Егоестично ли е да не искаш деца? - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121173)
 Любов и изневяра (29702)
 Секс и интимност (14356)
 Тинейджърски (21893)
 Семейство (6472)
 Здраве (9598)
 Спорт и красота (4699)
 На работното място (3177)
 Образование (7301)
 В чужбина (1652)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18518)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Семейство

Егоестично ли е да не искаш деца?
преди: 3 години, 9 дни, прочетена 2787 пъти
Преди няколко дена говорих с мама с класната. Говорихме си как не ни треатира честно. И също как тя с други класове, и извън училище е по-мила, но с нас не е. Е извън училище с нас е добра. Но когато сме на училище постоянно се караме. На скоро разбрах че тя няма и деца(а е на 54 затова няма и да има). Споделих за това с мама и и казах за това. Нищо че това че няма деца не е оправдание. Мама ми каза "Пази се от хора които са по на такава възраст. Хората които нямат деца са най-егоестичните." а аз междувременно не искам деца. Не само че ме е страх от раждането, то да имаш дете е огромна изтощителна отговорност. В началото ще ти реве в 3 сутринта че не може да заспи, а после ще ти реве да му сменяш памперсите, а аз съм лесно гнуслива. Просто не е за мен. Не искам деца. Трудно е. И не знам как да кажа на мама за това. Тя постоянно говори за внуци. Как иска внуци след 10 години. Аз не искам деца и знам че това ще я ядоса. Един път и казах че не искам бебе да ми реве в 3 сутринта без причина и мама каза "Ако разсъждавах като тебе, тебе нямаше да те има." и просто не искам деца, ама колкото и намеци да правя тя не разбира. А и вече не искам да разбира защото ще ми се сърди. Егоестична ли съм че не искам да имам деца? Знам че съм само на 17 но съм сигурна. Като бях малка исках да имам деца, но после осъзнах колко връзката на нашите влияе на възгледите ми. Ами ако си намеря мъж същия като баща ми? В днешно време повечето мъже са еднакви и едва се намират добри. Ами ако детето ми преживее същото което преживях аз? Не. Не искам това да се повтаря. Егоестична ли съм в ситуацията?

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 3 години, 8 дни
hash: b598b01bc9
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

1.   Детенцето, семейството, любовта... всичко това е Божа работа. Ако те удари, всички твои сегашни разсъждения ще се изпарят. Ако не - така е писано. Аз също разсъждавам като теб, но по други причини за това, че може би на едно детенце няма да му бъде лесно, искам ли да му причинявам това... После се сещам, че се слагам на място, на което не бива да се поставям - не съм аз този, мойто контролира света... Най-красивите неща се случват случайно, в изненада... Затова, недей да мислиш толкова, пожелай да си оправиш малко твоите си неща (примерно, правопис, т.н.) пък другото само ще дойде. Същевременно, поздравления, че на 17 разсъждаваш за бъдещето.

 
  ...
преди: 3 години, 8 дни
hash: d285a75654
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

2.   Като се влюбиш в някой мъж може би ще проимаш желание да имаш деца. Желанието ще дойде от самосебеси.
Наистина това с безсънните нощо е ужасно но няма как да се избегне.

 
  ...
преди: 3 години, 8 дни
hash: 05673954f4
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

3.   Само когато човек има дете осъзнава, че има живот по важен от неговия собствен живот. Егоизъм се нарича състоянието, когато си заинтересуван от самия себе си, точно като ти мислиш за себе си да не бъдеш будена в 3ч през нощта, да нямаш гнусни преживявания с оцапани памперси и т.н.
Но това няма нищо общо с бездетната учителка, понякога на някой хора живота се стича така че не могат да имат деца, или преживяват спонтанни аборти, или детето им е починало като малко.

 
  ... горе^
преди: 3 години, 8 дни
hash: 06c67cae4c
гласове:
1 2 3 4 5
  (12 гласа)

4.   Майка ти не е добре ...
Жената може да има причини, поради които няма деца. Проблема е в ограничената ти майка. Не я слушай

 
  ...
преди: 3 години, 8 дни
hash: be45830495
гласове:
1 2 3 4 5
  (11 гласа)

5.   Егоистична си. Заради хора като теб българското население се топи и България изчезва.

 
  ...


...
преди: 3 години, 8 дни
hash: 591c34485c
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

6.   Няма такова правило. Има много известни личности(мъже и жени) без деца, които са дали повече за други хора от колкото повечето семейни за техните деца. Забележката на майка ти е неуместна и поради друга причина. Най-вероятно класната ти освен че няма деца, няма и мъж до себе си. По-често на това се дължат тези състояния при една жена - самота. Ако пък има мъж, може отношенията им да не са добри. Повечето егоистични жени имат деца просто, за да задържат някой мъж. Обаче като родят се променят от изцяло егоистични към по-малко такива. Определено децата променят всяка жена към по-добро, защото детето отркива друг смисъл на твоя живот. Много вероятно е след 10 години да мислиш по различен начин. Връстничките ти сигурно мислят по същия начин като теб. Не е добре за човек да е егоист, защото сърцето му страда, а и връзките с околните също. Егоизмът не краси жената. Няма нормален мъж, който да хареса и да иска жена егоист. Излизаме с такива и ги приемаме защото няма голям избор.
Не е истина, че няма добри мъже. Дори са повече спрямо жените. Ако не познаваш такъв, компанията ти не е добра, а е възможо да имаш и някакви травми за преодоляване. Това е нормално докато изграждаш характера си. Често хората се отнасят към теб както ти се отнасяш с тях и с околните. Ако имаш добро отношение, а той не показва подобно, не се занимавай с такъв.

 
  ... горе^
преди: 3 години, 7 дни
hash: 6c9c7b22a0
гласове:
1 2 3 4 5
  (12 гласа)

7.   На мен и двете ми се виждат еднакво егоистични, но по различни причини. В първия случай не жертваш живота си за друг човек - време, пари, грижи, нерви, притеснения, всичко се обръща с главата надолу. Във втория смяташ, че си струва гените ти да се предадат и си толкова ценен индивид, че трябва да оставиш поколение. Защото ти не искаш каквото и да е дете (има толкова много за осиновяване), ами да си е баш твое. И двата варианта задоволяват някакви нужди и лични потребности... то целият ни живот се движи от ей такива работи. Може да са на по-високо ниво, може и да са на най-ниско. Гледаме да ни е добре, да сме задоволени, да се чувстваме смислени и реализирани.

Аз самата не искам и никога не съм искала да имам деца. Не ме интересуват, не ме впечатляват, нямам майчински инстинкт или желание да раждам. От друга страна работя допълнителни часове, за да мога да дарявам пари на организации, които съм избрала да поддържам. Помагам и с доброволчески труд, рия акита, чистя, бърша, мъкна и т.н. от единственото желание да помагам. Това пак е вид егоизъм - задоволява някакви мои нужди макар и по-благородни от просто да седя и да събирам пари за дрехи и развлечения. Но в основата си е едно и също - чувствам смисъл и полза, затова го правя.
Майка ти разсъждава глупаво. Най-малкото има много причини някой да остане без потомство. Често те нямат общо с това, че просто не искат деца - здравословни проблеми, неспособност да намериш партньор поради някаква причина и какво ли не. Това дали имаш или нямаш деца не те определя като човек... гадината си е гадина и с цяла тумба отрочета.
Не прави грешката да обсъждаш този въпрос с нея, да се опитваш да я убедиш или покажеш друга гледна точка. Нямаш шанс, само ще се дразните взаимно. И аз преди години много се напинях да обяснявам защо не искам деца, ама това водеше само до скандали, обвинения и вайкане. Не си длъжна да правиш нищо против волята си и никой няма право да ти дава акъл баш по този въпрос. Не си го слагай на сърце и ако някой по-възрастен зачепка темата, просто кимай и се съгласявай, казвай "да, добре, като му дойде времето, мхм" и толкова. Борба с вятърни мелници е и при това крайно отегчителна. Поне си съвсем малка и в близките години никой няма да те пришпорва. С времето, ако мисленето ти не се промени, вече ще си самостоятелна, няма да зависиш от майки и прочее, така че ще си правиш каквото смяташ за добре. Ако не им харесва, кофти за тях, не е твой проблем. А, ако някой много иска дете, липсата на баща не е никакъв проблем. Най-добрата ми приятелка забременя непланувано, таткото изчезна на мига и се появи чак след година, защото майка му го накара... вясва се понякога, ама колкото да не е без хич. На нея хич не ѝ дреме, гледа си детето като слънце и изобщо не се притеснява, че е самотна майка. Онзи си беше чист осеменител.
Ако знаеш английски и те интересува, можеш да разглеждаш раздела "Childfree" в Reddit, където има много истории, споделен опит и други работи на хора, решили да останат бездетни (вкл. и такива, които съжаляват): https://www.reddit.com/r/childfree/

 
  ...
преди: 3 години, 7 дни
hash: 3051be3c21
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

8.   Освен ако няма основателна причина като липса на партньор или здравословни проблеми, за мен такъв човек е айде да не казвам егоист, но най-малкото особняк и вълк единак до степен на крайност. Като биологични същества е по-нормално да искаме деца, отколкото да не искаме. Ние сме програмирани да искаме поколение от еволюционна гл.т. За мен това е човек, чиято мания за независимост е в крайност и е взела връх над инстинктите му дори. Обикновено причините за това са или лоши семейни отношения в детството, или прекалено и маниакално желание да не се съобразява с никой. Не че независимостта е лошо нещо, но това е степен на крайност. Просто има хора, които до таква степен са се вкопчили в собствения си кеф, че сакън да не се минат да направят някаква жертва за някого и да са на минус като отношения. Уважавам правото на всеки, но ако човек не иска да има деца, веднага ми светва лампата, че нещо е сбъркано в него и си имам едно на ум при отношенията си с него. Защото ако той е толкова вкопчен в собствената си изгода и независимост, то защо да има скрупули към други хора, вкл. и към приятелите си? Ами той постоянно ще гледа да не се мине и да не вземе да направи нещо за някой.

 
  ...
преди: 3 години, 7 дни
hash: 0c9915be7a
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

9.   Има немалко мъже, които също не искат деца, така че не се притеснявай :)
Аз също те съветвам да избягваш да споделяш, че не искаш деца, защото винаги ще се намират разни хора, които да ти прилагат някакви форми на психологическо/емоционално обработване - къде по-явно, къде по-прикрито, завоалирано.. нали в зависимост от интелекта и темперамента на този, който се е захванал да ти говори..

 
  ... горе^
преди: 3 години, 7 дни
hash: 56b603599a
гласове:
1 2 3 4 5
  (14 гласа)

10.   А грижите и времето, които родителите са ти дали къде ще отиде? Ще си ги запазиш за себе си ли?
А рода ви кой ще продължи? "Някой друг" вероятно? Ами ако всички млади от рода ви така си кажат?
Милиарди години животът е просъществувал при невероятно трудни условия, лишения, катастрофи и т.н. Ти ли ще си този/тази, който СЪЗНАТЕЛНО ще сложи край на веригата? При положение, че имаш всички условия - хляб, вода, образование, дом?!
"Егоистично" е твърде слабо казано... това си е направо отврат и гнус от гигантски нечовешко измерение...

 
  ...

...
преди: 3 години, 7 дни
hash: d3cc94119c
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

11.   Не е егоистично! Животът и тялото ти са твои, само ти решаваш какво ще правиш с тях!
Отвори няколко поредни теми да видиш колко сбъркани родители има, но ще "пищят" да раждат други дори и да не искат...помисли си и защо така?!
Дете ще родиш само ако искаш, ще го почувстваш!
И ако дойде този момент, бъди внимателна с кого си смесваш гените, кой да бъде бащата на детето.
А и на родителите си не дължиш нищо! Подобно е, ако чувстваш, че са ти дали толкова много любов и подкрепа, че искаш да върнеш нещо от това- тогава да, ще го правиш по желание и с любов!

 
  ...
преди: 3 години, 7 дни
hash: ee38e4460c
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   На който му харесва живота и има смята за достатъчно това, което има, да си прави деца, а на който не му харесва - няма нужда да създава

 
  ... горе^
преди: 3 години, 7 дни
hash: e2e290974d
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

13.   Дали един човек да има дете или не, Е личен избор. За много хора това е трудносмилаемо все още. Има хора, които не искат, има хора, които ги искат. В крайна сметка, повечето хора имат деца, без да се замислят. Това е нещо, което се прави, защото така "трябва", или просто "става". Всъщност, имаш контрол върху това. Както всичко в този живот, не всеки човек става за всичко и не всеки иска да бъде всичко. Няма нищо грешно в това да не искаш да имаш деца и остави тези откровени глупости, че никой мъж няма да те иска! За всеки влак си има пътници и с правилния за теб патрньор ще сте на една вълна, обещавам. В грешка, в случая, са единствено хората, които слагат етикети наляво-надясно на база нещо много лично, както и хората които решават, че е много уместно да си пъхат носа под чуждите завивки и в чуждите полови органи, без извинение. Никога тази тема не е уместна за коментар и излишно любопитство, защото не знаеш отсрещния човек какво точно преживява. Има двойки, които искат дечица, но имат проблеми и се лекуват или събират пари за лечение, това излишно любопитство ранява много. Ако нямаш деца съзнателно, просто защото не го чувстваш, или поради друга причина, настава краят на света и това отново е неприятно. Никой не трябва да поставя под въпрос личните ти житейски избори и убеждения. Ти си отделен човек. Никога няма да угодиш на всички, каквото и да направиш в този живот, от избор на облеклото ти, професия, та до избор на партньор, къде да живеете, дали да имате деца или не, колко да са, как да ги отглеждате.. Хората трябва да разберат, че "Не" може да бъде цяло изречение и темата повече не подлежи на коментар, за каквото и лично твое решение да става въпрос. Каквото и да направиш, последиците са за теб, само и единствено. Ако се касае за дете, последиците и са за съвършено новия живот. Добре трябва да се мисли, изобщо не се касае само до храна, вода и покрив и дотам. Детето има и други нужди, които са над чисто физическите и за тях също е от огромна важност да бъдат посрещнати адекватно, за да се гарантира пълноценното развитие на това дете. И браво, че на 17 осъзнаваш, че детето е огромна отговорност, която не всеки може да поеме. На някои хора и цял живот не им стига да го схванат. Да си родител е призвание. Децата не са просто малка сладка кукличка, която да обличаш в хубави дрешки, която да снимаш и заради която да получаваш обществено одобрение. Или още по-зле - да е създадено с идеята да вържем партньора завинаги или да скрепим брака, който е пред пълен разпад. Много хора, точно защото не се замислят преди тази стъпка, после от невинни дечица, създават емоционално осакатени възрастни, които страдат после цял живот. И това, че имаш деца не те застрахова от нищо. Лоши хора има всякакви, и част от тях имат деца и правят и тях такива, съзнателно или не.

Уважавайте избора на другите, дори и да се различава от вашия! И моля, ако не чувствате родителството за себе си на 101%, не го правете заради хората и защото така "трябва". Нищо не бива да е на всяка цена в този живот. Спестете проблемите на невинната душичка. А и светът е достатъчно несигурен и за нас самите, в момента.

Авторке, бъди щастлива! Ти си ценна и твоите мисли и чувства имат значение. Грижи се за себе си.

 
  ...
преди: 3 години, 7 дни
hash: b47dfbd552
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

14.   Не всеки човек, който няма деца е егоист класната ми например се е борила с рака, след това е гледала болните си родители на легло и за това не е успяла на намери подходящ партньор и да създаде семейство. Въпреки това обичаше децата и внуците на брат си, а за нас твърдеше, че ние сме нейните деца. Бивша колежка не е могла да има собствено дете и до днес все се бори с тромавата ни система и се надява да осинови някой ден детенце. Има разбира се и хора, на които не им идва от вътре да са родители. Постъпи както го чувстваш ако не ти идва от вътре не създавай поредното нещастно дете.

 
  ...
преди: 3 години, 7 дни
hash: bf450d1f4a
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

15.   До авторката
Може би просто си на етап, в който мислиш за себе си. В това няма лошо, защото всеки минава някакви етапи. Ето ти искаш да изживееш двайсетте си години супер, но после сигурно ще искаш деца. Не забравяй, че детето винаги ще ти помага, когато остарееш то ще бъде съществото, на което най-много му пука как си. Просто си в етап. Споко живей си живота, когато трябва ще си промениш мнението.

 
  ... горе^

...
преди: 3 години, 7 дни
hash: 779b32ca4f
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

16.   Егоистично е да игнорираш световната обстановка и да се размножаваш като плъх. Планетата не е способна да отглежда толкова много паразити като нас, да имаш повече от две деца в 21 век е най-егоистичното нещо. Ледниците се рушат, цели континенти умират от глад, болести, глобално затопляне и т. н., а хората продължават да си вярват, че това НЯМА общо с тях. Ето тва е егоистично. Не е задължително никой да се размножава. А да не говорим, че много хора го правят само защото "така трабвало"

 
  ...
преди: 3 години, 7 дни
hash: 04b3442aa1
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

17.   ЕгоИстична си, да, няма друга дума за хората, които гледат само собствения си г*з. Но понеже си много малка, го отдавам на незрялост и непознаване на себе си, което е съвсем естествено за възрастта ти.
Не е нужно да решаваш отсега дали искаш или не, има много време да опознаеш себе си, да срещнеш подходящ човек за теб и чак тогава заедно да решавате.

 
  ...
преди: 3 години, 7 дни
hash: bd44afcb63
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

18.   Не можеш да знаеш защо класната ти няма деца. Може да е искала, но да не е могла да има. Това не я прави егоист. А колкото до теб, имай предвид няколко неща.
Първо, още си малка. След няколко години може да то дойде друг акъл. Имаш много време и неща да преживееш, преди да решиш дали искаш или не. Ученичка си все пак, не можеш да знаеш какво ще се промени у с теб с времето.

Второ, не всеки, който не иска деца, е егоист. Егоизмът се познава по друго, не по това дали имаш деца или не.

Аз лично познавам хора, които имат деца и въпреки това са егоисти. Това е по-лошо, отколкото да не искаш да имаш деца, не мислиш ли?
Да създадеш живот е преди всичко възможност, но и желание. Да угодиш на собствените си желания не е ли форма на егоизъм? Или пък да имаш дете, но да поставяш своите нужди пред неговите-ето това е висша форма на егоизъм. Или да си безотговорен родител и да не се грижиш за детето си, това не е ли егоизъм?

Аз все си мисля, че едно време е било по-лесно да отгледаш дете, защото животът на хората е бил много по-еднотипен и е имало готов модел на подражание. В 21 век е по-трудно от всякога да си добър родител. Не само заради изхранването или постоянното внимание докато детето е малко, заради много други неща е.

Много хора смятат, че не са годни за родители и не искат да създават живот, за да няма пострадали. Пък другите им викат егоисти. Ха! За мен това е смехотворно.

Преди всичко човек трябва да има право на собствен избор. Това не е егоизъм, а нужда, също толкова нормална, колкото желанието да срещнеш любовта или да имаш детенце, ако смяташ, че си готов или, че искаш.

А да не говорим, че има хора, които създават деца по неморални причини, използват ги за издръжка, печалба или за да си избият комплексите от техните неосъществени мечти. Това не е ли по-голям егоизъм, отколкото да не искаш деца?
Много са размити нещата в днешно време.

Да създадеш дете, докато си млад, е най-лесното нещо за повечето хора. Колко му е? Да отгледал дете, винаги е било тудно.
Но длъжен, ако не иска. Длъжен ставаш, след като направиш детето.

 
  ... горе^
преди: 3 години, 7 дни
hash: bd44afcb63
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

19.   Аз лично имах бездетна учителка която беше чудесен човек и в никакъв случай не беше егоист. Дали си егоист, се определя по отношението ти към другите, а не по това дали си се речродуктирал или не. И животът ти може да е стойностен и щастлив без да имаш деца. За някои хора е възможно поне, за другите е непонятно, но те са искали деца, а други не. Трети не са могли, живот му се вика.
Има родители егоисти, има бездетни хора, които полагат грижа за останалите, без да са им деца. Не, не е егоизъм, а избор. Егоизъм в нормите, или както искаш го наричай.

 
  ...
преди: 3 години, 7 дни
hash: 5a3e3c5f09
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

20.   Разбира се, че не е егоистично. Хората сме различни, с различни цели и мечти и е съвсем нормално да не искаме да живеем като по калъп. Не е ок да родиш, само защото другите, пък било то и майка ти, очакват това от теб. Така, че живей си живота както искаш, но и не съди другите за избора им. А това изказване за учителката ти е направо грозно. Ами ако е искала да има деца, а по някаква причина, примерно здравословна, не е могла? Така, че нито ти, нито майка ти имате право да я съдиите и да правите заключения и обобщения. Не знаеш какъв и е животът. Може умишлено да не е искала деца, но може и да не е неин избор.

 
  ...

...
преди: 3 години, 6 дни
hash: 2ac4a36415
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

21.   От авторката: Забравих да спомена че имам заболяване и заради това също не искам деца. Не искам детето ми да има заболяване и да го тормозят в училище. Аз бих го приела, но просто ще ми е грях на душата и ще се чувствам все едно аз съм виновна.

Както номер 9 каза ще трябва да избегна да споделям това че не искам деца с хората(не и с приятелите ми защото те биха ме разбрали, те мислят като мен до някаква степен) защото тука получих много хейт, но мисля че ако бях споменала че имам и заболяване те биха ме разбрали по-добре.


А и за хората които сега ме плюят искам да ви напомня че съм само на 17 и възгледите ми може и да се променят, а сега трябва да се фокусирам върху образованието си. :)

 
  ... горе^
преди: 3 години, 6 дни
hash: cec5021cb3
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

23.   Номер 5, а ако искам деца, ама не искам да живея в БГ или имам приятелка от друга раса/националост, значи пак съм егоист така ли? Вече любовта стана статистика. Относно авторката, то е както дойде и е призвание - или искаш и можеш, или не. Майка ти има крайно мислене.

 
  ...
преди: 3 години, 6 дни
hash: f0d033ee67
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

24.   А аз съм друг вид егоист. Искам деца, за да гледам и някой друг, освен родителите си, когато остареят. В живота дори и ходенето на работа го приемам като отговорност. Но като ще върша всякакви отговорности искам поне да свърша и най-хубавата. Да отгледам 1 или 2 деца. Но съм жена, която не би си купила куче на 40, ако съм сама. И първо чакам да намеря подходящата любов и тогава да правя деца. И мразя думите поколение и род. Аз ще съм човекът до детето си, докато съм жива. Не ме интересува, че ще има някой след мен.

 
  ...
преди: 3 години, 6 дни
hash: deb417676a
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

25.   ЕгоИстично е , разбира се. Ако не друго, поне научи как правилно се пише думата от коментарите.
На твоите години и аз не мислех за семейство и деца, съпругът ми, с когото се запознах по-късно-също. Сега се радваме на синовете си. Както е казал Джон Ленън "Животът е това, което се случва докато си правиш планове."

 
  ... горе^
преди: 3 години, 6 дни
hash: fc27a75edd
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

26.   А майка ти ли каза "егоЕстична" или ти така си мислиш, че се пише?
Питам, защото това е всъщност твоят проблем в момента... дете тръгнало да мисли за деца- рано ти е още, ще мислиш друго след време!

 
  ...

...
преди: 2 години, 11 месеца
hash: bee894d1ed
гласове:
1 2 3 4 5
  (8 гласа)

28.   Не! Егоистично е да правиш деца, за “да има кой да те гледа на стари години”, защото “искаш бебенце” без да се замислиш какво можеш да му дадеш или за да “задържиш някого”. Няма по-грозна гледка от родител, който маниоулира с това колко е направил за теб, колко се е лишавал, обвинява те за несгодите си или те обижда. Щом не искаш, по-добре да нямаш.

 
  ...
преди: 2 години, 11 месеца
hash: c972b70e15
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

29.   Не бих казал, че е егоИстично. Има хора, които искат, има други, които не искат деца. Тая простотия с продължаването на рода си е типично boomer-ско мислене, че едва ли не затова се раждаме. И не, не ми се слушат тъпотии "Майка ти така ако разсъждаваше". Майка ми си има глава на раменете и е решила да роди. Всеки сам си преценя за себе си.

 
  ... горе^
преди: 2 години, 11 месеца
hash: fc27a75edd
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

30.   13, "Това е нещо, което се прави, защото така "трябва", или просто "става". "

Ми- не. Това е БАЗОВ инстинкт на живота- да си осигури продължение!

 
  ...
преди: 2 години, 11 месеца
hash: fc27a75edd
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

31.   "искам да ви напомня че съм само на 17 и възгледите ми може и да се променят, а сега трябва да се фокусирам върху образованието си. :) "

Анждък, де! Точно това ти казах под номер 26...

И между другото- със 100% сигурност ли се предава по наследство и то само от един родител твоето заболяване!? Ти по наследстно ли го имаш и то само от един роидител? Ами ако не се предаде и вземе точно тези гени от баща си!?? Щото само да спомена, че ако не е нещо супер, супер мъчиелно като рак или множествена склероза например, то НИКОЕ живо същество не би предпочело да го НЯМА пред това да го ИМА, макар и с доживотна алергия (например! )

 
  ...
преди: 8 месеца, 16 дни
hash: bb6761e21d
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

33.   Е щом имаш заболяване е оправдано да не искаш деца.

 
  ... горе^

...
преди: 8 месеца, 15 дни
hash: 6ac46a22b4
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

34.   Ако трябва да съм честна мисля, че ако някой не иска деца е егоистично ако не иска и направи е егоцентрично ако иска и може да ги гледа добре и има е алтруистично.

 
  ...
преди: 8 месеца, 5 дни
hash: aec9afd9e1
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

36.   Нормално е някой на 17 да не иска дете. Обратното би било ненормално.

Всичко с времето си.

 
  ...
преди: 8 месеца, 4 дни
hash: a6b2af3a9c
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

37.   Реалността е точно такава, каквато я описваш. Много е трудно да имаш дете и да няма, кой да ти помага.
По същите причини, по които и ти не искаш да имаш деца, не исках и аз.
За съжаление всичките ми опасения се сбъднаха, макар и да родих на 34 и според някои да е късна възраст, съжалявам за избора си, трябвале да е по-късно към 39-40.
Животът ми оттогава напълно се преобърна. Нямам никаква свобода и никакво лично време за себе си. Над 12 г. вече.
Прекалено отговорна съм и твърде много се съобразявам.

Майка ти не е права, егоистите са всички онези, които искат да имат деца, но имат слаби нерви или кръшкат, или пият, или вдигат постоянно скандали, или нямат пари за себе си, камо ли за дете, защото те дават живот на същество, което никой не пита, при какви обстоятелства и при какви условия ще се налага да живее.
Егоисти са всички мъже, които искат да имат деца, но грам не помагат на жена си в отглеждането. Да отдели по 2 ч. седмично само за себе си.
Ако искаш да си добре и да си щастлива жена и майка, търси си мъж чужденец от икономически силна държава. Там всички от средната класа могат да си позволят детегледачки. Тогава животът с дете се усеща по съвсем различен начин.

 
  ... горе^
преди: 8 месеца, 4 дни
hash: a7711fe384
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

38.   Може да си егоист и с деца. Една от моя вход забременя и се омъжи на 18г. На 25г бракът е беше застрашен. За да задържи мъжа й забременя с 2-ро. Преди няколко дни роди трето след поредна криза и в опит да задържи мъжа й. Това не е ли егоистично? Мисли за собствения си гъз и жертва децата. Мъжа й гледа като убиец, тя няма никакви интереси, освен за памперси не може да говори - жена на 30г. А ако дебилът утре си тръгне? Остава сама с 3 деца, без трудов стаж, без образование. От друга страна аз, една година по-голяма несемейна и без деца съм много по-щастлива. По-добре сама отколкото такова семейство

 
  ...
преди: 8 месеца, 4 дни
hash: 70c8980483
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

39.   То е лесно да се дава акъл отстрани, ама никой не е в чуждите обувки. За хората е лесно да кажат, че си егоист и мислиш за себе си, защото не си се хванал на хорото им. Един вид и бездетните се пишат тарикати, че не поемат отговорност, ама къде е това правило, че трябва да поемеш отговорност към друг живот? Ние сме 21 век и всеки казва, че е време да се освободим от примитивното, а именно да не правим като кучетата. Едни ще правят деца, други няма да правят. Ама простите хора си обясняват, че това те прави особняк, егоист, недъгав и пр. Ако това се налага на абсолютно всички по закон и със задължителни санкции, на земята трябва да има 20 милиарда души!!! Това може да се окаже една голяма катастрофа!
Айде, страни като България е необходимо да има деца, ама в Китай или Индия е брутално. Китайците и индийците общо не трябва да имат милиард.

 
  ...

...
преди: 8 месеца, 4 дни
hash: 70c8980483
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

40.   От една страна е добре в България да има над 10 милиона души, но в София ще има поне 3 млн. Което ще е тъпо, а при това управление няма как да не е така.

 
  ... горе^
преди: 8 месеца, 4 дни
hash: 5211fcba22
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

41.   Оправдано е авторката да не иска да има деца защото има заболяване. което се предава по наследство.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker