Виждаш ли какво правя за тебе ?! - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121050)
 Любов и изневяра (29672)
 Секс и интимност (14350)
 Тинейджърски (21880)
 Семейство (6464)
 Здраве (9588)
 Спорт и красота (4694)
 На работното място (3167)
 Образование (7295)
 В чужбина (1650)
 Наркотици и алкохол (1114)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18486)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Семейство

Виждаш ли какво правя за тебе ?!
преди: 2 години, 11 месеца, прочетена 1875 пъти
Писна ми!
Чувствам се смачкана и неоценена. Думите "виждаш ли какво правя за тебе" ги чувам всеки ден от мъжа ми. Защо ли ?
Защото аз поех грижата за детето на 100 %, нямаше го даже на раждането. Смяната на памперси било гнусна работа, нямал нерви да се занимава с деца.
Защото аз поех 100% домакинстването, той само яде, става и ляга на дивана. Една чиния не е занесъл до мивката поне.
Той има цялата си свобода, да прави каквото иска. Естествено свободата му дава възможност и да вади добри пари. Решава заминава, решава спестява. После ми натяква виж ме, моя апартамент, виж какво правя за тебе ( примерно купил ми два парцала от Зара). Ти си нищо, ако не съм аз !
Е ние не сме един отбор явно, не сме "ние", а сме ти и аз.
Аз не мога да започна добра работа,защото съм поела изцяло детето и домакинството. Той няма тази "пречка" и не поема нищо. За апартамента му, аз платих с късчета от душата си. Родих сама, гледах дете 1 година сам сама за да отиде той в чужбина да събере пари. После се върна и само повтаря моя апартамент. Забрави как трябваше да раждам на 85 км,защото това беше най-близкото родилно. Как нямаше кой да ме закара и звънях посред нощ на родителите си да ме откарат инак щях да родя вкъщи.
Голям го раздава, но няма ангажимент към нищо в семейството. Боли ме да ми казва тези думи всеки ден, а все едно е на курорт, после моите пари, аз какво купих. А един ден не е изкарал с детето, ни като е болно, нито през всичките локдауни. Е аз как да изкарвам хубави пари, за да не чувам тези думи като имам 100% дете и домакинство. Жалко, че все се дели на аз и ти.
Не знам вече какво да правя, с разговори не става.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 2 години, 11 месеца
hash: a2544a9d96
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

1.   Има опции за дистанционно образование и дистанционна работа. Огледай се, виж в какво би могла да се реализираш и започни полека да действаш. Има и безплатни курсове, има и платени такива, обърни се за помощ към родителите си, ако не разполагаш с финансови средства. Трябва ти квалификация, която ще доведе до финансова независимост. А тогава вече си преценяваш искаш ли да си с такъв човек или можеш и сама.

 
  ...
преди: 2 години, 11 месеца
hash: fd33149170
гласове:
1 2 3 4 5
  (8 гласа)

2.   Но с едно ще стане - развод.

 
  ...
преди: 2 години, 11 месеца
hash: 2c62a2c40f
гласове:
1 2 3 4 5
  (8 гласа)

3.   Жените с векове са се борили да не са само домакини, да имат право да работят и да имат доходи. И накрая са успели. Ти сама се отказваш от тази привилегия. Дай детето на детска ясла и градина и започни да работиш. Като имаш пари можеш да наемеш жена да чисти и готви и да гледа детето. Това е решението . Не стой вкъщи. Илюзия е, че жените с дете вкъщи си почиват. Напротив - уморяват се и са без собствени пари. И остави поне един ден в седмицата бащата да гледа детето ви. Кажи, че си на преглед вболница, примерно и си почини.

 
  ... горе^
преди: 2 години, 11 месеца
hash: 3192f2e023
гласове:
1 2 3 4 5
  (8 гласа)

4.   Жените сте си го заслужили да ви се натякват тези работи. И аз ще натяквам - МОЯТ апартамент, благодарение на МОЯТА заплата и т.н.
Айде у лево.

 
  ...
преди: 2 години, 11 месеца
hash: 50978fe22e
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

5.   То не е много трудно да минеш на "виж пък на мен колко ми е добре без тебе" ...
Детето вече може да си ходи на ясла. Започни да си търсиш работа, не му се обяснявай, не му казвай нищо. Когато си готова, си хващаш детето и багажчето и да си се оправя как може сам.
Каквото и да си говорим, колкото и тук мъже да се надлъгват, знаеш добре че, разведена жена с дете е има много по- големи шансове от дори никога неженен мъж и без дете.
А можеш и сама.

 
  ...


...
преди: 2 години, 11 месеца
hash: 37bbc794f2
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

6.   Такъв си го избрала, какво ревеш сега. Утре като избереш друг ше стане обратното: “ един мъж не може ли да купи апартамент и да издържа жена си, бла бла бла”. Сядате говорите, ако няма консенсус чао. За кво ги правите тия деца, пък после се сещате тоз/ таз какъв бил/а. Нагледал съм се и на двете.

 
  ... горе^
преди: 2 години, 11 месеца
hash: ba884e419b
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

7.   Мъжа ти ти говори така, защото му го позволяваш. Първото, което е, само това, че си родила дете, гледаш го , чистиш, переш , готвиш , не спиш заради детето, гледаш го докато е болно, всичко това е не един работен ден, а е 24часов работен ден, всеки ден, в който дори и да си болна ти трябва да си на разположение, тоест дори нямаш право на болничен, нямаш и отпуск. Трябва сама до осъзнаеш първо, че все едно ходиш на две работи, а не една. И не ти се заплаща нищо. Реално ако теб те няма, той трябва да плаща на готвачка, чистачка, детегледачка и на мед. сестра. Тоест ти плащаш с времето си, със себе си, със своите усилия и всичко това доброволно, респективно на това, че той ходи на работа и му плащат заплатана всичко отгоре. Второ- този дом, това дете , всичко е и негово, следователно, той има отговорност към дома и детето, той не е гост, а е родител и собственик на апартамента колкото си и ти. И както има права, има и задължения. Следователно трябва да си ги изпълнява или най-малкото да не натяква, защото освен, че получаваш доходи под формата на майчинство, които си си изработила с труд , преди да забременееш и ги допринасяш за общия бюджет, също така плащаш с времето си и усилията си за вашия ОБЩ дом и ОБЩО дете. Ти сега докато си майчинство трябва да го прекарваш спокойно и да се отдадеш на детето си, а не да мислиш за работа и как да изкарваш пари. От биологична гледна точка мъжа не може да ражда, но може да допринася и то е именно като работи, няма как да очаква и да си бременна и да родиш дете и да го гледаш, да въртиш домакинството и да ходиш същевременно на работа. Функцията на мъжа е да се грижи и да защитава жена си и детето си, а не да ги мачка. В момента той те мачка в уязвим за теб период , а това се отразява и на детето ВИ! Поговори с него, кажи му всичко, което мислиш, попитай го за неговата гледна точка и ако не разбира от дума се разделете , защото нищо добро няма да видиш занапред.

 
  ...
преди: 2 години, 11 месеца
hash: c32d4f7810
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

8.   Съжалявам за това, което изживяваш.

 
  ...
преди: 2 години, 11 месеца
hash: 0d9472bc5f
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

9.   Това е мъж,който не те цени.Това,че си му родила дете е най-големия подарък,и трябва да те уважава и цени.

 
  ... горе^
преди: 2 години, 11 месеца
hash: 2cbd08ae37
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   "Той има цялата си свобода, да прави каквото иска." Ти също си имала възможността да избереш дали да си обвързана с мъж и дете или да си сама и свободна да правиш каквото искаш. Не вярвам мъжът ти да те е отвлякъл и принудил насила да си с него. Значи това, което ти се случва е в резултат на ТВОЯ собствен избор. Избрала си неправилния човек, трябвал ти е домошар-домакин, кротък и безволев мъж, който да работи като вол, да плаща сметките и като се върне вечер да домакинства, докато ти си почиваш от напрегнатия ден. След някоя година ти самата щеше да го обявиш за добър баща, но скучен и безинтересен, непредизвикващ тръпки и пеперуди и да тръгнеш с някой подобен на сегашния ти.

 
  ...

...
преди: 2 години, 11 месеца
hash: 9bcd4816d1
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

11.   Хайде събери се,детето ще порасне още малко.Щом тръгне на градина,стратегия ,план за действие и далеч от този мъж,далеч.Започни работа,върни се при вашите за известно време.Събери някой лев и далеч.Не се давай.

 
  ...
преди: 2 години, 11 месеца
hash: f8e50e76b0
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   Пускай детето на ясла и си намери работа. Много жени съвместяват грижата за децата с работата - и ти ще можеш.

 
  ... горе^
преди: 2 години, 11 месеца
hash: d22fbaa919
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

13.   Сбъркала си с избора си на мъж, това е. Работи нещо, събирай си парички и далеч от този субект. Иначе ще очерни и живота на детето.

 
  ...
преди: 2 години, 11 месеца
hash: 73224e95f6
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

14.   Сега ще те изядат с парцалите каква си лигла, търтей и т. н. Дъртите свекърви няма да пропуснат да уточнят, че едно време са раждали на полето, пък ти видиш ли си си позволила да хленчиш. И още и още.... Ще сипят. Аз те разбирам. Трудно е с малко дете, а щом го гледаш и сама... Еми.. Който не му е било на главата, той не знае. Аз още като родих първите месеци, при все че взимах майчинство, се започнаха вмятания от мъжа ми от рода на "че ти от какво толкова си се уморила" или ако има разход за нещо, натякване, че не работя. Ама той си лягаше пича да се наспи, все пак е на работа, а аз по едно време вече не знаех ден ли е, нощ ли е. Първата година на детето ми е мъгла. Иначе какво да правиш не мога да те посъветвам, изчакай да си стъпиш на краката, да започнеш отново работа и тогава мисли. Става ли, не става ли. Раждането на детето си е един малък катаклизъм в отношенията на родителите, тъй като животът ти се преобръща и ако до този момент някой е успявал умело да прикрива кофти качества, тогава вече си проличава. В трудното си проличава с какъв човек си. Колкото и да подбираш и да си имаш представите кой е човекът до теб, след раждането може да се чудиш този човек познаваш ли го, кой и кога го подмени. Бих те посъветвала единствено, дори и да решиш да се разделите, не отделяй детето от баща му. Нека си има баща, какъвто е такъв. Сега ако можеш дори показвай му хубавата страна на това да имаш дете, забавната страна ако щеш. Да вземе да го забележи това дете, че го има. То с грижите се създава привързаност. Не е вещ. Просто макар и разделени, детето ти да си знае, че има баща, който го обича. Поне според мен така е редно. Аз също обмислям раздяла и колкото и да ме дразни бащата, стискам зъби, по адрес на тати или хубаво или нищо. В крайна сметка то не е виновно за нищо, а има потребност и от двамата си родители.

 
  ...
преди: 2 години, 11 месеца
hash: 3c85f16c5e
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

15.   Ами развивай се, учи, изчислявай, курсове хвани- сега има всякакви и безплатни даже- от безплатен на безплатен цяла фабрика направи.
Нали сте умни умници жените, развивай се, кой ти пречи, дъртата пепелянка я пазиш дете да не хване, пък него гледаш къде станал къде легнал, чиния не вдигнал.
А да питаме ли него, той друга история ще ни разкрие, нали се сещаш.
Да има как и циците си ще ни закачите, и коремите , щом е за товарене мъжка работа ще да е.

 
  ... горе^

...
преди: 2 години, 11 месеца
hash: bd4618a397
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

16.   Ами той наистина мила всичко сам е купил човека.Да бременеят и раждат могат и животните.Познавам жени бачкат и бременни и домакинство въртят и си гледат мъжете.Като не ти изнася зарязвай го взимай две котки и един вибратор и ще слугуваш на котките.



Ченгис Хан

 
  ...
преди: 2 години, 11 месеца
hash: 6f1bfd1778
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

17.   Това си му го позволила ти. Нe мoже само ти да се грижиш за това домакинство и за детето това са общи неща. Детето е и негово и той живее там, не си му лична прислужница. Докато си по майчинство е допустимо ти да правиш почти всичко защото имаш повече време но иначе не. Не искал да измие една чиния, ти какво иобщо видя в този мъж че и дете си решила да му раждаш. Това което се случва е че той ти прилага финансово насилие като ограничава достъпа ти до работа защото си заета с всичко. А това че ти казвал че сте ходили с негови пари тук и там не е нормално, ти в момента се грижиш за детето му и за къщата му безплатна работа няма, а освен това сте семейство всичко е общо, щом не го разбира и не те оценява разкарай го.
Изкарвай си пари сама детската градина веротно знаеш къде е не стой при такъв сама заради детет защото то самото може да те упреква някой ден. Това му държание парите са мои и аз казвам ще се прехвърли един ден и върху детето не го позволявай.

 
  ...
преди: 2 години, 11 месеца
hash: 1901836904
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

18.   Според мен мъжа ти иска да се изявява като ерген все още. затова да не се грижи за теб и детето. Попитай го има ли друга с която той да общува тайно.

 
  ... горе^
преди: 2 години, 11 месеца
hash: 620be31bd9
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

19.   Парите управляват света. Не знам с какви очила си била като си го взела и сте се разбрали единият да гледа и възпитава деца, а другият да изкарва пари. Много добре си знаела, че домакинството и гледането на деца е неблагодарна работа. За мъжа това е задължение. Някои дори е разсъждават, че мястото на жената е до печката.
Не знам дали имате брак, но ако нямаш единият ти крак е навън, заедно с детето. Този мъж не те обича. Не обича и детето. Той си обича смотания апартамент. А за какв му е празен апартамент да живее сам като кукувица.
По-добре излез на квартира, но да знаеш, че няма кой да ти натяква.
Лека по лека се ослушвай. Прати детето на градина. Намери си работа и си тегли кредит. Ще се оправиш много по-добре сама, отколкото в тази ситуация. Ще те смачка и ще те захвърли за пи-млада и отракана жена. И няма да му виси на врата защото ще има апартамент и пари.

Успех. Пиши какво е станало.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker