Как да постъпим? Спешно е! - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (120675)
 Любов и изневяра (29589)
 Секс и интимност (14309)
 Тинейджърски (21852)
 Семейство (6438)
 Здраве (9550)
 Спорт и красота (4687)
 На работното място (3138)
 Образование (7285)
 В чужбина (1642)
 Наркотици и алкохол (1113)
 Измислени истории (796)
 Проза, литература (1730)
 Други (18390)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Семейство

Как да постъпим? Спешно е!
преди: 2 години, 11 месеца, прочетена 2259 пъти
Здравейте. След дълго известно в интернет, попаднах на този сайт, който според мен, е полезен, защото от прочетените истории разбрах, че има и съвестни хора, които приемат на сериозно проблемите на хората и ги съветват. Реших да споделя и моята история, защото вече и аз не знам какво да правя след случките, които започнаха да се случват.
Със семейството ми живеем в къща, в малък град, в който почти всички живущи се знаем.
Съседите ни до нашата къща са малко особени хора, не от вчера, не от днес, а винаги са си били такива. Вечно гневни, ядосани. Започнаха да ни изчезват разни неща, дрехи дори от простора и с мъжа ми се принудихме и сложихме камера.
Не знам как ще ви прозвучи, но в къщата на съседите до нас живее една възрастна гърбата жена, близо 90-годишна, за която много хора от града, включително и други комшии, говорят, че не била особено читав човек, правела черни магии, а честно казано аз само няколко пъти, през живота си, съм я виждала да излиза навън и не си позволявам да говоря подобни неща и да хвърлям етикети. Така се случи преди време, че моят син и синът на ония съседи до нас, вечерта са се намерили в парка, попийнали, нещо започнали да спорят, и се стигнало до бой. Това, което ми разказаха приятелите свидетели на скандала, заключих, че синът ми е бил виновен и следователно аз му направих забележка, дори му се скарах. Нямах "очи" да отида и да се извиня от негово име на съседите. Те дори не дойдоха да питат какво е станало и всичко се потули.
Обаче не след време, допреди няколко дни, една сутрин на излизане, мъжът ми се подхлъзна на външната изтривалка. Когато излязох да видя какво става, видях че има много пясък под нея. Когато вдигнахме изтривалката, имаше пясък под нея и изрязано парче от тениска на сина ми. Наистина аз се бях уплашила в началото, а мъжът ми викаше, че това е някаква шега от страна на сина ми. "Ела да прегледаме записите от камерата" - каза той.
Включихме записите, и какво да ви кажа, часът на записа показваше 3:18 през нощта, вижда се как онази баба на съседите влиза в двора ни, и точно на входната врата вдига изтривалката, изважда от едно пликче пясък и с ръце го посипваше, после се вижда как изважда и едно парченце плат от фланелка на сина ми и го сложи, след това запали и кибритена клечка, с която обикаляше около тази пръст и накрая го оля с вода, сложи отгоре изтривалката и си тръгна. Ние с мъжа ми останахме като парализирани, не знаехме какво да правим, онази пръст я събрахме в една чантичка, той искаше да отиде у съседите до нас и да им покаже записите, но го разубедих, защото мисля, че не е редно, все пак бабата е възрастна, не е някак си морално. Но от една страна, това нещо, което го върши, ако зачести. В шок съм от това! Не знам какво да правя, съпругът ми е за твърдо "Да", да им покаже записа и да й търси сметка. Но, повярвайте ми аз мисля, че ще е много неморално. Объркана съм. За първи път ми се случва такова нещо.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 2 години, 11 месеца
hash: 87328050d7
гласове:
1 2 3 4 5
  (8 гласа)

1.   Аха, явно вашата камера е забита толкова надолу, че снима изтривалката. И снима толкова детайлно, че чак в тъмното разпознахте пясъка и парчето от плат и че фланелката е точно на сина.

 
  ...
преди: 2 години, 11 месеца
hash: 9ea7793e1a
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

2.   1, нали после са го видели и на живо и затова знаят в детайли.
Авторке, аз не вярвам в магии, но не те съветвам за забравиш случая. Покажете им записите ни искайте обяснение. Ако не получите нормално отношение и извинение, обърнете се към полицията.

 
  ...
преди: 2 години, 11 месеца
hash: 344f21519d
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

3.   Няма магии. Има психологическа война и “плацебо” ефект. Фактът, че така са те стреснали означава, че и пясъкът, и водата са си свършили работата. Но иначе не забравяй, че вярата в Бог побеждава всички магии, дори и да съществуваха.

 
  ... горе^
преди: 2 години, 11 месеца
hash: d6c430d34a
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

4.   Не разбрах, този ваш двор няма ли ограда и съответно врата, която да се заключва поне нощем, та всеки може да си влиза, когато му кефне? Как се сетихте да слагате камера, а не да си заключвате двора, което е по-лесно? Ако темата не е не е фейк, можете и да си вземете куче-пазач, едра порода и нощем да го пускате в двора. Тогава никакви баби и дядовци няма да ви посещават нощем. Ние например имахме около 40 килограмова македонска овчарка- вълкодав, само с вида и лая си плашеше всякакви нежелани гости.

 
  ...
преди: 2 години, 11 месеца
hash: af527be403
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

6.   Нямаш очи да се извиниш, че сина ти пребил съседчето, но имаш очи да идеш да обвиняваш бабата на битото дете в поръсване на пясък.
Магиите прихващат само онези, които ги е страх от магии. Поръсването на пясък под изтривалката може да причини единствено и само измитане и нищо друго.

 
  ...


...
преди: 2 години, 11 месеца
hash: 66b0fc9677
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

7.   Аман от измишльотини! Всеки нормален човек с двор и ограда има порта, която ЗАКЛЮЧВА. Аре стига простотии.

 
  ... горе^
преди: 2 години, 11 месеца
hash: cac6b6fac6
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

8.   Преместете се. Няма смисъл да търпите около себе си хора, които не са ви приятни, а те няма да се променят.

 
  ...
преди: 2 години, 11 месеца
hash: 9d1a0bb7e1
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

9.   Покажете им записа да знаят, че има камери и да не влизат. Но опитайте с добро, без да вдигате скандали.

 
  ...
преди: 2 години, 11 месеца
hash: c701fe5bd7
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Каквото ти пука дали е морално или не. Бабичката гадна ви прави магии а ти мислиш за нея. Незнам дали трябва да показвате записа може да се озлоби още повече ако разбере, че сте я разкрили и да ви направи по-лошо нещо.

Моят съвет е веднага да продадете къщата и веднага да се махнете от този град преди да се е случило някакво нещастие.

 
  ... горе^
преди: 2 години, 11 месеца
hash: c701fe5bd7
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

11.   До номер 6 Много нагло изказване. Обвиняваш майката на момчето без да е виновна с нещо.

Магиите наистина могат да причинят ужасни неща.
И само пясък да е поръсила според теб редно ли е бабичката да го прави в чужд дом.

 
  ...

...
преди: 2 години, 11 месеца
hash: 97abc0878c
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   Това е магия за смърт. Пръст от едноименен гроб е посипана и вода, с която е мит мъртвец. Най вероятно остатъка от тениската или други вещи на детето ти са заровени в гроба.
Аз не бих си мълчала - разпространи записа, покажи го на всичките си познати, ако трябва и в интернет го качи. Потърси сметка и от съседите, може да не знаят бабата какви ги върши и им кажи, че ако пак се повтори ще се обърнете към полиция. Тя няма работа във вашия имот. Такива хора действат потайно и разчитат на страх и мълчание. Срамуват се ако заниманията им се осветлят и станат публично известни. Назови нещата каквито са и не си мълчи.
И не бъди патка. Неморално било. А да ти правят магия за смърт на детето щото е много морално!

 
  ...
преди: 2 години, 11 месеца
hash: 203fe9be7f
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

13.   Тая глупост може да ти навреди само ако вярваш в нея. Колкото до бабичката, не се тревожи тя скоро ще си получи заслуженото. Не заради магията, а заради негативните чувства, които изпитва. Няма как да мразиш, да се опитваш да навредиш и накрая цялата тая злоба да не ти се върне като бумеранг. За това хич не се занимавай с тия бабини деветини. Няма как да ти навреди, освен ако самата ти не и позволиш, т. е. не започнеш да се впечатляваш и не позволиш тия глупости да ти влияят на нервите.

 
  ... горе^
преди: 2 години, 10 месеца
hash: 11651d595e
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

15.   Авторката съм: Благодаря на всички за отзивите, макар, някои да си мислят, че споделям невярна информация, но само аз си знам какво ми е! Благодаря на последните няколко коментиращи, че успяха да влязат в положение. Със съпруга ми решихме да се преместим в Пловдив (където имаме апартамент), защото въпреки всичко, не показахме записа, изхвърлихме всичко и си замълчахме, за да не разваляме уж мира, който цари между нас. Решението дойде преди няколко дена, защото старата ни съседка отново прекрачи всички граници, след като ни посрещна през един слънчев ден на входната врата и ни предложи сапун, който уж го е купила да раздаде за здраве, миришел хубаво и да се мием с него. Това преля чашата, защото явно е поредната сътворена "чудесия" и си заминахме. Толкова злоба у възрастни хора, за първи път виждам!

 
  ...
преди: 2 години, 10 месеца
hash: 0719729823
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

16.   Радвам се за решението, което сте взели.

 
  ...
преди: 2 години, 10 месеца
hash: 3bb10131f9
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

17.   Ех, колко ми се ще да имах и аз луди бабки да ми правят "черни магии" (това ако историята е истинска, де). Какви психологични трикове щях да й извъртя, не е истина.

Щях да й благодаря за "подаръка" под изтривалката, и че съм отвърнал на жеста с нещо специално в дома й. Естествено, нищо не бих й поставил в къщата, ама - да се чуди. Да й човърка в съзнанието, барем си преобърне покъщината в търсене на нещо, което го няма.
Щях да й приема сапуна с горещи благодарности (и след това изхвърлил, естествено). А след това бих й натяквал колко й е страхотен сапуна и ми е излекувал циреите на гъзъ (примерно, нещо по-гнусно във всички случаи).
А ако нещо ме изнерви излишно, бих я снимал а след това бих си направил неин некролог и бих го окачил пред портата си.

Такива ми ти работи. :) Черни магии, тинтири минтири. Всичко е в главата на суеверния.

 
  ... горе^

...
преди: 2 години, 10 месеца
hash: 47d428f349
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

18.   Щом така сте решили и ще се чувствате спокойни, няма лошо.
Аз бих сектирдосала бабата и не бих й обръщала внимание. Магиите влияят на тези, които вярват в тях.

 
  ...
преди: 2 години, 10 месеца
hash: 49449286b9
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

19.   Ти като родител и човек не си отишла да се извиниш, ами само си си сгълчала отрочето и край, проблемът е решен.
Бабата просто е стара, не я слуша главата, вие вярвате в магии, проклятия. Ако бяхте отишли като нормални хора да се извините за доброто дело на лапето, никоя бабичка нямаше да прави магии.

 
  ...
преди: 2 години, 10 месеца
hash: 9a5b2f805f
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

20.   Не мога да повярвам, че заради някаква изкукала баба сте си сменили местожителството! Авторке, това просто не е сериозно! Съгласна съм, че да се мотаят посред нощ чужди хора из двора не е приятно, но това е просто една старица, която само да я заплашиш, че ще я наклеветиш в полицията и ще ви заобикаля отдалеч. Сапун искала да ви подари... А защо пък не? Знае ли човек какво й е на ума! Моята майка е на близо 80 години и постянно досажа на съседите си я с непоискани съвети, я с ненужни подаръци, готви на другите старци в блока, абе изживява се като Майка Тереза и където двама, тя трета; явно се чувства самотна и търси внимание.
И аз имам една шантава комшийка, но тя наистина вреди. Веднъж ми заля любимата роза с бензин и тя изсъхна. Срещам след време въпросната баба и между другото й казвам: "Лельо Минке, наскоро сложихме камери в двора, искаш ли мъжът ми да сложи и у вас, че много се краде напоследък? " Тя замръзна на място и от тогава не смее да шукне.

 
  ... горе^
преди: 2 години, 10 месеца
hash: 4bf80437c9
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

21.   Номер 19 Не мога да повярвам оправдаваш бабичката. Защо майката да се извинява без да има вина. Каква вина има, че синът й се е сбил.
Може другото момче да го е предизвикало или другото момче да е виновно.

 
  ...
преди: 2 години, 10 месеца
hash: 4e86027a15
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

22.   21 от 19
Тя е родител, тя си възпитава детето, тя носи отговорност за постъпките му. Няма значение кой за какво се е бил, човешко и редно е родителят да се извини. Отстрани ситуацията е следната: "моето дете наби твоето, но на мен не ми пука, радвам му се, няма защо да го наказвам. Няма и причина да говоря с вас, да поискам да разбера какво е станало, като голям възрастен човек да общувам. Не ми пука за вашето дете, нито за постъпката на моето. Не мога да се защитя, не мога да защитя и детето си. Страх ме е да поема отговорност, страх ме е ".
Цялата ситуация лъха на страх от конфликт и това да си човек. На какво си учи детето- по- лесно е да бягаш, да игнорираш проблемите, и да си мълчиш, отколкото да направиш нещо. Като направи някоя простотия- няма последици, няма извинения, няма нищо. Мълчим си и бягаме. Ако майката и бащата бяха си направили труда да са големи хора, съседите им нямаше да ги гледат на кръв. Всичко можеше да се реши с разговор, а не с потупване по главичката на лапето и вирване на нос.
Магии не съществуват, бабата е просто стара, но със сигурност смята родителите за безотговорни, арогантни. Не е правилно възпитание това.

 
  ...

...
преди: 2 години, 7 месеца
hash: 320564623f
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

23.   Добре, че сте имали камера! Вашият двор има ли дворна врата, която да се заключва? Ако не, трябва да имате! (Да бяхте изсипали пясъка у тази баба пред входа й, вечер в тъмното, и на сутринта да си го познае!) малко черен хумор от моя страна... ако има магия, тя не се пипа, не се "разваля" с времето отслабва и се загубва. Направете водосвет на къщата, запалете си свещичка в църква. Направете нещо хубаво, ако вярвате в тези неща!
До колкото боя на момчетата, явно са големи и не са деца. Можело е поне да отидете да поговорите и да се извините на другите родители. Така е редно! В техните очи вие сте се скатавали гузно и виновно! И все пак не сте поговорили за случилото се, като родители с родители, а вие сте се държали като "очевидци" от слухове кой какво е видял! Това се е случило с вашето дете. И за напред трябва да чакате нещата сами да се оправят с "пясък"!?

 
  ... горе^

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker