Тежки времена - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121037)
 Любов и изневяра (29669)
 Секс и интимност (14348)
 Тинейджърски (21878)
 Семейство (6463)
 Здраве (9588)
 Спорт и красота (4694)
 На работното място (3166)
 Образование (7294)
 В чужбина (1650)
 Наркотици и алкохол (1114)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18483)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Семейство

Тежки времена
преди: 3 години, 2 дни, прочетена 1983 пъти
Здравейте на всички. Няма да ви товаря много, просто искам искрен съвет защото ми е много тежко. Мъж на 25 години съм и от няколко години живея в чужбина. Не мога да се оплача, имам добър начин на живот, добре платена работа и от нищо не съм се лишавал. Преди няколко дена получих обаждане от баща ми който ми каза, че баба ми ( майка му ) е много зле. Разболяла се е от ковид и по време на изолацията е паднала и си е счупила крака. Вече е негативна и си стои в къщи, но е заприличала на скелет по неговите думи. Яде по една-две филии хляб на ден и повече не иска. Стане ли от леглото за повече от 10 минути им прилошава. Жената е на 82 години и не знам колко им остават. На баща ми му е тежко защото е останал без баща на ранна възраст, каза, че е намерил болногледачка за дните в които той е на работа. Баба ми не иска да я оставя сама, но той трябва да работи и много му е тежко. На 4000 километра съм от вкъщи и ми е много тежко напоследък. Не знам какво да правя, да се прибирам ли в България, не искам да оставям баща ми сам да си блъска главата, а не искам да живея в България. Благодаря ви.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 3 години, 2 дни
hash: 8bbca3ed75
гласове:
1 2 3 4 5
  (8 гласа)

1.   Според мен не е удачен вариант да се върнеш за постоянно, за да се грижиш за болната си баба. Можеш да помагаш на баща си с пари, за да й осигурява добри грижи.

 
  ...
преди: 3 години, 2 дни
hash: 92ebe1fd16
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

2.   Вземи си отпуска една седмица и върви при тях. Морална подкрепа за баща ти, радост за баба ти... И чиста съвест и спокойствие остатъка от живота ти за теб.

 
  ...
преди: 3 години, 2 дни
hash: 6e62648577
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

3.   Върни се за малко, ако имаш възможност. Няма да съжаляваш, тя ще ти се зарадва, а и ти ще помниш за цял живот, че си дошъл. Един ден, когато я няма, малко са хората, които ще те обичат така. Родителите са ни едни, работата няма да избяга. м29

 
  ... горе^
преди: 3 години, 2 дни
hash: 58ce8c9743
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

4.   Не се връщай за постоянно в никакъв случай! Помагай на баща си с пари. Мисля, че така ще е по-добре най-вече за теб. Може да плаща на някоя жена да я гледа. Не си оставяй бъдещето и кариерата. Жената е зле, ти няма как да я подмладиш ако се върнеш и ти се грижиш за нея. Ако искаш си ела в БГ за 1-2 седмици за да си до баща си поне за малко. Но не оставай тук. Както казах, ако им прщаш пари ще си по-полезен. Ако останеш тук ще затънеш и ще си разбиеш психиката. Гледането на стари хора е много психически натоварваща работа.

 
  ...
преди: 3 години, 2 дни
hash: 5629dbe2ba
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

5.   Съгласна съм с първия коментар. Трудно е да се уредиш добре в чужбина, не го изоставяй. Ако имаш възможност, може да се върнеш за малко, за да видиш баба си и баща си. Сигурно ще прозвучи грубо, но родителите не могат да искат от децата си да ги гледат непрекъснато, когато остареят. Те си имат собствен живот, работа, нужди... това, което прави баща ти, е предостатъчно. Да не говорим, че най-вероятно не е мед. лице и ще е много по-удачно около баба ти да има компетентен човек.

 
  ...


...
преди: 3 години, 2 дни
hash: 4ef012ee05
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

6.   Приятелю, не е добре да оставяш баща ти да се бъхти сам. Но вероятно и това, което си изградил в чужбина, ти е коствало адски много усилия и би рухнало всичко, в момента, в който се прибереш. Ако имаш някакъв що годе вариянт да се припитаваш в България, прибери се! Това са нашите родители и нашите баби! Имаме дълг към тях!



Чингис Хан

 
  ... горе^
преди: 3 години, 1 ден
hash: c17b9452b4
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

7.   Здравей, щом казваш, че имаш възможност помагай им финансово. Не мисля, че е редно да те тревожат, при вср че си далече и няма какво да направиш. Баба ти също не е редно да иска от баща ти да е до нея постоянно, а да е благодарна, че й обръща внимание, когато може.

 
  ...
преди: 3 години, 1 ден
hash: 837edf8ef0
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

8.   Сигурен съм, че и двамата искат най-доброто за теб.
За старите хора си трябват грижи, робуване, подгъзуване и какво ли не.
На баща ти дупе да му е яко, само по-трудно ще става, НО това не е твоя работа. Колкото и гадно да звучи, той ще се справи.

Има варианти - да я вземе да живее при него например. Но едва ли му се иска. Нормално е да е зле след ковид и след счупването. Има нужда от правилни грижи, храна и здрава ръка. На тея години стават като малки деца - не всички, но доста от тях.

Не се тормози толкова, най-доброто, което можеш да направиш е да пращаш пари да им помагаш и да се прибираш чат пат.

Висенете в БГ няма да спаси никой, но със сигурност ще ти провали уредения живот в чужбина.

 
  ...
преди: 3 години, 1 ден
hash: 67f835fb18
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

9.   Ако можеш да си го позволиш, се върни в България поне за малко. Да видиш баба си, че не се знае колко още и остаеа да живее. А също и да помогнеш на баща си. Да не те грозе сувеста, че не си го направил.

 
  ... горе^
преди: 3 години, 1 ден
hash: 2c1a449ded
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Съжалявам за баба ти. Според мен се върни, ако нещо стане със жената а ти си далеч цял живот ще съжаляваш за това, че не си я видял за последно.
Пари се изкарват но човек не може да се върне.

 
  ...

...
преди: 2 години, 11 месеца
hash: 34cac3390c
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

11.   Повярвай много съжалявам, че не видях жив за последен път един мой роднина. Цял живот ще съжалявам.

 
  ...
преди: 2 години, 11 месеца
hash: e48e11348e
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   Грешка е да реагираш емоционално. Ако можеш да пътуваш да посетиш баба си да се видите за няколко дни - иди! Но каква полза от теб, ако се върнеш, но останеш без работа или се хванеш на нископлатена такава? Или няма да имаш нужните средства, за да помогнеш или няма да имаш нужното време. Баща ти и баба ти и за теб да се притесняват тогава...

В момента си в добра позиция. Баба ти има нужда от ПРОФЕСИОНАЛНА грижа. Удари финансово едно рамо на баща си да може да си позволи постоянна частна болногледачка или някой от по-луксозните старчески домове. Там ще е и под наблюдения и ще следят да се храни и да си взима лекарствата и контакти с хора ще има. Най-доброто, което можете да направите е. Иначе баща ти, мъж работещ - нито особена грижа като болногледач може да положи, нито ще издържи продължително време на натоварването психически. Ако се разболее и срине от стреса и него ще трябва да мислиш. В момента си повече от полза за близките си, ако можеш да ги подкрепиш финансово. Разходите са страшно много по болен възрастен човек. Има болногледачи, има терапии, може човек да отменя баща ти, но всичко струва пари.

 
  ... горе^
преди: 2 години, 11 месеца
hash: f4e8bb76fe
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

13.   Благодаря на всички за коментарите и помоща ми. Баба ми почина неделя сутрин ( 9 май ). Погребението и е било днес ( 10 май ). Баща ми каза да не се притеснявам за нищо, но снощи не съм мигнал.

 
  ...
преди: 2 години, 11 месеца
hash: ad53ec1862
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

14.   Моите съболезнования. Много добре те разбирам. Аз също загубих близък преди 9 месеца. И аз не мигнах цяла нощ когато разбрах за смъртта му. Бях в шок.

 
  ...
преди: 2 години, 11 месеца
hash: ce7e2a7ff9
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

15.   Върни се за малко да ги видиш. Няма да съжаляваш . Моята баба е на 74 . Тя изкара Ковид, но сега е добре . Тя е майка на майка ми . Важното е да са живи и здрави с дядо,който е на 79

 
  ... горе^

...
преди: 2 години, 11 месеца
hash: 606ecc8830
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

16.   Върни се за малко, но не се връща в България за постоянно. Най - доброто, което можеш да правиш е да пращаш пари на баща си, с които да й осигурите най-добрите грижи. Защото, не искам да те плаша, но нещата тепърва ще стават зле и баба ти в един момент ще има нужда от медицинска сестра или поне болногледачка. А това струва пари, точно както и лекарствата, които най-вероятно ще трябва да пие. Така, че пращай им пари, ще са им много нужни. По-добре е, отколкото да си тук и да не можеш да помогнеш с почти нищо.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker