Моля за съвет (роднини ме търсят САМО ако им трябвам) - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121005)
 Любов и изневяра (29665)
 Секс и интимност (14343)
 Тинейджърски (21872)
 Семейство (6460)
 Здраве (9584)
 Спорт и красота (4694)
 На работното място (3165)
 Образование (7293)
 В чужбина (1649)
 Наркотици и алкохол (1114)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18476)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Семейство

Моля за съвет (роднини ме търсят САМО ако им трябвам)
преди: 3 години, 28 дни, прочетена 1179 пъти
Здравейте.
Жена съм на 25 години.
Живея в малък град, в който живее моето семейство (мъжа ми и детето ни), родителите ми и чичо ми, всички живеем в различни жилища.
Чичо ми има син, който е мой пръв братовчед, той си има жена и дете на 4 години, те си идват в нашия град само през почивни дни защото работят и живеят в съседен град , докато детето им растеше постоянно ме търсеха да се видим, да пием кафе, да им отидем на гости, и ние сме ги канили и тн. С 2 думи бяхме си близки. Докато не разбраха, че и аз съм бременна, след като разбраха сме се виждали 2-3 пъти и то случайно. Като родих същата работа, все аз ги търсех, поканих ги на погачата на моето дете (прави се когато бебето стана на 40 дни) тогава се видяхме (беше миналата година януари) и на тяхното дете на рождения ден (началото на май 2020) , при положение, че аз се ”самопоканих” не на самото парти ами те си бяха тук в малкия град и аз ги попитах може ли да минем да ги видим и подарих подарък на детето им седяхме 1 час и си тръгнахме. От тогава не сме се виждали, те не са ме търсили, все аз им пишех да ги видя как са какво правят , а те мен нито веднъж, а продължават да си идват всяка седмица сигурна съм защото чичо ми постоянно качва снимки с детето им. Нито веднъж за година и половина не ми се обадиха да се видим било то за половин час, да видят детето ми защото все пак сме роднини, децата ни са 2ри братовчеди, всеки път като си пишехме им казвах да се обадят като си дойдат да се видим и казваха добре, но един път не са се обадили. До сега. Преди няколко месеца започнаха да правят ремонт в жилището на чичо ми и тогава започнаха да ни търсят, но не за да се видим, а за да им помагаме - да им гледаме детето, мъжа ми да им даде я винтоверт , я инструменти, да им помогне с ламинат, да им докара плочки и подобни, това в рамките на петък събота и неделя, през останалите дни ни всет, ни кост, миналата седмица пак са си идвали и не са ни потърсили, не са и правили нищо. Сега следващата събота и неделя пак ще идват и чичо ми, не те, а ЧИЧО МИ е говорил с мъжа ми и е казал, че те питат дали можело отново да им гледаме детето и да им дадем това онова и ако може мъжа ми да помогне с еди-си какво. Хвана ме яд защото ни търсят само когато имат нужда, един път не са се обадили/писали през останалото време, помогнахме им и пак не ни търсят, за това им отказах, казах им че си имаме работа и не можем и толкова. Вие на мое място как бихте постъпили? В крайна сметка и да ми се разсърдят това какво ще промени като те така или иначе не ни търсят, а ни използват?

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 3 години, 28 дни
hash: 7af487e5cb
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

1.   Измисли и ти нещо, с което да ги накараш да ви помогнат и гледай реакциите им. Ако "учтиво" те разкарат почнете да ги разкарвате и вие...

 
  ...
преди: 3 години, 28 дни
hash: 1a2bbd31da
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

2.   Правилно си постъпила. Това, че някой ти е роднина, не го оправдава да те използва. По-важни са отношението и поведението, което имате един към друг, а не роднинската връзка. Малко хора го разбират, за съжаление, и се оставят да бъдат манипулирани и използвани от семейството си, защото, видиш ли, роднини им били... сякаш това трябва да ги оправдава или да им дава предимство за нещо. Режете ги и, ако започнат да разпитват, им кажете защо. Ако се осъзнаят - чудесно, ако не - да са живи и здрави и да си намерят друг, когото да използват. Имате достойнство, пазете си го.

 
  ...
преди: 3 години, 28 дни
hash: d3ef571ecf
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

4.   Отрежи ги,детето е болно,или ти си болна,няма ви у дома ит. н. Брей,колко хитри!!!!

 
  ... горе^
преди: 3 години, 28 дни
hash: 5d66ea21ea
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

5.   И аз съм бил в такава ситуация. Има си граница за всичко, реши къде е твоята. Аз лично отрязах роднините и за мен се получи добре - бая по-малко напрежение. Чак се ядосвах на себе си, че толкова време ми отне.

 
  ...
преди: 3 години, 28 дни
hash: dd32b69b41
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

6.   Извинявай, но твоето си е направо нищо ... Аз колко работа съм свършил на всякакви свои близки и не чак толкова и в даден момент всички лекичко се отдръпваха ... до следващия път. Не ми беше лесно да почна да ги режа, но ... чашите преливаха отвсякъде ... Естествено започнаха да говорят за мен най-грозни неща. Преживях го някак си и сега държа всички на максимална дистанция. Ми екстра си ми е. Никой не ли липсва. Периодично дочувам злобни приказчици, но това вече само ме развеселява.
Колкото по-далеч от всички - толкова по-добре.
А не си ли чувала приказката, че "приятел в нужда се познава"? Дискретно е пропуснато едно "САМО" пред "в нужда ..."

 
  ...


...
преди: 3 години, 28 дни
hash: 6bdd1ba415
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

7.   Пълен игнор следващия път. Като се повтори случая не отреагирайте а ги оставете да се оправят сами. Не сте им нужни.

 
  ... горе^
преди: 3 години, 27 дни
hash: 96008bc75d
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

8.   Не ти трябват такива хора, които само знаят да искат, но не са там за теб, когато ти имаш нужда от нещо. Добре сте ги отсвирили. Следващия път пробвайте да им поискате вие услуга и гледайте после сеир.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker