Токсични роднини... Не мога да простя - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121151)
 Любов и изневяра (29695)
 Секс и интимност (14356)
 Тинейджърски (21891)
 Семейство (6469)
 Здраве (9596)
 Спорт и красота (4698)
 На работното място (3177)
 Образование (7301)
 В чужбина (1651)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18512)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Семейство

Токсични роднини... Не мога да простя
преди: 3 години, 3 дни, прочетена 2155 пъти
Здравейте, мили хора. На 28г. съм. Пиша тук, защото няма с кой друг да споделя, а и знам, че никога няма да срещна разбиране от родителите си.
Основната тема тук е прошката, “роднините”... семейството. Или по-точно невъзможността да простя някои неща.

Имам токсични роднини, които изхвърлих преди 3 години от живота си. Това не се е случило без причина, разбира се, мога да изредя много причини, но това ще ме срине още повече, припомняйки си целия този кошмар! Така че няма изпадам в подробности за гадостите, които ми се случиха, благодарение на хора “близки” на семейството ми( за тях дори не искам да си спомям). Ще опиша последиците върху здравословното ми и психическо състояние: Месеци наред от целия този стрес, вследвие на техните постъпки, не можех да стана от леглото си- тотално изтощение. Имах ужасни паник атаки, ходих по психолози. Пих какви ли не хапчета, понеже главата ме болеше постоянно, виеше ми се свят - правиха ми ЯМР дори. Окей, това след известно време отмина, незнайно как. Но се появи друг проблем - болки по цялото тяло- ту корема, ту краката, ту бъбреци...болки по всеки мускул... и т.н, каквото можете да си представите. Всичко това, разбира се, лекарите ми обясниха, че се получава при много силен стрес... нещо като срив на нервната система. Та тези, хора, роднините ми- направиха дните ми черни. Оттогава и аз, и майка ми и всички, спряхме да поддъраме контакт с тях. Мисля, че беше най-разумното решение. Трябва да си мазохист, да оставиш хората, чак докато те сринат.
Проблема е друг- майка ми днес твърди, че заради мен е спряла контакт с тях, че те били най-близките й, че винаги в трудни моменти човек се обръща към тях и ред други глупости. Дори ми говори как тези хора, били последните, които искали нещо лошо да ми се случи, че ми мислели доброто, че всичкото това, което преживях, било в резултат на моята психика - за това, че съм по-чувствителна и изживявам нещата...Ще умрааа! И дори ми говори да простя?!?! Невъзможно!!!Никой друг човек не ми е причинил толкова болка, няма начин да простя. Как според вас, се прощава подобно нещо, на хора, които, ако това не се беше спряло навреме всичко, можеха по-сериозно да навредят на здравето ми. Защото всички знаем, че именно стресът “отключва” всички болести. И в случая не става дума само за “прошка”, а отново да допуснем тези хора в живота си. Това са нейните разбирания за прошка( т.е да забравиш, все едно, че нищо не е било). Не мога да повярвам какъв човек е майка ми (и баща ми, и той е същият)... Да допусна токсични хора, да ми тровят здравето отново, на тази крехка възраст?! Чудя се какви родители са? Но те никога не са ме разбирали, затова и има толкова бариери между нас, затова почти не си комуникираме. Какво мога да си кажа с тях? През годините съм ги радвала с отлични оценки, с множество успехи от състезания и конкурси, дете съм, което нито пуши и пие, нито ходи по дискотеки и се интересува от нощния живот... и въпреки това, съм оценена високо от всички хора, но не и от тях. Получавам признание от всички, не и от тях. Тях мога да ги търся само за критики- в това са най-добрите. Знаете ли, винаги съм срещала разбиране, чувствала съм обичта и закрилата на други хора, с никои нямам никаква роднинска връзка, но по някаква причина усещам тези хора близки ( както и те мен) и ги обичам с цялото си сърце- май правилно казват, че семейства не са биологични. Така де, твърде сме различни с моите мили родители.

Още по темата: Майка ми твърди, че са минали 3 години, а аз съм била просто озлобена ( даа, не искам да чуя, не искам да ги виждам, иска ми се да ги изтрия от паметта си завинаги). Животът ми тъкмо се нареди, случват ми се хубави неща, най-накрая видях и аз нещо добро. Нали всички твърдят, че в живота ни трябва да оставяме нещата, само които ни правят щастливи и да се “оттървем” от всичко негативно?! Е, няма да допусна тези хора втори път в живота си. Умря наивницата. Страданията, които преживях, ми отвориха очите, но и ми затвориха сърцето за много недостойни хора...

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 3 години, 3 дни
hash: 68988a5fe1
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

1.   На 28 г съвсем не си в крехка възраст, а вече зряла...въпреки че, ми се струва емоционалната ти възраст да е замръзнала около пубертета. Психолози няма да ти помогнат, обърни се към психотерапевт!
Защо е толкова важно за теб родителите ти да не допускат въпросните хора, още с тях ли живееш? Ако е така, би трябвало отдавна да си се изнесла, а те с кого ще общуват си е тяхна работа, няма защо да ти искат разрешение. Както и не могат да те задължат ти да допускам отново в живота си хора които не желаеш, твой си е изборът.
Болките за които говориш, възможно е да си отключила фибромалгия. Колагенът с магнезий ще ти помогне много ако е така

 
  ...
преди: 3 години, 3 дни
hash: e19bd5be37
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

2.   Няма по- сриващо нещо за психиката на човек от критичните родители. До болка ми е познато и години наред този товар висеше на плещите ми без да имам възможност да се откъсна, а после още 5 години не мога да се съвзема напълно от изживяното. Та, не си мисли, че това, което развиваш е само от другите ти роднини, то е и от отношението на родителите ти. Според мен потърси психолог. Отиди ако трябва заедно с родителите си и ги помоли заради теб да започнете терапия. Все още има шанс за теб, момиче. Може да се отървеш от тази токсичност. Не позволявай да губиш самоуважението си и да се сриваш. Щом някой не те кефи, дори и роднина- МАХАЙ ГО ОТ ЖИВОТА СИ!

 
  ...
преди: 3 години, 3 дни
hash: 4114ce943e
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

3.   Както ти си в правото си да не комуникираш с тях, така и майка ти има право да комуникира, щом иска. Не си на 8, а на 28 и това, че тя иска да се вижда с тези роднини не би трябвало да те бърка.

 
  ... горе^
преди: 3 години, 2 дни
hash: 802e1c9999
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

4.   На 28 г. не може никой да ти влияе.Вземи живота си в ръце и бъди щастлива ,с хора,които те правят щастлива.Останалите боклуци изхвърли.Успех.Ж 57г.

 
  ...
преди: 3 години, 2 дни
hash: 9ebf98b57c
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

5.   Съжалявам за това, което си изживяла. По-добре продължи напред без роднините.

 
  ...


...
преди: 3 години, 2 дни
hash: b9428a5f39
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

6.   След като си се отделила от тях защо толкова ти пука какво мислят по въпроса? Ти най-добре си знаеш какво си преживяла. Сама си си отговорила на въпроса.

 
  ... горе^
преди: 3 години, 2 дни
hash: 721d370f6b
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

7.   Може би родителите ти не са нарочно такива.
Преди отношенията ми с членове от моето семейство бяха същите, докато не осъзнах, че те са прости и поради тази причина правеха така, че да страдам. Те не го правеха умишлено, правеха го, защото бяха глупави. Те са лоши родители, но причината е, че са прости. И затова аз им простих.

 
  ...
преди: 3 години, 2 дни
hash: a0fae22b49
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

8.   От авторката - простете грешката ми, не на 28, а на 18 съм.

 
  ...
преди: 3 години, 2 дни
hash: f00b3b9bd2
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

9.   Еми аз съм мъж на 30 и все още имам проблеми с нашите.
Още от малък ме комплексираха с техните изисквания.
Тормози за т'ва с когото да играя, за оценките в даскало, какво трябва да следвам, за кого да се оженя и пр.

Като малък постоянно съм бил унижаван пред съучениците си, а после на другият ден едвам ходих на даскало. Постоянно ми повтаряха: " Синът на този бил отличник, много добро момче, бла бла...."

Хората си говорят с бащите си за секс и нещата от живота, аз нищо не мога да споделям.

Знам, че ще ти кажат не им обръщай внимание, опитвал съм, но са ми родителите и не мога.

 
  ... горе^
преди: 3 години, 1 ден
hash: 7cf699eeac
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Да простиш и да забравиш са две различни неща. Прости на хората за това, което са ти причинили, не изпитвай злоба, желание за отмъщение и т. н. Те вече са минало за теб. Това обаче не означава да забравиш що за стока са и какво са ти причинили и пак да възобновиш отношения с тях.
Майка ти е просто жертва на общоприетите глупости, че “родните ти искат най-доброто и, ако има проблем, винаги ще се обърнеш към тях”. Истината е, че най-големите мръсотии се случват именно между роднини и хората, които те тровят, са последните, на които би могла да разчиташ за помощ. Все пак майка ти е възрастен човек и има право на мнение. Щом иска да си комуникира с тях, да го прави, не можеш да й забраниш, въпреки че е доста наивно и глупаво от нейна страна.
Тя обаче също не може да те принуждава да правиш същото като нея. Обясни й, че това е твоето решение и не подлежи на коментар. Ти си се погрижила за своето здраве и спокойствие. Ако продължава да те притиска, може да се наложи и с нея да прекъснеш контакт. Не си сама - ние сме минали през същото с мъжа ми. Знам колко е гадно да те тровят роднини, но също така знам и колко добре се чувства човек, когато изхвърли подобни хора от живота си. Направила си правилното нещо. Не се поддавай на социален натиск от когото и да било.

 
  ...

...
преди: 3 години, 1 ден
hash: 4c2f5b3e27
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

11.   Мило момиче , успокой се . Струва ми се , че когато си пуснала темата си била много ядосана. Чуй ме сега. Успокой се !!! Никой от тези хора не заслужава ,твоите мисли да отиват за него.

Аз ще ти препоръчам сайта на " Dreamland - да сбъднем мечтите заедно". Моля те попрочети малко и дано намериш твоята техника за справяне с отровни роднини.

Тези хора толкова могат. Те , така са научени. Смятат , че постъпват правилно. Но, ти не си длъжна да живееш с тях .

Казват ти да им простиш , знаеш ли , да простиш , не означава да заживееш както преди , или както те искат . Да простиш означава , да обичаш себе си и да спреш да мислиш за тях. Не е лесно , особено , когато си ядосана. Прочети и ХО`ОПОНОПОНО (Метод за постигане на благополучие,здраве, душевен мир и ...).
Пожелавам ти здраве , щастие , спокойствие !

п.п. Пиши по често тук , докато се поуспокоиш .

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker