Родителите ми искат да става винаги по тяхната. - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121147)
 Любов и изневяра (29695)
 Секс и интимност (14356)
 Тинейджърски (21891)
 Семейство (6469)
 Здраве (9595)
 Спорт и красота (4698)
 На работното място (3177)
 Образование (7300)
 В чужбина (1651)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18510)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Семейство

Родителите ми искат да става винаги по тяхната.
преди: 3 години, 28 дни, прочетена 1595 пъти
Здравейте, момиче на 22 съм и в момента уча. Преди повече от година се запознах с едно момче от чужбина по интернет на 24, той дойде 2 пъти в България да се видим, за повече от седмица - две. Той е от Балканите, не е като да имаме религиозни различия, традициите ни са подобни и езикът също. Отношенията и намеренията му са сериозни (разбира се няма да се женим или създаваме семейство следващите години, просто не е "бройкаджия") и много държи на мен. Последното, което ще кажа, за да добиете някаква представа за него е, че живее в столицата.
Родителите ми са изключително претенциозни и взискателни хора, очакват насреща много, а всъщност вкъщи са пълен ужас. Тяхната "амбиция", и винаги са ме "насочвали", е да си намеря "богат, красив" по възможност по корабите младеж, но със сигурност да е богат! Под богат нямат предвид милионер, но да не е скромно момче без собствен апартамент и заплатата да е под 1000лв.
Още от училище исках да отида да уча в София, но за тях това е "твърде далеч, твърде много финанси и разходи", затова трябваше да се задоволя с град близък до родния ми и да се преместя да уча там. Винаги се опитват да налагат своето мнение, а когато аз реша въпреки това да направя нещо на своя глава, се следват викове и нацупени физиономии поне седмица.
С баща ми не общувам почти, само здрасти, как си, как мина денят ти и това е. Не му споделям нищо за личния ми живот, ако майка ми му каже нещо това е. Той е главната причина да пиша тази тема, защото каквото и да му кажеш, ако не му харесва започва да крещи и да обижда.
Майка ми знае, че се срещнахме с това момче, но и тя не е много заинтересована, мисли си, че не е нещо сериозно и ще отихне до няколко месеца. Не разпитва нищо и имам чувството, че се преструва, че не съществува. Иначе, когато бяхме заедно всеки ден ми казваше "ВНИМАВАЙ, ПАЗИ СЕ, УМНАТА". А няма да споменавам как ме "предпазваше", да не е "изнасилвач, използвач" и т.н. Аз лично не виждам разлика между човек, с който се запознаваш по интернет от друг град и човек от чужбина - и българинът може да има лоши намерения. А кой чужденец сега с тестове и глупости би пръснал толкова пари, само да си губи времето с някаква си българка?
Решихме, въпреки вируса, да отида при него на гости за седмица - за разлика от моите родителите, неговите са много ентусиазирани и щастливи да се срещнат с мен. Както споменах живее в столицата, затова няма да е толкова сложно с транспорта. Парите относно пътуването и всички други неща са мои собствени(няма да искам от родителите ми), а и той ще подпомогне за тях също. Има апартамент, в който не живее никой, където ще останем, а в момента живее в къща. Напълно ме подкрепя.
Проблемът е в родителите ми. Как да им съобщя, че отивам там за седмица? Разбира се, че ще последват отново реплики от сорта "ти там завинаги ли ще оставаш", "ми ако ти се случи нещо" и т.н. Може ли да ми дадете съвет и начин да подходя към бъдещия разговор? Университетът ми няма да попречи по никакъв начин на "отсъствието ми", т.е. няма да изпусна нищо от учебния материал. Майка ми беше казала преди първата ни среща "Аз не мога да ти запорирам сметката и да те спра, ти си достатъчно голяма, но си много наивна да очакваш нещо от него". Както казвам, аз не целя брак или деца с този човек в далечното бъдеще - образованието в момента ми е приоритет пред връзката.
Разбира се, че ще имам интернет да говоря с майка ми по вайбър или фейсбук, но ако не говорим един ден по телефона като съм в другия град, започва да ми пише "Сърдиш ли ми се?" и такива.
Моля ви за съвет и начин да подходя към този разговор, не ме е страх да отида сама до там, нито от пътя, нито от това, че ще съм сама в чужда страна, а просто реакцията и отношението на родителите ми.
Благодаря ви за отделеното време, постарах се да съм достатъчно изчерпателна.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 3 години, 27 дни
hash: fe2f5bdd6c
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

1.   Като чета текста ти, родителите ти са прави, прекалено си наивна и може да ти се случи нещо нежелано.
От друга страна не би трябвало да очакваш родителите ти да се влюбят в мъжът в който си влюбена.

 
  ...
преди: 3 години, 27 дни
hash: e1a71dc825
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

2.   Момиче, родителите ти са прави. На 22 г. , не мислиш трезво, само мисълта да отидеш при някого в чужда страна и апартамент без да си имаш 1 на ум е притеснително. Не си ли гледала Taken. Нещата описани там са 100% реални. Бил от балканските страни... откъде знаеш, че "родителите "му не са в бизнеса също? И да, ако ще изкара от теб пари , ще дойде до България и 10 пъти. Описвам ти нагледно как мислят родителите ти. А пък не дай си боже да се окаже вярно. И не само това- начина, по който мислиш за университета, че нищо нямало да изпуснеш за 1 седмица показва , че си несериозна. Е как искаш родителите ти да гледат на теб като пораснало и зряло момиче, на което може да се има доверие. Стани на 26 поне, завърши, намери си работа и тогава ходи в чужбина на гости на непознати.

 
  ...
преди: 3 години, 27 дни
hash: 5f4a45f755
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

3.   Аз на 22 г. вече имах дете и чаках второ. Ти си пълнолетна, прави каквото трябва, пък да става каквото ще. Вашите ще трябва да свикват.

 
  ... горе^
преди: 3 години, 27 дни
hash: c1afdfb7d9
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

4.   Разбрах, какво представляват родителите ти, когато прочетох, че зетят мечта трябва да работи по корабите. Твоят личен живот си е твой и толкова. Съобщаваш им, че отиваш за седмица, като свършен факт, а не като нещо, което ще се обсъжда. При най-малък опит от тяхна страна прекратяваш темата. Ти се боиш от пряк конфликт с родителите си, но докато се държиш по този начин, ги насърчаваш.
Сега малко за гаджето ти. По дедуктивния метод излиза, че е от западните балкани. Сърбин, македонец, хърватин? В София има много студенти от Македония, та да речем, че е македонец. Умната! Там не ни обичат, имах позната, която преди години я замеряха с камъни в македония, поради факта, че е българка. В Сърбия също не горят от любов по нас. Дори семейството на момчето да е надрастнало балканския манталитет, околните най-вероятно не са. Имай едно на ум.

 
  ...
преди: 3 години, 27 дни
hash: ab0514da8b
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

5.   На 22 години си. Достатъчно отдавна е минало времето когато е трябвало да си поемеш живота в ръцете си. В момента трябва да си вече в етапа от живота си, в който сама си взимаш решенията и сама си търпиш последствията, а родителите ти научават само каквото прецениш че трябва да научават.

Ако това не е така, не са ти проблем родителите, а че ти си детенце. Порастни и се научи да се справяш с проблемите си.

 
  ...


...
преди: 3 години, 27 дни
hash: 0edfc5fecd
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

7.   И аз мисля, че родителите ти в този случай са прави. Ти не го познаваш толкова добре. Светът е пълен с лоши хора. Някои хора доста добре се прикриват. Бъди внимателна. Ако ти се случи нещо а родителите ти са далеч.
Ще умра от страх ако дъщеря ми иска да пътува с почти непознат.

 
  ... горе^
преди: 3 години, 27 дни
hash: 0edfc5fecd
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

8.   Но не бива да ги слушаш за всичко. И аз мисля като майка ти не се живее със заплата под 1000 лева и без собствено жилище. Аз живея така.

 
  ...
преди: 3 години, 27 дни
hash: 0edfc5fecd
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

9.   Майка ти е права. Трябва да се пазиш.

 
  ...
преди: 3 години, 27 дни
hash: 0edfc5fecd
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   И моята братовчедка ми пише сърдиш ли се. А аз не искам да разговарям.

 
  ... горе^
преди: 2 години, 11 месеца
hash: e2f87524ab
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

11.   Здравейте, авторката съм. Реших след известно време да напиша развръзката на историята.
Нашите първо бяха шокирани, но нямаше какво да направят, за да ме спрат. Отидох за седмица, всичко мина страхотно, роднините му са много мили и не очаквах да ме приемат толкова положително. Прекарахме си идеално и пътуването беше окей, единствения урок, който научих от това пътуване е - ако искаш спален вагон трябва да си резервираш място няколко дни преди това.
Благодаря на 4 и 5, че допълнително ме "стимулираха". Изключително се радвам, че направих тази крачка, нещо ново беше за мен и може би "най-лудото" решение, което съм вземала в живота си :D
Но разбира се, 2 и 7 също са прави от части :) Не трябва да имате 100% вяра на всеки в интернет, няма значение от националността.
Бъдете здрави!

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker