Срам ме е, че съм от село - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (120990)
 Любов и изневяра (29664)
 Секс и интимност (14341)
 Тинейджърски (21870)
 Семейство (6459)
 Здраве (9583)
 Спорт и красота (4693)
 На работното място (3165)
 Образование (7292)
 В чужбина (1649)
 Наркотици и алкохол (1114)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18470)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Семейство

Срам ме е, че съм от село
преди: 2 години, 11 месеца, прочетена 2122 пъти
Родена съм в голям град, но до 12 годишна възраст съм живяла на село, където учех. Не бях щастлива там. Първо манталитета на хората, живеещи там, не ми харесваше - адски консервативни, примитивни хорица. Необразовани са, което пък ражда простотията им... От всяко нещо, което кажеш, могат да направят клюка или интрига. Приятели- нямах. Та те дори в очите са ми казвали, че ми завиждат? А, ако аз това сега го приемам като комплимент, тогава изобщо не ми беше приятно- защото още тогава знаех, че благородна завист няма. В училище се притеснявах да показвам талантите си, защото знаех, че ще бъда атакувана. Защото непрекъснато научавах, че тези хора говорят зад гърба ми лоши неща, и това ме оскърбяваше. Просто не можеха да ми простят, че съм по-добра. И до днес, като виждам тези хора по улиците, гледам да се отклоня от пътя. Но просто тогава нямах тази смелост, а и нямах с кого да дружа, затова се събирах с тях, за да не се деля и за да не бъда “аутсайдер”. Отделно хората в това село, мразят баба ми и дядо ми, заради някакви стари конфликти, а покрай тях намразиха и родителите ми, и мен... Добре, че се махнахме оттам, макар и късно. Та започнах училище, бяхме на квартира в началото, после си купихме жилище. Бързо се сприятелих с хора от класа, като тях в началото ги лъжех откъде идвам- казвах им, че съм от града. Само класната и няколко учители знаеха откъде съм. Но този срам остана в мен... Просто ми е гадно, знам, че има учители, които знаят откъде съм, къде съм учила и това просто убива моето самочувствие - колкото и да ме хвалят, колкото и успехи да постигам... въпреки отличните ми оценки... Ако другите хора разберат, ще се срина! Наистина доста се промених- не искам да имам нищо общо с това място, нито с хората от селото, понеже се връщат ужасни спомени в главата ми... Прекъснах всякакъв контакт с всичко и с всички там. Чувам слухове, че съм станала надменна и дръпната, но изобщо не ме е грижа. Направих го, заради моя душевен мир и комфорт.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 2 години, 11 месеца
hash: b0535bf398
гласове:
1 2 3 4 5
  (9 гласа)

1.   Всички сме от село, а и България е прекалено малка за да се делим изкуствено на селяни и граждани, столичани и провинциалисти.

 
  ...
преди: 2 години, 11 месеца
hash: 4821d0c7d4
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

2.   "Родена съм в голям град, но до 12 годишна възраст съм живяла на село, "
Никого не лъжеш, ти НЕ СИ от село!

 
  ...
преди: 2 години, 11 месеца
hash: ba5853b930
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

3.   Ти реално не си от село, щом си родена в града. Но това няма голямо значение. Някои хора се раждат и на борда на самолет. Хората са уважавани или не, не заради произхода си, а заради личностните си качества. Можеш да казваш, че си прекарвала дълго време при баба си и дядо си на село. Ако нямаш диалект и не се държиш просташки, никой няма да те дискрикинира. Използвай добрия си опит от село - със сигурност си се научила как се готви, сади, гледат животни и т.н. Това е ценен опит, който някога ще ти послужи. Трябва да се научиш да извличаш позитивите от всяка ситуация, а не да се фокусираш върху негативното.

 
  ... горе^
преди: 2 години, 11 месеца
hash: a818b252be
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

4.   Това няма значение, ако аз получа изгодно предложение за работа в малко населено място ще отида и детето ми ще трубва да дойде с мен. Така се е получило изобщо не го мисли и на никого не си дръжна да даваш обяснения. Аз лично не виждам проблем и наистина няма значение от къде идва човек и какви са радителите му. А и няма никакво значение какво си мислят или говжрят хората за теб, защото така пада твоето качество на живот докато постоянно се притесняваш какво ще кажат хората. Като бях дете майка ми ме караше преди да проста прането да го сортирам по цветове, вид и големина, защото какво ще щажела съъседката ако е просто намятано.

 
  ...
преди: 2 години, 11 месеца
hash: 8746cc6eeb
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

5.   Ти не си от село. Родена си в града. Просто известено време си живяла на село. Така, че нито в документите ти, ще пише, че си родена в село, нито пък някой ще знае. Като завършиш университет, никой няма да го е грижа къде си учила в 5 клас. Така, че изобщо няма какво да се притесняваш.

 
  ...


...
преди: 2 години, 11 месеца
hash: db2eee98f0
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

6.   Родом май не си от село, както го описваш. А и какво те грее? Дребни душици, толкова. Нека си мрънкат. Няма смисъл да се тровиш.

 
  ... горе^
преди: 2 години, 11 месеца
hash: 4e0a579053
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

8.   Ти не си от село. Това, че си живяла няколко години там нищо не значи. Имай си самочувствие. А интриги и завист има и в големия град, просто хората са по-анонимни. Потърси положителните страни на живота на село. Примерно, че си се хранила с пресни и истински плодовее и зеленчуци ито градината. Казват им в града -био или органични храни и те са доста по-скъпи, примерно.

 
  ...
преди: 2 години, 11 месеца
hash: f08cc1cc73
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

9.   Ами то България си е едно голямо село! От какво те е срам?

 
  ...
преди: 2 години, 11 месеца
hash: e2c39b2a41
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Ако си личи, че те е срам, ще ти се подиграват, защото ще усетят тази твоя слабост... Интересно е да се гавриш с някого, когато има за какво да се засегне. Ако не ти дреме и си над тези глупости, приемаш евентуални бъзици с хумор и насмешка, мноого малко хора биха си позволили да те закачат. Просто няма да има ефекта, който търсят.

А още по-важното е да си избереш няколко души от твоето обкръжение, които намираш за интелигентни, важни и приятни и да се интересуваш само от тяхното мнение. Никой друг не трябва да те касае... какви са ти тия шебеци от селото? С какво те интересуват, цениш ли ги за нещо, кои са изобщо, че да ти дават наклон на каквото и да е? Защо те интересува какво правят хора, които презираш и които не те впечатляват с нищо? Няма логика. Ако приемаш лично тъпите коментари на сульо и пульо, ще се побъркаш и сегашните ти притеснения ще се засилят многократно. Вредиш си по този начин, трябва да те интересуват само най-близките и добрите около теб, 4-5 души да речем, всички останали не те касаят по никакъв начин. Може да им обръщаш внимание, само ако те заплашват с някакви действия и т.н. Клюкарстването им е много далеч от теб. Нали си доволна от себе си, правиш си своите работи, гледаш си интересите и ученето, другото е ала-бала. Да завиждат, да злословят, още по-добре. Значи им стъпваш по мазолите и ги е яд. Не си длъжна на никого с нищо, не жертвай собственото си спокойствие баш за тях и да не си аутсайдер. То, да те нарекат аутсайдер в такава компания, си е чист комплимент. Имай повече уважение към себе си и нуждите си, пази си нервите за по-важни хора, защото определено ще ти трябват.

 
  ... горе^
преди: 2 години, 11 месеца
hash: bc7ecd459b
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

11.   Е и, какво като си от село? Масово българите сме прости, ограничени и елементарни, без значение дали сме израсли на село или в града.

 
  ...

...
преди: 2 години, 11 месеца
hash: c4485959ab
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   В това няма срамно. Има и софиянци, които се държат просташки. Не е важно откъде идваш, а какъв си. По правописа ти съдя, че си образована. И тук имам в предвид не формално, а практически.

 
  ...
преди: 2 години, 11 месеца
hash: 49406e5561
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

14.   Тука в тая малка и микроскопична държава , комплексите и простотията са по-големи от до Луната и обратно.
Ела тука в София да видиш местните простаци колко са нагли и как нападат без причина.
Долнопробни комплексари .
Много се мъчих и то на дърти години, ама и много мизерии съм им подготвил да си връщам.

 
  ... горе^
преди: 2 години, 11 месеца
hash: 9f48dd976c
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

15.   Мен ме е срам, че съм от България.

 
  ...
преди: 2 години, 11 месеца
hash: cc93309ee1
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

16.   Миличка, гледам с огромно уважение на хората, дошли от село.
Моите баба и дядо са родени и отгледани, живяли до 20 години в едно сладко северозападно селце.
Впоследствие се местят в града, гледат си семейството и си ходят на село само през уикендите да почиват на въздух и да си гледат градинката.
Създават бизнес и водят изключително хубав и достоен начин на живот.
Гордо вдигната носи главата и гради бъдещето си смело.
Няма значение от село или град си.
Има значение що за човек си и какво можеш да постигнеш със собствените си възможности и талант.

 
  ...
преди: 2 години, 11 месеца
hash: 0225a57c38
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

17.   Ти не си добре, какво като си живяла на село? Кой какво казал от селото, добре ли си? Селяндури има навсякъде, селяндури родени в София, Варна Пловдив. Като чуя диалект, акцент ми е толкова неприятно, за съжаление е масово.
Интелигентния човек говори правилно, не си рови носа в чуждите неща и не се интересува, какво казава леля ти Пенка от някъде си
Кой, като мрази, баба ти дядо ти и на кой му пука, къде си живяла до 12 т. .

 
  ... горе^

...
преди: 2 години, 11 месеца
hash: 7e93ef9776
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

19.   Ако беше наистина от село, нямаше да те е срам... Явно си била просто принудена да отидеш на село, та си го изкарваш... В градът, простотията е идентична. Особено София... Ти виждала ли си политиците ни? А журналистите ни? Ако смяташ, че това са граждани с някаква по-извисена култура...

 
  ...
преди: 2 години, 11 месеца
hash: 4a46511de2
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

20.   Споко! И в София е пълно със селяндури, дето се бият в гърдите, че били от кореняк софиянци, говорещи на невъобразим диалект, а реално са потомци на хорицата от селата, които градът, растейки е погълнал.

 
  ...
преди: 2 години, 11 месеца
hash: 49406e5561
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

21.   20, и нагли и скачат и си вярват, дейва и простаци дървенясали шопийски шопски селяци.

 
  ... горе^
преди: 2 години, 11 месеца
hash: bd734ddc29
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

22.   Голяма работа кой от град,кой от село всички сме хора..

 
  ...
преди: 2 години, 11 месеца
hash: aa98a4c5e6
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

24.   Авторке, авторке, че това днес е супер модерно! Всеки, който може да си го позволи, бяга на село, но малцина са тези, които имат доходите да поддържат и извънградско жилище. Сред по--богатите ми приятели няма нито едно семейство, което да не си купи някакъв имот в близките до София села. Ние с мъжа ми сме късметлии, че наследихме такъв и сега по половин година живеем на село, а зимата - в града. Като ни питат откъде сме, казваме: от село. Някак ни харесва повече селския живот. Имаме си градина, отглеждаме зеленчуци, участваме в местния социален живот, имаме си приятели там. Една от тези приятелки работи в банка и то на доста отговорна позиция. Кара един раздрънкан пикап, от който вечно стърчи слама. С това возило сутрин съседката отива на работа и го паркира пред банката. Питала съм я: "Абе, Деси, не се ли гледа с лошо око на това да ходиш на работа като колхозничка?" Тя вика: "Ти пък! Това е последната мода. Даже колегиет ми завиждат зад гърба".

 
  ...

...
преди: 2 години, 11 месеца
hash: fc207d5340
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

25.   До 24

Между село и вилна зона със спа център, фитнеси и граднки за отдих има разлика.

 
  ... горе^

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker