А вашите бащи ? - Spodeli.net


Нещата от живота...
 


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (120676)
 Любов и изневяра (29590)
 Секс и интимност (14309)
 Тинейджърски (21852)
 Семейство (6438)
 Здраве (9549)
 Спорт и красота (4686)
 На работното място (3138)
 Образование (7285)
 В чужбина (1643)
 Наркотици и алкохол (1113)
 Измислени истории (796)
 Проза, литература (1730)
 Други (18391)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Семейство

А вашите бащи ?
преди: 2 години, 11 месеца, прочетена 1645 пъти
Аз съм момче на 20 години. Много съм объркан, затова пиша тук. Моя баща винаги е бил строг и иска да ме държи изкъсо, дори и сега. Имам чувството, че винаги иска да ме смачка и говори неща, който да ми смъкнат самочувствието. Ще дам пример - "ти си смотаняк, задръстеняк, бъди отворен, детски акъл... ". Аз имам проблем - социална тревожност, и не мога да общувам свободно с хората, още повече да си намеря приятелка. И естествено следва "Една приятелка не можеш да си хванеш, толкова ли си задръстен"... А наистина искам, но не мога да общувам. Не знам дали нарочно се прави на ударен, не ме познава или друго.. Аз не мога да му обясня за проблема ми, но работата е там че уж иска да ми помогне пък постоянно ми смъква самочувствието. Моя въпрос към вас е, как се държат бащите ви с вас? помагат ли ви? Защото имам чувството, че не знам къде вървя и съм много объркан.
Не искам да коментирам и факта, че не мога да изляза свободно без да давам отчети, или да ме търсят...

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 2 години, 11 месеца
hash: 7923ce0573
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

1.   Трудни отношения.Открито му кажи за проблема и знай едно той също не е идеален.

 
  ...
преди: 2 години, 11 месеца
hash: 166e5161a2
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

2.   Ти си на 20 г.,бе,на 20г.Трябва да си самостоятелен, не да слушаш мама и тате.Големия ми внук е на 10 и е по добре от теб.Да,контрол има ,но в нормални граници.Отрежи го и вземи живота си в ръце
Неволята учи,ако се сещаш за тази приказка.Успех.

 
  ...
преди: 2 години, 11 месеца
hash: 9b3a130441
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

3.   И майка ми и баща ми ми забраняваха да излизам с момичета като тийнейджър, защото щели да ми навредят на успеха. Караха ме много да уча, да емигрирам и да работя за голяма заплата. На 18 се разкарах от вкъщи и вече 12 години съм си добре с минимален контакт с родителите. Реализирах се що-годе успешно без да емигрирам. И си хванах и гадже даже. Препоръчвам ти и на теб да се разкараш. Но и помисли за хващането на приятелка, защото с възрастта става все по-трудно. Аз едва на 25 си хванах първото сериозно гадже след доста мъка.

 
  ... горе^
преди: 2 години, 11 месеца
hash: a4bde3a4ae
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

4.   Намери си квартира и се изнася.

 
  ...
преди: 2 години, 11 месеца
hash: c26e049ab4
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

5.   Аз съм от смесен произход баща ми е руснак, майка ми българка. От малък имам много близки отношения с него и всяка вечер говорим по всякакви теми от политика, филми и за живота. Откакто станах на 18 той въобще не ми се бърка, даже ме учи да бъда по самостоятелен, да си имам мое си мнение.
Към автора трудно е да превъзпиташ възрастен човек, и моя съвет е да му покажеш на баща си обратното и да се бориш, да му покажеш че си голям, с мнение и самостоятелен. Ако не се бориш ще съжаляваш цял живот. Пожелавам ти успех.

 
  ...


...
преди: 2 години, 11 месеца
hash: 84021cbd66
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

6.   Еми, ти и моя баща постоянно ме подиграваше за наднорменото ми тегло, когато бях тинейджър. След като отслабнах пък ми се караше да ям.

Караше ми се за даскалото и оценките. Завърших университет с отличие, но беше недоволен от специалността, защото не беше икономика, право или за доктор.

Сега пък ме натиска да се женя...

Бих ти казал изнеси се, но разбирам, че ти е трудно, т. к. в Б-я заплатите са смешни, а ти си още млад.
Може да започнеш работа някъде и да спестяваш пари, без да се изнасяш, т. к. на 20год. ако няма как да си майстор или специалист в дадена област и да получаваш висока заплата.

 
  ... горе^
преди: 2 години, 11 месеца
hash: 32bc58b8bf
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

7.   За съжаление някои хора смятат, че чрез обиди ще те мотивират. Моята майка е същата. Цял живот все критика чувам, все съм най-смотана, най-грозна, краката ми били незнам си какви кльощави, колената ми били грозни, нямало да ме вземе никой мъж. Е, взе ме, но нея държа далеч, защото все търси косури, все не й харесва нещо.

 
  ...
преди: 2 години, 11 месеца
hash: 527d07d1d3
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

8.   Приключих отношенията с баща ми през ноември 2020г. Точно заради подобно държание. Той е алкохолик, с три брака, три деца, вечно безработен и вечно недоволен. Казвал ми е, че няма нищо против да правя свирки на някой богат чичо. Наричал ме е тъпа продавачка, нищо не ставало от мен и т.н. Един ден, просто ми писна и спрях да го търся. Ако знаех колко по-добре ще се чувствам без него в живота си, да съм приключила много по-отдавна. Той разбира се е нагъл егоист и даже не ми е написал едно "как си" от тогава. Смятай колко реално му пука за мен. Та, черта за такива хора.

 
  ...
преди: 2 години, 11 месеца
hash: c758bdee0a
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

9.   Номер 2 малко повече уважение моля!

 
  ... горе^
преди: 2 години, 11 месеца
hash: 236d87cbe9
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Запомни едно. Най-големите врагове, причината за нещастието на всеки човек са родилите му, освен ако не са богати и не са го осигурили за цял живот да не му се налага да работи. Иначе техния акъл не се различава от акъла на бездомната котка, която се е наебала и забременяла.Няма покрив на главата си , но ще ражда и има малки.
Родителите са произвели поредната работна робска еденица, данъкоплатец, да бъде екплоатирата през целия й живот, за да работи за капиталистите, да се мъчи с болести и старост докато умре.
Как да не си им благодарен. Че на всичко отгоре и да те унижават и смачкват.
Най-важното е обече и ти да постъпиш като тях, за да може нещастието да се самовъзпроизвежда.

 
  ...

...
преди: 2 години, 11 месеца
hash: c2939e256e
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

11.   Искал да ти помогне... Иска да те мачка, защото е нарцис и това го кара да се чувства добре. Постави му ултиматум - или спира де се държи така с теб, или спира да е част от живота ти.

 
  ...
преди: 2 години, 11 месеца
hash: 7817a0076e
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   Такива като номер2 все много знаят, но нека вземем внуците му и ги оставим да поживеят няколко години под опеката на някакви токсични хора, каквито между другото в България изобилстват, после да му ги върнат смачкани, без никакво самочувствие, със скапана нервна система и пълни с комплекси. Е да (им) говори тогава приказки.. ;)

 
  ... горе^
преди: 2 години, 10 месеца
hash: 1f305305c7
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

13.   Хващай багажа и изчезвай от вкъщи. Поддържай минимален, почни никакъв конкакт с него. Социална тревожност или не, ти трябва да се научиш да се оправяш сам. Повярвай ми, никой няма да ти помогне, ако сам не си помогнеш. От личен опит ти го казвам.

 
  ...
преди: 2 години, 10 месеца
hash: 8ef342c397
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

14.   Леле, мислех, че съм само аз така, обаче добре че чета тази тема... Номер 7 и 8 ме провокираха и аз да пиша... Жена на 32 съм и все още ми е трудно да се отърся от малтретирането и обидите на майка ми. Номер 8 – и моя баща с 3 брака (аз съм от втория) и ми даваше за пример доведената си дъщеря (не е негова кръв!)...
Ако честно трябва да кажа какво мисля: не е истина как тези хора могат да се наричат "родители".
И сега ме е страх от повечето мъже, защото винаги виждам баща си в тях. :(

 
  ...
преди: 2 години, 10 месеца
hash: b008e00f27
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

15.   Предполагам съм типичното "момиче на тате". Беше ми освен баща и сродна душа, споделях си почти всичко с него. Понякога си говорехме без да си отваряме устата, докато мълчаливо наблюдавахме звездите, съзвездията.
Обичах да ходя в работилницата му след училище, беше ми измайсторил мини копие на неговата машина и аз си "работех" на нея, а той ми разказваше легенди за старинни цивилизации, за звездите и живот дълбоко в морета и океан.
Никога не ме е ограничил от нищо, сама се ограничавах за да не го разочаровам, него пък и майка ми. Но с татко имах по- силна връзка.
Благодарна съм за годините в които го имахме в живота си, за това че, позволи и подкрепи същността ми и не се опита никога да ме пречупи и вкара в типичната човешка "клетка" на ограничена и контролирана менталност.
Предполагам съм си избрала най- добрият баща...

 
  ... горе^

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker