Наследствен апартамент или апартамент купен от родителите - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121190)
 Любов и изневяра (29709)
 Секс и интимност (14357)
 Тинейджърски (21896)
 Семейство (6472)
 Здраве (9598)
 Спорт и красота (4699)
 На работното място (3179)
 Образование (7302)
 В чужбина (1652)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18521)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Семейство

Наследствен апартамент или апартамент купен от родителите
преди: 3 години, 14 дни, прочетена 2711 пъти
Понеже в много теми се говори за хората, живеещи в наследствени апартаменти или такива, купени от родителите като пройдохи, от къде се взе това клише? Адмирирам хората, които правят всичко по силите си да оставят жилище на децата си и недоумявам пред такива, които имат тази възможност, но не го правят. Като за пример това са хората в къщи, за които им дават няколко жилища, но те не искат да се разделят с къщата си и техните деца нямат жилище? Отдавна отмина времето, в което в една къща живеят три фамилии. Първо смятам, че е много по-смислено от това, да си градиш дувара, да строиш етажи и да имаш кола например да инвестираш в образованието на децата си? А и е интересно, че обикновено точно такива хора се тупат в гърдите, че нямат пари за нищо, като не могат да се лишат от комфорта на градинката си в името на този на децата си? Тук тезата някой са си свикнали в къща е смехотворна, защото някой са си свикнали в тристайно, но отиват в едностайно, за да има къде детето му със семейството си да бъде. Знам няколко случая на хора, подпомогнати с жилище от родители. В единия случай с ипотека родителите закупуват жилище, изплащат го преди пенсионирането си, нанасят се в него, а старото жилище оставят на дъщеря си и съпруга й, и внуците. В другият случай майката се нанася в едностайно жилище, като оставя апартамента на дъщеря си, мъжа й и детето им. Може би и на тези хора би им било по-добре да си седят на широко под дървото в двор на тяхна къща? Но са жертвали комфорта си в името на децата си. И в двата примера не става въпрос за богати хора.. Едно знам със сигурност, че един ден ще се постарая да осигуря апартамент на детето ми и добро образование и какво ако нямам кола, не нося скъпи дрехи или не града дувари?

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 3 години, 14 дни
hash: e3964298b0
гласове:
1 2 3 4 5
  (9 гласа)

1.   Никой на никого не е длъжен с нищо.
Който иска жилище да работи и да си купи.
И аз съм на 25, родителите ми не са ми плащали квартири и не са ми купили жилище. Дали са ми възможност за образование и до тук. И това е окей за мен.
Никой не трябва да се лишава и да живее в мизерия, за да е някой друг добре. Да има родители които могат да си позволят да купят повече имоти и такива, които не могат. Живота не е с равен старт за никой. Не се раждаме еднакво интелигентни или еднакво красиви. Всеки има различни силни и слаби страни и всеки има различно семейство.

 
  ...
преди: 3 години, 14 дни
hash: 743351f95f
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

2.   говориш като тийн, хората не са правени по калъп че всички да мислят еднакво, второ не си се сблъскал нито с пари нито със системата нито с работници и имаш само претенции радвай се на това което имаш и най вече че си здрав и родителите ти. Дори и да имаш апартамент то да не мислиш че с 800-1000 лв ще прогресираш поддържаш и плащаш сметки и жена и дете ще издържаш. Сблъскай се с парите и пороците които неимоверно ще отключиш а после мисли на кой какво да му предоставили.

 
  ...
преди: 3 години, 13 дни
hash: 2fed049c53
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

3.   Много ми хареса идеята парите за многофамилна къща да се инвестират в качествено образование. Едното вързва децата да живеят там, където ти си решил и с теб, а другото им дава старт в живота, помага по-лесно да станат самостоятелни и независими. Няма отварям темата за поведението на свекъри и тъстове в първата ситуация...
Не бих купила жилище на децата си обаче. Смятам, че както мен и баща им, са способни да се изучат, да работят и да изплатят нещо свое. По този начин ще имат свободата да избират, ще имат цел, към която да се стремят и нещо, с което да се гордеят, след като го постигнат т.е. ще се развият като личности. Допълнително, много малко родители мислят как да осигурят старините си. Аз не желая децата ми да ме гледат на стари години и затова предпочитам да имам достатъчно средства, за да си плащам за помощник или свестен дом, без да им тежа. Масово хората “се лишават”, но след това изискват от децата да им плащат и да ги обгрижват, което според мен не е правилно.

 
  ... горе^
преди: 3 години, 13 дни
hash: 12613dcdfb
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

4.   Родителите обричат живота си на децата и повечето не могат да си позволят да купуват по 2-3 жилища само защото на някого му се иска хем да има собствено жилище, хем да не е с техните. Тези хора вместо да укоряват родителите- да работят и да изплащат жилище, както са го правили техните. Какво значи не е оправдание? Ако домът е мой, е "не искам" е с по-голяма тежест от всички рационални аргументи, които ще ми изредиш.

 
  ...
преди: 3 години, 13 дни
hash: a2dba81a66
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

5.   Ей дойдоха времеа в които се налага да обсъждаме, защо родителите не осигурили освен образование и лично жилище на поколението си. Питам се дали ще дойде време, когато на родителите ще се наложи и деца да правят на децата си, защото то само това остана, да отгледаш сина си, да го възпиташ и образоваш, сега и апартамент да му осигуриш, остана само и жена му да забремениш той да не се мъчи за нищо, да не си мърда пръста да постига нищо.
Авторе родителите с нищо не са длъжни на децата си, особенно след пълнолетие, нищо не са длъжни да им осигуряват. Всеки човек трябва да постига собственото си бъдеще. Купуването или строежът на собствен дом дава на младия човек удовлетворение и самочувствие, каквото подареното жилище ниикога няма да му донесе. Хората в даден момент от живота си спират да "сучат", и трябва да се справят сами в живота, справянето и постигането дава гордост, шансът да почувстваш тази гордост не бива да бъде отнет от родителите.
Смяташ от сега преди да си направил детето си как ще му осигуриш жилище, първо осигури сам на себе си, пък тогава мисли къде то ще отглежда внуците ти. Интересно ако имаш 2 или три деца как ще осигуриш на себе си и на всички тях по едно жилище, като гледам че говориш не за едностайно а за двустайни и тристайни жилища.
Дано сайтът е тук и след 20 години, пожелавам господ даде на автора тризнаци, да дойде автора тук след 20 години и да разкаже, как по точно за 20 години е изплатил 4 жилища.

 
  ...


...
преди: 3 години, 13 дни
hash: 832096ff57
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

6.   5, никой не говори за това кой е длъжен. (Автора е) Тука говорим за хора, които имат възможността, но манталитета им стига до дувара и кокошките в двора. Ако имам две или три деца как ще ги осигуря? Имам едно дете и преди да имам второ ще се замисля дали ще мога да го осигуря. Да, родителите не са длъжни на теория. Сблъсквах се и с пари и т.н. Да, хората не са еднакви. Но явно за българина е модерно тези, които имат пари да се тупат в гърдите, че нямат. То внучето му няма къде да живее, едвам смогват квартира да покрият с разноските, но едните се ширят в къща, щото така били свикнали... Толкова много такива случаи..

 
  ... горе^
преди: 3 години, 13 дни
hash: 4fcce926e9
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

7.   Длъжни, не длъжни, медала има две страни. Има родители, които имат възможност да помогнат, но предпочитат да си гледат собствения кеф. Няма лошо, ама после като одъртеят, реват и вменяват вина на децата си, че са им длъжни.

Човек е устроен така, че когато всичко му е наред, не се чувства длъжен никому и си гледа жвиотеца. Ама като му опре ножа у кокала,пръв започва да реве как другите са му длъжни да му помагат.

 
  ...
преди: 3 години, 13 дни
hash: ac98a7bf38
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

8.   Не подкрепям.
Децата, хората, трябва да се учат на борбеност и самостоятелност. Това няма как да стане ако мама ти остави апартамент, тати ти плати образованието. Задълженията на родителите са за да си отгледат и възпитат децата съвестно, да ги изучат и да бъдат до тях в трудните моменти, а не да им оставят/купуват жилища. Разбира се, че ако водиш доста висок стандарт на живот ще осигуриш всичко, но иначе ако си обикновен човек с обикновено семейство съм против. Не учи на нищо хубаво това, така човек не осъзнава какво коства за да имаш това жилище и следователно го приема за даденост и се разглезва.

 
  ...
преди: 3 години, 13 дни
hash: a2dba81a66
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

9.   Всеки пълнолетен трябва да мисли преди да прави нещо. Кой ги кара да създават внучета преди да са се усъвършенствали до там, че поне квартирата и храната си да могат да плащат? Ако двама пълнолетни не могат да си плащат квартирата в днешно време, това означава, че не са постигнали дори минимална заплата, по каква причина без дори 2 минимални заплати са тръгнали да създават внучета? Всяко непълнолетно дете е отговорност на собствените си родители, а внучетата си имат родители.
Ако възрастните са си постигнали къща, тя си е тяхна и са в правото си да правят с нея каквото решат. Никой не може да ги спре, ако решат да я продадът и да отидат да изиграят париите в казино, или да ги изпият на бахамите.
Това че възрасните имат възможности, не ги прави длъжни, всичко което получите след пълнолетие от родителите си е бонус от съдбата, колкото по рано го осъзнаете, толкова ще е по добре за вас.
Родителите са те отгледали здрав, корав, образован, до колкото си имал желание да учиш, от там нататък отговорността за живота ти си е твоя, отговорността за децата ти също.
Ако като по млад бе проявил желание за учене и развитие, днес щеше да имаш заплата над 5 000лв и нямаше да ревеш че не можеш да си пащаш квартира, от това пък и отглеждането на три деца нямаше да ти е проблем да поемеш. Не търси вината за ниската си заплата в родителите, след като тя е в самия теб.

 
  ... горе^
преди: 3 години, 13 дни
hash: a2dba81a66
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   До 7 онези които са си гледали собствения кеф вероятно имат жилище и имоти, чрез които могат да си осигурят старините "дарение за гледане", пък ако ще и на чужд човек да дарят имотите срещу гледане. Ако обаче искаш да наследиш имотите на родителите си, си длъжен да ги гледаш. Е вече ако са си гледали кефа и нямат жилище или имоти, за такива възрастни има държавни социални старчески домове.

 
  ...

...
преди: 3 години, 13 дни
hash: 200c1f0e82
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

11.   Изходната ми теза, че никого не е длъжен на никой. Как да се отблагодаря на родителите си, че са ми дали живот? Аз дадох живот на свой ред...Относно жилищата, като по-млада работих като вол, сложна и интелектуално затормозваща работа, спестих пари и си купих малък апартамент, в който отгледахме дъщеря си. Горда съм, че го постигнах сама.

 
  ...
преди: 3 години, 13 дни
hash: 832096ff57
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   9, разсмя ме. Никой не реве, че не може да си плаща квартира. Специално в моите родители не търся вина, защото такива тези като твоята са им чужди и са се лишили от собствен комфорт, за да може внучето им да е добре. Което естествено, че е най-правилното. Всичко друго граничи с егоизъм и еснафштина. Естествено, че къщата си е на този, който е и да, децата са отговорност до 18 години. Обаче аз един ден няма да си седя спокойно в голямата си къща, ако внуците ми нямат покрив над главата. И да търся причините в нечия заплата ще ми е чуждо, просто ще направя каквото мога за моите внуци. Пък който ще да се радва на кокошките си и двора си, когато внучето няма покрив над главата, то е до нравственост и манталитет. Познавам няколко такива жени, те и снахите си не понасят и заявяват, че няма да стъпят у тях, и внучетата не държат да виждат, но синчетата трябва да ги гледат. Супер тъпо е, според мен. Кой на кого длъжен - никой с нищо не е длъжен, но както постъпвате, така и с вас един ден ще постъпят. Да си знаете.

 
  ... горе^
преди: 3 години, 13 дни
hash: 4e27444bd3
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

13.   Няма нищо лошо когато човек има възможност, да остави имот на децата си. В крайна сметка никой не е занесъл нищо в гроба, човек работи и е нормално когато има възможност да остави нещо.
Разбира се, като във всяко нещо, и тук трабва да има баланс. Когато едното поколение се е трепало да изплаща апартамент или къща, то второто започва да приема нещата за даденост и не ги оценява. Ако някой се лишава прекалено в полза на децата си, те обикновено се разглезват и се научават, че всичко им се полага по право, а те няма защо да полагат усилия.
Обратно, когато някой живее като за последно, профука всичко, което има, без да мисли изобщо да хората около себе си, също не е добре. С 1 дума, човек трябва да си подсигури живота, доколкото е възможно, като мисли и за близките си.

 
  ...
преди: 3 години, 13 дни
hash: de490b58e0
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

14.   Аз самият имам наследствен апартамент и в него живея. Практически празен, неизползваем апартамент. Какво друго да го правят родителите ми? Преписаха ми го преди години. Заплатата ми не е особено голяма. Така че, благодарение на родителите ми, които също са наследили този апартамент, а не са го купили, аз имам възможност да спестявам средства, че ако живеех на квартира повече от 100лв на месец на дали щях да спестя. Да чакаш от мама и от тате да ти осигурят всичко е безобразие - да ти купят апартамент, да те хранят, да ти купят кола, да ти плащат сметките..... Но когато имаш нещо по наследство какво лошо има в това?

 
  ...
преди: 3 години, 13 дни
hash: a2dba81a66
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

15.   12 в № 6 писа че "То внучето му няма къде да живее, едвам смогват квартира да покрият с разноските". Така че точно ти рева че не може да си плаща квартира.
А внуците са отговорност на родителите си, не може да налагаш отговорността за покрив над внуците на дядовците и бабите, те за техните деца покрив са осигурили, докато децата им са били деца разбира се.
Смешно ми е като говориш за нравственост и манталитет, а искаш само от постигналите родители, да дадът. Ако на жена ти родителите не са постигнали имоти през живота си, те не са длъжни да ви дават, така ли? Цял живот давали доходите си по молове, екскурзии и заведения, не пестили за голяма къща с двор, и сега невинни, а онези които са пестили и са се лишавали от удоволствия, сега виновни че не ви купуват жилище. Интересно защо като си тръгнал да искаш не искаш и от двете баби еднакво, а само от свекървата?
А питаш ли се защо една свекърва казва, че няма да стъпи у снаха си, питаш ли се защо не търси внучетата си? Всяка крушка си има опашка, ако й поставят условия на свекървата какво да подарява като идва, или какво да купи на внучето, ако иска да го види, разбира се че ще постъпва по този начин. Аз също познавам свекърви които са казали че няма да стъпват в дома на сина си, като са й казали няколко пъти, не може да дойде, защото снахата не е ошетала и я е срам, или ако влезе и се започва едно просене, това ни е развалено и нямаме, с намек тя да им купи, телевизора им бил малък а хората какви имали с намек тя да им купи голям, колата им развалена да помогне с 90% от сумата за ремонт. Като й кажат че ще вижда внучето само ако му купи играчка за 400лв за именния му ден, а детето кръстено на приятелката на снахата, ей тогава на свекървата й кипва и отрязва отношенията.
А синчетата трябва да гледат, ако искат да наследят, иначе ще се намери кой да гледа срещу имотите, не се притеснявай. Който си има имоти ще намери и желаещи да го гледат, пък дори и да не са роднини.

 
  ... горе^

...
преди: 3 години, 13 дни
hash: a2dba81a66
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

16.   14 нищо лошо няма, даже подкрепям, да дадът на детето си да ползва тяхното отделно наследствено жилище. Но автора иска дадени родители да продадът къщата в която живеят, да купят с парите два апартамента, за да имало за него. Жена му не искала в къщата, защото там има свекърва, искат два апартамента единия на негово име. Автора иска родителите му да променят изцяло начина си на живот, съседите, приятелствата, за да уредят него и децата му с "безплатен" покрив.

 
  ...
преди: 3 години, 12 дни
hash: 832096ff57
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

17.   16, мисля че става ясно от горенаписаното, че едните родители са променили начина си на живот, а другите не. От горенаписаното става ясно не че жената не иска свекърва, а че свекървата не иска жена. Нямало е нужда другите родители да променят начина си на живот, защото едните вече са го направили и са "уредили" внучето с безплатен покрив. Което, ако има как да се случи е най-нормалнста човешка реакция. И аз ще уредя внуците ми с безплатен покрив един ден и това е в реда на нещата. Не ме разбирайте погрешно, но народ, в който на почит са кучетата, котките и кокошките, а не децата, не е нормален народ. Нека който иска си обича животните и аз ги обичам, но децата и внуците са на първо място. Постоянно се говори за приюти за кучета, но когато става въпрос за собствените ви внуци е уреждане. Тук изобщо не говоря за случаите, в които няма пари, а за тези, в които има възможности, а се намират оправдания. Както казах аз ако имам възможност няма да се поколебая.

 
  ...
преди: 3 години, 12 дни
hash: 832096ff57
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

18.   15, ти май изобщо нищо не схвана. Родителите на жената са осигурили апартамент. И не всеки ако пести ще си купи къща с двор, ще се забие вътре и няма да излиза и само кокошки ще гледа. Екскурзиите са мироглед.

 
  ... горе^
преди: 3 години, 12 дни
hash: 2f2f390826
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

19.   Хахахаха! Е като стане толкова образовано детето ти, няма ли да може САМО да си осигури апартамент!?? И ако може, а ти му предоставиш наготово, то какво ще прави!??

 
  ...
преди: 3 години, 11 дни
hash: 832096ff57
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

20.   19, ще си гледа децата в него. Това ще прави. Какво по-хубаво от това.

 
  ...

...
преди: 3 години, 9 дни
hash: 117ead9877
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

21.   Майка ми и леля ми не си говорят заради наследствен мижав магазин, така и не можаха да си преглътнат егото, да се разберат, не мелят брашно заедно и това е. Не са си проговорили от 15 години.
Майка ми заламтя и за наследствен, приписан на мен, апартамент, заминах на майната си и тя го получи като дарение от мен, да си го блъска в главата сега от лакомия..., но има някакво провидение - от дълги години не може да случи на наематели нито на апартамента, нито на магазина.
Сега обаче ми се умилква да идва с нас на почивка, изнудва ме ние да ги водим с нас по отпуски или няма да погледне внуците...И как сега щяли да се оправят сами на старини..., аз на майната си, няма кой да ги погледне...?! WTF?!
А прогони ли ме? Прогони ме. Разгони ми фамилията направо!
Много ми е неприятно всичко това.
Нарича се човек интригант и дори и на гъза на географията да съм, така си плюх на петите, пак ми насажда гадно чувство на вина.
С никого обаче не ходя на почивка, само с мъжа ми и децата.
Гледаме си ги пак сами.
И има мир и спокойствие. При нас, не при нея.

 
  ... горе^
преди: 3 години, 9 дни
hash: 26a332ae92
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

23.   Незнам Автор или Авторка
Това е много благородно ако имаш апартамент да го дадеш на детето си. САмо човек, който наистина много силно обича детето си може да го направи. Аз съм живяла в центрове за временно настаняване и знам какво е човек да няма собствено жилище, затова мога да оценя какво е да дадеш апартамент на детето си.
Естествено, че никой не може да принуди родителя да си даде апартамента става въпрос родителя да даде от сърце апартамента на детето си, защото го е грижа за него. Лесно ли е човек да си купи жилище.

Щом родителите не са длъжни да помагат на децата си със жилище по тази логика тогава и децата не са длъжни на помагат на възрастните си болни, изнемогващи родители.

Не е задължително родителят на прехвърли жилището си на името на детето си достатъчно е според мен да му даде правото на ползване.
Може би авторката или авторът има предвид това правото на ползване.

 
  ...
преди: 3 години, 9 дни
hash: 26a332ae92
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

24.   Само богатите хора могат да си позволят да си купят жилище. А работещите обикновена работа какво да правят. Дайте съвет как да стане това. Всеки иска да може да си купи жилище но парите като не достогат

 
  ...
преди: 3 години, 7 дни
hash: b7e48b1c90
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

25.   До автора
Аз съм непълнолетен, но ще ти дам подобен случай. В моето училище понеже е елитно на много родителите им им осигуриха медали по математика от последното състезание. Моите родители имат пари и това, което правят е да ми осигурят часни уроци. И то не те да ме бутат, а защото аз искам и показвам резултати. Тоест аз също имам медал, но си е мой и радостта си я изпитах, а уредените нищо от това не изпитаха.
Тоест е почти същото. Като с апартамента.

 
  ... горе^
преди: 3 години, 7 дни
hash: b7e48b1c90
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

26.   Който си е скъсал задните части навремето сега ще си ги шири на воля в къщата си и не е длъжен да я споделя, с който и да е. Този който иска да си шири задницата първо ще си я поразтърси.
До автора

 
  ...

...
преди: 3 години, 6 дни
hash: 2f2f390826
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

27.   Към 20 от 19. Аха, ще си гледа децата значи (ако ги има)! Ами защо му/й е образование тогава? на една детегледачка не й трябва по-високо от основно...

 
  ...
преди: 3 години, 2 дни
hash: 832096ff57
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

28.   26, да не забравяме, че навремето апартаментите и къщите са били в по-голямата си степен наследствени от баби и дядовци, така че тезата, че някой си е скъсвал задника пак някак не върви. До 25, не е съвсем същото. Давам ти пример с хора, които са лишили навремето децата си от частни уроци, не защото нямат пари, а защото това е манталитет. С тези пари си правят ремонти по къщата и купуват кола или коли. Във времена, в които за всеки е важно детето му да е образовано, а особено, когато дадени хора лишат от елитно образование децата си, за сметка на един дувар, се пита в задачата и за какво ви беше? Разбирам метафората ти идеално, но тук не е случаят такъв. 27, ти явно нямаш деца, пиши ми коментари ако и когато ти се родят.

 
  ... горе^

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker