да отделя допълнителни пари за издръжката ти. Не ги взимай за квартира! Може обаче веднъж на един-два месеца да го молиш за 100-200 лв и да отидете с приятелите ти на вила/къща за гости през уикенда. Забавлението е гарантирано!
4. Гаджета: няма да казвам колко са посредствени в разсъжденията си някои девойки, особено като онези, които не "чувствали мъжа". Просто се огледай за момиче в твоите среди. Най-стабилните семейства от моя роднински и приятелски кръг е именно между лекари или лекари-мед. сестри.
5. Самостоятелност: Е, сега да сме наясно. Пак отблизо: на 30-32 години пред името ти ще стои Д-р, ще си тесен специалист, хората вече ще те разпознават, навярно и частна практика ще имаш (това го казвам като човек отблизо). С всяка изминала година, ще израстваш професионално и материално. Желая ти го чистосърдечно!

P. S. Майка ти и баща ти са живи и са до теб! Подкрепяйте се емоционално и материално един друг. Не бързай да гониш статус, той ще дойде сам. Спри да мислиш за другите, какво щели да си помислят. Не позволявай да си нещастен, заради масово ширещата се посредственост.
Не забравяй две неща:
Не всичко, което лети, се яде!
Най-хубавото винаги предстои!

Ж32

 
  ...
преди: 3 години, 26 дни
hash: 4701cd0845
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

27.   И при мен е разхвърляно и кво от това. Никой няма право да ми казва аз как ще си живея живота. Аз не бих се съобразила с теб. Щом не ти харесва изнасяй се.

 
  ... горе^

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker