Ами ако възрастен родител, няма къде да живее? - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121155)
 Любов и изневяра (29696)
 Секс и интимност (14356)
 Тинейджърски (21892)
 Семейство (6469)
 Здраве (9596)
 Спорт и красота (4698)
 На работното място (3178)
 Образование (7301)
 В чужбина (1651)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18513)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Семейство

Ами ако възрастен родител, няма къде да живее?
преди: 3 години, 20 дни, прочетена 2538 пъти
Не искам, тук, да споменавам конкретно моят случай, но да питам, попринцип, какво следва да се направи в следната ситуация. Понеже, в масовия случаи, едни от проблемите на младите са, че нямат собствено жилище и, ако не искат да живеят при родителите, или да са зависими от тяхната помощ, трябва да плащат наем и да теглят кредит. Но, имаме следната ситуация. Един млад човек, между 20 и 30 години, без значение мъж или жена, има наследсвено жилище от починал родител, независимо дали майка или баща. Жилището е изцяло негово, тъй като, когато родителят е починал, имотът е бил на баба му дядо му, и по закон, в такива случаи, преживелият съпруг(тоест другият родител на младия човек), няма наследствени права. Какво обаче, трябва да направи този млад човек, ако, живият му родител, няма собствено, самостоятелно жилище, има съсобсвеност върху даден имот, но не може да живее там, понеже не се разбира с другите съсобственици, или пък въпросното съсобсвено жилище се продава, но не може да се продаде лесно, защото имотът е неатрактивен, няма желаещи купувачи и продажбата му се точи. От една страна, е безумно, щом като този млад човек има жилище, да излиза на квартира, с гаджето си, и да теглят кредит, но пък, съвместният живот с родителя не е вариант, заради проблемите между млади и стари и, особено със свекъри и тъстове. Но, пък, е и жестоко и нехуманно, този родител, който вече е на години, никой няма и да даде кредит на сам възрастен, дори за малко жилище, да бъде оставен да живее, някъде под наем, дори ако младите му помагат с наема. Това е необичайна ситуация и за това моля за съвет, може би най - вече младите с починал родител, за които, този проблем е актуален, как следва да се реши?

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 3 години, 20 дни
hash: 9291b6a4f0
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

1.   Не е същото млад човек да не иска самостоятелност, а да предпочита да виси на родителите си- бяга от отговорности т.н. и ситуацията за която ти говориш.
Аз не бих оставила родител без дом! За себе си мога да кажа че, бих предложила да е в домът който съм наследила, най- вече защото ще е позната и спокойна обстановка за родителят. Но...ако родителят е конфликтна личност, предпоставка за кавги и интриги в семейството ми, ще предпочета да и/му плащам наем на друго място.
И дума не може да става обаче да оставя родителя си на произвола на съдбата.

 
  ...
преди: 3 години, 20 дни
hash: aa9aa0d5b6
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

2.   Казваш че проблемът на младите хора е, че нямат собствено жилище?! Ами нашите родители масово също не са имали, но са правили стъпки да имат, щом ще градят семейство. Вярно, изплащали са с години, но ситуацията не е много по-различна от сега. До колкото разбирам, сте млади хора с гаджетото ти и нямате оправдание да не се развивате самостоятелно. Сега е вашето време да градите и моят съвет е да се развивате като личности, да се образовате и да търсите надграждане откъм доходи също. Собствено жилище с кредит е по-добрият вариант, за да не изпаднете в същото положение като живият ти родител и на старини едва ли не да останете на улицата. А ако имате деца след време едно собствено жилище и едно наследствено звучат като добра сигурност - може да се продаде едното, да се отдаде под наем и средствата да се използват за образованието на децата, например.

Наследственото жилище е нещо хубаво и ти се полага, но помисли за моралния момент в тази история. Живият ти родител вероятно е направил доста за теб през годините, когато не си бил способен да се грижиш за себе си. Нима като си на 20-30 г., пораснал, ще захвърлиш родителя си на улицата? Вярно, че времената са модерни и децата не са длъжни на родителите, но все пак, морално ли е? Ами ако след години изпаднеш в такава ситуация, или недей си боже, жена ти изпадне в тази ситуация да няма къде да живее? Допускам, че си мъж, авторе, затова така се обърнах към теб. Щом не искате да живеете с родителя, отделите се, а наследството пак ще дойде при теб, когато му дойде времето, но твоята съвест ще остане чиста.

 
  ...
преди: 3 години, 20 дни
hash: b0c7151ee3
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

3.   Мисля, че дължиш на родителите си поне това - да си изкарат спокойни старини. Формално, дори да си собственик, това явно е жилището, в което си се родил и е било семейно жилище на родителите. Абсурдно е да изгониш преживелия си родител, за да угодиш на жена си. Излез на квартира, вземи кредит, хвани живота си здраво в ръце. Не че няма идиоти, които изхвърлят додителите си на улицата, но си помисли сериозно дали искаш да си като тях.

 
  ... горе^
преди: 3 години, 20 дни
hash: b8b61854f0
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

4.   Много си се объркал за наследствените права на преживелия съпруг. Запознай се с чл. 9 (1) от Закона за наследството и тогава си прави сметки.

 
  ...
преди: 3 години, 20 дни
hash: c0243c4c12
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

5.   Зависи много от случая. Защо да е нехуманно да му/й плащам наем при положение, че аз ще го плащам дефакто на родителя? Нехуманно ще е да го оставя сам да плаща! Ако е конфликтна личност и се меси така ще стане. Няма да търпя да се караме с мъжа ми и майка ми например да дойде да се меси. Особено в по-малък апартамент е тегаво, не всички живеем в големи къщи бе, хора.
И все пак, ако родителят се държи подобаващо, ще има място при нас. Но да не стане в моят дом друг да поставя правилата. Зависи от човека. Майка ми принципно е много кротка и мъжът ми я обича, ама бащите ни и двамата са огън и аз и мъжът ми тях бихме изпратили на квартира. Той майка няма, моите са разведени. За щастие всеки си има дом от тримата.

 
  ...


...
преди: 3 години, 20 дни
hash: c3956aa841
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

6.   Чакайте сега, защо наскачахте така? Авторът не иска да изхвърли родител, просто пита за варианти. Не е лесно да се живее с възрастни, но от друга страна правилно чувства морален дълг. Родителят всъщност има собственост, проблемът е, че не се разбира с другите собственици. Т.е. проблемът е в него и съсобствениците, но в никакъв случай в автора (не е ясно син или дъщеря).
В този случай мога да го посъветвам да поиска принудителна делба и останалите собственици да му изплатят дела, щом не може да се разбере с тях. С получената сума да купи малко жилище, ако е възможно или да плаща наем. Така всички ще са спокойни и няма да има проблеми.

 
  ... горе^
преди: 3 години, 20 дни
hash: f766aef689
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

7.   Няма нищо безумно в това младите да излезнат на квартира.

 
  ...
преди: 3 години, 20 дни
hash: 693833ceec
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

8.   Никога не бих оставил родител на улицата. Поради тази причина, съм взел майка ми, която е над 80 години, да живее при мен. И противно на всички твърдения, как майките гледали синовете си, тук е точно обратното. Аз съм ѝ осигурил нормален живот на тези години, в който да няма никакви грижи. Достатъчно е работила през целия си живот. И отново, противно на твърденията, жената до мен няма никакви проблеми с това.

 
  ...
преди: 3 години, 20 дни
hash: 6557313d61
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

9.   За закона автора е прав,
До номер 4 прочети чл 10 ал 2, починалите преди наследодателя се заместват само от своите деца или внуци.
Авторе преживелия ти родител е живял някъде преди ти да получиш наследство, каква е причината той да не може да продължи да живее там? Пък ако е толкова възрастен и не го искате при вас има старчески домове, за хората, които през целия си живот не са помислили къде ще живеят на старини.
В крайна сметка си морално задължен да помагаш, но не си задължен да осигуряваш на родителя си всичко, преживелия ти родител може и стаж да няма за пенсия и без пенсия да е останал. По принцип преживелия родител има право да те съди за издръжка, ако е възрастен с минимални или без доходи, но някък си ми струва нечестно да се грижиш за него, като свое дете, след като той няма покрив и доход. Човек когато няма покрив не би трябвало да има навирен нос и да се кара с роднините си с които има общ наследствен имот. На младини не е помислил, нито за покрив, нито за доход, сега авторе ти не си длъжен да мислиш за неговото оцеляване.
Положението на родителя ти ми напомня за коментари в този сайт преди години, в които хора на по 30г твърдяха, че било глупаво да си купуваш собствено жилище, това те правело мобилен. Ето тук виждаме мобилността до къде води.

 
  ... горе^
преди: 3 години, 20 дни
hash: 972befd7e7
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

10.   9, мисля че преекспонираш нещата. Какво значи, че родителят не е помислил за дом и доходи?! Ами че те са имали семейно жилище, та макар и да е било наследствено на другия съпруг! Задължително ли е според теб да е изградил още 1, 2 или 3 други жилища, за да не остане на улицата, прокуден от децата си, които формално в един момент стават собственици?! Що за размишления... Ами нали през годините е бършел задниците, хранил, изучил и въобще грижил се тези деца, които в един момент се замислят дали да не го изхвърлят на улицата или да му намерят квартира, защото пречи на половинките им... Извинявай, но моралът ти май не е на много по-виско ниво от този на автора... Щом човек си задава тези въпроси въобще работата не е на добре...

 
  ...

...
преди: 3 години, 20 дни
hash: 6557313d61
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

11.   10 За какво семейно жилище говориш? Бабата и дядото са имали жилище, родителите на авторката не са имали жилище! Между наследствено жилище на съпруг и наследяване на баба и дядо има огромна разлика. Наследствено жилище на другия съпруг се разделя и на преживелия, получено наследство след смъртта се наследява само от децата. Тоест ако родителите ти са починали докато си жив, ще наследиш, след смъртта ти този имот ще бъде разделен между съпруга/та и децата, ако обаче починеш преди родителите си, тогава имотите им отиват само при децата ти.
Задължително е през живота си да си изградил поне една собствена схлупена къщурка за старини, ако не можеш да имаш по хубав имот на свое име.
Всеки родител през годините е бършел задници, хранил, изучил и въобще грижил се за деца, НО не всеки родител е чакал цял живот децата му да порастнат за да го дондуркат. Докато порастнат децата му свекърите го дондуркали и му осигурявали покрив, сега според теб е време децата му да го поемат? Повечето родители са си постигнали собствен дом и собствена пенсия. Да помагаш е едно, да осигуриш всичко е съвсем друго. Да даваш на родител 50-100лв месечно за да си помага за лекарства е много правилно. Да му осигуряваш покрив, храна, лекарства, гледане, без той да има, нито имоти, нито пенсия, това е друго нещо.

 
  ...
преди: 3 години, 20 дни
hash: 972befd7e7
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

12.   11, много добре разбираш какво ти пиша, но не ти изнася, няма нужда да си мерим ..., защото и аз съм адвокат:) Ясна е поредността, в която са починали хората, за да остане автора единствен собственик, НО това не променя факта, че реално това е било семейното жилище на родителите, нищо че е било на бабата и дядото, и точно в това жилище са отгледани децата. Явно бабата и дядото са имали друг дом. И тук въобще не става дума за издръжка по закон - кога дължима или не, тук става дима за МОРАЛ. НЕ Е МОРАЛНО да изгониш родителя си от дома, в който те е отгледал, поради простия факт, че имаш това право по закон - имаш собствеността на имота. Колко възрастни хора хора прехвърлиха имотите си на деца и внуци, без да запазят право на ползване и сега са на улицата, точно поради такива дълбоки морални устои като тези на автора - днес си задаваш въпроси, имаш някакви терзания, но след някой и друг ден собственото удобство надделява и възрастният родител не е приоритет... Нищо че тези хора дори не влизат в категорията, която описваш, защото за изградили домове, но са имали неблагоразумието да ги прехвърлят на деца и внуци...
От 10

 
  ... горе^
преди: 3 години, 20 дни
hash: 6557313d61
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

13.   12 От къде разбра че автора е отгледан в описаия имот от родителите си? Защо децата да не са отгледани по квартири, или отгледани от баба си? Възможно е бабата и дядото да са живели в описаното жилище сами? Ако беше адвокат, нямаше да говориш за наследствено жилище при живи наследодатели! Наследствено се нарича жилището от починали наследодатели! Преди смърта на наследодателя жилището си е негова собственост!
Възрасните хора прехвърлили имотите си са имали планове за тези си действия искали са те да измамят, част от родата или държавата, но са останали измамени от получателите на имота си. Познавам такива, прехвърлят само на едното си дете или внуче и мамят другите си деца или внуци, с надеждата да бъдат гледани по добре. Или прехвърлят на единственото си дете всичките си имоти, за да имат право на социални помощи, 5 години след като прехвърлят имотите си без запазено право на позване, имат право на по голяма социална помощ, на социална кухня, на помощ за наем. Могат да ползват социален старчески дом, докато имотите им остават на децата им. Възрастните които са прехвърлили имоти не го правят от глупост а с надежда те да намажат. Точно както с ало измамените, хвърлят пари през терасата, за да отърват детето си от следствие или да го уредят с лечение по втория начин. Обадят им се че синът им блъснал и убил дете и те хвърлят определената сума през терасата, за да се заличи делото за убииство.

 
  ...
преди: 3 години, 20 дни
hash: 972befd7e7
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

14.   13, носи от колкото искаш кладенеца вода, за да оправдаеш ВИСОКИЯ си морал, но така просто не става. Факт е, че не са ясни много от обстоятелствата в случая, поради това говорим малко хипотетично и наизуст, иначе си прав, че не е редно да се определя като наследствено жилище такова при живи собственици. Но тази формалност не променя цялостно картината, пък особено ми харесва старанието ти да прехвърлиш цялата отговорност върху възрастните хора, но като казваш А, стигни и до Я, защото освен, че има хора, прехвърлящи имотите си на децата си, заради облаги - разбирай колосални 500 лв на година за отопление или пък помощи за наем и то както отбеляза чак след 5 години, които човекът я доживее, я не, но да, това са хора, мамещи държавата за облаги и най-вече, за да получат пенсия от 300-400 лв, има и хора, които го правят, за да уредят отношенията между децата си приживе, а и пот давление на наследниците си /пак ще ме обвиниш, че ползвам думата, нали?:)/. И да тези мошеници не заслужават подкрепа от близките си, на които са прехвърлили безвъзмездно или пък формално възмездно имотите си, те залужават да станат просяци, защото мамят държавата и останалите си наследници по закон, на които нищо не са прехвърлили.
Даже предлагам да се промени НК и да се предвиди наказание лишаване от свобода за тези измамници.
Значи на тях няма да им е по-изгодно да си продадат имота приживе и да си харчат парите, та ако щеш и по телефонни измамници, ами решават просто да мамят държавата и затова си прехвърлят имотите на децата, надявайки се да ги гледат, ама найси, те щото децата им хич нищо не искат от родителите си и не си личи всъщност, че те ръководят тези спонтанни желания у възрастните хора...

 
  ...
преди: 3 години, 20 дни
hash: 6557313d61
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

15.   14 измамникът си е измамник на каквато и възтаст да е. Ако е решил да прехвърля за да получи си е измама, ако е решил да хвърля пари през терасата за да подкупва полицай или лекар си е измамник. Възрастта не оневинява намерението за измама. Всеки трябва да си тегли последствията от собствените решения. Но темата не е за възрастните, които си прехвълили имотите.
Колкото до морала той задължава автор/ката АКО може да помогне на живия си родител, но не я задължава да му осигурява покрив, да го отглежда и осигурява изцяло. Моралът задължава авторката да отглежда децата си изцяло до 18г възраст да им осигурява покрив. На родител си длъжен да помогнеш до една определена степен и то при възможност, не да го отглеждаш наравно с децата си, той не е твое дете! Крава от теле не суче са казали хората.
Възрастните през живота си са имали достатъчно време да се самоподсигурят и да вземат решения. На всеки положението в старостта му е плод на неговите собствени положени усилия и взети решения през целия му живот.
Родителя на авторката цял живот не е помислил/а за свой собствен покрив, сега никой нито му е виновен, нито длъжен да му осигури покрив.

 
  ... горе^

...
преди: 3 години, 19 дни
hash: f9b344432a
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

16.   А въпросният родител работи ли, т.е. трябва ли непременно да е в същото населено място? Или е пенсионер? Ако е пенсионер, би следвало доброволно да отиде в старчески дом и да отстъпи имота на детето си, поне това щях аз да направя. Но щом питаш значи друго трябва да се мисли. Ако имате възможност, теглете кредит и си купете ваше жилище, а когато въпросният родител си отиде- продайте имота и ще върнете кредита. Щото не ми се струва, че е вариант да плащате наем, не се знае колко дълго ще го плащате, по-добре кредит за тия пари. Или разговаряйте с родителя, да чуете какво мисли и заедно да намерите решение. Може пък той/тя да се навие да излезе на квартира, да се премести при близки и т.н.

 
  ...
преди: 3 години, 19 дни
hash: b8b61854f0
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

17.   До 11: нещо си сънувал, че си адвокат. Пълен смешник.

 
  ...
преди: 3 години, 18 дни
hash: 4585de2aab
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

18.   На мен ми е чудно, щом “младите” трябва да излязат на квартира и да се оправят сами с живота, защо не е направил същото и родителят? Къде е блял цял живот да не си купи или построи жилище? Не работи ли, така че той да плаща наем? Едното поколение може да са готованци и за нищо да не си мърдат пръста цял живот, другото - да се оправят. За старини се мисли на младини. Живей си където ти харесва, а този родител трябва да е благодарен, ако и наема му плащаш - то така всеки може - от мама и тате - на децата. Ако си стягате задниците и работите вместо да раждате деца без условия, няма да има нужда да се “лишавате” заради тях и да отделяте от залъка си ;).

 
  ... горе^
преди: 3 години, 18 дни
hash: e4f48ad71e
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

19.   Недей да усукваш, кажи си, че искаш да разкараш някой старец, който има дял в имота, защото искаш да бъде само твой. Щом е наследник на другият починал родител, той ти става освен родител и съсобственик на наследен имот. Без него не можете да продавате, нито пък можете да го изгоните от имота. Или трябва да си поделите имота, или да му купите по малък имот, а вие да ползвате и неговата част от имота по наследство. Другият вариат е старческият дом.

 
  ...
преди: 3 години, 18 дни
hash: 972befd7e7
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

20.   15, съгласен съм, че моралът е по-голяма врата в полето, отколкото е закона дори... Всеки разбира нещата, както нему е изгодно, явно моите и твоите морални норми са различни, не мога да те укорявам за това. Законът позволява да оставиш новороденото си за осиновяване, моралът, поне според моите разбирания - не, законът позволява да не положиш особена грижа за родителите си, особено ако и ти си затруднен финансово, но моят морал не разбира такова поведение. Да, животът не е особено справедлив, законът също е просто една обществена регулация, обществен договор, а не еманация на справедливостта. Съгласен съм напълно, че човек трябва да се помъчи да си осигури сам по-добри старини, а да не разчита на някого, НО не на всеки му се получава, отделно че с възрастта настъпват здравословни проблеми от всякакво естество и мозъкът грубо казано дегенерира. Иначе как може да си обясниш уж интелигентни възрастни хора да изхвърлят спестяванията си от терасата или да прехвърлят цялото си имущество на роднини, без да се подсигурят поне малко...
И тези хора вместо да бъдат предпазени от близките си на практика биват изритани от домовете си именно от тях... Ти явно не си имал такъв случай и затова говориш по принцип, но аз съм имал и ми беше безкрайно мъчно, че не можех да помогна, защото всичко е законно, но морал... морал просто няма...
17, аз може и клоун в цирка да съм, за мен няма проблем, това е достойна и хубава работа, но ми се струва, че това няма да промени нищо, нито тук, нито в твоя животец, изпълнен с негативни емоции, които изливаш тук, нито където и да е другаде, бъди жив и здрав.

 
  ...

...
преди: 3 години, 18 дни
hash: 7773eeeff8
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

21.   А мен ми е интересна друга ситуация - родители на един от партньорите, независимо дали мъжа или жената, млади хора с малко дете имат няколко имота на свое име, независимо дали говорим за къщи или апартаменти. Те държат в зависимост един от младите партньори, заплашвайки го открито, че ако не разполагат с помощта му един ден ще го оставят без наследство. Младите хора нямат жилище, нямат дори пари настрана за наем. Редно ли е това, читатели на сподели? Защото много се говори за възрастните и техните права, а ето ви един случай, в който възрастните спокойно могат да пуснат младите в един от имотите си, с тяхното внуче, но по неведоми пътища това не се случва, като там пречка не са дори наемодателите.

 
  ... горе^
преди: 3 години, 15 дни
hash: 6557313d61
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

22.   21 Съветвам те да си отвориш нова тема.
А моето мнение за твоето питане е: да всичко това е редно. Редно е като очакваш и приемаш помощ да ти осигурят безплатно покрив, да се отплащаш, и никой дори родител не ти е длъжен да ти остави наследство. Проблемът на младите, че нямат пари за наем си е само техен и това не засяга родителите им. Наемите се плащат с труд и пестене, ще се лишават от някой стоки, ще се свиват или ще се научат да изкарват достатъчно пари и ще си плащат наем, щом не могат да помагат на онзи който може да им предостави жилище без наем. Да, възрасните могат да ги пуснат в един от имотите си, но не са длъжни. Това че младите имат дете не им дава право да ползват чужди имоти. Наличието на внуче не задължава бабите и дядовците да осигуряват покрив на родителите на внучето. Малките деца са отговорност само и единствено на родителите си, бабите и дядовците с нищо не са длъжни, нито на пълнолетните си деца, нито на внуците си и всичко, което им дадът, дори един сандвич си е чист бонус.

 
  ...
преди: 3 години, 15 дни
hash: 4585de2aab
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

23.   21, и аз мисля, че се прекспонира с правата на родителите. Винаги по темите се тръби “ама той/тя ти е родител”. Хубаво, като е родител, позволено ли му е да ти казва как ще живееш, да обижда пртньора ти, да уронва авторитета ти пред децата ти? Не се ли очаква точно като е родител да те подкрепя, да иска да си щастлив и независим? Нормално ли е човек да ражда деца, за да има кой да го гледа на дърти години и после всячески да се опитва да саботира връзките им? Изисквания към “децата” много, а към родителите - няма значение как се държат, обичай, уважай и най-вече слушай. Ние с мъжа ми такива не ги признаваме и затова не си комунираме с токсични родители. Ако някой смята, че сме длъжни да му търпим наглото поведение, защото ни е родил и си е свършил дълга по закон като родител, да хваща пътеките. Или взаимна любов и уважение, или да забравят за нас.
В случая на автора, му наскачаха какъв бил и какво трябвало да прави, да се изнася, да се оправя и тн. Да питаш защо “безпомощния” родител чака и той на имоти от майка си и баща си, цял живот не се е изнесъл и не си е купил нещо свое? Отгоре на всичкото - конфликтна личност. Автора прави много като предлага да му плаща наем. Цял живот е ял, пил и се е веселил, сега - деца помагайте. Предното поколение масово са паразити - родителите им осигуряват жилища, родителите им им гледат децата, а после “деца, лишавал съм се заради вас, трябва да ме гледате на стари години”.

 
  ...
преди: 2 години, 10 месеца
hash: 7773eeeff8
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

24.   Много са ми странни родители, които от 60 годишни лягат на ръцете на родителите си. Моите родители не биха взели и 50 лева от мен, защото имам малко дете. Има една поговорка "Кравата не суче от телето". Познавам хора, които непрекъснато карат сина си да им помага и му заемат и много време, снахата си мразят и той си ходи там сам, настройват го против нея, това помагане ли е? На път да да му разбият семейството с интригите си, времето, което крадат за себе си в "помагане". Помагането е нещо относително. Много пъти в България от 50 годишни крякат, взимат пари от децата си, все им помагат, тия деца и да имат семейство то се разбива. Много пъти подобни родители са супер манипулативни. Как моите родители нищо не взеха, за детето ми помагат, раздават се на максимум, а хич не са богати. Има хора, които внучетата си не се сещат да видят, ама да им помагат. Тотални егоисти.

 
  ... горе^
преди: 2 години, 10 месеца
hash: 99586e06f0
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

25.   Настани го някъде на квартира и му плащай наем, помагай с каквото можеш. Консултация с адвокат за дяла му в наследствения имот ще е удачна. Ако го вземеш в дома си, ще ти съсипе семейството. Можеш да помогнеш, без да си разваляш живота.

 
  ...

...
преди: 2 години, 10 месеца
hash: 3eb355e0e4
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

26.   На колко години е въпросния родител,пенсионер ли е ,майка,баща ли е?
А той няма ли някоя наследствена къща на село(или другаде от неговите родители),където може да се изнесе,особено пък ако е пенсионер?
Добре е да се разговяря с него,какви са му намеренията,да се види кой как мисли,как си представя нещата и да се стигне до общо решение от което и двете страни да са доволни....Иначе най-добре е всеки да си е самостоятелен.

Моят свекър навремето излезе от жилището ,когато бяхме млади с малко дете,а той отиде на квартира.Това стана без да сме настоявали,той така беше решил.Тогава още беше по-млад и работеше.След време,когато се пенсионира и остаря дойде да живее в същото жилище,което от преди да излезе от него всъщност беше прехвърлено от него с покупко-продажба на мъжа ми.А ние пък тогава заминахме за чужбина. През това време си купихме наше жилище с кредит,в което си живеем и до днес.А свекъра мина 80-те г. и си живее в апартамента,който ще остане един ден за децата ни.Освен това сега всеки си има отделен дом.

 
  ...
преди: 2 години, 10 месеца
hash: a1cd2c54a2
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

27.   Авторът - май ще се уредят нещата. Става въпрос за баща ми, сега е в процес на продажба на съсобственото му жилище с чичо ми. А аз съм на мъж на 24, за тези които ме нападнаха - спокойно, в момента нямам гадже, заради което да го гоня, той самият предпочита да си вземе някъде къща, защото моето жилище е малък апартамент, не е някакво имение и не съм отраснал там, а в апартамента на баща ми и чичо ми(докато бяха живи - на баба ми и дядо ми), което сега го продават. Моят апартамент, също не беше на майка ми, когато почина, а на другите ми баба и дядо.

 
  ... горе^

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker