Гонят ме от вкъщи - Spodeli.net


Нещата от живота...
 


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (120658)
 Любов и изневяра (29582)
 Секс и интимност (14306)
 Тинейджърски (21852)
 Семейство (6437)
 Здраве (9549)
 Спорт и красота (4686)
 На работното място (3137)
 Образование (7285)
 В чужбина (1643)
 Наркотици и алкохол (1113)
 Измислени истории (796)
 Проза, литература (1730)
 Други (18386)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Семейство

Гонят ме от вкъщи
преди: 2 години, 11 месеца, прочетена 2246 пъти
Здравейте. Първо искам да кажа, че съм пълнолетна, тази година завършвам. Имах планове да следвам фармация, но те се провалиха. На първия предварителен изпит за прием в университета изкарах недостатъчни оценки за влизане, все още имам 2 месеца до редовните изпити и то в два университета, но се съмнявам, че ще се справя, но и дори да се случи предполагам, че от тук нататък ще съм сама. Много жестоко се карам с нашите напоследък, защото те са много разочаровани от мен - от успеха ми, от държанието ми, от социалния ми живот и като цяло от мен като личност. Въобще не се разбираме, а и не съм единствено дете вкъщи. Мисля колкото се може по-скоро да се изнеса, защото вече не виждам друг изход. Преди да направя избора си да се изнеса реших да кандидатствам и за помощник-фармацевт и медицинска сестра като резервен вариант, но май вече не е резервен, тъй като фармация в чужд град е просто невъзможно да се следва без чужда финансова помощ. Та мисълта ми е ако уча за помощник-фармацевт или медицинска сестра, било то в моя или в чужд град, дали ще е възможно да се издържам напълно сама и да покривам разходите за семестрите, сметките, наема, храната и още куп други. Може да се каже, че досега не съм работила (само 1 месец в цех за сладки лятото - нищо сериозно). Гола вода съм хора. Прави са нашите, но какво да направя. Те твърдят, че нищо и никой не ме интересува и си живея в някакъв собствен свят, но хора повярвайте ми не е така. Просто досега си правех някакви илюзии, че ще вляза фармация, но явно не съм учила достатъчно и се провалих. Но дори и да ме приемат от редовните, няма как да се справям сама., тъй като това е сериозна специалност, която иска учене и само учене. Не искам да разчитам и за стотинка вече на родителите си. Ако остана да ме издържат сега, каквото и да следвам, ще съм кукла на конци поне до 30. Имам братя са по-малки от мен и най-вероятно ще съм аз тази, която трябва да ги издържа и подпомага в техните студентски години, ако имат такива като дойде тяхното време. Знам че думите ми звучат страшно егоистично, но просто този паразитизъм от моя страна, а и бъдещето ми което се очертава ако остана, не смятам че ще мога да ги изтърпя. Искам да съм колкото се може по-самостоятелна, но не и тотална издънка. Веднага щом мога бих започнала да помагам семейството си като завърша финансово, но не бих издържала да разчитам толкова време на тях. Като хора въобще не ги харесвам нито пък те мен. Нищо нормално няма в нашата къща, всеки със всеки се кара, положението постоянно е напрегнато. Иначе всичко до момента, което съм поискала са ми осигурили, но мисля че това не е достатъчно да остана при тях. Звуча супер неблагодарно, знам, но разберете че аз емоционална или каквато и да е връзка с тези хора аз нямам. Никога не съм ги чувствала близки и затова сега ще си понасям последствията.
Въпроса ми е как да стане преместването ми, ако си намеря добра работа. Как да им кажа? Те няма да ме пуснат току-така. А имам и други роднини. Те какво ще си помислят? И как да започна работа, като родителите ми най-вероятно няма да ме пуснат? На 18 съм, да. Но ако започна да си правя каквото искам, наистина ще ме изгонят още преди да съм си изкарала някакви пари. Толкова съм объркана, въпреки че знам какво ме чака много отдавна.
В момента звъня по телефони и си търся работа, но не съмнява да си намеря нещо, което да ми покрие всички разходи след време. Благодаря на който е прочел тотално неадекватния ми пост. Нямам към кого да се обърна за помощ и съвет. Учителите не са опция, роднините също. Че те ще ме помислят за луда и надали някой ще ме вземе насериозно. Моля за съвет и коментари! Благодаря още веднъж!
(Много се надявам темата ми да бъде публику

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 2 години, 11 месеца
hash: 6c2e1af1d0
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

2.   Разбирам, че си бунтарка, но успокой малко топката и позволи на родителите ти да ти помгонат, поне в началото. Доколкото разбрах мечтата ти е фармация. Имаш още време до редовните изпити, затова сядай и се готви. Дай всичко от себе си, пък каквото сабя покаже. Ако все пак не те приемат тази година, тогава може да започнеш да търсиш работа. Вашите няма да те изгонят, само си приказват. Със сигурност ще се радват да влезеш в желаната специалност и ще ти помагат финансово, а някой ден - и ти на тях. На 18 си още дете, не се прави на отговорна възрастна, защото още не си. Колкото и да не ги харесваш, имаш нужда от родителите си. Затова си преглътни егото още малко, докато не влезеш да следваш. Всичко ще се нареди, бъди търпелива и не се инати, когато ти се подава ръка.

 
  ...
преди: 2 години, 11 месеца
hash: 715954b09a
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

3.   Само че си тотално неадекватна е вярно. Кой те гони след като се разясняваш че ти избираш да се изнесеш а вашите нямало да те пускат. Каква връзка има заглавието с текста ти.

 
  ...
преди: 2 години, 11 месеца
hash: ffa36fe567
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

4.   Първо не се отчайвай!
Пиши фармация във всички възможни университети. В МУ София взимат повечето момичета, които са писали на първо желание фармация, защото момчетата не искат и се освобождават бройки. Да, запиши и за помощник фармацефт. Не ти трябва за сестра. Работиа съм го и е слугинска работа, много тежка и ниско платена. Във фармацията за повечето пари и можеш да работиш и като студентка. Щом те приемат в университет ще си на общежитие, а те са сравнително евтини (от 40 до 80лв на месец със сметките). Но пробвай всички фармацефтични работи - и за помощник. И сдни да учиш по-здраво. Запиши и нещо с химия или биология - биотехнологии, молекулярна биология, някаква химична специалност. Всичките имат потенциал и ще можеш да работиш нещо междувременно. Стягай се и успех!

 
  ... горе^
преди: 2 години, 11 месеца
hash: 47266df124
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

5.   Аз съм учила висше в друга област, но от съученици за фармация съм чувала следното:

По мое време (преди около 10 г.) можеше да се запише и да се изкара следването в Украйна. Или да се запишеш за една година и после да се прехвърлиш в някой от университетите в БГ.

Каквото и да решиш, пожелавам ти успех!

 
  ...
преди: 2 години, 11 месеца
hash: b70e81ec07
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

6.   Благодаря на 2 и 4, а също и на номер 3. Ако бях адекватна нямаше да пиша тук, нали? Наистина и аз смятам, че това да си хвана шапката още от сега е тотално глупаво и безотговорно решение. Писах тази тема в момент на афект. Истината е, че ще се постарая да дам всичко от себе си, за да вляза в желаната специалност, макар и никой да не вярва в мен на този етап. И за момент не съм се отказала досега, но като чух коментарите на някои приятели и на родителите ми съвсем се отчаях. Пак ще си правя напук и ще уча. Не съм толкова лекомислена, че да бягам от вкъщи или да се изнасям, а по-скоро съм доста емоционална и говоря небивалици, когато ми дойде в повече. Извинявам се на всеки, който е прочел неадекватната ми тема! :) И аз ви пожелавам успех!

 
  ...


...
преди: 2 години, 11 месеца
hash: cc93e6b48f
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

7.   До колкото схванах , родителите ти искат 2 неща -да бъдеш студентка по фармация и да не правиш глупости и да не си опропастиш живота . Стегни се и се яви на изпити . Ако не успееш сега , има и други години за кандидатстване .Не е лесно влизането ,може да имаш и грешна стратегия . Имам позната стоматоложка -не я приеха първата година , втората не излезе от къщи , само учеше , но вече е зъболекар .
Ако излезеш на квартира , съвсем ще отчаеш родителите си , а ти няма да можеш да учиш и да се издържаш сама .Нико от вас няма интерес от това .

 
  ... горе^
преди: 2 години, 11 месеца
hash: be08155441
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

8.   Не е нужно да ги харесваш, за да покажеш уважение към тях. Всеки човек е ценен, ти нямаш право да съдиш.
Според мен не се изисква много, за да можеш да се разбираш с хората, освен ако не са някакви ненормалници.
Не спори с тях, бъди признателна за това, което са ти осигурили до момента, а после при първия възможен случай се изнеси.
Приеми го като шанс да преодолееш различията ви. Доникъде няма да стигнеш, ако се дървиш на хората без причина.

 
  ...
преди: 2 години, 11 месеца
hash: 3522a4d6fd
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

9.   Преди време имаше пак такава тема. Но момичето което я написа беше на 15. Явно си същата онази, която писа и друг път. И дето си щяла да спиш по пейките защото си излъгала, че нямаш гадже и майка ти ти събрала куфара да си ходиш.

 
  ...
преди: 2 години, 11 месеца
hash: e2ee271d84
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Има една стара мъдрост- не плюй в ръката, която те храни. Не си нито толкова голяма, нито толкова умна, силна и самостоятелна, колкото си мислиш. Ясно е, че си инатливо дете, задоволено и получавало всичко, което иска, затова и неблагодарно. Родителите са ти създали зона на комфорт, която приемаш като някаква тежест и ограничаване, но сама не можеш да се справиш с учене и работа, тоест все пак не можеш без тях. Лесно е да си бунтар, когато имаш осигурени дом и храна на масата. Затова както казва и № 1 задръж топката, учи здраво, ако не те приемат тази година, работи и се подготвяй за другата. Работи за целта си, за бъдещето си и не обръщай внимание на дразгите в къщи, кой за какво се кара и т. н. Повярвай, родителите са единствените хора, на които им пука за теб и които ще ти помогнат.

 
  ... горе^
преди: 2 години, 11 месеца
hash: a10a239690
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

11.   Преди години и аз не се справих на приемните изпити и не влезнах в университет.


Родителите ти би трябвало да се гордеят с такова ученолюбиво дете. Важното е, че имаш желание да кандидастваш, имаш желание да се развиваш, искаш да работиш, не искаш да паразитираш на гърба на родителите си. Останах с много добро впечатление за теб. Ще се подготвиш по-добре и ще вземеш следващите приемни изпити. Спокойно ще си намериш и работа.

Според мен е по-добре да влезнеш в друга специалност но да се справяш сама. Според мен родителите ти не са хора с които би могла да се разбереш. Ако ти плащат следването ще поставят техните си изисквания към теб. Ще си зависима от тях. А и може след време като завършиш специалноста, събереш пари, станеш независима може да се запишеш и фармация ще имаш две висши. Ще си постигнала всичко сама.
Забранявам ти да мислиш за себе си, че си гола вода, тотална издънка, че паразитираш, че мислиш егоистично.
Това са твърдения втълпени от родителите ти. Ти просто търсиш своя път в живота и имаш нужда от малко подкрепа за да успееш да се справиш с това да влезнеш в университет.
Ти нямаш увереност. Когато се отделиш от родителите, спокойно наблегнеш над уроците, придобиеш увереност в себе си може да вземеш изпитите и да влезнеш в желаната специалност.

Може би не си взела изпитите, защото нямаш условия да учиш. Как да се подготвиш при такава обстановка у дома.

Ако родителите ти не ти дават да се изнесеш тогава ще те издържат докато завършиш университета. По закон са длъжни да те издържат до 25 години ако учиш висше.

Успех от мен.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker