Едно или две деца - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (120658)
 Любов и изневяра (29582)
 Секс и интимност (14306)
 Тинейджърски (21852)
 Семейство (6437)
 Здраве (9549)
 Спорт и красота (4686)
 На работното място (3137)
 Образование (7285)
 В чужбина (1643)
 Наркотици и алкохол (1113)
 Измислени истории (796)
 Проза, литература (1730)
 Други (18386)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Семейство

Едно или две деца
преди: 3 години, 7 дни, прочетена 2159 пъти
Здравейте! Жена на 32 години съм, омъжена с момченце на 5 години и половина. Незнам как да постъпя, хем искаме второ детенце, хем се замисляме, че не работя! Магистър съм имам 2 дипломи и година стаж, което е нищо.... Ако имам второ дете още дълго няма да се хвана на работа, а ако започна работа, най-вероятно няма да имаме второ дете! Имаме собствен дом, ако така може да се нарече чрез кредит и не спирам да мисля, деца се отглеждат, но и с по-малко финанси не може... Избора между кариера или дете е нелеп...

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 3 години, 7 дни
hash: 424dcfc309
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

1.   Започни работа. След това година работи. После прави опити за дете. Докато се роди ще имаш 2 години поне стаж още. Ще взимаш майчинство и ще се чувстваш, че си направила нещо за себе си. Мястото ще ти се пази. Хем до 35 живот и здраве ще си имаш още едно детенце. Хем ще имаш още стаж. Мястото ще ти се пази. За децата е важно не само да си добра майка, но и да се развивяш. Успех

 
  ...
преди: 3 години, 7 дни
hash: fb12ee5f2f
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

2.   Щом на 32 години си само с 1 година трудов стаж, значи не си много работяга и едва ли тепърва ще направиш силна кариера. По добре заложи на второ дете. Мъжа ти вероятно работи. Демографска криза е. Нужни са бели българчета в България. А след като порасне малко второто, ще може да започнеш някаква работа...и ще си доволна- и с две деца и с работа, па било то и каква да е.

 
  ...
преди: 3 години, 7 дни
hash: 270321d865
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

3.   Може с по-малко финанси, просто няма да е презадоволено, както е модерно сега. А какъв е смисъла от изкарването на високи доходи (кариера, не че това ги гарантира), ако няма за кого?!
Но - това е моето мнение. Просто е абсурдно да се допитвате до други хора за такова решение.

 
  ... горе^
преди: 3 години, 7 дни
hash: 344b1613ac
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

5.   Няма невъзможни неща.Но при вас ще е по трудно.Точен момент за второ,първото е поотраснало.Ако има второ,когато първото тръгне на училище,малкото ще е на ок.2 години.Трудно е от към финанси и липса на стаж при вас. Ако имате допълнителни доходи, действайте смело за второ.Да,с по малко средства деца също се гледат ,но е трудно.

 
  ...
преди: 3 години, 7 дни
hash: d5e93b8b65
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

6.   Аз бих избрала дете. Където е едно, там и две. Със сигурност имате много бебешки неща и второто дете ще ви излезе по-евтино. Кариерата няма да избяга, но със шансовете за забременяване не е същото.

 
  ...


...
преди: 3 години, 7 дни
hash: 6c45de4772
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

7.   На 32 с 1г стаж по добре второ и трето дете. Ти така или иначе си направила своя избор щом до сега нямаш стаж следователно семейството е по важно за теб като човек, в такъв случай увеличавай семейството. Ако сега се решиш да развиваш кариера, няма да постигнеш кой знае какви висоти в нея. То човек ако е вътрешно кариерист не стои у дома до 32г с една година стаж. Ако беше работохолик вече да имаш поне три години стаж след първо дете, и още 4 преди детето, общо най малко 7г, но щом имаш 1г значи си човек домошар, затова избери деца и семейство.

 
  ... горе^
преди: 3 години, 7 дни
hash: 3c6b0525db
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

8.   А какво мисли мъжът ти не е ли по-важно от това, което мислим ние? Деца не се гледат само с желание все пак, времената са трудни, цените на всичко растат и най-важното липсва сигурност, дали утре ще имаш работа и доходи. Ако трябваше сега да решавам, едва ли щеше да е в полза на второ дете.

 
  ...
преди: 3 години, 7 дни
hash: d0210b2fe5
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

9.   Тия деца, като че ли рибки за аквариума си купувате. Иначв не били егоисти, като ги правят и плюят по тея, които не искат.
Това да не е домашен любилвц бе. Да имаме или да нямаме.
Ама кариерата, ама финансите ...
За какво избощо си раждала, като се притесняваш, че имаш 1 година стаж само.
А и не знам за каква работа говориш като трябеа да си в майчинство в началото.

 
  ...
преди: 3 години, 7 дни
hash: 5b0f15cc22
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

11.   Три. :) Работа може да намериш след някоя година, но тогава дете няма да може да имаш. Казвам го само като факт.

 
  ... горе^
преди: 3 години, 7 дни
hash: 268d40a595
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   Замисляла ли си се, че не е толкова невъзможно да работиш и да отглеждаш дете едновременно? Точно така правят повечето жени и едното не изключва другото, както ти го изкарваш. На 32 с една година стаж е просто срамота. На нацията освен бебета и трябват и данъкоплатци. Ако изчакаш още малко без работа, после и да искаш никой няма да те наеме. Замисли се - до 26/7 годишна не си работила. После си си гледала детенцето 6 години. Конкуренцията - работи от 20 годишна паралелно на обучението си, родила и отглежда деца, паралелно на кариерата си. Кой мислиш, че има повече опит и знания и ще свърши повече работа?

 
  ...

...
преди: 3 години, 7 дни
hash: 51638e224a
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

13.   До 32 г. имаш само година стаж? Ми явно работата не ти е приоритет и за това едва ли причината е в детето. Ти нямаш никакъв опит, а говориш за кариера.
Моят съвет е да се хванеш на работа, да поработиш година, така че поне да имаш право на майчинство и тогава да правите второ дете. Кариера оттук нататък е малко вероятно да направиш, поне да имаш 2 деца.

 
  ...
преди: 3 години, 7 дни
hash: 533785e944
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

14.   Изборът е нелеп наистина. А решенията вземате ти със съпруга ти.
Ако започнеш работа, ще натрупаш малко стаж и после може да помислете за дете. Ако не си намериш работа, а забременееш сега, не знам после на 35 без стаж къде ще те вземат с малко дете. В същото време не се знае колко време ще ти трябва да забременееш..
Аз бях в подобна ситуация, но моето притеснение беше как ще се оправяме финансово с две деца, иначе имам работа и доста стаж натрупах ( почти 9 години). СЕга съм на 32, с едно дете на 5 год. и едно на 5 месеца. Децата ми са желани и планувани. Не съжалявам за миг, че родих още едно дете. Чудя се даже как съм се колебала преди да забременея. Нещата се нареждат. Ако се разбирате с мъжа ти, действайте, защото годините минават.. Покрай мен всичките ми по-възрастни колеги ми говореха колко съжаляват, че са останали с едно дете..
Работа се намира, децата са най-важните, Те ти дават смисъла в живота. Без тях няма смисъл даже да работиш:)

 
  ... горе^
преди: 3 години, 7 дни
hash: 86efdd3dae
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

15.   Зависи ти какво искаш. Най-вече ти, защото ти ще го износиш и родиш, а и честно казано майката винаги е натоварена малко повече. Имам хора в обкръжението, главно майки от площадката в квартала ни, които имат по две деца и виждам с очите си какво е. Едната от майките имаше детенце на 3г. и роди второ. В началото беше ад. Постоянно викаше, беше нервна, недоспала. Майка и всеки ден идва да гледа едното дете, защото сама не може да се справи. Дори на площадката не смее да дойде сама с двете. Днес беше на площадката с по-голямото, а майка и приспива бебето и го гледа у тях докато стане обяд. Тя изглежда спокойна и доволна, но нямаше да е така, ако майка и не идваше всеки ден. А коя баба може всеки ден да идва по няколко часа? Аз нямам този лукс. Изгледах си детето самичка. Майка го взима за по няколко дни от време на време, но чак сега, докато беше малко не съм го давала. Нека бъдем и реалисти колко грижи са децата. Не говоря за пари. Аз лично си харесвам и свободата. За мен две деца биха били тормоз. С едно се ядва. Пак имам време за хоби, за два-три часа на пазар в мола, за възможност да си купя хубави дрехи и козметика, за възможност за разходи по скъпо секси бельо, с което да изненадвам съпруга си. Детето ми не е лишено от нищо, но с две деца ще забравя тотално за себе си и мъжа си. Ти прецени от кои жени си - дали си съгласна изцяло да си само майка. Но работа все някога ще трябва да започнеш. А сутрин докато се оправиш за работа, докато събудиш детето и го оправиш за градина е нелеко. А ако са две? Ами на баня вечер? Кое по-напред, че после мъжа ти и ти. Сложно е много. Ако нямаш помощ от баби, не се навивай, според мен. С две дини под една мишница. Но си е лично твой избор. Аз изказвам само моята позиция. Освен майки сме и жени и имаме желания различни от това да гледаме деца.

 
  ...
преди: 3 години, 6 дни
hash: cfef47bc0e
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

16.   Може да хванеш нещо не особено престижно на половин работен ден. Трябваше да преглътна дипломата и езиците, защото не мога да си намеря работа по специалността. Наложи ми се да лъжа в CV-то си, че съм със средно и съм работила нискоквалифициран труд, за да ме вземат, ама това е... Изглежда бачкането да не е твоята страст, така че и аз бих заложила на второ дете. Пък с работа на половин ден все ще докараш някакви допълнителни пари. Когато/ако забременееш, просто ще напуснеш, сигурно и някакви майчински ще успееш да вземеш.

 
  ...
преди: 3 години, 6 дни
hash: 0209da171f
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

17.   Аз не мисля, че избираш. Млада си, остави ги българските селяни според които жена след 30 едва ли не е стара вече :D шефката ми роди второ дете на 48г, не че не можеше по-рано, просто не искаше. И само да вметна номер 2, това че на теб носа ти не стига по-далеч, не означава, че жената не може да работи и гледа дете едновременно. Ся, ще кажете е как така?? Еми така, с желание, цели и план всичко става, ако не -намираш оправдания и си седиш вкъщи или както им е добре на тях.
Та, защо не поработиш 2-3години и да пробвате за второ на 35 примерно? Ако всичко ви е наред ще стане и тамън малкия ще помага. Успех!

 
  ... горе^

...
преди: 3 години, 6 дни
hash: f23b164e3a
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

21.   Къде спа тия години? На 27 си родила, преди това какво прави? Утре ако и мъжа ти остане без работа? Ако те изгони? Голяма работа че имаш дипломи и то предполагам от някой провинциален филиал и гръмка специалност.
Жените въобще не се уважавате!

 
  ...
преди: 3 години, 6 дни
hash: cb8b018dc9
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

22.   Съветът на номер 1 е много разумен. Поработи няколко години, после ще направите и второто. Ако родиш веднага и после още няколко години прекараш в гледане на деца, забрави като наближаваш 40-те тепърва да започнеш да се развиваш професионално. Българският трудов пазар е доста жесток към жените над определена възраст без стаж. Щом си си направила труда да завършиш две образования очевидно имаш желание отвътре да се развиваш и амбиция. Не се ли пробваш в някакъв момент ще се почувстваш непълноценна само с майчинството. Децата като станат на по няколко годинки ще започне и критика от близки и роднини и коментари защо не работиш, а оставяш мъжа си да се мъчи сам. Няма да се чувстваш добре, а никой няма да оцени, че си направила жертва - само ще се комплексираш и ще ти вменявват вина. Децата в някакъв момент също ще започнат да искат да имат всичко, което имат и съучениците им и ако финансите ви продължават да са ограничени, защото само мъжът ти работи, ще се обърнат и те срещу теб и ще се чудят, защо мама не си потърси работа. Не е справедливо, знам, но това реално се случва с много жени в твоята ситуация.

 
  ...
преди: 3 години, 6 дни
hash: 6b3dd2c2a6
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

23.   Според мен е удачно да започнеш работа и да се концентрираш върху нея за година и нещо. След това може да правите опити за второ дете, като се има предвид, че ще отнеме някакво време да заченеш, а и ще можеш да работиш през първите месеци от бременността. Така ще натрупаш още около две години стаж, а при появата на второто дете ще си в майчинство и после ще можеш директно да се върнеш на работа. Хем ще имаш заплата, хем ще имаш второ детенце.
Твоят случай е малко или много особен, защото си на 32 години, а стажът ти е малък. Ако сега забременееш и родиш, ти ще загубиш още поне три години. Разбирам, че всяка ситуация е индивидуална и по никакъв начин не те съдя, но работодател трудно ще наеме 35-годишна жена с две малки деца и една година работен опит.

 
  ... горе^
преди: 3 години, 14 часа
hash: da6568a222
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

27.   По-добре избери работата. Не искам да ти казвам какво да правиш но щом питаш и се колебаеш.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker