Поредната агресия в семейството - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (110737)
 Любов и изневяра (26718)
 Секс и интимност (12993)
 Тинейджърски (21243)
 Семейство (5711)
 Здраве (8789)
 Спорт и красота (4501)
 На работното място (2692)
 Образование (6851)
 В чужбина (1467)
 Наркотици и алкохол (1023)
 Измислени истории (780)
 Проза, литература (1634)
 Други (16189)
 Избор на редактора (146)
 
Зъбни импланти
Възстановете Вашата усмивка в рамките на седмица!

Зъбни импланти - цени

 

  

Споделена история от Семейство

Поредната агресия в семейството
преди: 1 година, 2 месеца, прочетена 1523 пъти
Здравейте! Дълго време се чудех дали да пиша, но реших, че искам да споделя моята история и да прочета вашите съвети...
С мъжът ми сме заедно от 5 години. Преди това дълго време съм му била един вид “мечта”. Като цяло е добър човек и се разбираме. Вкъщи не съм слугиня и домакиня, поделяме си задълженията на кой когато и както му се прииска. Понякога дава повече за мен отколкото за себе си. Съгласява се с мен и ме слуша за почти всичко. Не е лош човек, но... преди около година или две имахме скандал (аз не обичам да премълчавам и изстрелвам лоши неща в такива моменти, все думи които нараняват) вече съм позабравила подробностите от тогава, но както се карахме, нещо се сбутахме и той ме стискаше и подобни (не ме е удрял), няколко дни след това след многобройни молби и обещания, се сдобрихме... от тогава подобна случка се е повтаряла още 1-2 пъти, в моменти в които аз вече ядосана тръгвам да излизам, за да се отърва от скандала, а той ме хваща на вратата, дърпа ме, не ме пуска, взима ми ключ, телефон и подобни. Всички пъти е бил под действието на алкохол, както първия, така и последния. Сърдя се, сърдя се, получавам подобаващо извинение как не бил мислил, как не искал да прави така, как бил ядосан, как бил пиян, и прощавам... вмъквам, че по принцип не е някакъв алкохолик да се напива постоянно и т.н., това са все случки след някакви поводи, пием алкохол средно по веднъж в месеца и през другите пъти на почерпка (освен споменатите), сме си добре.
... до снощи... имахме скандал, аз отново тръгнах да излизам, отново ме дръпна, само че аз нещо прищраках, започнах освен да буйствам (другите пъти и аз не отстъпвах, но той е по-силен, ясно е), започнах и да го ритам полудяла от това, че той ме дърпа за пореден (2-3 или 4-ти път), след това излязохме заедно, той ме следеше, не ме пуска да изляза сама, да тръгна на някъде в такива моменти. Трябваше да сляза да дам нещо на приятелка пред вкъщи, дойде с мен... да не избягам случайно... след това не исках да се прибера вкъщи, тръгнах да ходя при майка ми, но той ме дърпаше навътре, аз отново подскачах и буйствах, ритах го, удрях го и т.н., и той, дърпайки и стискайки ме, ми каза “качвай се горе, ще те пребия от бой”

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
 
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 1 година, 2 месеца
hash: 4fa33795de
гласове:
1 2 3 4 5
  (8 гласа)

1.   И двамата сте агресивни. Явно отдавна сте прекрачили границата на нормалните взаимоотношения. От несходство в характерите се стига до подобни ескалации. Сигурно не искаш да го допускаш, но с времето само ще става по-зле. Или се разделете, или се постарайте и двамата да се уважавате един друг и си обещайте, че при споровете няма да се стига до физическо посегателство. Това важи и за теб.

 
  ...
преди: 1 година, 2 месеца
hash: 9604da80c1
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

2.   И двамата сте агресивни- теб специално трябва да вкарат в лудницата. Там ти е мястото.

 
  ...
преди: 1 година, 2 месеца
hash: f194469897
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

3.   Сега виждам, че не ми се е публикувал целият текст.

Дописвам си:
... аз отново подскачах и буйствах, ритах го, удрях го и т.н., и той, дърпайки и стискайки ме, ми каза “качвай се горе, ще те пребия от бой”... бях в жесток шок и не можех да повярвам на ушите си! Спорът, бутането и агресията продължиха и по стълбите докато не ме хвана и занесе до вкъщи. Влязохме и заканата му не се случи естествено. Даде ми телефона, защото отново беше взет. Продължихме да се караме, аз вече разплакана повтарях как всичко приключва и искам да се разделим, малко по-късно вече съжаляваше за думите и постъпките си и искаше да се сдобрим... отново последва едно молене и обещания, които продължават и до днес, иска последен шанс и понеже знае, че съм вярваща, да ми се заклевал в църква, че нямало повече да направи така, уж бил реагирал така, защото не искал да ме изгуби... аз обаче наистина съм много обидена, наранена, изгубила доверие, и не му прощавам, тоест казах му, че му прощавам и приемам извиненията, но не искам да продължавам отношенията си с него и да живея един вид в страх.
Ще попитате защо не си тръгна от домът ни, а още съм тук - защото жилището е мое.
Това е моята история и ще се радвам да разбера вашето мнение и какво бихте направили вие, какво бихте ме посъветвали, тъй като такова нещо се подразбира, че няма как да споделя на никого...

 
  ... горе^
преди: 1 година, 2 месеца
hash: 2c260360c9
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

4.   Пиянски простотии. Важи за двамата, даже повече за авторката. Както я караш, може да отнесеш боя. Ако съм на мястото на мъжа ти ще те оставя да се махнеш и край.

 
  ...
преди: 1 година, 2 месеца
hash: 075f2ff557
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

6.   Според мен трябва да поговорите,но първо да утихне малко време от скандала.Поговорете спокойно,кажи му как се чувстваш И двамата имате вина,но той не е трябвало да те дърпа така и да те заплашва(това е било от гняв,но не е оправдание).Според мен това не е насилие и не мога да определя дали би ти направил нещо и без да имаш вина.Но ако се стигне да те удари тогава вече е сериозно.Сега само с бутането си го предизвикала,но ако по нататък продължава може да се нарече насилие затова внимавай.И внимавай и ти не изтрелвай така думи които могат да наранят някой че и на това може да се дължи.Опитайте да оправите нещата с разговори.Кажи му че не ти е приятно така да те дърпа,заключва.Ако не те разбере и ти се чувстваш контролирана от него и не се чувстваш добре с него и изобщо във връзката ви ,я прекрати.Но всичко зависи от теб и него.Аз не мога да казвам да я прекратиш,само давам съвет.

 
  ...


...
преди: 1 година, 2 месеца
hash: 98bac5cac6
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

7.   " започнах и да го ритам полудяла " - сама си го търсиш и си си го намерила!? Още няколко пъти и си сама, тогава ще бъдеш волна пеперуда, нали това искаш, да прелиташ от цвят на цвят!? Убедих се, че жената не е човек!

 
  ... горе^
преди: 1 година, 2 месеца
hash: 6a71a2dc34
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

9.   Щом го риташ, ясно е, че ще отговори. Агресията поражда агресия. По-добре се разделете, но започнете и да ходите или на спорт, или на психолог за овладяване на гнева.

 
  ...
преди: 1 година, 2 месеца
hash: 3df88ad65c
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   От написаното, не става ясно скандалите за какво са. Изглежда, че ти ги инициираш със скапано поведение. Не можеш да комуникираш без да обиждаш. После, нещата е нормално да ескалират, като в тези моменти агресора пак си ти но физически. Неговата агресия излиза пасивна, сама си казваш, че не те удря или нещо такова.

За жалост така става, когато единия обича повече от другия в една връзка. Щом си му била мечта е ясно в коя позиция си. Един вид на моменти те е яд да го гледаш сигурно, не можеш да го оцениш.

Жалко е, но щом не си се научила да го обичаш, оценяваш и уважаваш, просто приключвайте и не го измъчвай.

Всеки си има граници, не може да очакваш да го удряш и унижаваш с думи, да си правиш каквото щеш и да няма реакция. Това дето ти го е казал накрая е от преливане на чашата и само може да ескалира ако не се вземеш в ръце и не разбереш, какво наистина искаш.

 
  ...
преди: 1 година, 2 месеца
hash: 46b643814f
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

11.   Да те светна нито Бог съществува и аман от вашите фанатизми, нито връзката ви е здравословна. Тръгни си и престанете с тия простотии, защото все едно слушам тийн връзка, а не семейство. Ако имате деца как ще ги възпитате бе? Ще има като онази история, в която родителите се псували като каруцари или били.

 
  ... горе^
преди: 1 година, 8 дни
hash: 29cc7336ad
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

15.   Ааа, от какво се страхуваш!? От алкохола ли? Такъв "модел" за мъж от къде е? Някой ли е бил такъв преди? На кого искаш да си изкараш този яд? Това според мен е вътрешно някакво подсъзнателно самосъхранение! Не е трябвало да те дърпа, стиска и т.н. Според мен е трябвало да те остави да се навилнееш и да изпуснеш парата. А той защо ти няма доверие? Защо мисли, че ще си тръгнеш. Тук има и нещо друго нали? А и би ли си тръгнала наистина? Той прави неща, след които се страхува, че ще си тръгнеш...! Няма логика! Може да си е "послушен", защото му е удобно! А когато става напечено си показва рогата! Точно в кризисни ситуации хората си показват какви са, на какво държат! Алкохола не прощава, както сега така и за в бъдеще. Той трябва да спре да пие. Спомням син, някой беше написал, че мъжете пият, когато вътрешно „плачат”, т. е. не могат да плачат наистина пред някой. Когато загубиш някого тогава го оценяваме! Ти би ли го оценила ако наистина го загубиш? За какво се "СБУТВАТЕ"? Там е разковничето!!! Нали знаеш, че ако отглеждате деца не е редно да имате подобни сцени!

 
  ...

...
преди: 1 година, 8 дни
hash: 6a29d43fb2
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

16.   Така авторке, като жена, на която са й посягали, бих те посъветвала да се разделите. В момента той не те пребива, защото живее в твоя апартамент, но да не ти приказвам какво щеше да стане или ще стане ако нещата бяха обратно. За мен не е нормално дори и да те дърпа, поне е добре, че не ти е посегне. Някои хора ще кажат, че си го заслужила, но аз бих ги питала тези хора ами при изневяра, какво трябва да стане с жената, да я застрелян ли, ако в останалото време при скандал я шамаросват? Просто трябва да се научите да общувате или може би не сте един за друг, но по-добре се разделете.

 
  ...
преди: 1 година, 8 дни
hash: 2c260360c9
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

17.   Поведението ви е нормално за обитатели на Столипиново и подобни китни маали. Разделяйте се, докато не се е стигнало до някой сакатлък.

 
  ... горе^
преди: 1 година, 6 дни
hash: edd680076e
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

18.   "започнах и да го ритам полудяла от това, че той ме дърпа за пореден " - гърнето си намерило похлупак, обисновена балканиада, ганювски манталитен. При такъв дразнител, ако е насилник, досега да те е счупил. Щом го търпиш, значи ти е по кеф да го гледаш как се пени. Ако нямате деца, всеки да си хваща пътя, това не е семейство!

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker