Роднини, къде е границата. - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121157)
 Любов и изневяра (29695)
 Секс и интимност (14356)
 Тинейджърски (21891)
 Семейство (6469)
 Здраве (9596)
 Спорт и красота (4698)
 На работното място (3177)
 Образование (7301)
 В чужбина (1651)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18512)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Семейство

Роднини, къде е границата.
преди: 3 години, 7 дни, прочетена 1519 пъти
Здравейте, аз съм щастливо омъжена жена с деца. Мъжът ми е напуснал България още преди да ме срещне. На този етап сме се установили цялото семейство в чужбона, не беше лесно, но сами без чужда помощ постигнахме всичко което имаме, което не е единствено материално. Проблемът е, че той макар и женен с деца не може да скъса връзката както казва той с неговото семейство. Той не възприема, че ние сме семейството му. Аз все още нямам кола, но той превежда 4 цифрена сума на майка си всеки месец. Пред тях се представя за много успял. Върха е, че иска да даде всичките си спестявания да изплати апартамента на сестра си, при все че и той изплаща къща. Аз съчетавам грижата за децата с работа, понякога работя и през нощта. Но той се е загрижил за сестра си, която си има мъж, има си не лоша работа, но била затънала в кредити. За информация, вноската й е по малка от моята сметка за ток, когато живеех в София и която сметка сама съм си плащала. Но тя горката живеела в българия, там бил нисък стандарта. Да не говорим и че се канят да ни идват на гости, разбира се на наши разноски и най вече на мой гръб, тъй като работя от дома, гледам децата и естествено ще се грижа и за тях докато ни гостуват. Моя скъп съпруг така ми се обиди, като му казах, че по добре да си пази парите за децата си, че сестра му си има мъж, има си работа, че щяхме до развод да се докараме. От тогава си мълча, но не мисля, че е справедливо. Да уточня само, че не са бедни и не са с 300 лв пенсия, а са с тавана. Сестрата е с не лоша заплата също.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 3 години, 7 дни
hash: 638922cfb9
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

1.   4 цифрена сума това е прекалено. Аз също съм помагала на роднините ми, изтеглих кредити зарази тях, помагам им много.

 
  ...
преди: 3 години, 7 дни
hash: 2015681cbd
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

2.   Купете си втора къща. Или ти си я купи , ако той не иска. Не му казвай , докато не стигнеш до финализиране на сделката. Успех ти пожелавам и пиши тук ,как се оправяте с роднините.
п.п. Попитай тези роднини , ей така на шега , за какво са им толкова много пари?
п.п.п. Дали съпруга ти не крие нещо ?

 
  ...
преди: 3 години, 7 дни
hash: 9577290c98
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

3.   За пращането на 4 цифрена сума на майка си вината търси в негоаите нарушени самочувствие и мъжка гордост. Мъж със смачкано самочувствие чрез пари се мъчи да се самодоказва, че едва ли не, вижте ме мъж съм, справям се с живота и ми остават пари да раздавам.
За кредитите на сестра си мисли онзи, на който сестра му е научена от дете да му се оплаква. Тя е свикнала да мрънка, а той приема оплакванията й прекалено навътре и за него едва ли не тя гладува заради кредити.
Българите живеещи в България са свикнали да се оплакват, защото ако се похвалят с каквото и да било биват нападани от хорската завист. Отделно много от тях мислят че живеещите в чужбина берът парите по дърветата и имат много в излишък. Комбинацията от двете дава резултат който преживяваш.
Аз живея на морето в България, имам роднини във вътрешността на страната, всички очакват от мен не само да ги посрещам да си изкарат безплатно море у нас и да им плащам храната и водата за къпане и да им шетам по 10 дни годишно, водата от топлофикация ми е 16лв кубика, те идват и се къпят по три пъти дневно, всеки, след тях имам по над 250лв сметка само за топлофикация. Ако ида при майка си в родния си град чувам приказки от роднините "вижте я идва от морето не носи риба" все едно съм собствник на риболовен кораб. Нали за да занеса на всички паламуд аз трябва да го купя, нима те като живеят до река ми носят сьомга, като идват? Както и да е.
Трябва малко по малко да научиш мъжа си че това е тяхна неосъзната манипулация. И че парите които той изкарва са за неговите деца и удобството в дома му. От това да ти дойдат на гости няма да се отървеш, но можеш като дойдат да караш мъжете им да ходят до магазина да купят продукти без да им даваш пари или поне да викаш жените да ти помагат в домакинстването "ваня би ли изпържила картофите, докато аз сложа пилето да се пече"

 
  ... горе^
преди: 3 години, 6 дни
hash: 0a164e7872
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

4.   Не бих позволила такива финансови инжекции, сори. Нали общ бюджет имате, как така раздава без твоя съгласие?

 
  ...
преди: 3 години, 6 дни
hash: 6388f7c5e2
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

5.   В крайна сметка му постави ултиматом миличка………. Или те или ти?



Чингис Хан

 
  ...


...
преди: 3 години, 6 дни
hash: 6804e50ff4
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

6.   Границата отдавна е прекрачена. Не знам, колко щастливо омъжена си, но нищо от това, което описваш не е нормално. Не е нормално и мъжът ти да поставя интересите на роднини пред тези на децата, нито да те напада и да се озлобява срещу теб, ако посочиш, че има проблем. Роднините му гледат на него като на касичка, манипулират го и го настройват.

Ако не можеш директно да го спираш да дава парите ви на чужди хора, пробвай да го правиш индиректно. Инвестирайте в семейни покупки, мрънкай му постоянно от какво имате нужда, искай му пари за децата, намали си часовете на работа, спри нощните смени итн... Той в момента няма усещане, че лишава собственото си семейство заради роднините - трябва да да го усети. Аз на твое място бих спряла директно временно да работя - та така му даваш материална сигурност, за да може да плаща на роднините си. Нека усети недостиг. Нека да види като са се разглезили и приемат месечните вноски за даденост, как ще се озверят и настроят, ако вземе да ги намалява или пропуска. Тогава ще им види истинското лице. Сега си мисли че го обичат и се радва като му казват браво. Пробвай и да прибегнеш до по категорични мерки - включително да се изнесеш сама с децата - в крайна сметка нека избере дали иска да се грижи за своето семейство или за чуждото.

 
  ... горе^
преди: 3 години, 6 дни
hash: 6fb4b599f4
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

7.   Напълно права си да се ядосваш, това и мен страшно би ме дразнило. Вашите деца ще са най-ощетени в бъдеще. Късно си разбрала, че пъпната му връв още не е срязана. Разберете се за някакъв компромисен вариант да им помага, но с по-малко пари. Не знам дали са разбрани, да говориш с тях, но едва ли ще искат да им спре кранчето. Убеди го да инвестира във вашето семейство и децата си, защото те са неговото продължение и бъдеще.

 
  ...
преди: 3 години, 6 дни
hash: 47d14d171d
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

8.   Като искаш да имаш семейство,грижи се за него.Другите остави настрана.Да,помагай с колкото и когато можеш.Четирицифрена сума????Аааа,и аз искам такъв син.Да,но моят има семейство,да,помага ми,но в нормални граници.Аз работя,няма да му вися на врата.Като стана на 70г. ,с пенсия 300 лв.,тогава ще се примиря.Но сега????Не.Дори и аз им помагам.Поговори сериозно с него,ако не,да избира.Или вие,или те.Успех.

 
  ...
преди: 3 години, 5 дни
hash: 5ada2487b0
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

9.   Съжалявам, но на мен ми е малко съмнително на кого точно изпраща такива суми пари и защо... поиграх си на детектив все пак.
В къщи се налага аз да се подсещам мъжът ми да изпраща от време на време по някоя сума на най- близките си роднини, но са под формата на подарък за празник или когато се е налагало нещо спешно. Никакви ексцесии, за сметка на семейството т. н. абсурд.
Едно е да помагаш при нужда, друго е да ти увиснат на врата, на децата ти, да ти дърпат и от бъдещето... Не!
Но пак казвам, аз тихомълком бих проучила къде отиват тези суми, без значение той какво казва, нещо не ми се връзва.
Може и за себе си нещо скришно от теб да изплаща, не знам, но ми "намирисва"

 
  ... горе^
преди: 3 години, 2 часа
hash: 4272cc19fd
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

10.   Не си щастливо омъжена щом мъжа ти предпочита да работиш по нощите, да нямаш кола, но той да изпраща пари на сестра си и родителите си. Трябва всички ваши нужди и тези на децата ви да са задоволени преди да мислите за някой друг. Извинението, че стандартът в БГ е нисък е нелепо. Да дойде сестра му да работи като вас. Какъв е проблемът? Той не те зачита и уважава. Аз бих го заплашила с развод и че ще му взема децата. То бива бива да си мамино синче, но да си скъсваш задника, за да хрантутиш мързеливите роднини в БГ... Вие сте семейство, парите ви са общи и заедно трябва да взимате решения как ще ги харчите.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker