След раздялата. - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121115)
 Любов и изневяра (29687)
 Секс и интимност (14354)
 Тинейджърски (21889)
 Семейство (6466)
 Здраве (9593)
 Спорт и красота (4696)
 На работното място (3173)
 Образование (7298)
 В чужбина (1651)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18503)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Семейство

След раздялата.
преди: 3 години, 19 дни, прочетена 1937 пъти
Здравейте на всички. Пускам темата, защото ми стана вече много объркано в главата. С бащата на детето ми се разделихме преди няколко месеца, от скоро сме и разведени. Раздялата да кажем мина доста цивилизовано. От моя страна причините бяха доста. Като цяло не е лош човек, но с натрупване на разочарования, чувствата ми безвъзвратно отлетяха. След раждането на детето ни, започна да става непоносим. Непрекъснато ме упрекваше, че само с детето се занимавам, за всички разходи му се свидеше, че съм купувала само хубави неща за детето и безброй подобни. През два месеца сменяше работа си и то не защото не се справяше, а защото го гонеха заради несериозност. Ужасно мързелив, не подхващаше нищо. Мислеше си, че като оставя пари вкъщи нищо друго не трябва да върши. Скандалите станаха ежедневие. Репликата, която унищожи всичко в мен беше, че не съм му била благодарна, че ме е хранил. Това разбира се е лъжа, защото освен, че внасях пари в общия бюджет, живеехме и в мое жилище.Както и да е, дойде време за раздяла, при тези изчерпани отношения. Двамата взехме това решение. Запазихме добрия тон, обаче нещо се случва. След развода, стана най-добрия баща на света, а преди за 2 часа не можех да му оставя детето. Дава супер редовно голяма издръжка, по негова инициатива. Направо съм в шок., а преди се стискаше и за памперси. Не проспуска да види детето, звъни през ден да чуе как е. Иска да излизаме заедно да водим детето в парка. Обаче и кара общ приятел наш да ми звъни и да разпитва за мен. Какво се случва, наистина нямам обяснение, аз просто искам да запазим добри приятелски отношения в името на детето, но нещо, като че ли минавам границата, знам ли. Искам да чуя мнения, как изглежда от страни ситуацията. За мен също е много труден период, независимо от всичко преживявам трудно раздялата. За мен това преобразяване е невероятна изненада, все вдно общувам с коренно различен човек.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 3 години, 19 дни
hash: ef5f429d27
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

1.   А ти сигурна ли си, че преди раздялата наистина е бил толкова зле? Когато човек иска да вижда нещата в черно, то той неизбежно ще ги види в черно. Според мен, тъй като вече не ти е в къщата, от много време насам гледаш на него с необременено съзнание и го виждаш такъв, какъвто е - грижовен баща.

 
  ...
преди: 3 години, 19 дни
hash: ee7aef7ed3
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

2.   Според мен бащата да детето ти не е постъпил добре, не е прав да те обвинява, че купуваш хубави неща за детето ви. Кой родител не би искал да купува най-доброто за детето си. Според мен бащата на детето ти не държи на теб. Едва ли се е променил след развода. Не е хубаво да те следи. Може би е намислил нещо. Незнам. Не ми харесва. Според мен по-добре не се събирайте отново. Не му се доверявай.

 
  ...
преди: 3 години, 19 дни
hash: 4895d1239a
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

3.   Обикновено хората оценяват какво са имали, едва когато го изгубят. Изглежда ми все едно бившият ти мъж е съжалил и иска да си върне семейството. Топката е при теб и ти решаваш дали да му дадеш втори шанс. Има двойки дори с по няколко брака и развода. Може пак да се съберете, ако мислиш, че може да съживите любовта. А за детето няма нищо по-хубаво от това мама и тати да са заедно.

 
  ... горе^
преди: 3 години, 19 дни
hash: 66fa6c4525
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

4.   Изплашил се е, че може да загуби детето... Нищо, това е добре - хем имаш спокойствие и свобода, хем сега той се държи добре и дава пари. Запази така нещата, да видим за колко време той ще се държи така.

 
  ...
преди: 3 години, 19 дни
hash: 7641ac0ead
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

5.   Според мен това само трябва да те радва, защото в класическия вариант бащите хвърлят по 100лв и оправяй се. Според мен даже трябва да помислиш да се съберете,, първо явно се е променил и второ все пак не е изневерил, да ви я зарязал и тн.

 
  ...


...
преди: 3 години, 19 дни
hash: 236386b714
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

6.   Не ти се случва нищо невиждано и нечувано. Просто около теб е поредния човек, който се стяга едва тогава, когато осъзнае, че губи нещо важно. Разбира се, че си скептична и подхождаш с недоверие, ти доста си си изпатила от връзката ви и си била настроена, че детето ти няма да има загрижен баща. Няма как сляпо да повярваш на толкова необичайна промяна. Ако се съберете днес, другата седмица ще имаш жива ретроспекция на миналото. Ако днес го осъдиш и му вдигнеш скандал, след няколко години детето ти ще е с много объркани представи за майка си и баща си.
Съветвам те да си стоиш здраво на краката, да наблюдаваш случващото се и внимателно да анализираш. Рано е да подскачаш за нещо. Прекрасно е, че бившият ти се опитва да стане по-добър родител, радвай се на славния момент и стискай палци да е завинаги. Времето ще ти даде всички нужни отговори, ти не прибързвай с изводи.

 
  ... горе^
преди: 3 години, 17 дни
hash: e4a4cbf2a0
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

7.   За съжаление с бившата ми приятелка се разделихме и имаме също дете.
Аз плащам половината от всички разходи, също звъня всеки ден да говоря с детето или то ми звъни, взимам го често при мен. Заради детето се чуваме или виждаме редовно с майка му, понякога ходим заедно някъде.
По принцип аз имам още чувства, тя не. Дори и да нямам чувства към нея пак бих постъпил така. Така се създава възможно най - добра среда за детето, въпреки раздялата. Когато двама души имат дете, дори и разведени, имат контакт цял живот, ако са цивилизовани хора.
Първо, той явно е оценил какво е загубил и му липсва детето, евала!
Второ, за чувствата му, трябва да говориш с него, няма как иначе да разбереш. Според мен ти все още имаш.
Успех и ни дръж в течение.

 
  ...
преди: 3 години, 17 дни
hash: 5b5fb2d217
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

8.   До номер 1

Не е сигурна. Не виждаш ли, че си е изсмукала от пръстите за какво да го нахули само и само да не я упрекнем. Поредната тема на самотна майка, за която мъжът видиш ли бил станал непоносим. А те майките Дева Мария. Винаги сухи от всички ситуации и винаги невинни.
Били живяли в нейно жилище. И като живеете в твое жилище какво, да не би с това да се изчерпва всичко, което трябва да направиш за семейството ли? Абе не стгиа, че давате зор за дете, не стига, че ви издържат мъжете нон стоп, а и иска постоянно да е в режим на готовност да прави какво ли не.
Аааа забравих ти по цял ден си заета с детето и си много уморена. Забравих, извинявай. По цял ден гледаш сериалчета, гушкаш детето, храниш го и се уморяваш, нормално.
А той мъжа носи парите в къщата, кво па толко да прави.

 
  ...
преди: 3 години, 16 дни
hash: f12b02d00e
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

9.   Баща ми не става за съпруг, но като баща е супер. Не му се връзвай на твоя.

 
  ... горе^
преди: 3 години, 15 дни
hash: 1b7caec7d1
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Авторката: Здравейте на всички. Благодаря за дадените мнения. Искам да се обърна лично към номер 8. Виж сега не съм си изсмукала нищо от пръстите, причините са напълно основателни. Ами не, противно на очакванията ти, работя всекидневно о то доста тежка умствена работа, плюс всичко пазарувам, готвя всеки ден на детето си, водя го на градина. Струва ли ти се малко или ти прилича на почивка. Повярвай ми, ако те опъна на всичко това ще скимтиш като кученце. Освен всичко изброено, ще ти кажа, че масовата част от жените правим и невъзможното да не стигнем до раздяла с бащата на детето си. Сещаш ли се колко трябва да ти е дошло до гуша за да кажеш край. Изброените причини са една малка част, последната няма да я кажа в публичното пространство, защото ще ти настръхне козината.
Номер 7, да имам чувства-обич, но само като към баща на детето ми, но не е и като към мъж и партньор.
За събиране не може и да се говори, колкото и трудно да е, път назад няма.Идеята на темата е да разбера дали е искрен бившия ми мъж в намеренията си към детето, не дали имаме нещо помежду си ...
Благодаря на всички.

 
  ...

...
преди: 2 години, 10 месеца
hash: 51342138a3
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

11.   Авторке, бащата още ли полага такива грижи за детето ви?

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker